- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autóhifi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Sokan a Ducky német PBT kupakszettjének az 50€-s árán is huhognának, pedig szerintem az nagyon baráti lenne, ha annyiért valamilyen csoda folytán össze lehetne hozni egy magyart.
De egyelőre még a német világítós szettet se nagyon lehet kapni, annyira új.
Csak a nem világítós Skylinet, Horizont találtam.Arra mondjuk kiváncsi lennék hány százat kell abból eladni, hogy ilyen alacsony ár jöjjön ki.
-
nyunyu
félisten
válasz
Synthwave #60 üzenetére
Egyszer próbáltam ABSt szőkíteni, de mivel nem hatott elég gyorsan a Vanish, gondoltam megmelegítem a mikróban.
Végeredmény -
nyunyu
félisten
Nem festett kupakokat egyszerű tesztelni:
Pohár vízve dobva a PBT azonnal elsüllyed, míg az ABS elég lassan, vagy a felszínen marad.Festetteknél a festék sűrűsége befolyásolhatja az össz sűrűságet.
Másik a hajszárító lenne, de az kellően irreverzibilis: ABS 80 fokon már a kézbefogott csoki állagú lesz, kenhető.
-
nyunyu
félisten
válasz
Polarstar #39 üzenetére
Tejfölösdobozt a 0.5mm és vékonyabb kupakok vastagságára szoktam használni, amelyek erőteljesebb ránézésre is képesek kettétörni.
Mivel az ABS sem teljesen átlátszó, hanem van valamennyi fehér alapszíne, így minél vastagabb a kupak, annál kevésbé látszik át rajta a világítás fénye, emiatt a világítós kupakoknál limitált a kupak vastagsága.
(hacsak nem doubleshot, ahol a feliratokat valamilyen más, átlátszó műanyagból, pl. Ducky nemmagyar kupakjainál polikarbonátból (PC) öntik, és csak a kupak külső szoknyája ABS vagy PBT)PBT amúgy rugalmasabb, kevésbé hajlamos a törésre, mint az ABS, de abból is láttam már extra vékonyat, ami kettétört, amikor megpróbáltam kioperálni a gumidómról. (Cherry RS6000M, mostani erősen költségcsökkentett mechanikus Cherrykre szerencsére még mindig kétszer ilyen vastag jut (felső Esc sor: dyesub PBT a kilencvenes évekből, középső: 2000 utáni lézerezett PBT, alsó sor: klasszikus Cherry doubleshot ABS (2004 óta "GMK"))
-
nyunyu
félisten
A listádból az SP maradt még ki, bár valószínűleg velük lenne a legnehezebb boldogulni és a végeredmény messze a legdrágább lenne.
Tényleg, SPt is kerestem, de náluk 800$ lett volna a dyesub magyar kupakszett prototípusának elkészítése.
Meg pár pesti lézergravírozó céget is kerestem, hátha, de még úgy is esélytelen lett volna a kis széria a gravírozandó feliratok megtervezése, meg a feliratozó alá kupakok PONTOS beillesztésével eltöltendő munkaórák miatt.
Nem lenne az, mert nagyon eltér a kakaóbevonós ABS és a PBT textúrája, tapintása, szín(árnyalatuk)ról nem is beszélve.
És mivel eltérő gyártósoron eltérő öntőformákkal készülnének eltérő technológiával, ezért még a két Cherry profilos kupak formája sem egyezne meg teljesen.Hehe, ezt már eljátszottam a különböző Cherry billzeteim Esc kupakjaival.
De kezdem úgy érezni, hogy egyre inkább széttrollkodjuk a minőségi Ducky billzetről szóló topikot a miért nem lehet 20+évig billzetnek számító esztétikus magyar mechát gyártani 15k-ért kérdéskörrel, ami full RGB diszkógömb funkcionalitással is bír.
Adalék: 110db Cherry Silent Red retail ára 40€.
-
nyunyu
félisten
Vagy hülyének néznének és eltennék a pénz, vagy legyártanák és elküldenék .... Nesze hülye gyerek, nekünk amúgy is fillérekbe került az 10 vagy 16 gomb.
Ezt szerencsére könnyű beárazni, mivel a KPRepublic kérésemre csinált magyar addont az egyik dyesub PBT kupakszettjéhez, ~15$-t kérnek a 39 ékezetes kupakért.
(Alt Gr lenne a negyvenedik eltérés az ISO UK-hoz képest, de olyan kupakot nem kértem.)Más kérdés, hogy minőségileg nem az igazi, és 75-80$-ba kerül, mire összelegózol belőle egy full billzetnyit.
-
nyunyu
félisten
válasz
Geri Bátyó #10 üzenetére
Caseking 170€-ért adja a német doubleshot PBTs One 2 RGB-ket, itthon 45k HUF körül volt pár hónapja a magyar kakaóbevonós.
Mittudomén, 330 HUF/€ árfolyammal és a német 20%-magyar 27% ÁFA különbözetével számolva, nagyjából 60k jönne ki a német modellekre, ehhez képest jó 10-15k-val olcsóbb a kevésbé minőségi magyar kivitel.
-
nyunyu
félisten
Csak úgy, de szerintem ennyiért biztos le is gyártanák azokat gombokat.
És hasznuk is marad.50000 az elsőre kellően soknak tűnik egy kupakszettért, de ha azt veszem, hogy manapság egy-egy GMK szett is 120$ környéke (amire rájön még a +ÁFA!), de az "csak" doubleshot ABS, ráadásul nem háttérvilágítás kompatibilis (ami sokaknál elsődleges szempont lenne, magamfajta puristoknak abszolút nem az)
Úgy már nem tűnik annyira elrugaszkodottnak.Amikor 3-4 éve komolyabban foglalkoztam a témával, akkor 25-30k-ra jött volna ki egy magyar PBT kupakszett, de az dyesub lett volna.
De még annyiért sem sikerült három-négynél több érdeklődőt összeszedni, így nem lett a boltból semmi.Doubleshot szóba sem jöhetett a sokkal drágább és bonyolultabb gyártástechnológia miatt.
Persze már akkor is ment a legyen max 10 ezer, és még világítás kompatibilis is.
Erre szoktam javasolni, hogy akkor kakaóbevonós tejfölösdoboz kell neked, és vakard le róla a magyar feliratot. -
nyunyu
félisten
Küldök egy e-mailt a gyártónak és olyan 50000 Ft azokat a gombokat gyártsa már le számomra abban a kivitelben
Az a baj, hogy az elmúlt 4 évben én ezt már jó pár gyártóval eljátszottam, billzet topikból ismerhető eredménnyel.
Csak így fejből, amikre emlékszem:
- imsto
- valami ex GH moderátor, aki aztán lelépett az egyik groupbuy pénzével
- Max Keyboard
- BSP
(- GMK: ennek csak utánaolvastam, de 3000$ lett volna csak a magyar kupak öntőforma, és minimum 100$/szett ha párszázat rendelek, és nem világítós)
- KPRepublic
- na meg persze a nemszeretem kínai brigád, akiknek én lettem volna az első magyar felhasználója 3 éve, ha nem a dark crymemal nyitnak.
(Pixel az általam lektorált, "túlárazott" magyar kupakkészletek forgalmazásából "szedte meg magát".)De ezt itt nem szeretném jobban részletezni, mert megint többoldalas disszertáció lenne a vége (amit már párszor megírtam a billzet topikban.)
-
nyunyu
félisten
válasz
Geri Bátyó #10 üzenetére
Billzet topik(ok)ban ez vissza-visszatérő téma, csak arra kívántam reflektálni.
Nyilván ha lehetne kapni valamilyen modern Silent Tactile kapcsolós (Könyörgöm ne Gateron Silent Brown), doubleshot magyar kupakos One 2 Horizont 60-70k környékén, akkor elsők között rohannék érte a boltba.
Mivel eleget elemeztem már a minőségi (magyar?) billentyűzet témát az elmúlt években, számolgattam a különböző DIY konstrukciókat, tudom, mennyire lehetetlen kérés ez.Ezért szoktam sokat mosolyogni azokon a kéréseken, amikor valaki max 15-20 ezerért akar venni valamilyen csendes magyar mechanikus billentyűzetet játékra, de azért az RGB meglegyen ám, és tartós is legyen.
Talán megtehetnék, hogy a magyar ékezetesek csak a gravírozottak. Az jó kompromisszum lenne
Nem lenne az, mert nagyon eltér a kakaóbevonós ABS és a PBT textúrája, tapintása, szín(árnyalatuk)ról nem is beszélve.
Nagyobb katyvasz lenne vizuálisan, mint most, csak kakaóbevonós ABSszel. -
nyunyu
félisten
Mindjárt jönnek a huhogók, hogy miért nem doubleshot PBT kupakos a magyar verzió. (Mint az US, UK, DE kivitel.)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ AKCIÓS RTX 3080 10Gb GDDR6 PC DDR5 10 Magos 14. Genes Intel Core I5-14400/16GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV
- ÚJ RTX 3070TI AKCIÓS! DDR5 10 Magos 13.Genes Intel Core I5-13400/16GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV
- ÚJ ASUS AKCIÓS! DDR5 10 Magos 13. Genes Intel Core I5-13400/16GB/512Gb Nvme SSD/RTX 2060 6GB/2ÉV
- ÚJ AKCIÓS! DDR5 10 Magos 14. Genes Intel Core I5-14400/16GB/512Gb Nvme SSD/GTX 1660 Super 6GB/2ÉV
- Új Lenovo Thinkpad T16 G2 (Gen2) AMD Ryzen 7 PRO 7840U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest