Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.balazs.95
veterán
Jó lenne, ha desktopon terjedne a 200 PPI körüli érték, szerintem vicc, hogy évek óta 100-nál megállt a tudomány. Csak sajnos még nincsenek kellőképpen felkészítve a szoftverek erre.
-
nubreed
veterán
válasz
#59070464 #55 üzenetére
Kibeszélt Crysisról? Elterjedésről meg nem beszélhetünk, az emberek többsége sosem lesz olyan igényes, hogy ilyen monitort vegyen, legalábbis egyelőre biztos nem. A többségnek elég a tn panelos 40ezres kategória is. És gyanítom, hogy 4 vagy 5k -s monitorok sosem lesznek olyan olcsók mint most a tényleg 40k ért utánad vágott lcd -k.
-
Peppo
őstag
35" környékén tökéletes lenne. A pixelsűrűség akkor is jóval a full hd-s 24"-es monitorok fölött lenne, és közben a mérete is alkalmassá tenné komolyabb munkára. Kíváncsi vagyok, hogy a 4K-láz vajon eljut odáig, hogy a nagy felbontás mellett végre nagy monitorok is megjelennek elfogadható áron. Mert már 1-2 éve a csapból is a 4K folyik, de termék alig van, és az is rohadt drága. Legalábbis ami a monitorokat illeti.
-
SylverR
senior tag
válasz
#06658560 #53 üzenetére
Megnéztem a 22 vagy 23 colos Dell IPS-t az mm-be, ugyan nem tudom milyen felbontásban üzemelt, és azt sem, hogy működne nálam. De csak egy tv-szerű egybefolyt pixeleket tartalmazó képet láttam. Pedig még közel is mentem. Nem. Nem jó a túl nagy felbontás.
Még a legutóbbi 19"-os Compaq CRT-n is belőttem 3d mark alatt az 1600x1200-at. De semmi különbséget nem tapasztaltam az alacsonyabb felbontásokhoz képest. Egyszerűen ekkor PPI-n már qrva jó, sasszem kell, hogy lásd a részleteket. A 19"-os 1280-as LCD-mnél is ha úgy akarok megnézni valami filmet, vagy képet, hogy érdekel a látványvilága, akkor odakell ülni elé, optimális távolságba. Különben nem látom a részleteket.
Nem. A 4-5k-nak semmi értelme. Ezen a fizikai méreten. 30" fölött már több értelme van. Nem ugyanakkora kis felületen akarok több mindent látni, ha már dolgozni akarok a gépen, hanem fizikailag is többet akarok látni. Egyesknek tudom, fárasztó a fejük balra jobbra fordítgatása. De legalább ennyit mozogjunk már gyerekek. -
nubreed
veterán
Kellett már ez az 5k felbontású monitor főleg 27" méretben, mint a falat kenyér, mert a 4K már lejárt lemez. Nem is értem, hogy tud még tükörbe nézni az, akinek még csak 4K-s cucca van. Hiszen oly annyira elterjedt.
-
g@bo
nagyúr
1 dead pixel után már jáccik a csere???
-
Goblin12
őstag
Nem tudom mit vagytok úgy oda meg vissza, én kipróbálnám.
Sőt még Crysisoznék is rajta.
-
menpee
aktív tag
5"-ra mikor jön? Vagy ott már egyből 7K lesz?
-
Lehet,hogy buta vagyok,de ennek mi az értelme?Már a 4k is felesleges,habár aki melózik vele annak kincs az biztos.
-
Lacok
őstag
Úgy gondolom fölösleges azon vitatkozni ,hogy van-e létjogosultsága ennek a monitornak illetve magának az 5K-nak, mert a piac majd úgyis eldönti mint ahogy ezt már többször meg is tette.
-
Peter13
senior tag
De jó hogy lesz még egy ultra nagy felbontás...eddig úgyis olyan unalmasan egyszerű és szabványos volt minden. Javaslom továbbá azt is, hogy ezentúl ne csak a természetesen számok halmazán belül gondolkodjunk (mert az uncsi), hanem legyenek formulák is! (pl "gyök- kettő-pí"K és társai) Erre biztos jobban fog harapni a piac...
Egyébként biztos nagyon jó monitor... -
MZperX75
addikt
5k-s felbontást Filmes gépekkel készítenek,manapság,filmrendező barátom legutóbbi filme is 5k nyersanyaggal készült,hadnemondjam mekkora helyet foglalt a nyers vágatlan verzió 8db 4 terás winyon.
Na ennek monitornak valószínű ezért is 5k felbontása van,meg van a célterület,ahová ez kell,nem Pistikének cryziszozni. -
Lolka Bolka
aktív tag
Mennyit dob az áron (már a felhasználóin, nem a bekerülésin!
), a márkás hangszóró és az USB portok.
Amúgy meg miért ne lenne értelme? A Dellnél sem hülyék, gondolom, lesz célcsoport.
-
csimika
csendes tag
Jo hogy nagy a felbontas meg minden de a Dell nem pont top-tier monitorokat gyart. Inkabb megvarom amig az EIZO releaseli a sajat verziojat. +1000 eurot siman meger.
-
freeapro
senior tag
Akarom.
-
7time
senior tag
Pontosan, sok gyártó belebukván a 3D -be elkezdte az LCD felbontás növelését még ha sok esetben teljesen felesleges is, egyik ludas a Sony aki elsőként kezdte az OLED kísérletezést majd hirtelen áttértek a 3D-re az bebukott most az LCD 4K tolják (megsúgom az is be fog), az OLED a helyes út aki előbb normális áron bírja adni az a nyerő.
-
xT4ken
tag
Ugy egy honapja vettem 27" 2560x1440 felbontasu profi monitort (Acer B276HUL) es mar ott hihetetlenul tiszta a kep (pixeleket ugy 10centirol latok). Ez a felbontas szerintem nagyon el van tulozva.
-
7time
senior tag
Látom elkezdődik az LCD parasztvakítás ahogy az LG OLED egyre feljebb tör, lassan lesz LCD 4K-5K-6K-7K-8K és ezt úgy lassan akarják végig csepegtetni azok a gyártók akik belebuktak az OLED-be, persze a fakó színek az után húzás a ködös pixelek meg nem számítanak.
-
Olcsóbban veszel olyan videókártyá(ka)t, (Pl. 2 db TITAN Black) amik meghajtják, mint maga ez a monitor. Szóval aki meg tudja fizetni, annak már lehet, hogy nem a VGA lesz a szűk keresztmetszet.
(Mondjuk így utánanézve, a TITAN Black már inkább ugyanannyi lenne, mint a monitor, de sztem 2 780Ti is megbirkózna vele, ami már lényegesen olcsóbb)
-
Menslee
tag
2500 dollár nagyon nem kevés, no meg valami masina mellé ami nem lesz rosszul ha meglátja
-
BiP
nagyúr
A ló innenső oldaláról (23" FullHD) nézve viszont igencsak csábító.
Ha valaki esetleg úgy döntene, hogy nem tudja hova szórni a pénzét, karácsonyra szívesen elfogadnám.A megfizethetőség talaján maradva viszont még mindig egy 27" WQHD a vágyam. Annak több realitása van azért.
-
M@trixfan
addikt
Éééés még mindig mennyien vannak akik nem értik a HDPI lényegét!
Tökéletes a PPI, már csak a Windowsnak kellene rendesen kezelni, talán majd a Windows 9 tudja majd. Mac-hez viszont tökéletes, maga az álom kijelző. Na jó, az álom kjelző ugyanez OLED-ből, tökéletes gradációval, "low persistance" üzemmóddal
Valahogy én is jobbnak érzem ezt az irányt mint az élsimítást, sok algoritmus rontja a kép élességét is. Egyszerűbb is magasabb felbontásban renderelni, nem kell implementálni semmit.
-
Valdez
őstag
Szép-szép, de... Miért nem olyat csinálnak, amire igény is lenne?
Én örülnék egy 27-28"-os monitornak 2560x1600-as felbontással például. -
Jó ez a felbontás 27"-on is, nem kell bekapcsolni élsimítást.
-
kpal
nagyúr
ez a felbontás 65”-tól felfele van igazi értelme.
-
Peppo
őstag
Ha lenne 35"-os (vagy nagyobb) méretben, elkezdenék rá gyűjteni. Bár tartok tőle, akkor már az éves magyar átlagbérnél is többe kerülne. 27" ekkora felbontáshoz szerintem túl kicsi. Kár, hogy bár a felbontást egyre jobban növelik, 30" fölött gyakorlatilag alig van pár monitor. És az a kevés is csillagászati áron.
-
És ezt hány monitornak látja a windows? 2-4?
4 x (2560x1440)? Vagy, hogy?
-
Tikakukac
titán
WQHD upgrade van most tervben, de 27"-ra ekkora felbontást már én sem nagyon engednék rá, 4k talán amit megbírnék még. Ekkorán még a 1920*1200 is nagyon tetszetős, pláne egy rendes panellel, nem is ezért cserélem le.
-
Lacok
őstag
Ekkora felbontáshoz a 27"-es képátló nagyon kicsi
-
Szerintem ez már a ló túloldala...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 5120x2880 képpont megjelenítésére képes kijelző a fa alá érkezhet.
- FÓLIÁS LG UltraGear 27GN800P-B IPS Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 1ms / G-Sync
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- 27% SZÁMLA! ASUS ROG Strix XG32AQ IPS Monitor! 32" 2560x1440 / 175Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 170db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest