Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
Nem is ismertem a Colorful márkát.
-
ceia
őstag
Remélem rövidesen lesz bányász vírus is
it's more fun to compute
-
piero86
aktív tag
válasz osztraksajt #10 üzenetére
Már van olyan :
[link] -
Tidus
addikt
Most már azért dobhatnának egy M.2 csatit is a bányász alaplapokra.
Erre is ráfért volna. -
Agyasima
őstag
Köszi mindkettőtöknek!
Ezek szerint ezekbe a PCI-Ex1-es slotokba is lehet a célnak megfelelő VGA-t préselni?
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
ablack
senior tag
Alaplapon pl. ha sok a PCI-e foglalat akkor bányász, mert sok videokártyát lehet egy alaplapra kötni, és így gazdaságosabb, mivel kevesebb alkatrésszel lehet több videokártyát kiszolgálni.
Videókártyánál pedig akkor ha folyamatos működésre vannak tervezve. Bár nem tudom mennyit számít ez, talán jobb a hűtés rajta.
Más bányász alkatrészről nem tudok.
[ Szerkesztve ]
-
Agyasima
őstag
Valaki világosítson föl, mitől lesz egy alaplap - vagy bármi más alkatrész - "bányász"!
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
nemlehet
őstag
Nem igazán értem itt a gyártói koncepciót. A bányász cucc az minél olcsóbb legyen (jó ez minden termékre igaz ) minden ami nem növeli a számítási teljesítményt csak sallang és elhagyható.
Igazából a most kijövő hardverek rohadtul nem ezen koncepciót követik, szóval nem tartom valószínűnek, hogy nagyon rárepülnének a bányászok. Jó persze biztos lesz 1-2 madár aki késői belépőként és laikusként megeszi a dolgot, de azok úgy sem viszik olyan nagy számban a dolgokat mint a "rendes" bányászok.
Persze ha nem lesz más akkor ezt is venni fogják, mert végülis megtérül, lehet ez a cél
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
rii
nagyúr
" .... de a hátlapot elnézve azért nem vitték túlzásba, csak a legszükségesebbek kerültek fel (DVI, VGA, HDMI, négy USB2.0, Ethernet, egy pár PS/2 és három 3,5 mm-es jack). .... "
ohh .. nekem még ez is sok ...
dvi vga hdmi snd repülhetne lefele .... ethernet is ... régi szép idők, amikor még hálókártyát kellett venni .... meg hangkártyát ....
usb, sata, ps2 ... a többi számomra alaplap-idegen.
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
osztraksajt
őstag
válasz kriszpontaz #8 üzenetére
És a bányász headsetről se felejtkezzünk el, ami aktív ventilátorzaj elnyomós. Hú basszus, ökörködésnek indult, de lehet le kéne védetnem.
-
Meridian
senior tag
És hol marad a bit-bányász-csákány?
Egy új periféria, piaci rés, mert eddig még senki nem gyártott ilyet...
-
t72killer
titán
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
.mf
veterán
Nem lesz, hanem már az. A gyártók meglátták ezt a piacot és rárepültek.
Bányászathoz alaplapból (minél több PCIe foglalat) és kártyából (csak a GPU számítási kapacitása számít, monitor-kimenet nem) kell speckó, más "bányász" kiegészítőt csak tápra számítok még (nagy teljesítményű, sok PCI-e csatlakozóval), azon csodálkozok is, hogy miért nem pörögtek még fel.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
nemlehet
őstag
Most a bányász lesz az új buzzword a PC alkatrészeknél?
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AI a játékokban és azon túl
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- alza vélemények - tapasztalatok
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...