Hirdetés
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Én pont amiatt szoktam már le az előreutalástól, mert volt, hogy ezt kb. 50 ezer Ft-nyi HDD-m bánta. Legalább 5 emailt írtam nekik, semmi. Már hogy el se küldték... Aztán mivel viszonylag sokára mentünk be az OTP-be, meg aztán végül egyszer talán a Netbankon keresztül válaszoltak nekünk, amit ráadásul egy darabig észre se vettünk, ezért úgymond simán "elfelejtődött". De egyszer még majd megkeresem azt a cég telephelyét, ha az időm engedi...
-
DNReNTi
őstag
Nem az a leggazabb, hogy ott hagyta az ajto elott. Hanem hogy ott voltunk, ot vartuk, es nem csengetett, nem kopogott, nem telefonalt, semmi. Magyarul meg sem probalta atadni valakinek a csomagot. Azert kivancsi lettem volna ha panasszal elunk a szolgaltatonal, akkor meg tudtak e volna mutatni ki es mikor irta ala a csomag atvetelet?! Mert nyilvan "atvette" valaki (a futar sajat magatol)...
-
bteebi
veterán
Milyen egy gáz sztori! Vajon volt fogalma a futárnak arról, hogy mit visz milyen értékben, és hogy mindenképp alá kellene íratnia??? Nyilván ott (is) van a probléma, hogy nagyon szigorú az időbeosztásuk, nem ér arra rá, hogy bármennyit is várjon...
Kíváncsi lennék amúgy, külföldön hogy lett volna. Ott az Amazon futárok simán lepakolnak bármilyen cuccot az ajtó elé, vagy a hátsó kapu mellé, ha nincs otthon senki. Amerikában sokan épp erre játszva lopnak el amazonos csomagokat.
-
-
ricsip
addikt
Ha mindenki rászokna, hogy nem dobálja olyan felelőtlenül a könnyen megkeresett fizetését látatlanul előre, hanem csakis akkor fizet ha ott van a kezében az áru, sértetlenül, pontosan az amit rendelt nem valami más ami csak hasonló, a futárcégek se vennék ilyen félvállról a kuncsaft portékáját.
-
DraXoN
addikt
Azért ne a megrendelő legyen már a hülye, hogy megbízik a futárcégben.
Menjen el mindenért személyesen egyenesen a gyártelepre? Mert a kereskedő is "lehúzza".. sőt vegyen minden alkatrészben és tartson egy alkalmazottat aki majd összerakja nekik a gépeket, és a szoftvert (mert csak azért se bízik meg senkiben és semmiben így saját szoftvert is fejleszt amiben biztos nincs kiskapu).. lehetne ezt folyatni.A lényeg. A szállítócégtől elvárnának egy színvonalat. Ha a csomag aláírásos(!) akkor nem lehetne csak úgy az ajtó előtt hagyni (még amerikában se ahol sok csomagot tényleg csak leraknak ha nincs otthon senki, de ha otthon is vannak akkor is max megnyomja a csengőt és már ott sincs, kívétel ezalól ha aláírásos a csomag).
Tehát ha a futár cég hibázik, akkor ne a megrendelő legyen a hibás mert "megbízott benne".
A szállító cégek azért vannak, hogy teljesítsék megfelelő minőségben azt amit vállaltak.Nekem is volt csomagom ami eltűnt... nyomtatófestéket rendeltem, előre kifizetve. Sose érkezett meg, de még is megkaptam a csomag "maradékát" ... az út szélén találta meg valaki, jó pár autó átmehetett rajta (vélhetőleg egy címnél kieshetett az autóból, mert olyan "jól menedzselt" a szállítóautók beltere ... egymásra hányt csomagok, semmi "fakkozás").
Tehát lett egy csomagom amit hivatalosan meg se kaphattam volna mert még a szállítócégnél volt, de lényegében használhatattlan volt. egy 30nap alatt kárpótolt a szállítócég, de valójában ez miért van a "ez még belefér" kategóriában ezen szállítócégeknél? Ha valami pótolhatattlan dolog lett volna akkor mit csinálnak?
Nem jó ez így. De ez akkor se a megrendelő hibája. bár itthon divat röhögni a másikon "miért bíztál meg benne". Nem véletlen nem érjük utól nyugatot se gazdaságban, a munkamorál a fejekben itt "balkán-kelet-európa".. szar.. De évszázados hagyománya van itt annak is, hogy átbasszuk a kormányt, a kormány a népet. Már a Dualizmus idején is keményen ment ez (kurucz-labanc).Na jó, nagyon messzire mentem.. De akkor se a megrendelő a hibás itt.
-
ricsip
addikt
Ha előre kifizette a munkáltatód a drága sz*jait, már senkinek nem fontos semmi, mert a pénzt a bót már megkapta. Onnantól már csak a cégednek fontos h. kézhez kapják a termékeket.
Na aggódj, ha utánvéttel v. helyszínen fizetve lett volna szállítva, a futár kezétlábát törte volna h. embert találjon magának az átvételhez.
Mindenki szarik rád a világon, ha voltál olyan hülye és ELŐRE kifizetted amit még meg sem kaptál. -
DNReNTi
őstag
Par honapja tortent:
Az irodaba vartunk uj gepeket, ha jol emlekszem kb 12db uj Macbook Prot. Szoltak az IT-sok hogy feladtak a csomagot a felsetupolt gepekkel, kulon felhivtak a figyelmet ra, hogy csak alairassal atveheto a csomag. Tobben is bent voltunk du. az irodaban, tobbek kozott azert, hogy legyen aki atveszi a csomagot ha hozzak. Egyszer kimentunk kavezni, amikor az ajto elott meglattunk leteve egy nagy dobozt. Na, abban volt a kb ~15M Ft-nyi laptop. Kint a kozlekedoben, ami barki szamara hozzaferheto. Nem a cegnel barki, hanem barki barki, aki besetal az utcarol. A tracking alapjan a csomag ki volt szallitva, alairassal atveve. A futar nem csengetett, nem kopogott, nem telefonalt, ledobta a csomagot es ment.Na, akar igy is lehetne most a hardverapron olcso 0km-es MBP, csak a szerencsen mult, hogy nincs. Ja es ez nem egy lotifuti kistersegi futarszolgalat, hanem a UPS volt.
-
Szerintem csak túlreagáltad. A Foxpost csak kiadott egy elírt telefonszámot. Se név, se cím, se semmi, csak egy telefonszám. Nem köthető hozzád; sőt, senki máshoz sem (pláne nem az eredeti eladóhoz, hiszen az nem az övé
). A Foxpost-nak csak az eladóval és a vevővel kapcsolatban van adatvédelmi kötelezettsége, egy véletlenül elírt telefonszámra nincs (pláne, hogy mivel említettem, nem köthető senkihez). Vélhetően ezért ejtették az ügyet, ahogy a kolléga is említette.
-
bertapet11
tag
Szijjártó portyázott
-
modeller
aktív tag
válasz
errorcode06 #39 üzenetére
Annak nem sok értelme volna. Ha valaki egy saját linuxos dobozt akar magának összetákolni, akkor azt megteheti egy synology árának a töredékéből.
A synology felárát azért fizetik meg az emberek, mert DSM-et és annak ökoszisztémáját akarják használni supporttal és nem egy összetákolt linuxot.
-
errorcode06
őstag
Ezekre nem lehet custom os-t rakni (pl linux) hogy megkerüld a gyártót?
-
angyalpc2
aktív tag
szerintem a win 11 már így is lát mindent, de kb bármi lopott IT eszközt hálózatra kötsz, kb azonnal detektálnak mac cím, belső sorszám ID alapján.
-
Thusor
őstag
Ezt én értem, hogy hiba. A hiba ott keletkezett, hogy a feladó elírta a telefonszámot a foxpostnál. De az már nem hiba, hogy a telefonszámomat kiadja a foxpost a címzettnek. Maximum a foxpost felhív tájékoztatva mi történt és ha hozzájárulásom adom akkor kiadja a telefonszámom a címzettnek.
-
Csabis
aktív tag
Majd pont a gyári számot fel fogja valaki rakni ha szabadulni akar ?! Pont nem az illető fejével gondolkodnak..
-
Thusor
őstag
Ennél durvább dolgok is vannak. Egyik ismerősöm anyukájának elhagyták a teljes bőrgyógyászati kartotékját a rendelőben. Költözött a rendelő és költözés közben elhagyták. Mint kiderül még nagyon sok más betegét is. Napokig a sashalmi HÉV megállóban volt szanaszét dobálva az elhagyott kartotékok. Bejelentésre került az Adatvédelmi Hatóságnak. Lezárták, hogy már a szükséges vizsgálatokat lefolytatták a szakrendelővel szemben, így lezárják az ügyet bírság, minden nélkül. Elég volt annyi, hogy a szakrendelő adatvédelmi megbízottja mindenkinek írt egy szép levelet, hogy sajnálják, ez van, így jártak.
-
Thusor
őstag
Tettem bejelentést. Senkit se érdekelt. A foxpost soha nem válaszolt a hivatalos panaszomra. Fogyasztóvédelem lezárta, hogy rá nem tartozik a probléma. Adatvédelmi Hatóság pedig lezárta az ügyet azzal, hogy nem történt adatvédelem szempontjából jogsértés. Ennyit Magyarországról...
-
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Jellemzően igen, de természetesen nem kell "látatlanban" fizetnie, intézhet inspekciót, ahol az általa megbízott cég/ügynök ellenőrzi az árut/szállítmányt fizetés előtt. Ez lehet mennyiségi és minőségi ellenőrzés is.
Persze egy Synology-szintű cég mondjuk amúgy sem szórakozna azzal, hogy téglát küld áru helyett.#18 Lewzke: Általában kötnek a szállítmányokra biztosítást, többek között lopáskár ellen is, azaz a folyamat végén – elvileg – senkit nem ér kár, mert a biztosító térít. Persze ennek van átfutási ideje, addig a jellemzően a megrendelő viseli az anyagi következményeket, mivel általában előre ki kell fizetnie az árut.
-
Thusor
őstag
Foxpost esetében többször volt hogy semmit se vártam, de mégis kaptam SMS-t hogy XY helyen lévő dobozukból vegyem ki az alábbi kóddal a csomagomat. Mint többször kiderült, a foxpost vagy a feladó cég hibázott elírta a telefonszámot. Volt egyszer hogy a címzett is engem hívott, mert a foxpost kiadta a magán telefonszámomat, hogy nálam érdeklődjön hol a csomagja, mert biztos én vettem ki az automatából mert én kaptam a kódot hozzá. Szóval a foxpost egy időben a megbízhatatlan szolgáltatók egyike volt. Most nem tudom mi a helyzet vele.
-
törölt tag
Ez attól függ, hogy milyen paritással küldik az árut.
Az Incoterms-szokványok a legjellemzőbbek, de a Synology dolga, hogy ők ezek valamelyike szerint, vagy másként intézik a szállítmányozást. -
bteebi
veterán
"Mégis pontosan mikor tűnhet el egy csomag?"
Ez az, amit én is szeretnék megérteni.
Itt nem egy húsvéti képeslapról van szó, hanem egy nagyméretű, több milliós csomagról... Olyan nincs, hogy egyszer csak elvitte a cica.
#4: A vevőnek nem feltétlenül kell tudnia, hogy lopott a termék. Ha megveszel egy bontatlan terméket nagyjából piaci áron, akkor nem szükségszerű, hogy azzal bármilyen gond legyen. Amúgy sem muszáj, hogy csomagtartóból vedd meg a cuccot, lehet az akár egy relatíve új bolt, vagy webshop is. Akiket akár szintén átvertek. Na olyankor mi van?
#6: Szerintem ha van eszük, akkor inkább külföldön adják el, mondjuk Romániában.
#13: Van ilyen is, vagyis hát leginkább voltak ilyenek is. Régebben. De miután kiraboltak, jelentheted a diszpécsernek, hogy amúgy kiraboltak.
-
gliskard
senior tag
[/szarkazmus on] Talán csak a Magyar Királyi Posta "keverte el" a küldeményt, mint sok más kisebb-nagyobb csomag esetében – nem véletlen, hogy jó pár cég magyar országra nem szállít vagy csak csomag küldő szolgálattal [/szarkazmus off]
-
Lewzke
őstag
Ilyen kárt milyen biztosítás fog fizetni, hogy zajlik le ez? A Synologyt érte a kár vagy a megrendelőt?
-
ricsi99
addikt
Egy szó sincs a cikkben a vásárlás menetéről.
Annyi ,hogy rendeltek és nem érkezett meg. Az áru adatait tették fel.
Lehet találgatni ,hol s mint tünt fel a lényeg, hogy rendszergizdák/userek figyeljenek...
Ha ócó a nas akkor jobb lekérdezni elötte
Ez csak jó nagy kicseszés a szerencsés megtalálóknak,...nehezebb lepasszolni,ha meg rajtuk ragad akkor meg nem nyúlnak le többet... ha nincs haszon akkor nincs miért lenyúlni
-
ricsip
addikt
ki kell fizesse egy kereskedő látatlanban előre a teljes vételárat, mikor még kínát el se hagyta a cucc?
-
bLaCkDoGoNe
veterán
"Mégis pontosan mikor tűnhet el egy csomag?"
Sajnos elég sok fázison megy keresztül egy áru, amíg ideér mondjuk Kínából, emiatt sok ponton megdézsmálhatják azt: például raktári betároláskor, konténer töltésekor / bontásakor (ha LCL jön a cucc, azaz több szállítmány kerül egy konténerbe), és természetesen a közúti szállítás során is.
Remélem elkapják az elkövetőket.
-
Alogonomus
őstag
Valószínűbb, hogy ezek a termékek nem az EU területén jelennek meg, hanem például az ilyen termékek hivatalos beszerzésétől valószínűleg eltiltott Oroszországban.
-
Lewzke
őstag
Aki ezt nem olvassa és megveszi, az elég kellemetlenül megszívja, mert lesz egy működésképtelen doboza.
-
Egon
nagyúr
Occsó 12 TB-os diszkeket vennék...
-
törölt tag
Talán csak rossz volt a címzés, “Eltűnt egy Magyarországnak szánt Synology szállítmány”
ha csak annyit írtak a címzetthez, hogy “Magyarország” akkor a parlamenthez vitték, ott meg hamar elkelt a cucc. Jó kis ajtó kitámasztók bukkantak fel itt-ott. Azt hitték az ikeából jöttek meg az új kaspók. -
-
ASENKI
csendes tag
Nem fizetett reklám, de sajnálom a NEON-t, mert sokat vásároltam ott és nagyon rendes brigád.
Az engem is érdekelne, hogy a szállítás melyik pontján tudják megfújni a cuccot. Elképzelhető, hogy a szállító autót lopták el, amiben ezek is voltak. -
Hát én kapásból hardveraprón, meg jófogáson kezdeném a kutatást...
-
DraXoN
addikt
Ilyenkor felmerül bennem a kérdés.
Manapság eléggé erősen dokumentálva vannak a szállítási csomagok, nem egyszer követve is a járművek amik viszik a cuccot. A szállító cégek is eléggé utolérhetőek (többnyire).
Mégis pontosan mikor tűnhet el egy csomag?
Az én kínai rendeléseim, ami tudom nem ilyen mértékű, rendszerint a postán tűntek el anno, sok "tracking" eljutott eddig. De vagy kínában nem hagyta el az országot, vagy a magyar postáról "nem jutott ki" (de itthon pár éve volt valami belső tisztogatás a postán belül, akkor egyből egy 70%-al kevesebb lett a sose megérkező csomag)..
-
Knorbi79
csendes tag
Ha elég olcsón adják akkor bizony megveszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A hivatalos disztribútornak számító NEON Multimedia Kft. már jelezte a problémát a gyártónak, így a lopott termékek megvásárlásával a vevők se járnak majd jól.
- Gamer PC , i7 10700 , RTX 3080 , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- JBL Partybox Encore új mikrofonnal, nem Essential!
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i5-1340P/16GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Új JBL Boombox 3 számlával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest