Hirdetés

Elkészültek a Noctua különleges ventilátorai

A saját fejlesztésű Sterrox LCP műanyagból készült lapátoknak köszönhetően az eddiginél is jobb teljesítmény/zaj arányt kapunk.

A 2017-es Computexen már bemutatták, de mégis közel egy évig tartott, míg piacra dobták a Noctuánál az új NF-A12x25 ventilátorokat. A kissé unalmas név mögött egy több éves fejlesztés áll, melynek célja az volt, hogy az eddiginél vékonyabb, mindössze 0,5 mm-es rés legyen a lapátok és a ventilátor kerete között. Bár ez egyszerűen hangzik, a légkavaró működése közben fellépő erőhatások miatt egyáltalán nem az – annyira nem, hogy a 4,5 éves munka során a Noctua még egy külön műanyag, a Sterrox LCP kifejlesztésére is rákényszerült.


[+]

A hamarosan a boltokba érkező, 30 eurós ajánlott árral rendelkező végeredmény mostantól a Noctua új csúcsmodellje lesz, és PWM (négy tűs) illetve három tűs verzióban is piacra kerül majd. Az utóbbiak a dobozban található Low-Noise adaptereknek köszönhetően három (2000/1700/1350 rpm) sebességfokozattal rendelkeznek, és lesz majd egy speciális, ultra alacsony zajszintű modell is, 900 rpm fordulatszámmal. Mivel egyelőre nincs szó a 14 cm-es változat elkészültéről, az NF-A12x25 egy olyan adapterrel érkezik, ami lehetővé teszi az ilyen méretű helyekre történő felszerelését.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés