Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Azért akkora siker nem lett hogy egy egész iparág kövesse a példáját. Ugyanez ment Linuxxal is, mindenhol címlapos lett az a német falu, ahol átálltak Windowsról Linuxra (többet valamiért nem sikerült találni), azt már kevésbé mutogatták amikor visszaálltak Windowsra. Vannak ilyen "siker"sztorik.
-
Dr. Akula
félisten
"Egyebkent kerdes, hogy pl. a Google-nel miert hasznal a fejlesztok 70%-a Mac-et? Biztos nem ertenek hozza, illetve divatmajmok."
Leginkább az utóbbi. Az ilyen jólfizető nerd helyeken van lóvé a hobbira. Meg amúgy is arról híresek hogy minden unorthodox dologgal próbálják otthonosabb környezetté varázsolni. Náluk valószínűleg fontosabb a megbízhatóságnál a csicsa, ha leesik majd vesznek másikat. Na ez a szemlélet viszont üzleti szemmel nem divat, nem véletlen hogy ezt a példát mindig csak a Google-el lehet felhozni (esetleg Facebook és még 1-2 hipszter cég), sose valami "normális" céggel, pl. IBM, Audi, akármi. Vajon az űrállomásra miért nem meket visznek?
-
<Lacy85>
addikt
Igaz, a Mac Pro tényleg "kcisit" drága. Úgy rémlett, hogy hasonló árban vannak, mint a többi WS.
Megnéztem ugyanazt a konfigot (28c/384GB/1TB NVMe/Radeon 5700) és a HP Z8 nagyjából a Mac Pro árának a feléből megvan."Egyebkent kerdes, hogy pl. a Google-nel miert hasznal a fejlesztok 70%-a Mac-et? Biztos nem ertenek hozza, illetve divatmajmok."
Ezek szerint igen. Olyan nem létezik, hogy valakinek szimplán jobb egy Mac. Az nem lehet, mert csak divatmajmok veszik...
"Osszel vettem egy Dell XPS 15-ot kb. 3300 euroert"
Az XPS szériával én is szemezek egy ideje, de olvasva a tapasztalatokat...
Nem merem megvenni. Egy Mac után meg lehet, hogy sírnék is tőle. -
Dr. Akula
félisten
"Azt a furan egyszeru logikai hibat koveted el, hogy a 'nem mindenre jo'-t osszekevered a 'semmire sem jo'-val."
Ezt rajtad kívüól ki állította? Lejjebb linkeltem is oldalt mi megy és mi nem, ebből hogy sikerült ezt levezetnd? Amit ehhez hozzátettem az az hogy eleve nem mindennek van mekes verziója, a fejlesztetett programok eleve nem, hiszn a jóval nagyobb windowsos ügyfélkörnek írják, és a Windows bootolás most szűnt meg az M1 inkompatibilitása miatt. A Microsoft meg nem fogja lefejleszteni, megmondta hogy az ARM támogatása olyan amilyen, és így is marad.
-
Dr. Akula
félisten
Hiába "gyorsabb" (nyilván a legerősebb M1 a leggyengébb Intelnél), ha nem x86 kompatibilis, az emulálás elviszi a teljesítmény felét, aztán lehet hümmögni a videókban hogy hát igen, ami program nincs átírva natív kódra, az lemarad az Intel mögött. Arról nem is beszélve hogy hiába fut jobban az Angry Birds, ha egyszer a programok legtöbbje Windowsra van írva. Mostantól futtatni se lehet, hála az M1-nek. De azért lehet tovább bámulni az üres asztalt, és vígasztalni magad hogy de legalább gyorsabb valami elméleti számban...
-
Dr. Akula
félisten
2 hete esett le a retyón a notim a kőre. Mivel nem mek volt, túlélte.
Már megírta a PH is, hogy rendelhető. Boltok polcain meg már nincs semmi, 5 ezernél drágább cuccot az Aquaban se tudsz készletről venni, mindenki csak a "tudunk rendelni" mantrát szajkózza.
"A Lifebookoknak a billentyuzete nekem nem jon be."
E736-on hullámosra verve, Enter gomb nélkül is tökéletesen működik, pedig még a gépház is meghajlott. Na ez minőség.
Tud ilyet egy mek?
Mihez képest lassú a Tiger Lake? Renoirhoz lehet, de az UHD620-as Skylake klónoknál biztosan nem. Márpedig notikban szinte csak az van. Legalábbis bc-ben, a többit bottal se piszkálnám. Ha Renoir kell, akkor marad a Thinkpad X13, amiben heggesztett RAM van, vagy a HP 830 G7, aminek az anyaga nem a legjobb, és ez is feles kurzoros.
-
Dr. Akula
félisten
Én se szoktam gyakran leejteni tányérokat, de azért ha mégis megtörténne, sejted mi maradna belőle? A bankban se váltja ki a páncélszekrényt egy "úgyse szoktak minet kirabolni" felkiáltás.
Az előbb még ment a röhögcsélés hogy nem viszi ki senki a mekjét az irodából, alápárnázva használja, oda minek üzemidő? Van konnektor is.
"a Lenovo utan az MBA-nak van a masodik legjobb billentyuzete, holtversenyben a regi Dell Latitude-al, szerintem"
Szerintem meg a Lifebooknak, bár azt inkább a Latitude elé helyezném. A mek billentyűzetetét jónak nevezni... Onnan terjed a feles kurzor és a Del kikapcsológomb. Az F sor helyetti tapicskolósávról ne is beszéljünk... Ráférne egy démonűzés.
Nehéz jót ajánlani, nekem egy 4800H-s Lifebook U727 kéne (nyilván nem forgalmaznak Ryzennel semmit), Ami a valóságban is van, az a nemrég itt a PH-n is reklámozott U9311. Ha már Intel, akkor Tiger Lake, lassan kapni is lehet majd, a régi (U)HD620-akat már a kukában látnám legszívesebben, AMD meg ugye nincs. Ahol mégis, ott meg valami más szar cserébe (anyaghasználat, billentyűzet).
-
Dr. Akula
félisten
1. Melóban vagy otthon?
2. Nehezen. A minőségnek, megbízhatóságnak ugyanis mindenhol kézzelfogható előnye van. Ha arra célzol hogy nem viszed sehova, csak az asztalon figyel, akkor meg egy asztali pc-vel szemben sincs előnye a meknek, ami ráadásul olcsóbb, erősebb, könnyebben fejleszthető.
3. Túlárazott bóvli. Acer/Asus/MSI árszinten elfogadható lenne, de mernek nagyot álmodni, annyi pénzért pedig egyel jobb kategóriát kapni. -
lory256
csendes tag
Sokkal kevesbe hordozhato mert 200 grammal nehezebb (1.39 kg). Na bumm. Viszont nem 13.4 hanem 14es a kijelzo, ami kicsivel hasznalhatobb nagyobb meret, szoval picitt hasznalhatobb a kijelzo meret is. De hogy 3szor annyiba kerul es meg gyengebb teljesitmeny is, az a 8 giga ram az vicc mar egy 200ezres notebooknal is nemhogy 720ezresnel
-
BiP
nagyúr
"Elég drágák az alkalmazottak, ezért nyilván nem a dokkon fogunk spórolni
"
Kár, hogy ezt a legtöbb helyen nem így látják. Inkább mindenen is spórolnak. Aztán hogy az amúgy drága alkalmazott drága idejéből mennyi megy el a semmibe a szar hardver miatt, az már senki nem bírja összefüggéseiben látni. -
janeszgol
félisten
Pontosan. Az en volt munkahelyemen levo emberek kb 60%-a orulne egy olyan gepnek, amit leirtal. Es ki is szolgalna oket.
Tablazat, project stat, HR munkak, vekonykliens szerep.
Bizonyos programozasi feladatok.Ezekre ma nehanyan tabletet hasznalnak, ami tok jo. De jobb egy rendes 13 colos noti.
Vagy eppen egy nehez vacakkal bibelodnek.
Van olyan munkakor, ahol az ember allandoan hurcibalja... kezben. Pl ora eloado (egyetem), project manager. -
DeFranco
nagyúr
office-t milyen mélységben próbáltad/használod? az érdekel elsősorban, hogy a legfelső pontpontvesszőcske rétegnél mélyebben mennyire azonos és azonosan stabil a funkcionalitás egy natív wines verzióhoz képest.
gondolok itt közös dokumentumszerkesztésre, véleményezésre, dokumentumok összevetésére, excel tömb- és kersőfüggvényekre, vba-ra, pivot diagramokra, stb. illetve ezek win-en vagy win-re gyártott verziók felé érvényes kompatibilitására.
persze ha csak doksit írsz rajta, meg megy egy levelező, akkor tárgytalan a kérdés, de tényleg érdekel hol tart most az office macen / arm-en.
-
-
Egon
nagyúr
Nekem az eggyel korábbi verzió van (azon még 3 Type C csati volt). Céges természetesen.
Egy kicsit tényleg hajlik, de nem vészes, ölemben nem használom, asztalon nem melegszik. Kicsi, könnyű és nagyon sokáig bírja akksiról.
A legnagyobb negatívuma szvsz a sz*r wifi chip. A céges Cisco hálózat gyakran le-ledobálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Dell XPS 13 az elegáns ultrabook kategória egyik meghatározó képviselője; most kipróbáltunk egy felsőkategóriás modellt.
- Építő/felújító topik
- Kuponkunyeráló
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen TV-t vegyek?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- 16" macbook pro m1pro.
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, RTX 4050, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Hibátlan,garanciás ASUS TUF gamer laptop Full HD 144Hz/Core i5 11400H/RTX 3050/16GB DDR4/512GB SSD
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest