Hirdetés

Elkészült a Colorful bányászalaplapja

A H81A-BTC V20 PCIe slotok számában nem dönt csúcsot, de a CPU-foglalat érdekes választás.

Várakozásoknak megfelelően rukkolt elő kriptovaluta-bányászatra felkészített alaplapjával a kínai Colorful. Ami elsőre kissé meglepő, hogy a frissnek épp nem mondható Intel H81 vezérlőhíddal dolgoztak, ami mellé az LGA1150 foglalat jöhetett szóba. Ez azt eredményezi, hogy legfeljebb Intel Haswell és Broadwell processzorok jöhetnek számításba, ami persze egyáltalán nem baj, hiszen a bányászat nem a CPU-król szól, így az esetlegesen otthon hánykolódó régebbi központi egységeket is fel lehet használni, arról nem is beszélve, hogy használtan ezeket olcsóbb beszerezni.


[+]

DDR3 memóriafoglalatból is csupán kettő található a lapon, SATA aljzatból négyet (2xSATA 3 Gbps, 2xSATA 6 Gbps) lehet birtokba venni, PCIe foglalatból viszont annál több jutott: egy darab PCI Express x16 mellé öt darab x1 slot, de ez nem számít csúcskategóriának, főleg a Biostar 12 foglalatos alaplapja után.


[+]

A Gigabit Ethernet és több kiegészítő PCIe alaplapi tápcsatlakozó mellett azért helyet szorítottak az USB 3.0-s előlapi kivezetésnek és HD Audio kodeknek is, de a hátlapot elnézve azért nem vitték túlzásba, csak a legszükségesebbek kerültek fel (DVI, VGA, HDMI, négy USB2.0, Ethernet, egy pár PS/2 és három 3,5 mm-es jack).

 


[+]

A Colorful hivatalos árat nem adott meg, de a kínai webshopok 100 dollár körüli áron listázzák.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés