Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #35193216 #124 üzenetére

A mérnökinfónak beágyazott rendszerekkel kellene foglalkoznia, a progmatnak meg algoritmusfejlesztéssel és számításelmélettel, ezeket lehet kihozni a tanagyagból legkevesebb változtatással. Minden másra meg új szakot indítani.

• ledan

csendes tag

válasz #35193216 #124 üzenetére

Igen, csak mondjuk közgáznál a különféle számítások (határhaszon, kereslet-kínálat fv.) szerintem halálosan feleslegesek egy informatikusnak. Ez inkább a töltelék kategória, a vállalkozás gazdaságtan ellenben sokkal használhatóbb információkkal vértez fel. Az is tény, hogy a gazdasági és természettudományos tárgyakat jobban a szak igényeihez kéne igazítani, mert jelenleg túl általánosak.
    A mérnökinfóból tényleg rengeteg elágazás lehetséges, csak elég mostoha a tájékoztatás arról, hogy miért érdemes erre vagy arra elindulni. De programozni itt is jól kell tudni (nem csak proginfón), viszont mégis hanyagabbul kezelik ezt (legalábbis nálunk). Sokkal tömörebb és hasznosíthatóbb lenne a tudásanyag, ha a szakma szempontjából felesleges részeket kigyomlálnák. Néha az az érzésem, hogy leragadtak az internet előtti korban és elvárják, hogy mindent fejben tartsunk. Holott egyre kevésbé a lexikális tudás a lényeg, hanem hogy tudjuk értelmezni, átlátni a problémákat. Ezt meg magunktól jóval nehezebb elsajátítani, szerintem erre lenne való az egyetem.

Új hozzászólás Aktív témák