- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
Az a másfél millás ár az odabaszós! Annyiért már repülővel hozatom haza 24 órás átfutással. Bár mondjuk az 1 milla már reális volna a 730x full-extrás változatáért...
Vkit én is megkérdek, ha komolyan érdekel...
-
Hunter2
addikt
ahhoz képest hogy mennyibe kerül egy ilyen konfig elég fos egeret meg billentyűzetet adnak hozzá.
-
Enton
addikt
Ma jött egy ajánlat a:
Duna Elektronika Kft.-től.
Szintén zenész csak 200e olcsóbban. mint az eddigiek, visznt először valami HP notebook ajánlatot küldtek. Mondom ez nam az amit én kértem, erre pár percre rá megjött az én ajánlatom, de csak az lett amire számítotam.Hát úgy döntöttem ezek alapján:
-elkezdek gyűjtögetni(erről blogot is írok majd Loguot-ra vagy főcímre, vagy saját bejegyzésként majd a közönség eldönti
, előre szólok vicces témájú írásra számítsatok. )
-szépen lassan elkezdem kutatni a lehetőségeket euópai szinten honnan tudnám, megrendelni illetve kimenni érte szakboltba habár itt csak Bécs és környéke játszik ilyen szempontból
-ha odájig jutok meg is veszem és megy a teszt róla, és még a "modding club" is elugrok vele, ajd ahogy adódik
Kívánjatok sok szerencsét, szerintem fog kelleni.
Februárban kezdem a blogot. Mindeki kösse fel a gatyát.
[ Módosította: Foglalt név ]
-
-
Enton
addikt
Hát így 12 óra elteltével ennyi a fejlemény:
CHS Hungary Kft.:
idézem:
"Kedves Attila!
Cégünk regisztrált ügyfeleinknek adhat ki árajánlatokat. Ha esetleg Ön már regisztrált, kérem adja meg a cégazonosítóját, és küldünk Önnek ajánlatot."Nagykernek gondolják magukat átlag userrel szóba sem állnak.
Regisztráláshoz sükséges Vállakozóiigazolvány avagy cégforma(KFT/BT/stb) papírok.Duna Elektronika Kft.:
Hamarosan küldik ajánlatukat.Getronics Kft. Magyarország:
Semmi reakció.HRP Hungary Kft. :
Elovasva, semmi reakció.HUMANsoft Kft.:
Küldöm az ajánlatot:
( mi ezt a konfigurációt tudjuk rendelni)
A ház kialakítása adott.Base
Intel Core 2 Extreme Processor QX9650 (3.67Ghz Overclocked, 1333MHz FSB, 12MB cache)Microsoft Operating System
Operating System : English Windows Vista Business SP1 for EMRPMemory
4096MB 1333 MHz Dual Channel DDR3 SDRAM [4x1024]Keyboard
Dell™ Enhanced USB Multimedia Keyboard - UK/Irish (QWERTY)Monitor
Display Not IncludedVideo Card
1GB nVidia GeForce GTX 280 graphics cardHard Drive
Hard Drive: 640 GB (2x320GB) Serial ATA (7200 Rpm) Dual HDD Config. Raid 0 StripeFloppy Drives and Additional Storage Devices
19-in-1 Media Card Reader with BluetoothMouse
Dell Optical Scroll Premium MouseOptical Devices
16X DVD+/-RW (Read/Write DVD, CD)Sound Cards
Soundblaster X-Fi Extreme PCI SoundcardSpeakers
No SpeakersShipping Documents
English Shipping Docs with European Power CordMicrosoft Application Software
Microsoft® Works 9 - EnglishStandard Warranty
1 Year Parts Only WarrantySupport Services
Hub countries only - Return to Depot 3 YearProtect your new PC
No Security/Anti-Virus Protection - EnglishDell System Media Kit
Resource DVD - (Diagnostics & Drivers)szállítás:4 hét
ár:973900Ft+áfaKFKI-LNX Hálózatintegrációs Kft.:
Semmi reakció.SMP Számítás-, Bank- és Biztonságtechnikai Kft.:
Elolvasva, semmi reakció.plusz értékesítők:
Dell-shop:
idézem:"Üdv!
Tudtommal Mo-on nem tudja megvásárolni ezt a gépet. Ha mindenképp erre vágyik, csak Direct Dell országban rendelheti meg..."Eddig mintha kuka lenne Mo-n ez a Dell képviselet!
Mindegy a végén még ugyis marad egy esély az Ebay-re. -
Enton
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #71 üzenetére
Nemrég repültek a mail-ek a disztri-knek. Kiváncsian várom a válaszukat!
Pontosabban róluk van szó:CHS Hungary Kft.
Duna Elektronika Kft.
Getronics Kft. Magyarország
HRP Hungary Kft.
HUMANsoft Kft.
KFKI-LNX Hálózatintegrációs Kft.
SMP Számítás-, Bank- és Biztonságtechnikai Kft.A Duna Elektronika Kft.-nél, éppen van egy, eggyel előbbi kiadás, sima 730-as, Dell Dimension XPS 730 névvel ellátva:
[link] ami után csak ennyit tudtam mondani csak, hogy:WTF???
Viszont valami hasonlót tudtam csak kinyögni ennek a láttán is:
Sima Alu oldallap 730-ra ezt még lenyeli az ember ha kell akkor kell,
Sima Alu oldallap X bevágással HiP-HoP dupláztunk,
Sima Alu oldallap X bevágással "Brushed" azaz festet de szerintem inkább festhető felületet jelent sokkal még nem is drágább,
Adonized Alu ("GHA") anyagyú piros avagy kék oldallap X bevágással
Hát ezekből kiindulva nem semmi!
Örülök ha össze fog jönni egy ilyen ház bármilyen belsővel is, akár HC2-vel, akár nélküle. Lassan már ott járok hogy tényleg Ebay lesz belőle használtan.
De ha összejön legalább elmondhatom, hogy a gépem, avagy gépházam oldallapja annyiba kerül mint most jelenleg az én gépem bele:Enton (Adatlap)
Viszont Jó hír ahogy néztem 2008-ról 2009-re az árak szép jelentősen estek USA-ban, vagy csak nem emlékszem már rá jól.
De mindegy inkább meghagyom magamban azt az illúziót, hogy olcsóbbak lettek!Ha felkelek írok hogy jött-e válasz valamelyik disztri-től, avagy sem. Remélem jó híreket küldenek csak mind a 7-en.
-
Enton
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #69 üzenetére
Ha leszoknék a dohányzásról, akkor kb fél évet ha kellene gyűjtögetnem!
-
Enton
addikt
pár videó a kicsikéről most nézegettem őket:
Itt a H2Ct mutogatják habár szétkapva nincs
Ezt a mozdulatsort én is szivesen véghezvinném
Itt pedig biosban motoszkálnak és a gyári tuningszoftvert is mutogatják
-
Major_S
csendes tag
Szerintem is nagyon szép ház, engem a muscle autókra emlékeztet valamiért.
-
és az oldalfal kinyitása esetén automatikusan bekapcsolódó, LED megvilágítással felszerelt, szálcsiszolt alumínium készülékház.
Ez elég béna mondat lett így.
-
Enton
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #61 üzenetére
Eszéletlenül jó kis ház de ezen nincs is mit ragozni!
Itt találhatsz/találhattok egy kis kivesézést hogy, hogy is teljesít:
[link]A hűtőt is kiberhelték belőle!
-
Enton
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #59 üzenetére
Igazából nekem is csak a ház kéne! Mert nem állt/áll szándékomban gépetcserélni, csak nagyon bejövős a házikó.
Az leglényegesebb dolgokat bene marasztalhatják, de igazából az alaplap+proci+mem trión kivűl más tényleg nem kéne, reménykedek benne hogy le lehet így csonkítani majd egy darabot, bele ugysem halnak.
Ha mégsem megy az egyedi cofiguráció akkor nekiülök gyüjtögetni.sz: akár ma is zaklathattam volna őket de majd csak jöv héten, annyira nem sűrgős a dolog, kiványcsian várom hogy itthon hogy árazták be őket.
-
TESCO-Zsömle
titán
Én még talán be is ruháznék egy 730x-re (a ház kedvéért persze
), he nem szeretném annyira a moddingot... 400k-nál nem lehet több egy ilyen gép, a belét meg csak el lehet adni... Szvsz meg lehetne úszni egy átlagos ház árából, ha be tudsz fektetni.
sz: Árakat majt küldj! Jöhet pü-ben is nyugodtan.
-
Enton
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #55 üzenetére
Nem is tudtam hogy van awestendben Dell márkabolt. Rég jártam már pesten látszik.
Mindegy most ugyis csak irásban keresem meg őket mert nem mostanában terveztem gépet venni csak ez így megtetszett. -
d4d
aktív tag
Nem kell az árakon lovagolni. Kispolskiból is lehet olyan autót építeni ami legyorsul egy Ferrarit, de ugye senki nem keveri össze a kettőt?
-
gorlin
őstag
válasz
hackeeeee #48 üzenetére
A dobozos verziónál a dobozra rá van írva hogy hogy lehet 64bitest igényelni kivéve az Ultimate-ot mert ott alapból benne van.
Tehát dobozosból 1 van ,viszont OEM-ből meg lehet külön venni a 64 bitest is.Ezért szerintem ott nem lehet opcióként 3-4e forintért telepítőlemezt rendelni a microsofttól.
Viszont ugyan azzal a kóddal működik ,mind a két telepítőlemez
Úgyhogy az a legbiztosabb ha felhívod a microsoftot,hogy legális marad e az OEM vistád,ha áttérsz OEM 32-esről OEM 64-esre.
De ha át is térsz mindenképpen rendelj eredeti telpítőlemezt
[link] -
Enton
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #51 üzenetére
Nos, hát nézelődtem egy kicsit, főleg ebay meg a dell honlapon.
Ebay kilőve.Aki fogalkozik ilyen dell xps-ekkel az nem postáz csak USA területen belűl.
A dell oldalt bújva viszont az szúrt szemet hogy már a 630-as XPS is ATX designed, ha neadj isten minden kötél szakad akkor lehet egy ilyen lesz egyszer belőle.
Ami a legjobban zavar hogy a legpuritánabb kivitelű 730x-es hez nem jár alapáron ez a szépen X alakban kijugatott oldallap és csak szürke színben lehet rendelni és ez a H2Ceramic hűtést se lehet hozzá kérni.
De sebaj, januárban megostrolomok pár itthoni Dell-es viszonteladót pár e-mail-el hátha ők megtudják oldani a problémámat. -
-
Enton
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #41 üzenetére
Ezen megerősítésed nagyon jól jön. Tehát ha én veszek egy ilyet minden gari és egyébb support solgáltatás nélkül akkor simán tudom használni a házat "sima" ATX-es lappal és táppal. Ez megnyugtató számomra!
-
-
-
Enton
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #38 üzenetére
Így gors átfutás után sem sok eltérést tapasztaltam a két szabvány közt, de ha lenne egy ilyen XPS-em ami BTX-es akkor gyorsan összevetném a én kis ATX-emmel.
Egy alaposabb szemrevételezés és összehasonlígatás után biztos leesne, hogy mit, hogy és hogy mit miért csináltak ugy ahogy.Szóval ez a 730x akkor elvileg már nem BTX-es hanem simán forgatott ATX lenne?
Ja meg boldog karit!
-
TESCO-Zsömle
titán
Először is egyszerűbb volt a hátlapi panelt kicserélni, mint újratervezni az egész házat, másrészt így alulra kerül a processzor. Ez azért jó, mert az előlapon általában alul van hely szellőzőnyílásnak és felül van a maghjtók helye. A BTX szabvány (többek közt) ezt a hibát (is) korrigálja, ám ők nem a házat, hanem az alaplapot szabták át a hűtés érdekében.
Kis szemléltető, az ATX és a BTX közti fő különbségekre: Ház, Alaplap
-
válasz
TESCO-Zsömle #36 üzenetére
miért jó ez, hogy minden fejjel lefelé van?
ahogy nézem ez a BTX is szimplán balkezes ATX
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Illusion1010 #15 üzenetére
Az XPS 730-as szabványos ATX, a régebbiek (700, 710, 720) BTX-esek. Azokból van is egy pár fent a neten. Nekem is kéne ilyen kuckó, de 730-ast sehol sem árulnak. Majd pár év múlva, mikor mindenki az akkori Dell házra gizdul...
sz: Ja, és EVGA lap van benne...
-
-
-
v.tom
őstag
Ő, a linkelt hsz-edben található, "minden hardverhez létezik driver" kijelentés, nem igazán állja meg a helyét. Jelenleg azért még sok hardverhez nem készítettek vista 64-bites drivert. Példa.
De egyébiránt teljesen igaz, hogy más téren semmilyen hátrányba nem fog ütközni az, aki 64 bitet akar alkalmazni. -
|*HayHa*|
aktív tag
válasz
#57018880 #27 üzenetére
Igen igen
Igaz
Azért se vennék én se ilyet, mert nem én raknám össze.. Szeretem buherálni a gépet
Teljesen eggyet értek veled. A vérpistike apukája nem ér rá összerakni, ezért vesz 2-300 ezer forintal drágább gépet.. Jó órabére lehet neki, mert kb nekem 15 perc összerakni bekapcsolásra készen egy gépet..
(azért egy ilyen gépen nem laggolna a GTAIV
)
(#26) Tomate: Szóval szerinted a DELL a hülyékre alapoz? Mert szerintem ha így nézzük, akkor igen. Ugyanis normális épeszű ember nem vesz.
-
törölt tag
válasz
|*HayHa*| #24 üzenetére
Szemely szerint azert nem vennek kesz konfigot mert szeretem buheralni , osszerakni magam.
Tehat ha vki ezt megteszi helyettem akkor csak megfoszt az elmenytol ,
nyilvan penzt nem is fizetnek erte.
Ellenpelda: Egy jol kereso uzletember akinek kv szunetben is 8 mobilja csorog egyszerre valoszinuleg nem arra fogja a mareknyi szabadidejet felhasznalni ,hogy a koloknek konfigot epitsen megha meg is tudna csinalni.
A tobblet ar pedig nyilvan a munkadijak , profit mellett abbol is adodik ,hogy ameg vki alkatreszenkent veszi a gepet kap mondjuk 1,2,3 ev garit vegyesen , ha vesz egy ilyen konfiguraciot arra meg alapbol kap mondjuk 3-4evet, sot legtobb esetben boviteni is tudja ,ha hosszutavra venne gepet. -
|*HayHa*|
aktív tag
Hát ezt úgy mondod mint ha nem lenne igazam. Az előző ilyen tesztekben is milyen brutális áraik vannak ezeknek a gyártóknak? Megint mi jön le ebből a normális embereknek? Pénz pénz pénz.. Vérpistike meg elolvassa a tesztet, és megy sírni a maminak hogy neki ilyen kell. A mami meg kőgazdag, és hogy az user ne sírjon szalad is a legközelebbi DELL boltba.
-
luw2win
őstag
Hogyne lenne, én nem gyüjtögetem az ezer éves cuccokat.
Megnéztem egy filmet akk törlés, ha nagyon jo akkor kiírom dvd-re.
Játék végigjátszom letörlöm, csak a multik vannak fenn.
SSD-d rendszer, többin meg az aktuális dolgok, igy még a 160gb meg a 32gb tárolókon még 70gb hely van összesen. -
Nekem valamiért rögtön a starwars jutott eszembe... olyasmi a ház formája mintha a birodalmiaktól szalajtották volna.
-
|*HayHa*|
aktív tag
Kíváncsi leszek az árára is... Amilyen árakat ezek ki tudnak találni, 3* jobb pc-t össze lehet rakni belőle. Olyan 550-600k-ra tippelem..
-
Muton
addikt
hát ez elég gagyi. még oldala sincs...
-
Skizz
addikt
Én próbálgattam már ilyen XPS-eket, vagyis nem ilyeneket, Q6700 és 8800GTX volt bennük, de a ház állati volt. Meg a gép is tetszett, csak nagyon durván járatják benne a ventiket, hangos volt.
-
X@b3e
addikt
Ez a Dell XPS ház mennyire komoly
I'm lovin' it!
-
cizoe
őstag
"Karácsonykor mi lenne ha nem szapulnátok egymást ?"
A hülye karácsonykor is hülye.
Amúgy még nincs karácsony, csak holnap, szóval flame ON!A gép maga szép, de amennyiért ezeket fosztogatják... Egyáltalán jatékos gépbe van értelme az i7-nek? Szerintem még nem. Sőt... Akkor inkább yorkfield.
-
isgas
csendes tag
Karácsonykor mi lenne ha nem szapulnátok egymást ?
Az én fám alatt ilyen lesz ;) igaz úgy készült mint a peugeot 206-os az indiai reklámban. Elefáni körbe ülte
Szép darab az tuti! Szerintetek mennyi gazdag kisfiú kapja meg ajándékba aki még értékelni sem tudja és a fémkerekű medzsójával a ház oldalán gurigúzik ?Boldog karácsonyt mindenkinek ! (még az okostojásoknak is)
-
Thrawn
félisten
válasz
Neil Watts #11 üzenetére
Ha arra gondolt, akkor is hülyeséget írt...
-
-
Enton
addikt
Bejövős!
Ilyen házat még véletlenül sem tudnék sehol sem szerezni ugye?Pedig szép nagyon:
[link] -
Füge007
senior tag
Jézuska odacsempészhetné a fám alá
. Egy darabig meg lenne oldva a gépgondom. Ütős konfig, és a minőségére sem lehet panasz!
-
luw2win
őstag
2 TB tárhely.... hát én az össz 200gb-omat alig használom el.
Ami már nem kell törlöm. De ez én vagyok.Boldog karácsonyt mindnekinek!
-
Tibord
senior tag
-
törölt tag
Max. 6GiB RAM? Hm... tényleg csak játékgép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A XPS 730X közel 20 százalékkal gyorsabb elődeinél.
- Asztali PC i7 7700K GTX 1070 16GB DDR4 378GB SSD 500GB HDD
- i5 8500/ 16GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ Win11 ready/ garancia/ ingyen foxpost
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest