- Musk megerősítette, újabb országban indult be a Starlink
- Ígéretet tett a Microsoft, az EU szabályai szerint játszik
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- Apple asztali gépek
- MWC 2025: bemutatkoztak a 10. generációs Lenovo IdeaPad notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Én pont amiatt szoktam már le az előreutalástól, mert volt, hogy ezt kb. 50 ezer Ft-nyi HDD-m bánta. Legalább 5 emailt írtam nekik, semmi. Már hogy el se küldték... Aztán mivel viszonylag sokára mentünk be az OTP-be, meg aztán végül egyszer talán a Netbankon keresztül válaszoltak nekünk, amit ráadásul egy darabig észre se vettünk, ezért úgymond simán "elfelejtődött". De egyszer még majd megkeresem azt a cég telephelyét, ha az időm engedi...
-
DraXoN
addikt
Azért ne a megrendelő legyen már a hülye, hogy megbízik a futárcégben.
Menjen el mindenért személyesen egyenesen a gyártelepre? Mert a kereskedő is "lehúzza".. sőt vegyen minden alkatrészben és tartson egy alkalmazottat aki majd összerakja nekik a gépeket, és a szoftvert (mert csak azért se bízik meg senkiben és semmiben így saját szoftvert is fejleszt amiben biztos nincs kiskapu).. lehetne ezt folyatni.A lényeg. A szállítócégtől elvárnának egy színvonalat. Ha a csomag aláírásos(!) akkor nem lehetne csak úgy az ajtó előtt hagyni (még amerikában se ahol sok csomagot tényleg csak leraknak ha nincs otthon senki, de ha otthon is vannak akkor is max megnyomja a csengőt és már ott sincs, kívétel ezalól ha aláírásos a csomag).
Tehát ha a futár cég hibázik, akkor ne a megrendelő legyen a hibás mert "megbízott benne".
A szállító cégek azért vannak, hogy teljesítsék megfelelő minőségben azt amit vállaltak.Nekem is volt csomagom ami eltűnt... nyomtatófestéket rendeltem, előre kifizetve. Sose érkezett meg, de még is megkaptam a csomag "maradékát" ... az út szélén találta meg valaki, jó pár autó átmehetett rajta (vélhetőleg egy címnél kieshetett az autóból, mert olyan "jól menedzselt" a szállítóautók beltere ... egymásra hányt csomagok, semmi "fakkozás").
Tehát lett egy csomagom amit hivatalosan meg se kaphattam volna mert még a szállítócégnél volt, de lényegében használhatattlan volt. egy 30nap alatt kárpótolt a szállítócég, de valójában ez miért van a "ez még belefér" kategóriában ezen szállítócégeknél? Ha valami pótolhatattlan dolog lett volna akkor mit csinálnak?
Nem jó ez így. De ez akkor se a megrendelő hibája. bár itthon divat röhögni a másikon "miért bíztál meg benne". Nem véletlen nem érjük utól nyugatot se gazdaságban, a munkamorál a fejekben itt "balkán-kelet-európa".. szar.. De évszázados hagyománya van itt annak is, hogy átbasszuk a kormányt, a kormány a népet. Már a Dualizmus idején is keményen ment ez (kurucz-labanc).Na jó, nagyon messzire mentem.. De akkor se a megrendelő a hibás itt.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Jellemzően igen, de természetesen nem kell "látatlanban" fizetnie, intézhet inspekciót, ahol az általa megbízott cég/ügynök ellenőrzi az árut/szállítmányt fizetés előtt. Ez lehet mennyiségi és minőségi ellenőrzés is.
Persze egy Synology-szintű cég mondjuk amúgy sem szórakozna azzal, hogy téglát küld áru helyett.#18 Lewzke: Általában kötnek a szállítmányokra biztosítást, többek között lopáskár ellen is, azaz a folyamat végén – elvileg – senkit nem ér kár, mert a biztosító térít. Persze ennek van átfutási ideje, addig a jellemzően a megrendelő viseli az anyagi következményeket, mivel általában előre ki kell fizetnie az árut.
-
Egy szó sincs a cikkben a vásárlás menetéről.
Annyi ,hogy rendeltek és nem érkezett meg. Az áru adatait tették fel.
Lehet találgatni ,hol s mint tünt fel a lényeg, hogy rendszergizdák/userek figyeljenek...
Ha ócó a nas akkor jobb lekérdezni elötte
Ez csak jó nagy kicseszés a szerencsés megtalálóknak,...nehezebb lepasszolni,ha meg rajtuk ragad akkor meg nem nyúlnak le többet... ha nincs haszon akkor nincs miért lenyúlni
Új hozzászólás Aktív témák
ph A hivatalos disztribútornak számító NEON Multimedia Kft. már jelezte a problémát a gyártónak, így a lopott termékek megvásárlásával a vevők se járnak majd jól.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Starlink
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Keychron K2 HE
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS i5-1335U RTX A500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest