Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Úgy látom, nem nagyon kelt el a gép. A "sok milliomos barom" is távol maradhatott, mert a legnagyobb összeg 1800 dodó volt, amit otthagytak.
-
Lomha 8V
addikt
Rendkívül érdekes volt a topikot végigolvasni. Ja nem.
Szerintem Adams-nek az lett a veszte végül, hogy egy rohadt selfie-t sem lőtt a fészbúkra. - A topik egy részének kb. ez a színvonala.
-
duni84
aktív tag
akkor aki egy műszaki fényképezőgépet nem tud értékelni, mert "öreg", meg "analóg", az elverheti a pénzét nagyfényerejű szupertelére is ugyan itt nem kell nyakkendőt kötni a licit előtt, meg nem is ugyanaz az árkategória, de hasonlóan speciális használatra kitalált cucc, aminek az értéke nem igazán fog csökkenni, amíg össze nem törik.
néhány kommentelőt én is eltiltanék az internettől. vagy mondjuk csak "read-only" módban kötném be hozzájuk, mint a kábel tv-t.
#metszéspontok
-
sixpak
nagyúr
Mondasz valamit..."és jól van ez így?"
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Freddy76
addikt
Nem szeretek ismeretlenül megítélni senkit, de ebben a topikban gond nélkül össze tudnék válogatni három akkora barmot, akit letiltanék az internetről.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
veterán
Na erre biztosan nem licitálnék,még ha lenne is rá pénzem.Nem tünik valami bizalomgerjesztönek ez a gép.
duree54
-
madgie
titán
válasz Marseille199 #62 üzenetére
Nem tudtad, hogy Adams innen a PH fórum nagyjaitól leste el a komplett zónarendszert, a vacak képeit meg a kezdő fotósok topikjából lopta össze? Nem kapott egyéni arcképet, az lett a veszte.
A hírben szereplő ósdi, nagyformátumúnak álcázott lukkameráját meg hónapokig árulta a hardveraprón, de beleunt, hogy mindenki fél zsák rohadt krumplit, rozsdás rákollót, hathetes spájzban pácolt féldisznót, meg két tucat savas eneloop elemeket akart cserébe adni.
-
fi:zi'k
nagyúr
Élmény volt olvasni a topikot. Mondjuk negatív, de élmény.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Marseille199
senior tag
Én már csak azt érném meg egyszer, hogy a hasonló cikkek alá ne ömöljön jó magyar szokás szerint a mocsok.
Fáj, hogy ilyen drága?Irigykedsz rá? Vagy a harmadik világot támogatná inkább a pénzből? És ha azt is teszi egyébként emellett?
Ne nézd akkor, ne kövesd, meg ne szólj hozzá tudatlanságból. A használhatatlan kacat kifejezés is erős, hiszen, mint leírták előttem már többen is, ez nem egy "használtam én is analóg gépeket" kategória, hanem egy nagyformátumú, svájci műszaki fényképezőgép. Pont olyan, mint amit ma is igen sokan használnak. Talán nem véletlenül. Ha mond neked valami a gigapixel szó, akkor már lehet érted. Csak itt nem kell 100x képből összerakni, mert alapból tudja. Az meg, hogy ez a jó öreg AA bácsié volt, csak dob az értékén. Ennyi. Egy fotórovatban talán elfér egy ilyen cikk, külföldi oldalakon nem ömlik a szemét az ilyenek alá.."Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
tatabike
őstag
Én egyszer tavalyelőtt egy lomtalanításkor találtam egy fadobozt, benne 7 borotválkozókéssel. Rozsda is volt már rajtuk jócskán, a doboz is kissé viseltes volt. Mondom, mit csináljak vele, nem tudom, mit ér ez a cucc, felraktam a Vaterára 1 forintért, aki jobban ért hozzá, hadd vigye. Már a második nap gyanús lett, hogy még egy hétig tart az aukció, de már 6ezernél jár a cucc. Akkor kezdtem utánanézni a kacatnak a neten, és kiderült, hogy valami 1800-as évekből való portéka, neves kézműves borotvakés-gyár terméke... A végén olyan 50ezer körül ment el, de azt mondta, aki megvette, hogy Ő 100ezerig is elment volna, csak a többi licitáló nem bírta zsetonnal...
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
gianni85
veterán
jól csinálja a csávó, én is adnám el egyből.
Ó bárcsak én örökölnék / örököltem volna valami hasonló ereklyét -
tatabike
őstag
De létezik olyan, hogy eszmei érték, nem? Jó, egy 3.5" floppynál nem, de mondjuk egy régi 1541-es Commodore meghajtónál már igen...
Egy parlagi sassal se tudsz semmit csinálni, mégsem mondod rá, hogy semmit nem ér...
Haverom már egy millánál jár egy négykörlámpás Lada felújításával, azt sem lehet már sok mindenre használni, maximum havonta egyszer elgurulni egy veteránautó bulira, mégsem mondja rá senki, hogy semmit nem ér...
Nekem van orsós-szalagos magnóm, én sem használom, de arra sem mondta senki, hogy semmit nem ér.
Ilyen alapon a körülöttünk lévő tárgyak felét ki kéne dobálni, be kellene zúzni, mert nem jók semmire, nem lehet őket használni. Akinek meg csak és kizárólag olyan dolgai vannak, amiket tud használni, elég sekélyes lehet az élete...[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
A Zéé
addikt
-
Byk01
őstag
válasz BlackSoft #46 üzenetére
Azt elmagyarázhatnád, hogy ez a gép friss nyersanyagra miért nem csinál olyan képet, mint régen?
Ha nem gombásodott be az objektív (ami gondolom, nem történt meg, vagy ha igen, ki lett tisztíttatva a nagyobb bevétel érdekében), akkor nincs benne semmi olyan dolog, aminek a kora befolyásolhatná az elkészült kép minőségét."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
jedis
senior tag
Hát ha valami milliomos is ( dollárba ) olvassa a fórumot, és úgy gondolja, a mai nap valami nagyon-nagyon jót dolgot kell neki tenni egy embertársával, és megveszi nekem a világ leghíresebb, és leghirhedtebb ( kivéve ZORO szerkója, meg Batman-é ) fekete ruciját !!!!!
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
BlackSoft
addikt
Igen voltam aukciókon, ellenben veled (gondolom eltaláltam). Tele van pont az olyan fickókkal, akiknek kevesebb agyuk van, mint pénz a zsebükben, na róluk beszélek... Mert, amikor valaki megvesz egy kínai vázát 50 millióért (forint), mert megtetszett neki (és több pénze volt, mint azoknak a műkincsekkel foglalkozóknak, akik pont azért mentek oda licitálni), akkor fogni tudod a fejedet...
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
notafa3
tag
Nem akarok senkit sem elkeseríteni de a prohardveres cikkíró nagyon elnézett valamit. Jelenleg 650 dollárnál tart a licit. A 300.000 dollár a becsült maximum ár, a 150.000 pedig a minimum. Szóval a kettő közé várják a nyertes licitet. [link]
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
Jó lett volna egy link legalább, hogy milyen képek készültek a géppel.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
notafa3
tag
válasz BlackSoft #46 üzenetére
Te voltál ilyen aukción, ahol az emberek mobillal fotóztak, és az elkészült képeket is megnézhetted, amik szarul sikerültek? Közhelybajnok. Vagy te vagy az az ember, aki bárkit megítélhet és lebarmozhat? Ja, bocs!
Ezek után azt gondolom szomorú az életed és szegényes a lelkivilágod.[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
Sokat dolgoztam analóg gépekkel, tudom, hogy lehetne még használni ezt ma is. Viszont ez annyira elavult, hogy már nem fogják használni. Nagy formátumok is fejlődtek azóta, mióta a cikkben szereplőt legyártották.
Ez simán azért drága, mert az volt a tulajdonosa, aki... Mellesleg, ha egy ismeretlen tulajdonostól származó ilyen gépet előbogarásznánk, akkor az nyilván jelentősen olcsóbb lenne, mint egy hasonló képességekkel bíró, digitális szenzorral szerelt gép. Na de az nem szabad elfelejteni, hogy ezek annyira öregek, hogy nem olyan képeket csinálnak, mint egykor. Hiába a hatalmas nagyítás jelentősége, nem lesz az igazi a kép... Ha meg most legyártunk egyet az meg már nem régi, és ugye itt a "régi"-n van a lényeg.Ami meg az autókat illeti, én nem F1-esekre gondoltam, a fényképező is egy közönséges gép, nem valami extrém, amit a holdra vittek (hasselblad 500).
Például egy 1965-ös Mustang nem feltétlen való múzeumba, szép számmal van belőlük hazánkban is. Ha milliomos lennék nekem is lenne, és néhány hasonló legendás kocsi is, és vezetném is őket, azoknak az a lényegük(#45) sixpak: Nem, a Galaxy S5 az, amivel egy majom is tud értelmes képet csinálni. Na az ilyen aukciókon akad elég sok olyan, aki még azzal sem tud képet csinálni...
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz #67977536 #30 üzenetére
Írtam, hogy én sem akasztanám ki a szobám falára, más irányzatokat kedvelek; tehát szubjektíven nekem sem ér sokat. De ettől még lehetnek érdekesek (a szó pozitív értelmében), elgondolkodtatóak. S elfogadom, hogy lehet, hogy másnak ez többet ér, vagy befektetési céllal vagy műgyűjtőként veszi. Amit én vitattam, az az, hogy e kép és egy útszéli hányás közé egyenlőségjelet tenni.
Reggie0: "Megfilozofalni minden hulyeseget lehet, akar a fingreszelest is..."
Saját műveltséged, kulturáltságod minősíted Bár már ezt az előző hsz-eddel is megtetted. A nagy különbség az, hogy ezek tehetséges, képzett, tanult művészek, ha a valóságot akarnák lerajzolni, villámgyorsan olyan képet készítenének, hogy csak ámulnál.
sz.balazs.95: "Az én régi HP kamerámat mikor árverezik el ennyiért? "
Majd ha a fotózás úttörője, híres mestere és tanítója leszel; s talán az se árt, ha közben a dollár értéke ezredére inflálódik
BlackSoft: "Az öreg autót lehet vezetni
Jó, igen, azzal is lehet még fotózni... Ma láncfűrészt használunk, de persze lehet kőbaltával is kibarmolni egy fát -> nem fogja senki sem használni. Az autó pedig ugyan olyan volt a 60-as években, mint most."A hasonlatod ott sántít, hogy mint írtam, a nagyformátumú (mint ez, 4"×5" méretű negatívok) tájképezésnél még mindig az ilyen gépek a dominánsak. Ekkora méretű és felbontású (közel) hibátlan digitális szenzort legyártani ugyanis gigászi költség (már a valós középformátumú, azaz 6×4.5 - 6×7 cm-es digitális hátfalak is több tízezer dollárba kerülnek, ez pedig ennek méretben többszöröse).
Az autó pedig rengeteget fejlődött a 60-as évek óta: gumik, motorok tervezése és megmunkálási pontossága, alapanyagok, felfüggesztés, váz, aktív és passzív biztonsági elemek, ergonómia, stb stb.
Tehát pont fordítva van: míg egy ilyen gép ma sem elaggott a szokásosan használthoz képest, addig egy 60-as évekbeli sportkocsi a jelenleg futókkal szemben nagyon is.
De ezt felesleges is hasonlítgatni, mert:"vagy ebben az esetben egy használhatatlan fényképezőért (használható, de csak annyira, amennyire egy gőzmozdony- szakértő kell hozzá, és nem túl effektív), főleg olyasvalaki fogja megvenni, aki egy Galaxy S5-tel se tud normális képet lőni (legalábbis ilyenekhez szoktak kerülni az ilyen aukciós dolgok)."
Ha már autós példát hoztál az előbb fel: legyen pl. Senna F1-es kocsija. Normál halandó nagy valószínűséggel nem tudná elvezetni. De kellene azt vezetni? Úgy való egy múzeumba, gyűjteménybe, ahogy van, nem pedig egy használati tárgy lenne.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
A Zéé
addikt
válasz bbTamas77 #38 üzenetére
Sírok a kommenteken
Nézd meg még ma is mibe kerül egy ilyen kacat... Aztán válassz hozzá egy objektívet, és akkor megtudod, hogy a történeti-eszmei értékét leszámítva se nagyon tudod 10k $ alatt megúszni.szerk: amúgy egyikőtök se vett még sose semmit, ami nem volt forintosíthatóan hasznosítható, csak tetszett, megkívántad? Na most miért fáj nektek, ha valaki ugyanezt csinálja, csak nem 2 gombóc fagyival, vagy egy 2000 Ft-os ikea vázával, hanem egy ilyen fényképezővel? Csúnya dolog ez a nagy irigység.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
jedis
senior tag
Hát ha én milliomos lennék ( dollárba ), lenne olyan cucc, amiért kiadnék százezreket ( dollárba ) ! Az eredeti Darth Vader szerkóért, amit James Earl Jones viselt 77-ben az első Star Wars film forgatásán !
Kinek a pap, kinek a papné !Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
bbTamas77
aktív tag
Ez csak egy kacat, egy forintot nem ér.
-
BlackSoft
addikt
Nem érted a lényeget te sem... Kiadni megkereshető összegeket (Százezrekről beszélünk, max 1millió körüli összegekről) valamiért, ami munkaeszköz, napi használatban van, és dolgozunk vele, nem épp ugyan az, mint százmilliókat kiadni mondjuk egy vasdarabért (pénzérme), vagy ebben az esetben egy használhatatlan fényképezőért (használható, de csak annyira, amennyire egy gőzmozdony- szakértő kell hozzá, és nem túl effektív), főleg olyasvalaki fogja megvenni, aki egy Galaxy S5-tel se tud normális képet lőni (legalábbis ilyenekhez szoktak kerülni az ilyen aukciós dolgok).
-
jedis
senior tag
Hát ha én milliomos lennék ( dollárba ), lenne olyan cucc, amiért kiadnék százezreket ( dollárba ) ! Az eredeti Darth Vader szerkóért, amit James Earl Jones viselt 77-ben az első Star Wars film forgatásán !
Kinek a pap, kinek a papné !Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
BlackSoft
addikt
Az öreg autót lehet vezetni
Jó, igen, azzal is lehet még fotózni... Ma láncfűrészt használunk, de persze lehet kőbaltával is kibarmolni egy fát -> nem fogja senki sem használni. Az autó pedig ugyan olyan volt a 60-as években, mint most.---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
sz.balazs.95
veterán
Az én régi HP kamerámat mikor árverezik el ennyiért?
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
törölt tag
-
atok666
őstag
Befektetes? Ha elkel ez a gep $1m aron, akkor az annyit fog erni valszinuleg 20ev mulva is, mig a te sportkocsid... (hacsak nem vmi gyujtoi doarabot veszel). Masik dolog, hogy aki ennyi penzt ad ilyen dologra, az mar reg tul van a " van sok penzem, veszek rajta sportkocsit fazison"....
Atok
-
Wiz Khalifa
veterán
Én meg inkább utaznák, körbejárnám a világot de úgy hogy minden országba kb 1évet lennék hogy mégis milyen.
És természetesen a szegény rászorulókon segítenék mert nem bírnám azt nézni hogy nekem van nekik nincs. És nem azért mert lusták dolgozni. És azért segítenék főként mert ott motoszkálna a gondolat hogy ha fordítva lenne a helyzet Én is örülnék a kis segítségnek.
Smoke some weed nigga!
-
.mf
veterán
Szerintem viszont ez egy eléggé szűklátókörű vélemény. A modern képzőművészet, főleg az elvontabb darabok esetében, a nyers esztétikum mellett vagy akár helyett sokszor egy mögöttes elgondolásra, üzenetre helyezi a hangsúlyt. Nem a valóságot ábrázolják, hanem egy gondolatot, képi feladványt; egy absztrakt dolgot megfogni sokkal nehezebb feladat is lehet. Nem ismerem a konkrét képet, annak történetét és hátterét, valamint mondanivalóját, és főleg nem azt, hogy menyire és mitől drága (erősen kétlem, hogy a legdrágább lenne). Bár valószínűleg én sem akasztanám ki a szobámba, mivel más irányzatokat jobban kedvelek, de mégsem nézem le, ha egy kiállításon látnám és valaki elmagyarázná vagy rájönnék, azt azért biztosan méltatnám, és próbálnám visszakövetni a gondolatmenetet.
-
BlackSoft
addikt
Hagyd, már megszoktam, tőle is csak ilyen kommenteket látni. Atomfizikus, és mindent jobban tud, mindenki hülye tudod...
Ilyet most is csinálok zsírkrétával, de nem fog 120millió dollárt érni (amennyi ez):
[ Szerkesztve ]
-
-
.mf
veterán
Touché.
KAMELOT: "Ez amit elárvereznek semmi haszna, max nézheted milyen szép.
Mivel semmire nem használható ezért az értéke is annyi. kb. 15eurot ha ér."Amikor a tudatlanság dölyffel párosul... Nagyformátumú tájfotóknál talán még ma is a filmes a domináns. S gugli a barátod, hogy mennyibe kerül egy ilyen, keress csak rá az alcímre.
BlackSoft: "Vannak szép festmények, de általában azok, amik milliókért kelnek el, olyanok, mint amiket óvodában pingáltam. Érdekes nekem 1FT-ot sem adtak érte, pedig lehet szebbeket is alkottam..."
No comment. Csak az 1. --> 3. hsz fényét emeli...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pulutodurumo #19 üzenetére
"Agyból gyönyörű képet lehet festeni, de ennek gyönyörűségét én még nem biztos, hogy átérzem."
-
BlackSoft
addikt
válasz pulutodurumo #19 üzenetére
Vannak szép festmények, de általában azok, amik milliókért kelnek el, olyanok, mint amiket óvodában pingáltam. Érdekes nekem 1FT-ot sem adtak érte, pedig lehet szebbeket is alkottam...
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz #09819904 #16 üzenetére
pont ez jutott nekem is eszembe. Amíg nincs a kezében valami, olyan, ami neki nem fontos, és amit 300k usd-re tartanak, addig marha okos itt mindenki, hogy oda kell adni a múzeumnak, meg nem nyerészkedni. Aztán ha meg esetleg ott lenne előtte...
Nem mohóság ez szerintem, szimplán csak egy olyan dolog, ami neki haszontalan/érdektelen átforgatása valami hasznosabbá. Legyen az kaja, vagy egy új Ferrari, igazából tök mindegy[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
törölt tag
Mohóság ide vagy oda. Mégis hány ember tartaná meg azt amiből tudja, hogy ma biztos pénze van? Most függetlenül az anyagi helyzettől, hiszen nyilván aki csóró az örül, ha bármit eladhat és kajára futja.
A másik fele az emlék. Nyilván akinek az emlék a legfontosabb, abból nem is lesz hír! Maximum, ha esetleg egy kiállításon mutogatja.
Aztán lehet van egy olyan haverja aki konyít az aukciókhoz és átforgatják a pénzt. -
törölt tag
Ez a topic egy időutazás volt a '70-es évekbe...
-
MongolZ
addikt
Szóval anyuci ajándékba kapott 50 évvel ezelőtt egyfényképezőt, amit most a fiácskája az öröklés után szinte azonnal árverésre bocsát. Mohóság szagot érzek.
-
Prevent
aktív tag
300.000 dollár kikiáltási ár. Hmm... Egy átlagos ember 40 évnyi munkával nem keres ennyi pénzt. Valaki dolgozik mint a robot, valaki meg ilyeneket vesz. És mindketten hús-vér emberek, mindkettőnek ugyan olyan gyorsan telik az idő.
Ha miliárdos lennék inkább festményt vennékHa jól belegondolsz a "siker" szó jelentésébe, rá fogsz jönni, hogy az nem más, mint végigcsinálni, amibe belekezdtél.
-
BlackSoft
addikt
De szeretem az ilyen aukciókat, amikor jön egy rakás milliomos barom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest