- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
remington2
senior tag
Bakker ezzel az avatarral ilyen kutatásellenesnek lenni. . . . hogy lesz így saját battlestarod?
Jó, hogy nem mennek előtte lóval, és figyelmeztetik a környéken élőket a veszélyre.
[ Szerkesztve ]
They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D
-
SylverR
senior tag
válasz #95904256 #130 üzenetére
Elég lett volna bedobnod a linket. Morgan Freeman műsorában hallottam róla ha jól emlékszem, és felirat nélkül néztem, angolul. Ezen felül a magyarázataim általában nem tökéletesek. Sajnálom, hogy mégis próbálkozok vele.
Egyébként azt hiszem ez az, igen. A lényege, hogy ha jól tudom, erősebb a sima gyémántnál, és jobb minden egyéb tulajdonsága is. Persze tévedhetek. De úgy emlékszem. Igen, graticáió mentes környezetben lehet megalkotni.
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
törölt tag
Valószínűleg erre gondoltál: "Black" Diamonds May Come From Outer Space
-
törölt tag
Nem kötekedni akarok, de valamit megint nem pontosan írtál le.
Miféle fekete gyémántról van szó? ( Gondolom, hogy nem a Jókai Mór féle. ) Mert fekete gyémántot több helyen is találtak itt a Földön. Wikipédia szerint különösen Borneó szigetén fordul elő. A fekete színt grafitzárványok okozzák.
Másfelől a "kizárólag légüres térben keletkezik" valószínűleg a súlytalanságot akartad megemlíteni, ugyanis itt a Földön is elő tudunk állítani "légüres teret", még ritkábbat is, mint ami a világűrben található...
[ Szerkesztve ]
-
SylverR
senior tag
Hallottál már a fekete gyémántról? Űrkutatás nélkül erről se tudnánk. De ha tudnánk is róluk, nem ez a lényeg. A fekete gyémánt kizárólag légüres térben keletkezik, tehát csak odakint tudjuk megalkotni. És előbb-utóbb képesek leszünk rá. Viszont ha minden pénzt leszipkázol, és arra költesz, hogy itt a Földön, földi anyagokból próbálj környezetbarát áramtermelőket gyártani, akár több ezer évvel is vissza vetheted a fejlődésünk. "Szia új vallás!"
Nem!
-
vadcoca
tag
Ami nincs itt azt nem tudod megtalálni semennyi pénzből. Ha csak a "laborok" méretét veszed figyelembe, már akkor is kiderül, hogy a legtöbb dolog nem itt van. (Bármennyire is "szimpatikus" az elgondolás, hogy ez itt a világ köldöke)
Az extrém körülményekről nem is szólva, ahogy írtad is. Elég volt az itt fellelhető, az átlagostól eltérő környezetre egyetlen pillantást vetni, és máris olyasmire bukkantunk, amit el sem tudtunk képzelni előtte. (Csak ismételni tudom magam, bocs )..vicces, hogy bizonytalankodtak..
Ez a fajta "bizonytalankodás" a földi kutatásokra is jellemző. Ez már nem az a világ, ahol a "tudás" az isten(ek) fejéből pattan ki kőtáblára vésve.Azt azért te sem hiheted, hogy csak azért pakoltak rá bődületes összegben műszereket, hogy aztán használatlanul arconcsapják vele valamely égitestet.
..valóban lényeges tudást..
Ez mindig azokat a bizonyos békacombokat juttatja eszembe. Azon is mennyit értetlenkedhettek, hogy némelyek miket gondolnak lényegesnek.6x9 = 42
-
kromatika
veterán
"Ez a gárda körülbelül egy kisebb falu népességével ér fel.”Na ez a baj.Simán meglehetne ezt oldani ha akarnák,negyed ennyi ember munkájával.
-
lapa
veterán
szóval azokkal a műszerekkel amiket innen küldünk itt nem találunk meg semmit, de majd az európán igen, és az alapján majd itt is találunk nem olyat, de majdnem, ami akár hasznos is lehet.
nem csodálom, hogy nem akarsz tovább a bolygón élni, elég zavaros lehet erről meggyőzni az embereket. van elég ismeretlen dolog az óceánokban, a dzsungelben, a kénes gejzírekben (arzénos tavakban hehe), amik vizsgálatához ezerszer (és akkor szerény voltam, inkább milliószor) jobb felszerelés van itt a földön is. azért az msl-nél is vicces, hogy bizonytalankodtak, hogy vajon földi szerves szennyezés vagy találtak valamit. egy vicc az egész, amit ilyen távol "kutatni" tudsz.
és bár obama nem a mi pénzünket küldi ki (vagy mégis, lásd dollár inflációja), de ott az esa, aki előszeretettel csinál marsi ágyúgolyókat mindenféle bődületes árú műszerből.
ez egy szép és romantikus álom, presztízsből van csinálva. támogatom ettől függetlenül a stereo-t meg azokat az űrprogramokat, amik a bolygóhoz kapcsolódó valóban lényeges tudást eredményeznek (nap - klíma - aszteroidák). még azt mondom, hogy a hubble vagy a jwst is segíthet közvetetten, mert jelenleg nemigen értjük a világ fizikáját teljeskörűen. de a többiben szerintem elég kevés a potenciál bármi lényeges tudományos áttörésre.
[ Szerkesztve ]
-
SylverR
senior tag
Szerinted hol összeegyeztethető, egy LEGO-építés, azzal, hogy új elemi állapotokat, szerveződéseket ismerünk meg, és esetleg egy másik bolygón találunk valami olyan élettel kapcsolatos nyomot, aminek köszönhetően itthon is tudunk felfedezést tenni, ami esetleg később még másban is hasznossá válhat?
Hogy ne tűnjön halandzsának, például új életforma nyomát felfedeznénk, majd hasonló életformát kezdenénk itt a Földön is kutatni, megtalálnánk, és kiderülne, hogy az egészségügy hasznosíthatná?A Mars fotózásával, jelenleg az élet nyomait kutatjuk, és exogeológiát művelünk. Ha ez téged nem izgat, az a te dolgod. De NEM a TE pénzedből fizetik. Obama bácsi nyugodtan kivonhatná a katonai erőit a különböző országokból, és máris állna elég pénz számára házhoz.
Nem!
-
-
válasz Alchemist #122 üzenetére
Afrikának az a része van legjobban lemaradva ahova a legtöbb segély érkezik, mert semmi mást nem csinálnak csak a segélyt osztogatják meg fosztogatják. Nem tudom biztosan de lehet többet árt mint használ.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
-
Alchemist
addikt
válasz enginev3.0 #118 üzenetére
Sopánkodás helyett még mindig jobb, hogy puskát szerzel és a territóriumodtól távoltartod az oroszlánt... ha egyre inkább a többi "vadász" is így teszi, az a legkevesebb, hogy az oroszlánnak máshol kell vadászmezők után néznie...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
válasz Alchemist #117 üzenetére
Ezt csak így nagyon offba
Egyet levadászol, jön helyette másik... minden hogy vesztettél
Ha a politikát nézzük, akkor nincs olyan hogy elkergeted az oroszlánt és nyersz. Nincs olyan opció hogy te/mi nyerjünk. Ahogy vegetáriánus oroszlán sem létezik
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Alchemist
addikt
válasz szab.tam #115 üzenetére
De ebből máris két dolog következik:
- nem a husi kevés a szavannán, hanem az oroszlán falánk,
- ha valaki panaszkodik a kevés husi miatt, rinya helyett inkább készüljön fel az oroszlán levadászására vagy minimum elkergetésére!Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
lapa
veterán
most akkor a te hobbid / hivatásod lett a fő érv az űrkutatás mellett? ha tudós vagy miért nem találsz fel valami jópofát, aminek a bevételeiből lehet ásványokat kergetni akárhol? én legózni szeretnék, mit szólnál ha az adódból azt finanszíroznánk?
nem biztos, hogy szerencsés hozzáállás ez, az igazi tudósok igyekeznek elhatárolódni az ilyesmitől. mégha a motivációik a tiédhez nagyon hasonlóak is.
-
szab.tam
nagyúr
válasz Alchemist #114 üzenetére
"a jelenlegi gazdasági-politikai (érdek)rendszer"
hát igen. ezt megváltoztatni kb. olyan, mint az oroszlánnak lassan, tagoltan elmagyaráznánk, hogy ne-e-gyél-any-nyi-húúúúúst...
kicsit csodálkozva ácsorogna, aztán minkettőket bezabálna.fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Alchemist
addikt
válasz fondorlatos #113 üzenetére
Azt hangsúlyozom, hogy bőven lenne erőforrás az űrkutatásra és az éhezés megszűntetésére is, csak a jelenlegi gazdasági-politikai (érdek)rendszer rontja a források hozzáférhetőségének, optimális elosztásának lehetőségét...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
fondorlatos
aktív tag
Gondolom óriási összegeket emészt fel egy-egy ilyen űr-projekt, de legalább sok embernek adnak munkát ezzel.
Mindazonáltal én is azzal az állásponttal értek egyet, hogy jobb helyre is mehetne az a temérdek lóvé. -
Alchemist
addikt
Ha a Földről "kifelé" nézünk, az jelentősen képes megváltoztatni a civilizációs perspektívánkat... akár úgy, hogy pl. találunk valamit, ami a jelenleginél kisebb környezetterheléssel megoldja a jelen és a jövő energiaigényét... vagy akár találkozunk más intelligens létformákkal, amelyek az ember önmagáról alkotott képét is előremutatóan átformálhatják.
Anno Kolumbusz is képes volt messzebbre mutató perspektívákban gondolkodni, mint a lapos Föld...
Obama kártyáiba nem igazán látunk bele... talán ő amerikai elnökként tud olyasmit is, amiről mi csak fantáziálni tudunk. Vagy inkább olyan kutatásokba rakná az állami zsetont, amelyek pár hét alatt a Jupiterig vivő hajtóművet eredményezhetnek és utána inkább erre építene fel komolyabb űrprogramot.
-
SylverR
senior tag
Szerintem nem kellene ennyire negatívan hozzáállni.
Én is tudóslélek vagyok, és igenis szívesen kutatnám pl az exobolygókat.
Hogy kispista bicikliszerelőnek ettől jobb lesz-e valamivel? Nem. Érdekli őt a Proxima Centauri 3-ik bolygójának az ásványösszetétele? Nem. Engem érdekel az ő véleménye? Nem. Ennyi.
Én inkább kérem a hülye Barackot, hogy további leépítéseket NE eszközöljön.Nem!
-
szab.tam
nagyúr
válasz szeksziboj #109 üzenetére
és király lindával is.
ő énekli majd el a marson az amcsi himnuszt. súgógép ugyan lesz. de semmi rizikó, mert időcsúszás úgyis lesz magától is, nem úgy, mint a pekingi olimpiai megnyitón - a távolság ugye...
(zimány csak 2. körben megy, de már csak bajkonúrból. vagy a mi balagénk helyből rúgja fel...)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szeksziboj
tag
-
vadcoca
tag
De nem a turbináért mennének oda. Az "csak" egy melléktermék lenne.
Ezért tartom rossznak az ehhez hasonló népszerűsítést, mert könnyű rájönni, hogy ezeket akár itthon is ki lehetett volna fejleszteni, ráadásul valószínűleg tényleg olcsóbban.
Amiért odamennek/odanéznek (oda: Mars, Európa, akármi), az olyasmi ami a Földön nincs. Vagy akár el sem tudjuk képzelni hogy lehetne (=a pillanatnyilag adott elméletekbe nem illik) Vagy még az űrkutatásnál is drágább lenne vagy egyenesen lehetetlen (Lásd pl: az Univerzum a szegény részecskefizikus laborja).
Ezért is nehéz ezt kommunikálni, mert általában nem lehet megmondani hogy mit fognak felfedezni (ezért is nevezik felfedezésnek ).
Viszont igen népszerű az a kérdés, hogy ez vagy az mire jó, mi a (lehetőleg azonnali és busás) haszna ?
Az ugyanis hogy felfedezünk valamit, amiről eddig nem tudtunk (és elképzelni sem tudtuk ugye) az ma már nem elég.
Erre lehet ilyeneket mondani, hogy turbina meg még ezer dolog (a NASA még könyvet is ad ki ilyen témában ).
Hogy a politikus is értse, hogy ez jó (lesz majd) és adjon pénzt. Lehet egyszerűbb lenne azt mondani mint állítólag Faraday az akkori pénzügyminiszernek: arra jó hogy majd jól meg lehet adóztatni.6x9 = 42
-
szab.tam
nagyúr
válasz =Mentor= #106 üzenetére
erre van már saját, hátradőlős popcorn képem, hogy ne az uncsi animált gif-eket nézzük...
(és igaz, képmutató módon bírálom a haladás vívmányait, de rágcsálom...)
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
=Mentor=
őstag
válasz enginev3.0 #24 üzenetére
Neked nem tiszted eldönteni miért jó ez... A tudományt már a középkorban is sarlatánságnak bélyegezték a szentfazekak, azóta szerencsére már modern világban élünk. Akkor én meg azt mondom, a sok dohányos szokjon le a cigiről és ajánlja fel a megspórolt összeget az éhezőknek. A cigi aztán tényleg értelmetlen sőt káros.
-
törölt tag
-
lapa
veterán
válasz #95904256 #102 üzenetére
mi lesz így a turbinákkal omg? még a világom is beszűkül az ilyen hírek hallatán.
tényleg ennyire nem világos? ott van a címben mekkora erőforrások kellenek már egy fotóhoz is. az innovációhoz semmi szükség a jupiter holdján turkálni.
legyen mondjuk a teljes JIMO-misszió költségvetése 100 peták. ebből elköltenek 1 petákot turbinára, 99 petákot rakétázásra.
akkor a 100 petákból mekkorát innováltunk végül? annyira nem bonyolult.
[ Szerkesztve ]
-
SylverR
senior tag
Szomorú látni az itteni kommenteket. Szomorú látni, hogy ennyire beszűkült látásmódú a társadalom idehaza.
Igen, lehetne itt a Földön is kutatni, meg fejleszteni. Tesszük is! Csak ez nem a NASA feladatköre! Lehetne utána olvasgatni, csomó európai - főleg brit és skandináv területek - magánkézben levő cég folyamatosan fejleszti, és igyekszik működtetni különböző újrahasznosítható energiaforrásokat, mint a vízerőművek, és szélerőművek. De nem olyan egyszerű az, mint ahogy hiszik egyesek.
Viszont mondok egy érdekeset. Jelenleg ha jól tudom - és remélem így van -, a NASA-nak van egy olyan terve - most hirtelen nem tudom, hogy már készen van-e, vagy még építik -, hogy egy szondát küldünk a Jupiter egyik holdjára, az Európára. Aminek felszínét mélyfagyott jég alkotja, amely alatt valószínűleg óceán húzódik. H2O. Ha azt megtudják oldani, hogy beássanak a jég alá, és a szonda a víz alatt üzemeljen, akkor az ott szerzett tudás, és tapasztalat segíthet jobb vízerőmű turbinákat építeni itt a Földön!
Már sem olyan hatalmas hülyeség az űrkutatás ugye...? *sigh*
Igenis folytassák amit csinálnak, több pénzt nekik! Álljanak össze egy nemzetközi céggé a többi kutatócéggel, és még több fejlesztést!Nem!
-
-
Roth
tag
Vajon csak én érzem "kissé" gyengének ezt a cikket?
... persze elfér, de azért... na. -
Alchemist
addikt
válasz enginev3.0 #84 üzenetére
Nem az űrprogramok veszik el a kenyeret (az éhezőktől), hanem a jelenlegi nemzetközi gazdasági-politikai-pénzügyi rendszer anomáliái.
-
szab.tam
nagyúr
jut eszembe.
majdem "on":
marsi anikóról egy fényképhez a kráterekben is egy falunyi ember kell, vagy elég, ha csak pali-kra veszik?***
ezt visszaolvasva még dolgozom majd rajta kicsit...
[ Szerkesztve ]
-
leikomessi
aktív tag
A rakéták a már a második világháborúban befutottak a németeknek köszönhetően. Nevezetesen a V2 jelentett nagy áttörést. Innen indult az űrkutatás, távérzékelés. Rakéták segítségével könnyen el lehetett érni az első valamint a második szökési sebességet. Ezután már nem volt nehéz egy-egy szondát, műholdat feljuttatni és Föld körüli pályára állítani.. Szerintem az Apollo program pont a hidegháború egyik szüleménye. Az űrfegyverkezés fényében nem volt mindegy az USA vagy a szovjetek lépnek először a Holdra..
-
ati3x
senior tag
Vettem!
A témához visszatérve.. Fejlődés volt, van, és lesz, ha tetszik, ha nem.. Mi a fontos? Mi nem? Azt nem az egyének, döntik el.. Vagyis igen.. És van akinek az lesz a fontos, hogy a Marson fényképezzen, és megoldja akkor lesz ilyen.. Aztán ebből mi szűrődik le a hétköznapi életbe, azt sosem lehet tudni.. Ha esetleg visszatekintünk az űrkutatást lehetővé tevő rakétatechnika fejlődésére, akkor is érdekes dolgok derülhetnek ki.. Ugye az oroszok kezdték "erőltetni" a rakétákat, mert nem tudtak lépést tartani az USA bombázó és vadász légierejével.. A rakéták olcsóbban, és emberi kockázat nélkül, ráadásul "hatékonyan" azaz nehezen lehetett kivédeni, juttathattak el tölteteket nagy távolságra.. A másik ok is elég prózai volt, mivel az oroszok szintén hátrányban voltak az atomfegyverek miniatürizálásában, ezért nagyobb teljesítményű rakétákat kellett alkalmazni adott töltetekhez.. Ennek a mellékterméke lett az "űrkutatás"... De pl az Apolló program volt egy a nagyon kevés program közül, aminek nem voltak hadi "kötődései"... Ha csak nem az, hogy versenyre hívni az akkori Szovjetúniót, hogy erején felül költekezzen egy ilyen programban..
-
doc
nagyúr
kernek mindenkit hogy szemelyeskedes nelkul folytassatok a diskurzust... attol hogy valakinek mas a velemenye, vagy akar marhasagnak is tunik, ezt lehet kulturalt hangnemben is kozolni!
-
aram01
nagyúr
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
zooole
senior tag
Ha az utolsó, még ilyen "budget" űrprogramot is elvágnák az emberektől, kicsit demoralizálna mindenkit. Legalábis engem igen. Már az is elég szomorú, hogy 50 év alatt ekkorára zsugorodott az űrprogram.
Ennek az összegnek pedig a sokszorosa megy olyan támogatásokra, amit említesz, de csettintésre ott sem lesz minden jobb.
-
ati3x
senior tag
"Tényleg szűk látáskörű vagyok... ez nem kétséges"
Hát az...
-
aram01
nagyúr
ebben igazad van,de kutathatjuk a világűrt,mert a szegényeknek a loveszt máshonnan is ellehetne venni pl: arany ferrari stb stb
-
Tényleg szűk látáskörű vagyok... ez nem kétséges
Fényképezzük le a marsot hogy nekünk jobb legyen(?), az éhezők meg szomjan halnak (pedig nekik is lehetne jobb), én ebbe még mindig csak ezt látom
Tudod amíg azt a pénzt ilyenekre is lehetne fordítani, engem az sem érdekel ha megtalálják a világűr legvégét
Mit akarunk a világ világűrben? Még a földön sem tudunk normálisan élni ? ?De nem szólok bele a dologba, én nem értek hozzá. Örülök ha olcsóbb lesz a kenyér, a többi nem érdekel
-
szab.tam
nagyúr
-
-
zooole
senior tag
"egy 2000 évvel ezelőtti ember pontosan megvolt bankkártyás fizetés, mobiltelefon és mars fénykép nélkül. nem volt elégedetlen, mert nem is tudott róluk. pontosan ismerte a lehetőségeit.
nem ismerte a szervátültetést, és nem is volt elkeseredve, ha nem jutott hozzá.
ugyanúgy megvoltak akkor is az elégedett és elégedetlen, boldog és boldogtalan emberek."És kétezer éve 15 gyermekből 3 élte meg a felnőttkort, az átlagéletkor pedig 40 körül lehetett. Persze, egész nap a halállal szembenézni, vadállatoktól rettegni és mindeközben primitív körülmények között gyermekeket nevelni aztán álom volt.
-
ati3x
senior tag
Màsrészt ezek a magvas gondolatok majd akkor jussanak eszedbe, ha gyereked lesz.. Aztàn elkap valami olyan "nyavajàt" aminek 100 éve mondjuk 80%-os volt a halàlozàsi arànya, most meg beadsz neki pàr "bogyót" és egy hét mulva ujra mehet oviba...Esetleg tagadd meg a védöoltàsokat, mert az csak olyan "modorn huncutsàg"..
-
szab.tam
nagyúr
így van. és rögtön senkit nem fog érdekelni a mars fotó és a műveletet vezérlő "falunyi ember"...
viszont ami nagyon fontos. fontosabb, mint a mars fotó. a sok kínai ember egésszégben sokasodjon, és mindenképpen 1 dollár alatt maradjon az órabérük.
mert akkor igaz, hogy munkanélküliek leszünk, de a segélyből tudunk venni szép, nagy 3d tv-ket...
(#75) ati3x
érezhetően semmi nem értettél meg az eszmefuttatásomból.
ha már valamit feltaláltak, kifejlesztettek, azt sajnos nehéz nem megvenni, nem használni. mert lemarad az ember a többiekhez képest, vagy ott marad a kielégítetlen vágy.
viszont, ha nem találják ki, akkor a vágy sincs meg, mert ugye nem létezik.(#78) ati3x
nemcsak nem érted, hanem el sem olvastad, amit írtam.
jönnek majd a nagy gyógyszertudomány miatt kifejlődő, rezisztens baktériumok.
és lehet, tök mindegy, hogy nem kell belehalni sokaknak a tüdőgyulladásba, amikor majd kihal az emberiség 3/4-e más miatt, amit a fene nagy fejlődés hozott létre.****
ezek pontosan olyan nézetbeli dolgok, mint a hitbéli témák. vagy így látod, vagy úgy, és emberi érvekkel egymást megyőzni a nézőpont helyességéről gyakorlatilag lehetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
zooole
senior tag
Goldolom belehalsz 1 évig havi 250Ft-ba, amiből ez az egész projekt finanszírozható. Gondolom beleszakadnál te is. Bár ez nem is igaz, mert amerikában ez az összeg mégjelentéktelenebb.
Ha te annyira beszűkült látáskörű vagy, és tényleg nem érdekel semmi, ez van. Nem feltétlen neked találták ki. Nyilván nem lennének ilyen programok ha az emberek nem szeretnék.
mepet: "az vagy hülye vagy amerikai..."
Ironikus, hogy ezek a buta, szemét amerikaiak rovert küldenek a marsra, ami az űrprogram utolsó szikráját képviseli, de még ők a seggek. Persze, mi magyarok vagyunk az okosak ugye! Többek vagyunk náluk! Ilyenkor nem tudom sírjak, vagy nevessek.
[ Szerkesztve ]
-
ati3x
senior tag
Figyi a lehetöség most is adott. Lehet venni tanyàt, nem kell az àramért sem fizetni. Kútból lehet húzni a vizet, stb... Akkor? Lehet gyógyszerek, doki nélkül is ellenni. Egész jó, amíg nincs ràjuk szükség... Most nem a saridon, vagy aszpirinre gondolok... Szal nem értelek! A lehetöség adott.... A hàboruk hatásàt a fejlödésre meg úgy látom egyesek félreértették...
-
r-chee
őstag
A technológiai szintet mindenképpen erősíteni kell, mert - tetszik, vagy sem, - ezen múlik a hosszabb távú életben maradásunk.
Háborúk pedig mindig lesznek, mert az ember nem békés természetű lény.
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
mepet
addikt
-
szab.tam
nagyúr
és mire megyünk vele?
egy 2000 évvel ezelőtti ember pontosan megvolt bankkártyás fizetés, mobiltelefon és mars fénykép nélkül. nem volt elégedetlen, mert nem is tudott róluk. pontosan ismerte a lehetőségeit.
nem ismerte a szervátültetést, és nem is volt elkeseredve, ha nem jutott hozzá.
ugyanúgy megvoltak akkor is az elégedett és elégedetlen, boldog és boldogtalan emberek.hatalmas önbecsapás, hogy a fejlődéstől, találmányoktól függ a megelégedettésünk, boldogságunk.
sőt pontosan a boldogtalanságunkat növeli. mert újabb eljárások, kütyük, akármik, amik már léteznek, de sokak nem juthatnak hozzá.hiába az újabb gyóyszerek, hozzájuk fejlődnek a rezisztens bacik.
sebesség, gyors vonatok, repülő.
ez is önbecsapás. nem az időt akarjuk legyőzni. hanem a másikat, hogy gyorsabban odaérjünk, így "hatékonyabbak" leszünk, stb.
kvázi kényszerből akarunk gyorsabbak lenni, mert ha nem haladunk, akkor a másik viszi el pl.a munkát.20 éve ugyanúgy eladták a lakásokat, újságos hirdetéssel. de még pár éve is. (gyakorlatból mondom.) és nem lassabban. és ugyanúgy megtalálták az emberek a jó lakásokat. ma csak a neten lehet eladni. és a végeredmény szempontjából senkinek nem lesz jobb. viszont buktad, ha nem így állsz hozzá.
tehát semmivel nem lett jobb az eredmény szempontjából, csak előállt egy fejlődés következtében való kényszer.és ha háborúk kellennek azoknak a dolgoknak a kifejlesztéséhez, amikkel állítólag kényelmesebb lesz az életünk, akkor inkább szeretnék bogyót gyűjtögetni.
igaz, ez kicsit demagóg, idealsztikus, képmutató duma, de érdemes belegondolni...
de ha ebbbe az irányba fejlődünk, akkor viszont a bogyógyűjtési vágyam beteljesülése nem is lesz olyan messze...
[ Szerkesztve ]
-
r-chee
őstag
Gondolom, most magadból indultál ki....
----------
Az, hogy a NASA ilyen űrprogramot tart fent/irányít, nem feltétlenül felesleges pénzszórás. Egy - néhányak számára biztos értelmetlen - példával élve, a Forma-1 is csak egy ezred másodperceken múló körbe-körbe verseny, ami pár órára szórakozást nyújt a TV előtt ülőknek, ám ennek a sportnak számos, hasznos technikai újítás köszönhető, amikkel a hétköznapokban találkozhatunk.
Megújuló energiával kapcsolatban pedig szerintem egyértelműek az elterjedést nehezítő okok. Ha jelentősen leapadna a Föld olajkészlete, a vezető olajvállalatok lesznek majd az elsők, akik megnyomatják/átveszik a megújuló energiaforrások bevezetését. Felfedezni már nem kell őket, mert bevetésre készen állnak. De amíg az olaj az úr....
A zajló technikai fejlesztésekről amúgy bőven nem tudunk mindent. Jóval előrébb járnak egyes országok, mint amiről az embereket tájékoztatják.
[ Szerkesztve ]
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
leikomessi
aktív tag
Minden nagy előrelépés áldozatokat követel.
A fegyverkezést sajnos az ember alaptermészete miatt nem lehet leállítani. Mindig lesz olyan ember, olyan nemzet amelyik többet akar, amelyik nem éri be azzal amivel rendelkezik. Kell neki a másé, annak elvételéhez valamint megvédéséhez fegyverekre van szükség. Ez mindig is így volt, és mindig is így lesz, amíg az ember emberből lesz..
-
waithEard
őstag
válasz leikomessi #50 üzenetére
Az a pénz, amit egy mars-program felemészt, bagófütty ahhoz képest amit a nem létező atomfegyverek, vagy a még kevésbé létező Bin Laden bácsi levadászására, vagy afgán kecskeólak szétlövésére költenek az amik.
Az ökör háborúkat kéne leállítani, és lenne bőven zsé mindenre. De hát ez egy régi lemez..."The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
lapa
veterán
elolvastad a #45-öt? az űrbéli k + f ugyanolyan hasznos, mint a földi k + f, csak mondjuk 10.000-szer drágább. ugyanazokra a problémákra rá lehet állni ettől függetlenül is.
ennyi erővel a gőzgépre is "ráállhatnánk", hátha kijön belőle valami jópofa. ami amúgy vicces, mert igaz, de most ebbe nem mélyedek bele.
de nyilván az igazság sose fehér meg fekete. mindössze arra reagáltam, hogy az űrkutatás mindenféle kérdőjel nélkül ki van nevezve szent tehénnek. az afrikában éhezés nyilván legalább annyira elnagyolt értelmezés, mint a mikrohullámú sütőzés.
-
-
ati3x
senior tag
A másik, osztja itt mindenki a bölcsességet: "szerintem nem eztet kéne, hanem aztat, vagy amaztat, mer az, meg az hülyeség" Olyan nincs, hogy csak egy dologra "állunk" rá, mert minden-mindennel összefügg.. Sokszor az egymástól igencsak távol álló tudományterületek vesznek át egymástól "ötleteket" vagy eszközöket amíg kellenek az adott területen az áttöréshez.. Pl a kvantumechanika nélkül, ami a kezdetek kezdetén szinte csak elméleti tudományág volt, no pl anélkül nem lenne mobiltelefon, számítógép, de még csak net sem.. Itt van pl a curiosity. "belegyömöszöltek" egy komplett anyagminta elemző egységet pár tízkilós tömegkategóriában.. Ami kb ugyanazt tudja elvégezni mint előtte egy egész labor, kb 1-2 tonna felszereléssel.. Persze ez a meló drága volt, meg ugye prototípus, de az itt szerzett tapasztalatok bizony elég hamar hasznosulni fognak...Az "átlagember" ugye ebből túl sokat nem fog látni, vagy nem kifejezetten úgy hogy tudni fogja, hogy ez pl innen jön.. Max annyit állapít meg, hogy: "Bámulatos hol tart már a tudomány" majd 10 perc múlva elolvas egy ilyen "magasröptü" cikket, és szemrebbenés nélkül bekommenteli, hogy: "Erre pénzt adni? háá afrikában meg éheznek!"
-
Csak azért nem igyekszenek jobban nézetem szerint mert a Holdon sem lehet más elemet találni mint a Földön mivel a Föld része volt egykoron és ha minden igaz. Ha lenne valami ami nincs idelent csak odafönt és érne is valamit nem kellene hozzá 20 év az emberi kapzsiságot figyelembe véve.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
lapa
veterán
válasz pusszycat #54 üzenetére
ha megnézed mennyit fejlődtünk az elmúlt 20 évben rájössz mekkora vicc 20 éves távlatban holdbányászatot emlegetni. az űrben könnyű ide-oda lézengeni, de a gravitáció elég nagy úr. ugye csak elvi elképzelések vannak az űrliftre is, még ott se tartunk mint a fúzióval. és abból se lesz semmi a közeljövőben, mert még mindig olyan bődületes technikai megoldásokkal sikerül csak, amik kizárják a gyakorlati hasznosíthatóságot.
ennyi pénzt toltunk volna csak az energiatárolásba, már biztos duplája hatótávot tudnának az elektronyos autóink. fúziós reaktorunk ugye már van, mi a büdös francnak akarunk még egyet? a meglévővel is az a baj, hogy nem tudjuk kiszedni belőle az energiát.
ez az űrbányászat is divatos hívószó, de csak a hülye gazdagok pénzét próbálják kiszedni egyelőre. gazdasági alapja kb. zéró.
-
ati3x
senior tag
Vààà.. Pedig sok setét ember ezt gondolja... Teccik mikor elkezdik osztani az észt... Minek ez, minek az... Aztàn becsüccsel a kocsiba, benyomja a GPS-t. Betolja a pizzàt a mikróba, ha esetleg gondja van, megvizsgàljàk egy MRI-ben. Majd haza esik betolja a müholdas csatit a plazmatévébe, csak úgy hàttérnek.. Lehuppan a "többgigaherces" gép elé, véletlen ràtalál erre a nem épp magasröptü cikkre, (ami kb olyan hosszú, és bonyolult amit éppen érzelmezni tud) felébred benne az irigység: "Mertugye mijebbe a bonyolult? Hàtemmég én is megtunnám csinàlnyi! Mijafasznak köttenek erre ennyit? Mé nem aggyák nekem e azt a sok zs-t!" Rànyom a hsz elküldése gombra oszt rohan a tv elé mer kezdödik a xxx show. Meraz milyen cool! Mermit bohockodik ez a NASA vagy hogyishíják a marson vagy hol...
[ Szerkesztve ]
-
A szállítási költség már nem zavar be, mert nem rakéta elven fognak működni hanem atom meghajtással vagyis árammal már tesztelgetik egy hét oda vissza.
forrás : Discovery
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz pusszycat #52 üzenetére
naja. ha közelebb lehetne hozni a holdat. de szerintem lenne, aki megtenné, ha tudná. hogy néhány hónapig kevesebb legyen a szállítási költség. (amíg becsapódik a hold...)
-
válasz leikomessi #50 üzenetére
Nem biztos h nem éri meg gondolj csak a Hold bányászására ami sok munkahelyet is teremt akár 20 év múlva.
-
mepet
addikt
válasz leikomessi #46 üzenetére
Abszolút nem értek egyet. Építsünk inkább részecskegyorsítókat hasonlóan szép nagy pénzekért egészen addig, amíg egy feketelyuk be nem szippantja kis bolygónkat a nagy semmibe...
A részecskegyorsítokat többek között a jelenlegieknél sokkal nagyobb és hatékonyabb fúziós erőművekbe szánt technológiák kifejlesztésére használják, tehát végső soron környezetvédelmi célokat is elősegítenek.
Persze a Marson talált, itthon nem létező, de mesterségesen előállítható anyagok vizsgálata is okozhat közvetetten nagy lépést a környezetvédelemben.
De természetesen, ha valaki inkább visszatérne a "mindenki legeltessen egy tehenet, azt jó lesz" szemlélethez, az ne olvasson informatikai hírportált...
Az űrkutatás egyre kevesebb állami támogatást kap az Egyesült Államokban, tehát ők is látják, hogy nem ebben kell látni a jövő egyetlen útját, de a kutatások leállítása kb. csak annyira lenne jó, hogy minden eddig az űrkutatásra elköltött dollármilliárdot kidobott pénznek minősítene! -
szab.tam
nagyúr
kíváncsi lennék, hogy egy gondolatvezérelt, vibrációs, pocket pussy hírből is el tudnátok-e jutni eme hatalmas bölcsességekhez.
+1 logikai lépcső, de szerintem igen...[ Szerkesztve ]
-
ftc
nagyúr
válasz leikomessi #46 üzenetére
Ez addig nem fog megvalósulni még az emberek rá nem jönnek, hogy nincs kínai ,német ,szerb stb csak emberek. Ha ez megtörténik jöhet amit mondtál...
Az egészhez annyi, hogy én leállítanák mindenféle űrprojektet...jelenlegi szinten csak pénzkidobás mint a fegyverkezés is Magunkat azzal se tudjuk megvédeni csak elpusztítatni
-
leikomessi
aktív tag
A Föld jelenlegi helyzetében, nem biztos, hogy ilyen mértékben a világűrre kéne koncentrálni.
Tény, hogy az űrkutatás rengeteg újítást hozott a tudomány és a technológia minden terén. A bolygónk megismeréséhez nagy segítséget nyújtott az űrkutatás. Ez elengedhetetlen. Nem hiábavalóság.Viszont ezeket a dollár 100 milliókat máshol is lehetne hasznosítani. A globális felmelegedés óriási léptékkel halad előre. Egyre inkább eltolódik az időjárás, nem kell messzire menni, nézzük csak Magyarországot.
Megjelennek az adott területre nem jellemző szélsőségek. Tornádó itthon? Igen.A környezetvédelemre kéne nagyobb hangsúlyt fektetni. Ha most nem lép fel az emberiség ez ellen, sokkal drasztikusabban, mint most akkor hiába a kolonizációs tervek, nem lesz honnan megvalósítani.
Egy bolygó kolonizálásához, hogy élhető legyen 1000 éves nagyságrendekben kell gondolkodni.
Előbb megy tönkre sajnos a Földi élet a jelenlegi pazarlás, oda nem figyelés, környezet gyilkolás mellett. -
lapa
veterán
a kíváncsiságnak semmi köze nincs a hatékonysághoz. én is mélyen meghajolok a teljesítmény előtt, tele van a szoba mindenféle űreszköz modelljével.
ettől függetlenül marhára nem hatékony ebbe nyomni a pénzt. a földön ezerszer hatékonyabban lehetne k + f-et csinálni ennyi lóvéból. de egyszerűbb nem végiggondolni, csak leoltani a másikat pusztán csak mert tévé bemondta, hogy mikró meg tépőzár.
az űrkutatás luxus, és nekem is meggyőződésem, hogy sokkal kevesebb pénzt kéne belenyomni. lenne elég projekt a földön is (megújulók, akksik, stb.). amúgy ha megnézed pont ugyanerre rájöttek már ők is.
mégegyszer: nem a hasznossága van megkérdőjelezve, csak a hatékonysága. ami nem lenne téma, ha épp hidegháborús erőegyensúly lenne a legnagyobb problémánk. csak már marhára nem az.
[ Szerkesztve ]
-
mikej95
aktív tag
Nekem erről ez jutott az eszembe.
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
r-chee
őstag
Persze, nyilván nem egy RC autót irányítgatnak (vagy mégis? ). Elvezetéséhez sem kell valami bazi nagy csapat (korábbi Mars-járóról készült dok. filmből úgy rémlik, hogy csak pár fő manőverezgette (programozta) terepen a gépegységet).
-
-
rii
nagyúr
ráadásul "nem jön át"
azt mondjahogy: "3x akkora mint az empályörsztétbilding" ... meg: "akkor a távolság mint new york-tól kansasig."meg amikor megpbálnak megfelelő szemléltető eszközt fabrikálni egy hétköznapi eszközből, pld. locsolótömlővel, meg tűzoltókocsival, ahelyett hogy egy sz.ros animációt összedobnának ... nem is nézne ki hülyén, érthetőbb és olcsóbb lenne.
de mondjuk a natgeo meg a spektrum is azért esik ki a nézhető csatornás sorából mert 10 perc se megy le reklám nélkül ... 5-7 perc után már reklámblokkot tolnak ... nyáron visszamondom szerintem
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
mepet
addikt
Ez a hír a ph! eddigi legeslegalacsonyabb színvonalú híre. Olyan, mint amikor nézem a national geographicet, ott mondanak ilyeneket: a bolygón egy domb akkora, mint arizona állam. A hajó akkora, mint egy futballpálya. A hajócsavar tömege, mint 300 személyautóé... No comment. Akinek érzékeltetni kell, hogy mennyi pl. 62 négyzetkilóméter, 62 tonna vagy 620 ember, az vagy hülye vagy amerikai...
Köszönöm a többi olvasó nevében is a hír írójának, hogy ennyire hülyének néz minket![ Szerkesztve ]
-
Mumukuki
aktív tag
Ezt most komolyan a PH!-n olvasom
Mondd, hogy csak vicc, és szivatod a többieket, kérlek!
-
r-chee
őstag
Kisebb falunyi ember...hát ez eléggé behatárolatlan létszám. 50, 500, vagy 1000 fő?
NASA-nál is kb úgy állhatnak a dolgok, mint a MÁV-nál egy jelzőlámpa izzócseréjénél: egy észreveszi, egy bejelenti, egy felméri a helyzetet, egy elmegy az izzóért, egy kiadja az izzót, egy a szerelőnek adja, egy kiviszi a szerelőt, egy aláírja a javítást....stb.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Te igazan egyszeru srac vagy, ugye?
Az emberiseg azert tart ott, ahol, mert kivancsi.
while (!sleep) sheep++;
-
moli.hu
őstag
a Curiosity nem a Marson van?
mert akkor ezt igy hogy?Vajon a Curiosity Marsjáró hogyan készíti el a felvételeket? [...] egy-egy fotó elkészítéséhez: (foto a Marsrol a tavolbol) <<--- kettospont!
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
mennyi marhaság.
azért fényképezi le magát, hogy lássák mindene ép-e.
nem a fotó készítése miatt kell a sok ember, hanem mert minimális a sávszél idefelé. azaz - bár viccnek volt szánva - tényleg az van, hogy "csak 24-es filmük van", azaz a misszió ideje alatti ideküldhető képek mennyisége korlátozott. ebből a korlátozott mennyiségből kell a legtöbbet kihozni, ahol is a szakértők bére a legkisebb tétel, tekintve a misszió költségvetését.
-
rii
nagyúr
én nem vagyok a kolonizáció pártján, nem vonz a gondolat, de szükségszerűnek gondolom, hogy minél hamarabb elkezdjék. Ha 50 évet most kihagyunk, akkor nem 3-4 hanem 4-5 generáció múlva jöhet csak el az, hogy egyáltalán elkezdjék.
és a világvégében az a szörnyű, hogy bármely mp-ben eljöhet, pl. egy gammakitörés pont eltalálja a földet, ami valószínűleg megtörtént már 300millio évvel ezelőtt, tömeges kipusztulást okozva, és jóeséllyel megint megtörténhet ... ez csak egy példa ... a nap mögött megbúvó üstükösökről nem is beszélve rengeteg veszély van a naprendszerben, ami az emberiség kipusztulását okozhatja ... szerintem ezért fontos a kolonizációt elkezdni kicsiben ... 0. lépésként a Hold, első lépésként meg a Mars
-
blackydan
senior tag
Hát igen lehet nézegetni a számokat, de szerintem is olyan 100-200 emberes munkakör ez. Nem egyszerű, főleg mint ahogy rii is írta Spirit és az Opportunity kapcsán magam is láttam műsort róla a tv-ben , hihetetlen miféle programozási feladatok elé állította mérnököket. Én úgy hiszem a kutatás és fejlesztésnek bizony van létjogosultsága a mai világban, persze néha nem annyira kézzelfogható mint egy új ízesítésű milka csoki, de előbb-utóbb valahol találkozni fogunk vele.
-
szab.tam
nagyúr
válasz tiszavirág #20 üzenetére
"A cím is és a tartalom is erősen hatásvadász."
az bizony.
én valamiért azt hittem, hogy ha kellő számú ember közösségben összefog, és támogat, akkor saját maga által megszavazott, saját irányú, stb. képet készíthet. (mert hogy divat mostanság a lúzer júzer bevonása a project-ekbe, hogy jól érezze magát, és tevékenységével valamire ingyen reklámot generáljon...)fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
gabon86
tag
Akkor elég olcsó egy fénykép a Marsról vagy minimálbéren van mindenki?
-
Oszt akkor most olcsóbb lett a kenyér?
Egy átlag embernek mire jó az egész? Hogy pár ember volt a világűrben, hogy vannak fényképek?! És a nem átlag embernek mire jó?u.i.:!!!! Már rájöttem mire jó, egyszerű logika!!
Többmilliómilliárd dollárt elcsesznek rá, mi meg ha minimálbérből nem támogatjuk a világ túlsó felén élő éhezőket akkor azt mondják hogy milyen a magyar (nem csak magyar) ember!! Meg is van, jöhet az új fénykép[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Kolonizáció több generációnyi távolságra van még.
Először a jelenlegi bolygó problémáit kéne megoldani a pénzekkel, és csak ezután kéne kifelé tekinteni.Másrészt a naprendszeren belüli kolonizációnak nem sok értelme van, figyelembe véve a bolygók tulajdonságait.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Croissant
aktív tag
Hát csak akkor nem tudom miért volt annyira fontos és értékes a panorámakép a leszállás helyéről óriási felbontásban, meg a Curiosity önmagáról készült képe, amit még magyarázni is kellett...
Ezek tudományos információt nemigen hordoztak, a leszállás helye beazonosítható szerintem másképpen is, az meg hogy a curiosity hogy néz ki, gondolom nem volt újdonság senkinek ..
[ Szerkesztve ]
-
8zabi
őstag
ez egy hír lenne? csak nekem szúrja a szemem, hogy semmi információ nincs benne
-
Hobbbyt
őstag
Szerintem inkább 500-1000..
Csak a környékemen feltudok sorolni 5 falut ami a kihalás szélén áll 100-1000 fős lakossal.
Németországban a Debrecen méretű város (Magyarországon a 2. legnagyobb) Kisvárosnak számít.. Szóval ez relatív.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
synar
őstag
[ Szerkesztve ]
-
mickemoto
őstag
ja, egy egész falu akár 20 fős lélekszámmal
-
rii
nagyúr
azért bürokratikus, mert nincs real-time naivgálás, egyik nap megírják az útvonalat, megmondják, hogy haladjon x métert, majd másnap megtudják sikerült-e
1 programozó aki navigálja az eszközöket, viszont nincs joguk, felelőségük hogy merre menjen, mert ha elakad, onnan azt többet ki nem szedik. Szóval kell akik felvetik a lehetséges útvonalakat, érdekes helyszníeket, és ezt meg kell vitatniuk pro és kontra, majd akkor odaadják a programozónak, aki lefordítja ezt a jármű nyelvére (legalábbis a Spirit és az Opportunity esetében így volt)
és gondolom azért gondolják meg jól mit fotóznak le, mert így is rengeteg kép készül, érdektelenre nincs idő - szerintem ... 8 perc mire a jel ideér a mars körül kengő szondáról, és időbe telik míg az is kommuniál a lent levő jármű felé, és annak külön feladat, hogy most felsugározzon valamit.
(#12) Edenyke: a Vénusz esetében is jó, hogy hatalmas pénzeket öltek, mert a légkörében levő jelenség hívta fel a Föld ózonrétegét fenyegtő veszélyre. Ezért is fontos tanulmányozni más bolygókat, az esetéleges jövőbeli kolonizálásról nem is beszélve
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Valamivel meg kell magyarázni a sok dolgozót így válság idején.
Kormi76: az értékes szó eléggé értelmét veszti egy kihalt kődarabon, amibe az usákok folyamatosan hatalmas pénzeket ölnek.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Kormi76
aktív tag
Egyrészt nem tudjuk mekkora az a "kisebb falu", másrészt nem tudom, hogy aki fanyalog, az hogyan oldaná meg egy több millió dolláros több millió kilométerre lévő korlátozott kapacitású, egyedi eszközön a fotózást az erőforrások minél hatékonyabb kihasználásával. A hatékony itt nem azt jelenti, hogy sok fotó legyen, hanem legyen értékes, ami elkészül. Szerintem természetes, hogy nem hasra ütésre megy az ilyesmi, ahány tudós, annyi helyről készítene fotót, súlyozni és szűrni kell az igényeket valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
ha egy fényképhez tényleg ennyi ember kellene,akkor egy űrhajó kilővésére egy egész országnyi..
ez faszság
-
aram01
nagyúr
ezt nem értem, minek ennyi ember?
-
szab.tam
nagyúr
egyébként én megfejtettem a probléma forrását.
karácsony előtt akartak venni micro sd kártyát a hardveraprón. és pont elfogyott az akciós noneme 64 gigás, csak 8 volt olcsón. így spórolni kell a hellyel.***
(#6) Runo
"amin nem publikus dolgok vannak, akkor balhé lenne"
ja. moha a műterem sarkában, meg a hullámosra bezselézett amcsi zászló...[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
szerintem meg az egész marsjárkálás téma egy kib@... nagy humbug, viszont jó nagy pénzeket lehet leakasztani ezen a "jogcímen"...
kb mint a holdraszállás.
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion...
-
GuMipOkE
senior tag
Ezért kerül ennyibe a project. Ha kidobnák a vízfejet, harmad összegből is kijött volna...
-
-
szab.tam
nagyúr
még jó, hogy a szaporodási procedúra egyszerűbb, mert kihalnánk, mint a dínók...
-
Patice
nagyúr
"Sajnos csak 24 kockás film fért a gépbe a súlytöbblet miatt, ezért kell jól meggondolnunk, mit is akarunk fényképezni."
Egy kicsit bürokratikus ez az út a jóváhagyással, de gondolom valamiért szükséges, valaki szerint...
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest