- CES 2025: jóárasított mobil Ryzeneket is hoz az AMD
- CES 2025: Elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
válasz Sanchez638 #609 üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy te közvetlenül nézed, de ha ugyanaz a pár darab divatmoslék van mindenhol újra és újra bereklámozva, akkor nem fogod megtalálni azokat a játékokat, amik számodra érdekesek lehetnek, pusztán azért, mert ezeknek úgy kell utána menned. nem fogják őket utánad dobni. Hogyha elmondod, hogy milyen típusú műfajok érdekelnek, akkor szivesen tudok ajánlatokat adni, hogy miket próbálj ki.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
válasz Sanchez638 #607 üzenetére
Nem az alapján kell játékokat keresni, hogy az influenszerek miket reklámoznak be a közösségi médiában, hanem meg kell tudnod találni azokat, amik tetszenek. PC-re több százezer játék van. Ez igaz volt 2008-ban is, és most is.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Sanchez638
addikt
Lett bármi előny? Jah, a világ el indult a lejtőn, de kő keményen.
VGA-Prociknál a fogyasztás az egekben. Hibát, hibára halmoznak. A játékoknak semmilyen teljesítmény nem elég, amellett, hogy a legtöbb felejthető alkotás.
Az indie játékokat gyártó kistömörülésektől se jön igazán falrengető játék..
Számom az adatlapomon.
-
Hugo B.
csendes tag
Hali!
Manapság mi a helyzet a 9600GT vs. HD3870 ügyében? Vannak új driverek, változtak az árak.
Szóval?!? -
pred1994
csendes tag
Nekem HD3870 GDDR4-em van. Annyiban jobb a 9600GT-nél,hogy a Geforce-ok nem mindig jelenítik meg az árnyékokat,vagy egyáltalán nem jelenítik meg,és sokkal szebb a kép az ATI-val.
Asus P5B,Intel Core 2 Quad 2,4 GHZ (Q6600),Kingson DDRII 4 GB Ram,Seagate 320GB SATA2 16MB,Sapphire Radeon HD 3870 GDDR4
-
GazRic
senior tag
Akkor ezek szerint jobb választás egy 3870-es mint a 9600GT? (most akarok kártyát venni)
PSN ID : MrManson_HUN ** PS5 *** Samsung Galaxy S20+
-
AtiGef
senior tag
A 8.5-ös driverrel a HD3850 van már inkább pariba a 9600GT-vel.
-
raziel01
veterán
válasz [HUN]-Kisa #591 üzenetére
3870 jobb a 9600 GT-nél. 8.5-ös driverrel rohadt sokat gyorsult az ATI.
Basszus elfelejtettem szerkeszteni.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Még mindig jobb vétel a 9600GT?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz [HUN]-Kisa #587 üzenetére
Ha fontos az időtállóság akkor azért meggondolhatot az HD3870-et is, pl DX10.1 shader model 4.1--> ott üti a 9600GT-t,
egyébként kb pariban a két kártya, esetleg a HD3870-nek modernebb a felépítése.szvsz.De ha az árát nézed akkor meg egyértelmű hogy 9600Gt. de inkább te dönts.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Szellemileg gondok vannak, barátom? Délelőtt megkérdezel valamit, utána másik topikban segítenek, majd visszajössz délután ide, és megint felteszed ugyanazt a kérdést. Nézesd meg magad, mert ennek a fele se tréfa...
Illetve hallottam, hogy a túlzott számítógépes játék rombolja a rövidtávú memóriát. Úgy látszik, ebben tényleg van valami...
#tarcsad
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Semmi konkrétat nem tudunk a GeForce ezen hibájáról. Szerintem nem is szimpla Memory Leak a hiba, csak az nV ezzel etetett meg minket. A mai grafikus programok futtatásához jóval több memória kell már elméletben, mint ami jelenleg a legtöbb GPU-n megtalálható (256MB, 512MB, 1GB). Ergo a VGA RAM-ban a lapok tulajdonképpen folyamatosan cserélve vannak. Amikor egy GPU teljesítménye a felbontás növelésével egyszerűen töredékére esik, akkor az nem azért van, mert a képkocka számításához szükséges információk nem férnek el a memóriában, hanem azért, mert a képkockaszámítás közben szükség van egy olyan lap tartalmára ami éppen nem található meg a Video memóriában. Ilyenkor jön a szokásos lapcsere, majd megjön a szükséges lap a virtuális memóriából, és folytatódhat a munka.
A Radeon és a GeForce ebből a szempontból komoly különbségeket mutat fel, nem tudom miért nem fekszik ki a 512MB-os Radeon amikor az 512MB-os GF már a padlón van. Ha jól vettem észre a probléma legtöbbszőr olyan programokon jön elő ami Deferred renderelést végez, így több Render Target-et kell tárolni. Valószínűleg a Radeon memóriavezérlése jobban jósolja meg, hogy melyik lap kerüljön ki a memóriából, melyik lapra nem lesz feltételezhetően szükség, amikor a Render Target-et el kell tárolni. A GF gondolom sokszor rosszul dönt, így olyan adatok is kikerülnek amik szükségesek a képkocka következő számításához, így jöhet megint a lapcsere és ez így megy végig.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
MZsoltee
veterán
88GT de ezt már megbeszéltük vagy 96GT...
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
[HUN]-Kisa
aktív tag
válasz MZsoltee #590 üzenetére
Sziasztok!
Abba szeretném segítségeteket kérni,hogy most fogok kapni pénzt és én rakom magamnak össze a számítógépet.De.... nem tudom,hogy Ati 3850 vagy Ati 3870 vagy 9600GT.Egyárba vannak mind a 3-om beférne a költségvetésbe!De nem tudom,hogy nekem meik lenne a jobb.
Nekem Játékra kellene a videókártya.
Előre is köszi.Bmw 330 Ci, Samsung Galaxy S7 Edge
-
MZsoltee
veterán
válasz [HUN]-Kisa #589 üzenetére
-
MZsoltee
veterán
válasz [HUN]-Kisa #587 üzenetére
Milyen gépet vegyek topicba tedd fel a kérdésedet! Majd ott válaszolunk.
-
[HUN]-Kisa
aktív tag
Sziasztok!
Abba szeretném segítségeteket kérni,hogy most fogok kapni pénzt és én rakom magamnak össze a számítógépet.De.... nem tudom,hogy Ati 3850 vagy Ati 3870 vagy 9600GT.Egyérba vannak mind a 3-om beférne a költségvetésbe!De nem tudom,hogy nekem meik lenne a jobb.
Nekem Játékra kellene a videókártya.
Előre is köszi.UI:Még valami aki ért a számitógépekhez az összerakna nekem 130.000.- forintbol egy gépet?Privi-be válaszoljon aki ebbe is tudna segiteni!
UI 2:A házra nem akarok költeni csak max 10.000.- ot,Ram pedig szerintem a GUEL Ultra az jó abbol szerintem 2*1GB. De ha valaki tud jobbat azt irja meg nekem!!
Előre is köszönöm
Üdv: KisaBmw 330 Ci, Samsung Galaxy S7 Edge
-
Plebi
senior tag
Azt hogy milyen a galaxy azt nem tom, a geforce g94 topicba többet tudnak mondani. Nekem gigabyte NX96T512H-B-m van, szerintem nagyon jó, egy kis tuninggal simán viszi az oc-s órajeleket.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Kyller
senior tag
Szeasztok, VGA kártya (meg komplett gép) vásárlás előtt állok, és 2 versenyző van:
-Gigabyte PCIe NX96T512H-9600GT 512MB
-GALAXY PCIe 9600GT512MB OC XTREME TUNE
A galaxy szerintetek mennyire jó, megbízható márka? 1k-val olcsóbb és OverClocked....érdemes megvenni, vagy maradjak a jó öreg bevállt Gigabyte-nál?
Eternity, my friend, is a long fucking time...(iPhone 11 Pro 64GB Space Gray)
-
Fairplays
aktív tag
Hello!
Azon gondolkodtam ugyebár h itt nagy a harc h melyik kártya a jobb, ki csal , ki nem, lényegébe nem dölt el semmi, habár elsö ránézésre a az nvidia látszik gyöztesnek.Elsö komolyabb gépembe egy geforce 2 volt aztán egy 9250, 9550, és most egy x1950van jelenleg, megvagyok elégedve az atival ezért lehet h ezért választotatm így mindig, de sztem most 9600melett fogok dönteni, hisz nekem ár /teljesítmány arány a létfontosságú. Márcsak egy dolog szúr szemet nekem a választásba a 3870 és 9600-os között h az a dx10.1 avagy ps 4.1 es támogatás ére valamit,vagy a jövöbe igérkezik e olyannak ami miatt idöttálobb lesz az nvidiánál, érdemes e amiatt választani az atit, jelenlegi álláspont szerint(mivel erröl ha jólláttam még nem volt szó)?
-
Kroni1
veterán
Én 96GT-t vennék, a lehető legolcsóbban, mert tapasztalatok szerint mind jó. Van aki tud itt 34k-ért uj inno-t és azok a legtuningosabbak! Ha nem akarsz tuningolni akkor gyári oc-ban galaxy-t vagy GW GS-t vennék! de BGF, XFX, Zotac.. szal mind jó sztem, csak ezek már drágábbak..
-
azalis
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne, mert sajna most nincs időm viszaolvasni a fórumot, de meg tudnátok mondani, hogy a sapphire hd 3870 512 mb-os kártyánál mi a különbség a kék és a piros kivitel között?
Előre is köszi! -
Mankó
veterán
Lenne egy kérdésem, azokhoz a tulajokhoz, akiknek ati és nvidia is volt: Ez a képminőségbeli különbség egy TN panelos TFT-n is szembetűnő? Mert most épp egy ilyen 8ms-os BenQ előtt ülök.
Köszi a választ. -
fiftyke
tag
Amikor cod4-zek és a háttérben fut egykét program, mint msn,xfire,zene, virusírtó és a játék, és amikor a windows 1 giga ramot használ megáll a játék. Ez a memory leak ?
http://own-age.com/vids/14082
-
Silenzio
addikt
Egen. Ott a játékkal van gond. Én 1 GB-tal toltam végig . Persze XP alatt. A Vistás teljesítményéről ne is beszéljünk. Siralmas volt... Ami viszont a Crysisban elképesztően látványos: felére rövidültek a töltési idők. Előszörre is betölti a pályákat 10-15 másodperc alatt.
Ha valakinek kell egy XT fölötti órajeleken futtatott 2900 pro, szóljon! 9600 GT-re vagy 8800 GT-re cserélem, persze értékegyeztetéssel. Bocs az offért.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
-
Silenzio
addikt
Ha már szóba került a memory leak probléma, a Crysis 1.2-es patchében javították ezt. Érezhetően lecsökkent az utántöltés közbeni ricegések száma. Mondjuk 4 Giga ramom van, nem tom ez kevesebbel is érződik-e.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
sto1911
veterán
-
katt777
félisten
Látogass el Elrond bazárjába, illetve iPon-ban is akad jó ár, ha olyan napot fogsz ki. Most pl. a Gainward 8800GTS csak 59k, de 50 alatt akadnak 8800GT-k. Itt az árlista, válogass. Válogathat persze más is, én is innen szereztem be a 2 db 3870-esemet 2 ill. 1 hónapja, alig magasabb áron, mint a mostaniak. 40k sincs a 3870, ami nem csekély különbség az általad írt áraktól.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
[NPC]
tag
Sziasztok!
Tudtok linket a 'memory leak' témakörre? Sajna nem sokat tudok róla, bár game közben időnként tapasztaltam (pláne Vista + Bioshock).thx
* lásd. fennt
-
f_you
tag
válasz hahakocka #538 üzenetére
A 3870 melegebb mint a 9600gt, hangban kb egálban van a két kártya.
Légyszives linkelj nekem teszteket, mert a min. fps-el kapcsolatban is tévedsz szerintem.
A memory leak-nek meg légyszives megintcsak nézz utána. Ha nem vaktába beszélnél, akkor tudnád, hogy az csak a 256 megás 8800gtk-nél jött elő, 9600-nak köze nincs hozzá. -
luw2win
őstag
szép kisteszt
elgondolkodtato...mind fogyasztás höm és teljesitmény alapján[ Szerkesztve ]
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
sto1911
veterán
Ati Radeon PCX HD3870 512 MB DDR TV HTCP Gigabyte 38 750 # 46 500
Ati Radeon PCX HD3870 512 MB DDR TV HTCP Sapphire 42 150 # 50 580
GeForce PCX 9600 512 MB DDR GT Gigabyte 35 350 # 42 420
GeForce PCX 8800 512 MB DDR GT Gigabyte 44 650 # 53 580
Asus GeForce EN8800GT/HTDP 256 MB DDR HDTV PCX 42 750 # 51 300Ezek kozul melyik lenne a legjobb ar/teljesitmeny aranyu, jatekhoz nagy felbontasban?
[ Szerkesztve ]
-
Armando_19
őstag
-
sto1911
veterán
Fontos! (nekem )
Tudnatok nekem megbizhato markakat ajanlani 3870, 9600GT es 8800GT kartyakbol? Mar csak vga kell az uj gepembe, es es nem tudok donteni.
mod: markat ES tipust is irjatok legyszi!
Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
39k vs. 41k, nagy különbség. És annyival jobb is a 3870 (OK, kivéve pár játékot, ahol kicsit a 9600GT jobb). Amúgy én arra az esetre, ha ilyen szar maradna a CF támogatás ATI-éknál, tervbe vettem már egy 8800GTS-t, mert az teljesítményben elméletileg majdnem ott van, gyakorlatban meg jobban járok vele, ha pont az általam kedvelt programokban szívat be a CF (azaz nem működik, vagy szarul).
Én csak annyit tudok, hogy nV tulajok nem kevésszer rácsodálkoznak az ATI képmentésekre (játékokban ált.). Bár a magyarázat ált.: "érzem, hogy szebb", szóval vsz. az összhatás a döntő (valós-élethűség). Más nV tulajok szerint ezt az nV driver beállításaival ki lehet küszöbölni, ATI-nál viszont nem kell ilyesmivel vacakolni.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Mankó
veterán
Ár tekintetében is jobb most 9600gt-t venni, mint 3870-et.
Valaki mondja már meg, hogy mennyi különbség van a 2 kártya képminőségében! Engem most épp ez foglalkoztat, mert most is atim van, s generációkra visszamenően az utolsó nvidia kártyám a Geforce2 GTS volt. Nagyon nem használok extrém grafikai programokat, Office, Macromedia, film, játék, net. -
katt777
félisten
válasz mindfreak #537 üzenetére
Hja, mondd ezt azoknak, akik botor módon átváltottak 9600GT-re 3870-ről. A bugok egy dolog, a tesztek által sugallt, nem igazán létező gyorsabbság meg egy másik (leszámítva 1-2 game-ben minimális gyorsulást).
ATI driver-ből ATI-sként /pill egyetértek, mert a legfrisebb Catalyst síxar, de pár játékra nV is érzékeny, szóval egyik gyártó sincs a topon e tekintetben. Az már más kérdés, ha olyan játékokat tolsz, amelyekben éppen nincs hiba.
3850-ről viszont, sebesség tekintetében, egyértelműen megéri 9600GT-re váltani.
nV logo nem azért figyel, mert az nV jobb, hanem azért, mert a fejlesztés helyett a gyártók és a forgalmazók megkenésére költik a pénzt. Ettől persze nyilván több lesz az nV-támogatott game.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Mankó
veterán
Ebben igazad van, most is egy 2600xt van, de a képminőséges dologra nagyon kíváncsi lennék, hogy az milyen. Neked van összehasonlítási alapod, melyiknek jobb a képe? Mert többet dolgozok a gépen, mint játszok, így nekem fontos lenne a képminőség. Tv-kimenet, meg ilyen dolgok nem érdekelnek.
Látom neked Gigabyte van, melyik hűtővel?
Igaz én már Galaxy-t vennék már, de kiváncsi vagyok. -
hahakocka
őstag
A bugok lehetnek drivertől is igewn de ahogyan régebben 4-5 éve is főleg Nvidia logos gameknál van Ati bug ahogy mondták régen nem szereti a játék az ati kártyákat szerencsére ma már ez nagyon kevés gamet takar de előbb utóbb ki is javitják a driverekkel igaz 1-2 hónap után csak sajna.
Én azért veszek majd HD 3870 -et vagy ha kijön nyárig a 4000-es sorozat akkor azt. Szebb kép (tapasztaltam volt már 3 nvidiám és 3 atim) halkabb és kevesebb hőt termel a mostani ati emmellett ha végre ideér már az árcsökkenés vihara USA ból akkor egálba is lesznek árban. Emellett jobb a min. fps- átlaga nincs memory leak hiba (emiatt akad be néha úgy a game pl 1 óra játék után hogy gép újraindítás kell) mint a Geforce 8000-eseknél és állitólag a 9600 Gt-nél is. (ami forradalmi újitást nem hozott egyelőre tehát kb. arra épül amire a 8000 es széria)
-
mindfreak
őstag
Ha nem akarsz minden egyes játékhoz bugfixet vadászni akkor NV-t veszel. HD3850-et cseréltem 9600GT-re. Annyit mondhatok: megérte! Ati driverek semmirevalók, sokan ennek az ellentetjét állítják, etetik magukat.. legyen az ő bajuk, várják csak a hónapok óta közelgő "csodadrivert", ami majd minden gondjukat megoldja... 96GT olcsobb, halk és nem is melegszik, és az NV terméktámogatás is nagyobb, nem hiába figyel a játékok 80%-ában az NV logo...
-
Mankó
veterán
Én is gondolkozok egy vid.kari cerén, de úgy érzem nem lesz egyszerű a választás. Ár tekintetében mindenképp 9600gt lenne a választott. Valaki esetleg tud nekem tanácsot adni, hogy melyik kártya a halkabb és hogy egy 3.2Ghzen hajtott 6550 kihajtja e ezeket a kártyákat?
-
katt777
félisten
Egy kis teszt-előzetes konfig-tervezőknek.
-
katt777
félisten
válasz hahakocka #532 üzenetére
Eddig is így volt, csak bizonyos érdekek mentén sokak kihangsúlyozták ama teszteket, amelyekben a 9600 teljesített jobban. És lássuk be, amilyen butított kártya nV fronton, néhány 3870-lenyomás is égő az ATI-nak, mondom én, ATI-fan.
Driver szidás/dicsérés konfig-függő. Én elhiszem, hogy sok rendszeren király a 8.3, de az enyémen síxar.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
hahakocka
őstag
[link] Óriás 9600 Gt teszt.
Ne semmi mégse annyira erős a 9600 GT? Néha a HD 3850 is elveri a 8800gt t is. ÉS semleges az oldal Nvidiás és atis tényeket történelmet is említ. 8.3as drivert pedig dicséri mert sok új játékban atis táltosodás lett forcewareket meg szidja hm.
-
katt777
félisten
Most, hogy Obliviont megnéztem, mondasz valamit (persze a 8.3-asban van javítás hozzá, csak azt nem teszem föl), legalábbis az 1 VGA előnyeit illetően.
Az addig OK, hogy sima 1680x1050-ben (AA,AF,HDR nélkül, de graf maxon) kevés neki a CPU-m, ezért csak 5%-kal jobb a CF az 1 karinál a természetben, de városban 15%-kal romlik az eredmény! Ezt tuti, driverből cseszték el, mert régebbi teszteknél nem láttam ilyet.stevve: és ez 8.2-es CF, 8.3-ban van a javítása. Ez a szívás, nem az nV kari, vazze. Kénytelen leszek belépni a csodadriver-t várók sorába, vagy eladni az összes VGA-mat.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Ezért csak az engem érintő részre feleltem, ha már az én hsz-omhoz kapcsolódtál.
Mindig a rendszerprogikat telepítem előre, így nem okozhat problémát ilyesmi. Még a VGA drivert is csak ezek után. És tök mindegy volt a Cat8.3-nak, hogy előtte milyen Net Framework-öt tettem föl, szimpla 2.0-tól a 3.5-ig (Vistán meg alapból 3.0-s van). Simán driverből az 1 db 3870 is messze a 8.2-es alatt teljesített, a semmibe tűnő CPU-score-okról már nem is szólva.
Magyarul a 8.3-as Catalyst szarul van megírva (még ha ez nem is minden konfigon jön elő), felesleges mentegetni. És hogy némelyik nV driver is pocsék, az engem nem vigasztal.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
veterán
Inkább Yutani kollégának válaszoltam, többségében. Igen, nekem hamar megoldódott és nem kellett Win-t installálni. Addig küzdöttem, amíg a .NET meg nem adta magát, hogy újrarakjam.
Általában:
Konstans probléma lehet, hogy ha van a gépen .NET 3.5 és ez azt követően került fel, hogy a CCC egy verziója telepítve lett. A 3.5 ugyanis SP-ket tartalmaz a 2 és a 3 verziókhoz, amik bizony úgy cserélnek le osztályokat vagy definiálnak felül, hogy ez keresztbe tehet az újabb Catalyst installnál, amennyiben a driverCleaner-rel leszedi valaki az összes ATI cuccot. Sajnos ez MS hiba és nem ATI, hogy most sokan gondolhatják. a Catalyst jól van megírva, csak a szőnyeget rángatják alatta.Más. Nekem is volt már nV kártyám és azok driverei sem jobbak. Folyton hallom is és tapasztaltam gondokat a különböző verziókkal. Driver-t írni nehéz, ezt tartsuk szem előtt.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Először most is csak 1-et vettem. És az miért nem volt értelmes választás, amikor semmi gyorsabb nem volt a lapomba? Mert 1db nV-val nem lennék ott, mint 2, esetleg annál valamivel lassabb ATI karival.
Lehet, hogy addigra egybeépített, 4xPCI-Ex16 slotos, kombinált hűtésű erődobozokat rakhatunk majd a gépünkbe, mindegyik belső karin egy dupla GPU-val.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Jó neked! A "pici" probléma az érvelésedben ott van, hogy nálam különböző FrameWork verziókon ugyanez a baj volt, még a szimpla 2.0-son is. 2 napig teszteltem, 2 rendszer alatt, MINDEN elképzelhető variációt végigjátszva. És ugyanolyan szar volt a 8.3 mindannyiszor.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Azért, mert jövő év végére jó ha 40-50kt fognak érni, tehát 60-70kt kell majd rátolnod ha értelmes karikat akarsz a helyükre. Persze lehet, hogy benő a fejed lágya és a kettőt eladva veszel majd egy értelmes karit Ki tudja mi lesz addigra a slágerkari..több mint valószínű, hogy az X2eshez hasonlatos megoldás.
Yutani
Az nFos IDEkezeléséért és az IDEdriver hibáiért nehogymár a Catalystot hozdd ki hibásnak..a low level format meg frankón szétb@ssza a vinyót, ha eddig nem lett volna sz@r. Nem lekicsinylő megjegyzésnek szántam. Van egy problémád, amit ráfogsz olyasmire, ami nem is tehet róla. Ebből aztán valaki(k) hibás következtetéseket von(nak) le. Nem jó ez senkinek..szúúszááh. -
TomBoy1986
veterán
-
veterán
Bekapcsolódok kicsit én is, ha nem bánjátok.
Én is megküzdöttem a 8.3-mal, de rájöttem, hogy a .NET 2.0 SP1 okozta a bajt, nem az ATI. Abban azonban biztos vagyok, hogy egy videokártya driver ECC hibát vinyón nem fog okozni. ez badarság. Ráadásul azt is kétlem, hogy egymás után 2x tönkretesz egy szűz XP-t. A legrosszabb, ami előfordulhat, hogy valamilyen driver-t előtte vagy utánna kell feltenni, mert összevesznek. Ilyennel se nagyon találkoztam még, de esetleg a sorrend lehet a lényeg és nem egyértelműen a Catalyst hibája. Lehet, hogy az IDE driver volt a problémás nem? Főleg, ha a vinyót is megbabrálta.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
A hibát nem a Catalyst okozta. Lehet ott más gond is. De mondjuk én meg a 8.3-mal voltam úgy, hogy az aztán totál szétcseszett mindent, amihez köze lehetett, és még eltávolítani sem lehetett normálisan. És ezt teljesen szűz rendszeren is produkálta, XP-n és Vistán is. De 8.2-vel nem volt gondom, mi több, sztem azt nem is érdemes eltávolítani az utódot ismerve.
-
katt777
félisten
MIért mennék csődbe? Az első karinál most beszámították az 1950XT-t, szerintem a 3870-nek is lesz még értéke 1 év múlva. Ha meg nem, akkor húzom a CF-rel a 800x600 minimum grafikás beállításokig, mint anno a P3-at GF4MX-szel. Annál kisebb az 1 hónapra eső költség a teljes avulásig.
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #515 üzenetére
Miért is lassabb a Vista x64 az XP-nél? Nem veszik ott semmi teljesítmény, ha jól beállítod.
-
Yutani
nagyúr
A Catalyst 8.2 meghajtót uninstallálva az elmúlt 2-3 hétbe KÉTSZER vágta haza a gépemet. Hidd el, nem ma kezdtem a szakmát, és ilyen sosem volt. Viszont gyanítom, hogy az NF5 IDE driverrel veszhetett össze a Catalyst. Azt uninstallálva újra használható lett a gép.
Azt nem is mondom, hogy az addig tökéletesen működő vinyómon ECC hibák jelentek meg... Bár ez utóbbi lehet véletlen is, de az első eset után low level formattal rendbetettem a vinyót, viszont a második esetnél megint előjött ugyanaz a gond. De addig semmi. Most megint csinálok rajta low level formatot, aztán meglátjuk.Szóval lehet lekicsinylő megjegyzéseket tenni olyan esetekre, amikkel te még nem találkoztál, de jobb, ha gondolkodsz előtte...
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
TomBoy1986
veterán
Tudom, de az sok kínlódást jelent, meg 64bites Vistát és egyelőre nem akarok teljesítményt veszíteni. Majd az idő biztosan rákényszerít a dologra, de előbb be kell szerezni a Vistát. Jó ez a 64bites XP - legalábbis nálam műxik.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
-
katt777
félisten
3870CF 1680x1050-ben mindent felmaxolva határeset a legújabb játékoknál, ill. DX10-ben (OK, az messze van az optimalizáltságtól, de ezt ugyanúgy be kell számítani). Eszerint kalkulálj. Én a 3870CF-t 1-2 évre terveztem be (a 2. már inkább csak a remény).
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #503 üzenetére
Akkor mégsem értettem. Azért egy 3870-nel már igazán megkockáztathatnád a DX10-et.
-
sto1911
veterán
Elsosorban jatszanek a gepen, es 2-3 evre tervezek vele. (kompromisszumokat elfogadok kesobb)
-
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Innen lehet kicsit okosodni. Nekem még mindig jó a 3870CF, de SLI-s lapban inkább 2x8800GT ugyane árért (9600SLI párszor kikap 3870CF-től, bár olcsóbb). Egy VGA-s lapba meg X2, mert a szimulált 9800GX2 teszt nagyon trére sikeredett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Tőzsde és gazdaság
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Napelem
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest