- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: ITX-es Cooler Master minitorony, minimalista dizájnnal
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Söptöröttö
tag
Nem hiszem, hogy komoly kereslet lenne rá. Akinek kell ilyen, az gondolom megcsinálja magának, így legalább abból a típusból lesz ilyen kártyája, amiből szeretné, nem kell a boltok kínálatához alkalmazkodni. Én is sokáig kerestem megfelelő árú 1x-es kártyát, aztán egy külföldi fórumban láttam levezetve ezt a vagdosós megoldást, egyből megtetszett, ráadásul sokkal kevesebből kijött a kártya, mint az akkori bolti ára (mivel ezek általában 2x annyiba fájnak, mint az ugyanolyan 16x-os)
Azért ha valaki szépen megkér, akkor olcsón megcsinálom neki.
-
Male
nagyúr
válasz Söptöröttö #41 üzenetére
Ha ez ilyen gyorsan megy, akkor ráállhatsz ezeknek a gyártására, amilyen drágák a PCIe x1 verziók... -
Tom5
addikt
válasz Söptöröttö #34 üzenetére
Beszabehu
-
Male
nagyúr
Mennyi meló volt lefűrészelni?
Duracellm...: Hacsak nem rontja el, simán működnie kell... ez elvárás is pl a gyárilag nyitott végű slotokban is mennie kell a kártyáknak.
-
zolyee
tag
Az EVGA termékei mindig is tetszettek, ami nem tetszett csak az a magas ár.
-
Srodney
senior tag
a pofám leszakad mik vannak,sparkle megint alkot,megcsonkított és működő kártyák?! mik vannak?!?!
-
törölt tag
Nem rossz ötlet, jó tudni hogy nem aggodalmaskodik a GPU, az extra 15 csatorna elvesztése miatt.
-
Söptöröttö
tag
válasz #16939776 #33 üzenetére
Én úgy másfél éve csináltam házilag egy HD3650-esből 1x-es kártyát, mert az alaplapomon csak ilyen port volt, viszont kellett a videogyorsításhoz egy GMA950-nél jobb kártya. Egyszerűen levágtam a csatlakozóról a felesleges részeket. (Azért nem a slot végét vágtam ki, mert a kártya csatlakozója kondikba ütközött volna, csak a csonkítás maradt.) A teljesítménycsökkenés olyan 20-25% volt szintetikus tesztekben, de ezt ki lehet próbálni úgy, hogy szigetelőszalaggal leragasztod a megfelelő részeket a kártyán és egyből 1x-es, vagy annyi szoros lesz, amennyit meghagytál.
Nemrégiben itt a hardveraprón sikerült eladnom az egészet, úgyhogy van rá kereslet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
kíváncsi lennék egy tesztre hogy PCI-EX 1x-es port mire elég?
ITX-es lapoknál népszerű lehetne 10K környékén... ott van 1X-es port...
A gyárilag tuningolt VGA-k nem győztek meg élettartamukkal, és lehetetlen hűtési megoldásokkal. És mire gariztatná az ember régen nincs készleten a nagykerben...
Meg kell várni amíg a GPU-ból kijön a 2, 3, verzió. És a bioszt egy kicsit megpiszkálni...
Ha a feszültséget is kell emelni az gazdaságtalan.
-
veterán
Hát továbbra se vonzó az Nvidia kártya alsó-középkategóia 60-70 ezer forintért,hát nem
duree54
-
DiamondBack
senior tag
"A KFA2 GeForce GTX 460 Green Edition és SLI Pack még ebben hónapban forgalomba kerül, az árazásról azonban nem számolt be a vállalat." - valószínűleg olcsóbb lesz kettőt venni külön...
-
joi29
őstag
Videózni igen amennyiben az DXVA mert biza a CUDA dekódolás
eszi a sávszélességet csak úgy mint Physx vagyis ezek a kártyák
így pciex 1x-el csak netezésre és irodai munkára jók ha épp nincs integrál,
egyébre nem.
Talán még csere kártyának.
Mert biza hiába adja el az Intel a legtöbb igp-t azok legalábbis tapasztalataim
szerint nem valami minőségi darabok vagy csak a gyártók nem megfelelő
alkatrészekből tálalják a körítést nekik.
Habár ezt kétlem mert egy Lenovo munka állomást azért nem két marék kínai
kondiból öntenek össze és mégis, csak az utóbbi fél évben vagy egy tucatnak
halt be az igp-je úgy hogy lapok egyéb funkciói 100%-osak.
Na ebben az esetben elfogadható ezen feltéve hogy olcsó kártyák
2D-s munkára való alkalmazása. -
nednez
tag
Ez a KFA meg a GALAXY leányvállalata
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz Bogyó bá' #25 üzenetére
főleg, hogy fullhd-s videók alatt megfekszik a kártya a pcie 1x miatt impotens egy kártya, csak akkor lenne rosszabb a helyzet, ha mondjuk vesa csatlakozóval gyártanák
célközönség? hmmmm... a hülyék?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bitblueduck #22 üzenetére
Most már drága kincs a DDR2, nem úgy van az, hogy csak dobáljuk gigabájt számra...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
bitblueduck
senior tag
Hiányolom a 2/4GB-s DDR2 modelleket
[ Szerkesztve ]
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
proci985
MODERÁTOR
és ha csak egy pciE slotja van, de nem akar lapot is cserélni? a 240esnek még egy 4890 mellé is bőven elégnek kell lennie.
illetve alternatívaként érdekes lehet, ha megvan a két slot, de ott már bent csücsül egy SLI/CF, viszont a szabad pciE slotba bemehet még egy ilyen.
aztán kis méretű gépbe megint jól jöhet, ha több monitort kell meghajtani.
szóval szerintem van értelme nekik, bár tényleg csak eléggé speciális esetekben.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Szlopa
tag
Szerintem aki ért annyira a géphez, hogy össze tud hozni egy Ati és egy Nvidia kártyát egy gépben, az nem ilyet fog venni...
... szóval nem értem a létjogosultságát ezeknek a kártyáknak. A hozzá nem értő vásárlókat akarják átverni azzal, hogy szegény nem tudja mi a különbség a PCI Express x1 és x16 között? "A szomszéd pistikének is GT240-e van és fut rajta a krájszisz, apuuuu vegyünk mi is egyet, nézd milyen olcsó..."
Kiváncsi vagyok mikor fog kijönni a sparkle egy GTX460-al PCI vagy VLB csatlakozóval
[ Szerkesztve ]
-
nednez
tag
EVGA kártyái a legjobbak erről a másik márkáról még nem is hallottam
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
EVGA = FTW, Sparkle = WTF?
<< Heimdal >>
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tom, a kép az nem jól van fotoshoppolva. Mivel nem tudtam eredeti fényképezett képet szerezni, így ez van. De igen a hűtő is különbözik. Beírtam ezt is, hogy fullos legyen.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Angel1981
veterán
Nemsoká itt a HD6000 - újabb kihívás elé állítva az NVidiát....
-
Male
nagyúr
...és milyen jó névválasztás... biztos megvizsgálták az Európai piacot, és arra jutottak, hogy itt az ilyen kimondhatatlan neveket szeretik
Az EVGA-knál: "A referenciadizájnra épülő, két DVI és egy mini HDMI kimenetet kínáló termékek között a hátlap a különbség, ugyanis az EE verzió jobban szellőző megoldást kapott."
Ha a kép jó, akkor nem a hátlap különbözik, hanem a hűtő... de erőteljesen -
Sicilian
addikt
Külsőleg semmi egyediség, ua maradi, unalmas formák, mint eddig
nothing is true everything is permitted..
-
Archer
őstag
"Sparkle a megszokott formáját hozza" - hát valahogy úgy, bár legalább a jó öreg DDR2-t már elhagyták Mondjuk irodai gépbe fontos 1GB VRAM...
[ Szerkesztve ]
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
Puma K
nagyúr
3.6Ghz felett csak extrém tesztelésnél instabil. Mint már korábban írtad. Szóval ez az 50x indítom újra a gépet az már annak számít bár a többit nem tudom (nem írtál többet csak ezt hoztad fel példának )
Az a KFA2 GeForce GTX 460 Green Edition megdobogtatta a szívemet az 1 tápcsatlakozójával
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak nem stabil. De a gyártó bevállalhatja. Fogalmunk sincs, hogy 3,6 GHz fölött melyik teszten bukik meg a rendszer. Például ha nem lehet 50x egymás után újraindítani a gépet, akkor felhasználóként számodra ez nem lényeg, mert ez már extrém terhelés.
(#3) JanR: Jaja, igen kösz.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Szlopa
tag
Sparkle...
Nem értem mit művelnek ott a mérnökök. Egy olyan piaci szegmenst akarnak lefedni, ami nem létezik. Irodai gépbe integrált videokarit... szerintem. Ezeket a PCI Express x1-es videokártyákat, csak a nagyon idióta emberek fogják megvenni...
Mennyivel lehet így olcsóbb mintha x16-os lenne?
[ Szerkesztve ]
-
Black Dragon
addikt
Arra a 460-as SLI packra kiváncsi leszek.
-
törölt tag
Az EVGA és a KFA2 a GF104-re épít, míg a Sparkle a megszokott formáját hozza.
Az alcím üt.
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
"Az EVGA két FTW (For Teh Win) verziós megoldást villantott, ..." Az For The Win akart lenni nem de?
Amugy nem ertem, eddig a 2 OC verzio ami nagyon tetszik az a Palit Sonic Platinum es a Gainward Goes Like Hell verzioja, vagy az EVGA, nem tudja 3.8Ghz fole huni a VGA-t?Nem szoltam, felre olvastam[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Szégyen-gyalázat, erről a Kafakettő márkáról életemben most hallottam először.
#tarcsad
-
mmdms
addikt
Nem úgy van, hogy 3,6 GHz felett "szar" a memvezérlője a karinak? Amúgy nem értem eddig mér nem lépett meg senki ekkora gyári OC-t.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?