Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz
#32839680 #72 üzenetére
Viszont nem fellelhető minden 10. konfigban. Bár a Titan limitált példányszámú volt, elvileg valahogy mégis több ment el mint 690
Egy nagyon nagy lerakatnál szoktam igazgatni az IT dolgokat egyetlen Titánt sem adtak el viszont rengeteg 690 -et, jó lenne látni hogy mégis ki hordta el azt a rengeteg Titánt ha egyáltalán nem egy városi legenda az egész.
-
Rypejakten
addikt
válasz
marcell991 #71 üzenetére
a GTX295 sem a legerőebb 2 gpu-s kártya már, mégis kuriózom. a 7950GX2 se, és mégis 1200$-ba került a megjelenésekor. ezek a kártyák egyszerűen megmaradnak egyfajta jelképnek, vagy visszajelzésnek a múltból.
a Titan is ilyen.de ahogy morgyi írta, felfogás kérdése.
-
marcell991
tag
válasz
Rypejakten #70 üzenetére
De ha a Hawaii olcsóbban lesz gyorsabb, akkor a Titan már nem lesz státuszszimbólum. De maradhatunk az Nvidia-nál is, ha igaznak bizonyulnak a pletykák, miszerint kiadják a Titan Ultrát, letiltott egységek nélkül, akkor a Titan egyenesen "előző generációs" VGA lesz, ami nagyon nem státuszszimbólum.
-
Rypejakten
addikt
válasz
atti_2010 #67 üzenetére
nem, viszont sok embert ismerek. hiába a Nissan GT-R Nismo (lesz) a leggyorsabb autó, a tehetősek továbbra is megmaradnak a Bugatti Veyronnál, mert milyen gáz már, hogy tele vagyok zsetonnal, de Nissant veszek.
a Titan egy státusszimbólum, aki megteheti, és megveszi, annak éppen elég a tény, hogy a legerősebb egy GPU-s kártya.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Rypejakten #66 üzenetére
Miért sok Titán tulajt ismersz?
-
Rypejakten
addikt
válasz
marcell991 #63 üzenetére
a GTX780 már most hozza 170k-ért a Titán teljesítményét némi OC-val, és a Titán tulajoknak eszükben sincs fogni a fejüket.
-
marcell991
tag
Az lesz vicces, ha kiderül, hogy gyorsabb, mint a Titan, de olcsóbb is, a Titan tulajok meg foghatják a fejüket.
Egyébként elég durvák az előzetes számok compute-teljesítményre, főleg úgy, hogy az új konzolokban, meg a Kaveriben is ilyen lesz.
-
freeapro
senior tag
Kösz a válaszokat.
-
freeapro
senior tag
Mi az a cGPU?
Az APU új neve? -
MongolZ
addikt
válasz
Meteorhead #45 üzenetére
nVidiánál G92-ig, AMD-nél fogalmam sincs meddig nagyjából megegyezett a játékokhoz használt GeForce és a professzionális piacra szánt Quadro, kis mókolással minden GeForce-ból lehetett Quadrót csinálni. Ez egy kicsit túlzás, mert a GeForce-ból készült Quadro nagyjából az eredeti Quadro teljesítményének a felét érte el (professzionális felhasználás mellett). Ez kb. teljesen megszűnt, már nincs ilyen átjárás, bár fizikailag továbbra is szinte megegyezik a játékos és a profi vonal. Ez mindig is így volt és mindig is így lesz, üdv a való világban.
Továbbá a profi kártyáknál megveszed a támogatást, mi szerint ha van egy driverhiba, néhány órán/napon belül kijavítják, garancia háztól-házig szól, stb. stb. Egyszóval kinyalják a s***ed.
-
bitblueduck
senior tag
válasz
Meteorhead #49 üzenetére
gbors nagyjabol elmondta a lenyeget. kicsit olyan, mint a szoftver, pl windows: veszel egy ultimate kodot es felupgradeled, megsem merul fel, hogy home premium edition eseten miert megnyirbalt szoftvert kapsz. annyi, hogy ha lezerrel megvagtak akkor itt nem upgradelsz, meg ugye hivatalosan nincs softmod sem
-
CoDWaW07
őstag
Kíváncsi leszek mit fog tudni a Hawaii kódnevű sorozat
-
válasz
Meteorhead #49 üzenetére
ennél egyszerűbb a képlet. két termék van:
a) egy konzumer grafikus kártya, ami nem tud érdemi DP-t. ennek az ára x - mert ezzel az árral lehet az adott piacon a legnagyobb hasznot elérni
b) egy professzionális HPC kártya, ami DP-ben a maximumot hozza. ennek az ára 3-4x, szintén azért, mert ezzel az árral lehet az adott piacon a legnagyobb hasznot elérniAz nVidiától vagy az AMD-től soha senki nem fogja Neked javasolni, hogy a konzumer kártyát használd professzionális célokra. Ahhoz, hogy a kettőben ugyanaz chip dolgozik, ahhoz Neked, mint fogyasztónak, semmi közöd nincs. Ha Te megpróbálod kihasználni az ebben rejlő lehetőséget, akkor good for you, de azt nem várhatod, hogy a 2-3x árküólönbség megvédése érdekében ebben ne próbáljanak megakadályozni. Ha kell a Tesla / FirePro DP ereje, akkor olyan kártyát kell venni. Ennyi.
-
kiiso
tag
Lehet hogy az új Mac Pro-ban ilyen lesz és nem w9000?!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Meteorhead #46 üzenetére
A kernel egyetlen címezhető memóriaként láthatja az LDS-t és a videomemóriát. Flat memóriamodell. Ehhez lesz egy új utasításformátum is.
-
Meteorhead
aktív tag
Én azt akartam mondani, hogy ezt meg lehetne oldani driveresen is, de ehelyett eldöntik helyettem, hogy én mit akarok. És ez alapvetően nem is zavar, ha tényleg eltalálják amit akarok. De nem ez a helyet. Arról nem is beszélve, hogy ha nem akarnák eldönteni az emberek helyett, hogy mit akarnak használni, akkor talán a piac is más irányba menne. Lásd, már rég sokkal többen építenének a GPU-k DP képességére konzumer fronton is.
-
vinibali
őstag
válasz
sketchifun #42 üzenetére
GK110 561mm2
Hawaii ~480mm2
mielőtt valamit írsz, azért illene informálódni -
válasz
Meteorhead #45 üzenetére
Nem lehet, hogy elbeszéltek egymás mellett?
Mindketten azt tartjátok jónak, ha azonos lapkával van megoldva, és szükség esetén átalakítható FirePro-ra, nem?
Vagy én értettem félre? -
Meteorhead
aktív tag
Nekem azért fáj, mert ez lehet egy "optimalizáció", ahogy mondtad, de ugyanakkor (ha nagyon szeretnéd előkeresem a cikket), egy Titanból, kis nyák forrasztással Teslat lehet csinálni, úgy hogy még a driver is bekajálja és Teslaként fog üzemelni. Magyarán a chipbe oda vannak égetve a tranyók a dupla pontos műveletek gyorsabb hajtására, de azért mert GTX, azért ki vannak kapcsolva. És nem azért, mert rosszul sikerült a chip, mert akkor teljes SMX tömböt tiltanak le.
Nem tudom van-e marketing politikán kívül más oka, hogy miért kell ezt csinálni. Az én tippem annyi, hogy azért, hogy spóroljanak a melegedéssel, alles zusammen kikapcsolják ezeket az áramköröket, pedig a nyomorék user lehet, hogy szeretne 5%-kal nagyobb fogyasztás mellett DP-t is használni, de nem akar 600.000 ropiért venni egy Teslat.
Radeonon minden megy, ami FirePro, ott az olyan feature-ök FirePro exkluzívak, mint a cl_bus_addressable_memory vendor extension OpenCL alatt, ami egyébként a CUDA DirectMemory feature-ének felel meg. Az tényleg HPC only. (Avval lehet VRAM-ból egyenesen az InfiniBand kártya IO bufferébe írni CPU nélkül, ami nem a RAMban van, hanem az Infini kártyán)
-
atti_2010
nagyúr
válasz
sketchifun #42 üzenetére
Azért ne feledd hogy az egy professzionális GPU -val van csinálva és 300k az ára, nyugaton lehet hogy sokat eladtak de a környező országokban alig vették.
-
roberto02
tag
válasz
sketchifun #42 üzenetére
Már az is előrelépés ha ugyanannyit tudna,fele fogyasztással
-
sketchifun
senior tag
Én a Titán fölé várom teljesítményben. Eléggé csúnya lebőgés lenne, ha a legújabb csúcskártya sem tudja hozni az nVidia elég régóta piacon lévő csúcskártyáját.
-
köszi az infokat
(#22) Meteorhead:
Arra azonban nagyon rákérdeznék, hogy itt is ugyanaz a chip, csak le van butítva HWesen a Radeon széria, mint ahogy GTX-en szokás ezt tenni, vagy két chipről van szó? Ha az előbbi, akkor egy nagy fekete pont jár AMD-nek.ezt nem értem. miért fáj az Neked, ha optimalizálják a tervezésüket és a gyártásukat, és hasonló feladatra nem építenek két külön chipet 2x költséggel, hanem inkább egy chipen oldják meg mindkét eset specialitásait, mondjuk 1.2x költséggel?
7950 téma: érdemes óvatosan bánni a 7950 teljesítményével, mert nem minden tesztnél lehet tudni, hogy az eredeti 800MHz-es vagy a 925MHz-re is képes boost verzió szerepel benne - minimum 10% differencia van a két kártya között. a boostos változatnál a 660Ti azért határozottan lassabb.
-
-
válasz
Menthirist #36 üzenetére
Szerintem az elkövetkezendő pár hónapban, inkább negyedévben nem igazán lesz 70K környékén olyan telejsítményű új AMD kártya, ami hozná a 7950-est, és akkor még a bitang tuningpotenciáljáról nem is beszéltünk. Szerintem most 70K környékén Best Buy.
(#39) flexxx2:
Ebben a topicban most nem fogok litániákat zengeni a kártyáról, megvan a saját topicja. Itt minden infot megtalálsz., Én annyit tudok mondan, hogy az utóbbi 4 évben ez az a VGA amivel teljesen elégedett vagyok.
-
vinibali
őstag
válasz
Meteorhead #22 üzenetére
a Titan és GTX780-ban lévő GK110 meg 561mm2-es
-
írtam, hogy most ezekkel szoktam játszani, ezekben ugyan az nv a jobb, de ez messze nem jelenti azt, hogy amikkel majd később fogok, azok is az nv-nek feküdnének jobban (pláne úgy hogy ugye a next gen játékoknak lehet hogy a gcn kissé jobban fekszik majd mint pár mainak). Úgyhogy igen, vegyes a kép, egyéni preferenciák alapján döntök, tehát mint írtam mindenképp AMD-ben gondolkodom, csak azt nem tudom hogy vegyek-e 7950 boostot és próbáljam tuningolni, vagy várjak arra hogy esetleg a 9-es szériából is jön valami 75-80k környékén a következő mondjuk 2-3 hónapban.
-
válasz
Menthirist #33 üzenetére
Ha viszont azon játékokban erősebb az nV megoldása, amikkel Te játszanál, akkor meg nincs értelem GCN-t venned. Ha vegyes a kép, akkor meg egyéni preferenciák alapján érdemes dönteni.
(#34) flexxx2:
Nincs 660TI, de ott a 670, ami ugye erősebb, mint a 660TI.
-
flexxx2
őstag
Kár hogy ezen nincs 660ti. Én a techspoton talált crysis3 tesztet néztem ,az February 28, 2013, akkori legfrissebb driverekkel, habár számot nem írnak, lehet akkor volt béta driver is. Ott elhúzott. Saját tapasztalat milyen játékban volt? Engem a crysis3, bf3, és metro last light érdekelne. Ezek azok amik szerintem megmutatják mennyire erős egy VGA szerintem. A motor optimalizálás most nem téma. Ezek menjenek high beállításban,nem kell az ultra, az már vakítás szerintem.
-
-
Lacccca87
addikt
Csak engem zavar hogy amióta kijött a GCN szinte ugyanazt láttuk amint az NV művelt? Nem okosítják hanem cska nagyobbítják a chipet, a sebességet meg extre tranyókkal tudják csak növelni szinte.
Kicsit zsákútcának tűnik nekem most így a fejlesztés ilyen szempontból. Valahogy mintha eltűnt volna a sweetspot elgondolás is. -
oké, köszönöm, akkor ebből fakadhat a szórás annak kapcsán hogy egyik tesztben az egyik veri a másikat, aztán meg fordítva.
és akkor arról van valakinek valami infója hogy idén még várható-e valami 80k körüli HD9xxx kari, ami teljesítményben veri a 7950 boost-ot tuningolva?
illetve hogy mikor villant proci téren olyat, ami jó áron veri mondjuk az FX8320-asokat?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Menthirist #25 üzenetére
Érdemes szerintem frissebb teszteket keresni, mint 2012 közepe-vége, vagy 2013 eleje. Ezek a korábbi mérések már nem sokat érnek, mert a 2013-as driverek már mindkét oldalon sokat változtak.
(#22) Meteorhead: Egy Hawaii GPU lesz. Az, hogy mennyire butított a Radeon verzió még kérdéses. Majd kiderül. Nyilván a letiltott egységeket fel lehet oldani egy új terméknél.
Nem is céljuk agresszíven árazni. Egy kellően magas, de még nem ésszerűtlen árat fognak ráaggatni. Ha kell, akkor ok, ha nem, akkor ott vannak a konzolok. Utóbbin úgyis többet keres majd az AMD, mint a VGA-k eladásán. -
Fiery
veterán
válasz
Meteorhead #21 üzenetére
Nem annyira buta kerdes ez. Ugyanis, a Tahiti OpenCL hivasok szerint 32 bites cimzest hasznal, legalabbis ezt az informaciot adja vissza a clGetDeviceInfo (CL_DEVICE_ADDRESS_BITS). Az is fura, hogy a global memory meretere (clGetDeviceInfo / CL_DEVICE_GLOBAL_MEM_SIZE) 2 GB-ot ad vissza a Tahiti, mig valojaban a videokartya (HD7970) 3 GB memoriaval rendelkezik.
Megjegyzem, az x86-os processzorok is kepesek 4 GB es tobb memoriat hasznalni/cimezni 32 biten is, lasd PAE.
Tovabbi erdekesseg, hogy a GK110 (GTX780) is -- latszolag -- 32 bites cimzest hasznal, ugyhogy ez valami OpenCL-es sajatossag vagy limitacio lesz. Bar, ott legalabb a memoria merete stimmel (global memory = 3 GB).
Velhetoen az egesz gubanc abbol fakad, hogy az OpenCL csak szeletenkent tudja megcimezni a memoriat, tehat egyetlen OpenCL kernel nem tud 4+ GB memoriat kezelni, hanem csak 2-t vagy 3-at -- de lehet tobb ilyet inditani, es azzal kihasznalni a teljes memoriat. Mindenesetre kivancsi leszek, a Hawaiinal 64 bites cimzes lesz-e OpenCL alatt (is).
-
-
Más tesztekben meg más van
http://techreport.com/review/23981/radeon-hd-7950-vs-geforce-gtx-660-ti-revisited/11
http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-7870-vs-GeForce-GTX-660-Ti
http://www.hardocp.com/article/2012/08/27/nvidia_geforce_gtx_660_ti_at_high_aa_settings_review/6
http://www.guru3d.com/articles_pages/radeon_hd_7950_with_boost_review,7.htmlutóbbinál pl bf3 dx11
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Valószínűleg sok.
Állítólag a compute teljesítmény a parancsprocesszorok oldaláról ment át reformon. Tehát az eddigi 3:1-es compute graphics arány sokkal nagyobb lesz. Iszonyat gyors lesz a context switch, az out-of-order logika is javul a compute feladatoknál. Ha van egy motor, ami tipikusan épít a compute teljesítményre, akkor ez a felújított GCN még a mostani GCN-eknél is jobban fogja szeretni.
Azt tudom, hogy az AMD-nél sok fejlesztő jelezte, hogy bonyolult compute pipeline-okat akarnak építeni. Erre van egy könnyítés az új GCN-ben, hogy az LDS+VRAM lineáris memóriamodellben látszik. Szerintem tipikus compute előrelépés történt, arra vonatkozóan amire az AMD fejlesztőpartnerei vágynak.
-
válasz
Meteorhead #22 üzenetére
Szerintem tuti ugyanaz a chip.
Az, hogy mi módon van letiltva szerintem függ a selejtaránytól is. Ahol azok a részek sérülnek, amik csak a firePro-hoz kellene, még lazán mehetnek Radeonnak.
Tudtommal volt olyan Radeon kártya, mely szoftveres úton teljesértékű FirePro tudott lenni, így van remény ez esetben is a sikerre.
Kéréds, hogy a 10bit/csatorna működne-e egy ilyen szoftveres feloldás után. Gondolom, a NYÁK-tól függ. -
Meteorhead
aktív tag
Miért van olyan érzésem, hogy AMD nem fogja tudni azt az aggresszív árazási stratégiát alkalmazni, amit az eddigi kártyákkal? 440mm2 tényleg sok, hátmég 6GB stock ram. Most a profi kártyákon és a dual VGA-kon van ennyi. Viszont ha a FirePro-n tényleg felével megy a double, akkor ott egy 6-8 Gigás kártya nagyon zsír.
Arra azonban nagyon rákérdeznék, hogy itt is ugyanaz a chip, csak le van butítva HWesen a Radeon széria, mint ahogy GTX-en szokás ezt tenni, vagy két chipről van szó? Ha az előbbi, akkor egy nagy fekete pont jár AMD-nek.
Szerk: a Tahiti is már 64 bites, annak néztem utána. A Tahitit tervezték arra, hogy CPU-ba integrálják, ezért 64-bites memória kontrollert kapott.
-
KAMELOT
titán
Várjuk a HD9xxx szériát!
-
válasz
Menthirist #16 üzenetére
Ha van OpenCL render motor Maya-hoz, akkor nem kérdés, hogy az AMD karival jársz jobban.
-
és a 480mm2-ből mennyi van a BF4-hez dedikálva?
átlagos teljesítmény terén nincsenek csodák, ha 25%-kal megemeled a középső és a hátsó végrehajtók számát, és nem nyúlsz a sávszélességhez (ami a Tahiti esetén nem volt igazán szűk keresztmetszet), akkor valahol 20% körül fogsz kijönni. ezt lehet még órajellel emelni, erről gondolom még senkinek nincs fogalma sem (vagy ha van, akkor nutshot terhe mellett hallgat). ha ki van oldva benne valami szűk keresztmetszet, akkor az 1-2 játékban jelenthet nagyobb ugrást, de ez meg nem lesz általános.
azt már lehet tudni, hogy milyen számozással érkezik?
-
válasz
Menthirist #13 üzenetére
Rossz teszteket nézel...
Here you are...
Persze játékja válogatja, nagy általánosságban a 7950-es gyorsabb a 660TI-nál.. persze ha nem ős címekről van szó
-
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Menthirist #13 üzenetére
Azért a 79xx 3 játék is jár.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
válasz
kleinguru #12 üzenetére
három-négy napja teszteket bújok, és igen, sok játékban (mert persze elsősorban játékra venném) a 75k-s 7950 egy szinten van a 60k-s 660Ti-vel (itt általában a 7950 nyert, de nem túl sokkal, alig pár %-kal max), és a GTX760 (amivel egy árban van) pedig általában kicsit veri a legtöbb általam látott tesztben. Ráadásul az nv-nél általában magasabb a minimum fps, még ha az átlag kb hasonló is.
-
válasz
Menthirist #10 üzenetére
"tudom hogy nv-ben ugyanannyi pénzért általában némileg több erőt kapok"
-
Tud valaki valamit arról, hogy megfizethető árú változatok mikor jönnek ebből a generációból? Épp vga vásárláson töröm a fejem, olyan 80k-ig el tudnék menni, és mindenképp AMD-ben gondolkozom (tudom hogy nv-ben ugyanannyi pénzért általában némileg több erőt kapok, de ez a gcn tetszik, a céget is bírom (támogatom is őket, és a vga-im általában ati/amd-k), no meg hátha lesz valami előnye annak hogy most a konzolokban is amd van meg gcn, és nekem is várhatóan FX procim lesz és valami amd gpu)
Szóval egy 7950 Boost Vapor-X-en gondolkodtam (75k), ami elvileg gond nélkül tuningolható 7970 körüli magasságokba. Viszont akárhogy is nézzük, ez már vagy 1,5-2 éves kártya, és ha belátható időn belül (pl még idén) jönne valami hasonló árkategóriás HD 9-es széria, akkor azt mindenképp megvárnám, de mondjuk köv áprilisig nem igazán várnék rá, no meg mindig fennáll az, hogy ha várok még egy-két hónapot, jobbat kapok vagy a régit olcsóbban, stb...Szóval várható 80k környékén mostanában valami új amd vga? emellett tudom hogy jön a kaveri proci téren, de fx-ekben is jön valami steamroller alapú, vagy még a vishera lesz azon a téren egy ideig?
-
törölt tag
Erre én is kiváncsi leszek. Hátha gyorsabb lesz mint a titan.
-
SzlobiG
félisten
Szeptemberben pontosan mikor jön a radeon? Vagy nincs pontos dátum?
-
hmmm, a leírtak azonos órajelek mellett nagyjából 20% extra teljesítményt jelentenek a 7970 GHz-hez képest. képesek a 780 és a Titán közé betolni a kártyát?
persze lehet, hogy lesz valami olyan trükközés az órajelekkel, mint a GK110-es chipeknél, és akkor a tesztek első 5 percében ezek is gyorsabbak lesznek - akkor legalább egyenlőek lesznek az esélyek -
Fiery
veterán
Azt lehet tudni, hogy a Hawaiinak 64 bites cimzese van-e mar? Ha jol tudom, a Tahiti me'g 32 bites volt.
-
haddent
addikt
Az AMD most nagyon nyeregben van
Borzalom berendelés / bevétel a PS4-XONE -ból, még elég korrekt mennyiségű 79xx is fogy, jön az új széria, profi szegmens, két helyen is... Jó ezt látni. Remélem az iszonyatos bevételeket további komoly fejlesztésekre költik és nem csak űlnek a babérjaikon, mint az intel kb. 5 éve...
-
Kiszemelt prof. piac... Erre várok már az AMD-ATi összeolvadás óta.
Hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest