Új hozzászólás Aktív témák
-
g@bo
nagyúr
megy még a szerviz?
-
Elrood
őstag
válasz
MasterDeeJay #4 üzenetére
(#4) MasterDeeJay
Én is csak azért voltam ennyire bátor, mert e mellett még van 3 db működő C64-em.(#7) hcl
A "tünetek" alapján a kondik voltak a második tippem. Meg is vettem a csere kondikat, ki is fogom cserélni ezen a gépen. -
SunMount3r
nagyúr
Hát én egy ilyen helyet sem ismertem. A volt iskolai informatika tanáraim, meg hát...
Mondjuk ez már mechatronika, de olyan szakra meg sose jártam. Volt itt egy-két "szerviznek" nevezet valami, de PC-ken kívül (meg a moduláris alkatrész cserélgetésen kívül), nem hiszem hogy értettek volna máshoz.
-
válasz
SunMount3r #5 üzenetére
Az inkább arra utal, hogy valamelyik tápfesz nem volt meg. Akár okozhatta kapcsoló is, de azért az ritka; inkább kondenzátor a tápban, vagy a gépben.
Valószínűleg lett volna olyan szaki
Ezeket a gépeket sok helyen tudták javítani.
-
vince
őstag
válasz
SunMount3r #5 üzenetére
Általában nem maga az alkatrész cseréje a nagy mutatvány, hanem amíg kinyomozod, hogy pontosan melyik alkatrészt is kell cserélni
-
SunMount3r
nagyúr
Az enyémmel is valami olyan hiba volt, aminek lehetett köze a kapcsolóhoz. Volt, hogy bekapcsoltam és csak "zizi" látszott a képernyőn, aztán pár ki-be kapcsolás és megint jó lett (egy darabig). Aztán már ezek után se, marad a konstans zizi... Még annyi, hog ilyenkor a kis zöld led csak nagyon halványan világított rajta. Leadtuk egy "állítólagos" computer szervizbe, de amikor érte mentünk csak nógatták a fejüket. Persze akkoriban már a C64 rég kifutott gépnek számított és 480-oskkal volt már elfoglalva midenki. Nem is hiszem, hogy itt Debrecenben lett volna olyan szaki, aki értett volna hozzá. Pedig lehet, hogy csak egy picurka "bigyulát" kellett volna kicserélni benne.
-
Korrekt csere, én sajnos nem mertem beválani az enyémen. Így hát fogtam kicsíptem a kapcsolót rohadt nehezen mert masszív darab és átkötöttem aztán a külső tápon lévő kapcsolóval kapcsolom be, nem valami elegáns tudom. (c64psu.com-os utángyártott tápom van).
-
Ügyes
Arra érdemes figyelni, hogy ilyen nagy mennyiségű hőtől a NYÁK sérülhet, meg a rángatástól is. Ezért jobb a szippantó, de a szívószalaggal is fel tudod szívni az ónt. Mondjuk a régebbi, vastagabb lemezek jobban bírják, de akkoriban is volt, ami gagyibb cuccból készült. -
SteveK88
tag
Szép munka. Jó látni végre másokat is akik foglalkoznak ezekkel a régi masinákkal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nintendo Switch 2
- Robogó, kismotor
- Dell notebook topic
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Canon EOS DSLR topic
- Formula-1 humoros
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest