- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini-ITX
- Samsung LCD és LED TV-k
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Értem. Írtam, hogy nem volt egyértelmű és azt hittem a Minire gondolsz.
A többivel egyetértek, nekem sincs szükségem HDD helyekre... érdekes módon csak a jóval kisebb HTPC/NAS házaimban.
ODD-t is múlt héten vettem ki a desktopból, de kb. 6-7 éve nem használtam, kábel nélkül állt bent, csak lusta voltam kiszedni (Persze aztán 2 nap múlva kellett volna CD-n kapott röntgenképhez, először a 6-7 év után, de ez már csak ilyen.
)
Más téma, de mondjuk ha már itt tartunk akkor az ATX is kicsit érthetetlen számomra. Arról pár évvel előbb szoktam le, mint a HDD-kről, kb. valahol az ODD környékén. Nem is emlékszem mikor volt utoljára ATX lapom. 6 éve biztos nem, azóta csak mATX, mITX (vagy olyan kicsi mATX ami mITX házba is befért
)
És ezeken is üresen állnak a slotok. Vga-n kívül talán a Diamond Monster MX300 volt utoljára a gépben. -
sb
veterán
válasz
Zsmester89 #28 üzenetére
Ez az itthoni fizetések hibája is és nem csak házra vonatkozik szerintem többnyire.
Aki másra költ erre nem, ott is bejátszik a fenti dolog is, nem csak az az elv, hogy kisebb a vélt hozzáadott értéke egy háznak... ettől nincs több fps. És mondjuk ha tetszik + szét se szeded csak 3 évente akkor valljuk be, nincs sok értelme csak azért 3x áron venni a házat mercsak.Én valahol a kettő között vagyok, volt már akkoriban jónak számító házam, pl. CM690, most CM 352 ami azért közel sem a top kategória, de mégis van értelmes szellőzés, némi hangcsillapítás, szóval nem is a legalja. Ki is néz valahogy. HTPC alá meg van 20k-s házam ami negyedakkora, anyagban is kevesebb nyilván, tehát ez relatíve olcsónak nem mondható. Óriási különbséget viszont nem érzek. Az arányokat azért érdemes megtartani.
-
sb
veterán
válasz
zetor2000 #17 üzenetére
Nekem ebben van 3x3.5" HDD+SSD:
De volt már benne "normál konfig" is, 1db SSD + 1db HDD, közepes toronyhűtővel (TX3) i3 proci + 75W vga.
Persze ATX táp nélkül, de úgy szellős, kényelmes és hűvös (800 rpm körüli ventik) volt még így is az egész. Szóval sok minden elfér egy Mini C töredékénél kisebb házban is. -
sb
veterán
Nem írtam, hogy kell a sok hely, nekem sincs benne semmi. A mostani Silencio 352 házam kb. ugyanekkora mATX ház mint a Mini. Most került bele egy H110 mATX lap ami 1-2cm-rel nagyobb egy mITX-nél. Így is félig üres, pedig van benne egy őskövület 7850 ami nem nagy, de ma már egy feleakkora vga hozza. Meg egy nem kicsi CM 212 EVO hűtő. Ez meg 500rpm-en nem engedi 60 fok fölé az i5-öt, szóval kb. a fele hűtőméretet ki lehetne kukázni ebből is.
A lényeg: egy pillanatig sem arra gondoltam, hogy ez a ház kicsi vagy kevés egy mai konfignak. De semmi forradalmit nem látok rajta, kb. alig változott az elődhöz képest praktikumban. Abból a szempontból, hogy az 1db HDD-m meg 1db SSD-m hova van "bedobva" a házba (utóbbi szó szerint), kb semmit nem számít +1-2db 3.5" hely. Átlaguser egyszer összerakja és annyi, onnantól a külső USB, dizájn a praktikus szempont. AKi meg kéthavonta cseréli a konfigot annak úgyis ATX v. torony háza van hozzá. Bár azt nem tudom, hogy mire cserél aki így nyomva az évek óta pangó hw piacon. Egy új vga-t meg 2 perc bepattintani ami még talán fejlődik. Az is lefelé méretben és TDP-ben.@BiP:
Azt hittem a Mini C-re gondolsz, hogy "méretben" ekkorát kerestél. Erre írtam, hogy méretre tök ua, mint a régi Mini ami eddig is létezett. Ezek szerint a nagyobbra gondoltál... -
sb
veterán
Mármint melyik része illeszkedik? Ránézésre kb. ugyanaz mint a régi Define Mini.
Az mondjuk a kevés USB3 miatt nem akartam venni, itt legalább 2db USB3 van és nem egy, cserébe eggyel kevesebb USB. A "tápcsatorna" sem értem mire jó. HDD-t nem raknék bele melegedni ill. nekem speciel a tápom is felülről szív, a porszívás nem jött be lentről.Ettől függetlenül nem is rosszabb mint a régi, de jobbnak sem látom. Asszem ma is maradnék a Silencio 352 mellett. Méretre hasonló, van zajcsillapítás, nyilván kicsit gyengébb minőség de annyival nem, árban is a fele volt. Már vártam mikor jön új modell a Miniből, de ez nem fogott meg semmi extrával.
@BiP: Eddig is volt Define Mini.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest