- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Analóg fényképezés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Forrmell.enn
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hmm, igaz, elsősorban nagy cégek disztrójairól beszéltünk, mint pl. Canonical, szóval igen, nekik valóban jön pénz. Igazából arra volt ez ilyen rage-reakcióm, hogy sokan jöttek ezzel, hogy desktopra kakit sem ér, meg "a Linux desktop éve" - részemről Kirk kapitányhoz hasonlóan nem szeretném, hogy bármikor is eljöjjön. Már most is elég csúnya dolog pl. a systemd, ami szembemegy a Unix filozófia egy fontos szempontjával. ("Egy valamit csináljon egy szoftver, azt is jól !") De ez naaagyon hosszú ...
Viszont azzal egyetértek, hogy tényleg borzalmasan töredezik az egész, pl. ez a szerencsétlenkedés, hogy akkor most mi és mikor váltja le az X-et ? Wayland, Mir ? És mikor ?
Bevallom, azért próbáltam védeni a rendszert (illetve az ökoszisztémát), mert szívemnek kedves, számomra egy őrülten jó játékszer, sokszor hasznos segítőtárs. Szóval azzal is egyetértek, hogy elsősorban a buherátoroknak öröm.Viszont megint ott van másik oldalról, hogy az n=1 is tanuljon már meg valamit (egyik ismerősöm doksik pendrive-ra másolásához is engem kért meg
Sz'al vannak végletek ... )
#166 #Chris:
Igaz, sok mindent belekevertem már, a Slackware-rel már végleg elszálltam.Ohh, micsoda gyönyörű játékszer ! De pont ezért nem kell fikázni semmit, megvan itt mindennek szépen a létjogosultsága. Oh, és igen, természetesen tudtam, hogy az OS X gyökerei BSD-szerűek. Egyébként, ők ügyesen csinálták, az iOS, meg az OS X is ügyesen kezeli az erőforrásokat. Vannak még előnyei, bár, soha nem használtam. Olyan dolgokkal, amit csak "hallottunk", mindig necces dobálózni.
szerk.: OFF
-
törölt tag
Sok kommentre válaszolnék, meg ezt a Lengyelt is jellemezném, de csak ennyit dobnék be ebbe a kommentlevesbe:
Vegyük már észre, hogy a Linuxot egy finn hacker írta, aztán (meggyőzték) ingyen elérhetővé tette a forráskóddal együtt. Ezután is ingyen fejlesztették tovább, manapság sok ember dolgozik rajta INGYEN. Az áram, meg az egész környezetük pénzbe került. Nem vagyok benne biztos, de valószínű.A GNU csapat pedig azon ügyködött, hogy a proprietary Unixot "lemásolják", hogy aztán a hasonló funkcionalitással rendelkező programocsomagot elérhetővé tegyék INGYEN.
Tényleg egy olyan rendszert fikázunk, amin olyan emberek dolgoznak, akiknek ez egy hobbi ? Írjon már valaki hobbiból egy kernelt ... vagy fikázzuk a KolibriOS-t, MINIX-et, Haiku-t ... mert milyen szarok, mert egy maréknyi ember fejleszti, és nem jutottak el sehová. A Linux egy HOBBI volt, maga Linux Torvalds írta még anno a levlistában, hogy nem fog támogatni más hardware-eket, csak azt, ami neki van, mert csak arra tud fejleszteni. Ezek után eléggé vicces, hogy akkora dologgá nőtte ki magát, hogy nem csak egy maréknyi ember játékszere. (7 milliárdnak az 1%-a 70 millió, az azért egy elég masszív tömeg ! És ahoigy bambano mondta: nem-desktop szinten meg mindenütt jelen van ...)
A Windows azért lett az, ami, mert volt mögötte marketing, illetve eleinte a Linux sem létezett, de még jó ideig csak a Windows-ok voltak használhatóak, ha az átlagember számítógépet akart használni. A Mac OS X-t [o-esz-ten] meg a világ legeslegnagyobb cége fejleszti ...
Még egy kis adalék: a Slackware-t Patrick Volkerding fejleszti néhány (kb. egy tucat) fejlesztővel együtt. A Slackware is egy komolytalan projektként indult, azért adták neki ezt a nevet.
Az MS-nek hány fejlesztője van, meg mennyi pénzük is van ?
És az Apple-nek ?
Bocsi a nagyon offért, de nem tudom miért kell mindig almát a körtével ... semmi közük nincs a proprietary OS-eknek a FLOSS projektekhez.
Ez olyasmi, mint a konzol vs. PC - tök más, ez is alma-körte ...
Az ájemdé vs. zintel is szánalmas flamewar, az AMD tizedakkora büdzséből gazdálkodik (korábbi PH!-s cikk) ...
Erről ennyit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gumi és felni topik
- Napelem
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Analóg fényképezés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gitáros topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- Xbox Series S + twin docking station (venom) + 2 db kontroller +1 db Ghost Cipher Special kontroller
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL T40 EMC Szerver
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest