- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Házimozi belépő szinten
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- Riasztó topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
Azért a Papst is tud valamit a ventilátorokról. Sajnos a PC szegmens nem a fő területük, de megfelelő boltban árulják a ventijeiket, illetve néha szóbaállnak mezei vásárlókkal is itt Monoron vagy hol...
Anno volt tőlük 10db extra halk (12dB) 8 centis, de eladogattam az akkori gépeimmel együtt.A színnel nincs gond, amíg zárt a gép oldala...
-
J.J. András
őstag
válasz
cinemazealot #12 üzenetére
az erdeti cikkben pedig a hőtágulás a fő ludas, amiért eddig nem tudtak 1mm alá menni...
-
Ijk
nagyúr
Nekem speciel tetszik a színük, de nem volt még ablakos házam.
-
Thocy a ZAGY
tag
A hozzászólások alapján bizosan sokan nézegetik a ventiket a gépük belsejében, vagy az üveg oldallalon keresztül, ha olyan házuk van, de vélhetőleg vagyunk még páran, akik beépítik, aztán félévente-évente esetleg portalanítunk, egyébként meg tök nem érdekel mi van a házon belül, ha az jól működik. Tulajdonképpen már a ház sem érdekel, azt is rejtem el, hogy ne is lássam, ne legyen útban, pedig egy középkategóriás, letisztult formavilágú Antecről beszélünk, amire nem olyan rossz azért ránézni. Kinőttem a bütykölős korszakomból, már csak használni szeretném a gépet. Ahogy az emberek többsége is szerintem.
Szóval tőlem maradhat barna amíg csendben teszi a dolgát jó sokáig. Eddig nekem pozitív a tapasztalatom a márkával. -
Szipó
tag
A színezésbe is ölhetnének egy kis időt
A feketék jól néztek ki
-
Manbal
senior tag
de most komolyan, a világ legjobb ventillátorait ők csinálják, csendesség és strapabíróságból magasan a piacon a legjobbak! ki nem szarja le a színt? én nem nézegetem a gépet, én használom
nagyon sok fajta venti gyártót kipróbáltam, szóval nagyon is tapasztalatból írok!
nálam folyamat megy egy 20cm-es, 2db 15-ös, és egy 6cm-es noctua pwm venti, és alig van hangja minimál fordulat számon, ha meg kell rásegítenek még 20 cm-esek, de mivel annyira jól összeraktam a gépemet, még ebben a nagy "nyári" hőségben sincs szükség szinte soha sem arra hogy bekapcsoljanak a többiek. pedig 66 foknál már bekapcsolnának...
-
rii
nagyúr
válasz
Maelephant #38 üzenetére
nekik is kell valami hülyeséget csinálni, aminek semmi köze magához a hw-elemhez
-
ZnVjaw0K
tag
Szerencsére ilyen irányú tapasztalatom nincs, mert már régóta teljeskörű porszűréssel használom a gépeimet, de nekem furcsa lenne ha meg tudna állni a por 0.5mm-re a 45km/h-val száguldó lapátvégtől. Max egy lángossütödében.
Amúgy szerintem ha már valaki nem szűri a port, akkor érdemes takarítani időnként. Aki arra se képes, az szerintem nem is ezt a kategóriát keresi. -
GoldhandRent
őstag
Akkor az e-Loop "0mm"-el mi?
(#33) TeeJay
low rpm és 4mm-es hézaggal?oda még a kezem is beakad 😂(ez egy sírva nevető emoji)
-
DonToni
aktív tag
EKWB Vardar lájkolta ezt a bejegyzést...?!
-
CsonkaImo
addikt
Noctua nem a designer vonalra szánja a ventilátorait, így lényegtelen a színe. Nálunk a cégnél csak ilyen ventik vannak a gépekben, mert fontosabb hogy meddig bírják, mint milyen a kinézetük. Ahogy írtad Te is, aki a gépét nézegeti, az választhat több design-os ventiből is.
-
Male
nagyúr
Csak a tartósságról: 7 éve vettem itt a PH!-n használtan két Noctua P12-t... azóta 24/7-ben mennek leszabályozva, hangtalanul... ...még két S12, amiket korábban vettem, szintén ezt teszik, csak azoknak a pontos dátumát nem tudom.
-
DudeHUN
senior tag
Ha a jelenlegi Noctuáim elhullanának (nehezen hiszem), akkor kipróbáljuk. De több, mint elégedett vagyok velük. A nagyon jó még jobb lett.
-
L3zl13
nagyúr
Ahogy nézem a 2017-es computexen ugyanazt mutatták be amit a 2016-oson. Szóval nem 1 év kellett, hogy elkészüljön, hanem 2.
-
kalmani
tag
Évek óta szkeptikusan figyelen a ventik fejlődését.
Történt, hogy a szuper modern, és drága be quiet! légkavaróm mellé betettem egy igen olcsó Alpenföhn Basic ventit. Valami csoda folytán a negyed áron beszerezhető Alpenföhn jóval csendesebben végzi a dolgát, azonos fordulatszám mellett. Szóval már nem hiszek a nagy fejlődésben. -
freemanone
addikt
válasz
Cyberboy42 #20 üzenetére
Azért a matek nem teljesen ilyen sima, hogy dupla.
Itt beszél róla ebben a videoban: [link]
8:20-nál beszél a demo-ról, ahol az új venti a két régi csúcs ellen.
Egyébként nálam is instant get lesz egy szett, amint megjelennek, hogy leváltsák az előző modelleket. -
TeeJay
félisten
és mi lesz majd ha porosodik netán bele is áll a por?
megfogja majd a lapátot vagy majd reszelni fogja?másik kérdés ahogy látom a képen a motor körüli rész jó nagy lett tehát emiatt elvesz a lapátok méretéből
a Be Quiet Silent Wings 3 120-as pl jóval kisebb tehát nagyobb felületű lapátokat lehet tenni rá
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
freemanone #16 üzenetére
én úgy tudtam hogy a 12-es venti egy 14-es léghozamát tudja produkálni.... de ha duplája, az sem baj
a cikkíró szerintem meg tudja hogy ez a következmény, vagy fordítva esetleg? mivel tudnánk növelni a léghozamot és ezzel a "hűtési teljesítmény növelését" -ahogy írtad- hangozhat el a kérdés... minden más melett: csökkentsük a rést. jött az egyszerű választehát meg is lett a cél nemigaz?
-
Danex
addikt
Az a sok 1dl fogyasztáscsökkenés miatt járunk ott, hogy egy 3hengeres 1L-es turbó motor erősebb ,mint egy 2L-es szívó a '90-es évekből. Ja és emellett fele annyi a fogyasztása is.
Idővel majd csökken az ára, de inkább ezt fejlesszék sem mint azt, hogy minden lövésnél villannak az RGB ledek mindenhol az effekt kedvéért, meg WiFi jelszót kell adni a ventilátornak
-
Cyberboy42
senior tag
navégre bakker!!! erre vártam egy évet. sajnos kényszerűségből már vettem télen egy régebi modellt, de most már az összeset lecserélem erre... már csak az üzletben jelenjen meg
-
freemanone
addikt
Kedves cikkíró!
A cél nem a 0,5mm-es rés elérése volt. Ez egy következmény volt annak érdekében, hogy a célt elérjék! Ami pedig a hűtési teljesítmény növelése, azonos fizikai méretek mellett, zaj hozzáadása nélkül. Valamint megszüntetni a külön légnyomás, légszállítás kategóriákat házon belül és egyesíteni azt egy modellben.
Azon kívül a computexen előadó mérnök legfontosabb állítása az volt, hogy egy darab ilyen NF-A12x25 PWM venti 2db NF-F12 PWM venti közel azonos hűtési teljesítményét hozza, ugyanolyan bordán, nyílt térben. Annyi a csavar, hogy mivel csak egy venti kell, így kevesebb zaj, fogyasztás stb, ami ilyenkor evidens. -
Eugene Roe
őstag
válasz
Valamivel a kézműves háztáji pc-t is el kell adni
-
rii
nagyúr
válasz
" ... és elkezd rázni. .... "
garanciális időn túl ez nagyon bosszantó
a garanciális időn belül is ,-D a noctua-nak ..... -
cinemazealot
addikt
És mivel a ventilátor pörög, a lapátok pedig nem sugárirányúak, hanem a végüknél (tehát a legnagyobb sebességű távolságban) érintő irányba kanyarodnak (vélhetően a kisebb szélzaj érdekében), intenzívebben hat rájuk a centrifugális erő, amitől azok sugárirányban kijjebb hajolhatnak és közelebb kerülhetnek a kerethez. Ha azonban a nyúlást elkerülendő a lapát anyagát túlságosan ridegre tervezik, egy forgás közbeni odaütődéstől a lapát eltörhet vagy kicsorbulhat, amitől a tömeg-középpontja kikerül a forgástengelyből és elkezd rázni.
Izgalmas dolgok ezek.
(#11) Fred23
Igen, az egy nagyon jó kérdés, hogy ezt a szintű precizitást és hatásfok növelő fejlesztést igényli-e egyáltalán egy akármilyen PC konfiguráció. -
Persze, örül az ember minden fejlesztésnek, csak számomra az eddigi megoldások is jók voltak; ez most olyannak tűnik, mint amikor azon ugrálnak, hogy 100km-en -1dl benyát fogyasszon az új motor. Jó, hasznos, biztosan meg is éri, ha embereket foglalkoztatnak vele, de mégsem tűnik valami nagy dolognak.
-
chey
csendes tag
Minél kisebb az a rés, annál kevesebb levegőt fúj visszafele a ventilátor, ami azt jelenti, hogy ugyanazt a légáramot vagy statikus nyomást alacsonyabb fordulatszám (és ezzel együtt természetesen alacsonyabb zaj) mellett lehet fenntartani. 0,5 mm-es rés mellett ugyanazt a légáramot 10%-kal alacsonyabb fordulatszám mellett lehet fenntartani, mint 1,5 mm-es rés és hagyományos ventilátorkeret esetén.
-
Több éves fejlesztés azért, hogy 0,5mm-es rés legyen a lapátok és a venti kerete között?!
Banyek, ezért egyesek fizetést kapnak! Ha kemény 1-1,5mm-es az a rés, akkor az már tragédia, vagy mi?
-
LanyUs
senior tag
Noctua NF-A14-PWM 14cm ház venti nagy csalódás számomra ( 8e Ft ). Közepes fordulaton is hangos, alacsony fordulaton pedig a csapágya csattog. Mellette a Chieftec pedig hangtalanul teszi a dolgát 5v-n. Részemről a márka felejtős
-
Ispy
veterán
Látom nem akar elfogyni a barna festék a készletről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A saját fejlesztésű Sterrox LCP műanyagból készült lapátoknak köszönhetően az eddiginél is jobb teljesítmény/zaj arányt kapunk.
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest