- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Engineer086
Modder
Ezúton szeretném kifejezni csodálatomat és hálámat azért, amit a magyart modderekért tettetek odakint. Megmutattátok, hogy ebben a kicsi országban is vannak fantáziával rendelkező emberek, tudunk mi is olyan szépeket alkotni, mint nyugati társaink.
-
szab.tam
nagyúr
aha. értem.
úgyis a kísérletezés, koncepciófaragás fázisában vagyok.
majd egy fél év múlva viszatérünk a témára, és kikérem a véleményeteket...a magamutogató élvezkedésen túl, természetesen egy évek múlva elkövetkező értékesítési fázis reklámjához sem jön rosszul minden nyilvános platform, megmérettetés.
egyre jobban kezd kikristályosodni, hogy a szériagyártás eurocenteken menő véres vívása helyett inkább művészi jellegű, passzív, kompromisszum és szabványmentes, egyedi faragmányok előállítása felé fogok elmozdulni.
csak hát szavakat leírni könnyű, és a jelenben súlytalanok. csak a jövő teljesítménye és eredményei tudják igazolni a múlt és a ma álmodozásait. -
rudi
nagyúr
Szerintem távolról sem igaz, hogy a nagyméretű gépek nyertek. Ha Ali feleakkorában csinálja meg a Renegade-et és a Black Widow-t, akkor is nyer vele, mert nem a méret, hanem a kidolgozottság és az extra fícsörök miatt értékelték magasra. Továbbá a Casemod 2. taabar sin és a casecon 2. illetve 3. Black Sphere v2 és Xperience is kimondottan kis méretű ház volt, mindegyik iszonyatosan precízre megcsinálva, taabar sin és az Xperience meglehetősen letisztult is volt.
Ami a cooleredet illeti, szerintem maga a hűtő is megállna a CE Mod kategóriában, nem kell hozzá fullos gép.
-
szab.tam
nagyúr
mennyi esélye lenne kitolni valami böhöm passzív gépet.
nem a régit, mert ugye az élőben eléggé szalonképtelenül rendezetlen darab, mint írtam is.kíséreltezek új nagy hűtőkkel, amik azért valamivel kisebbek és talán már jobb hatékonyság mutatókkal rendelkeznek a tömeghez képest.
ilyenket. ezek 40 centi magasak, és 3.5-4.5 kiló közöttiek.
ha az új blokk, (a baloldali, cpu-ra merőleges csövezésű), beválik, akkor erre alapozva szívesen készítenék egy fekvő lapos, kb. kocka elrendezésű, installációs profil + plexi + rács funkcionalista házat hűtéssel.
és az érdekessége az lenne, hogy a ház tartórésze ugyanaz a profil lenne, mint maguk a hűtőbordák.(csak ehhez össze kéne állnom valakivel, mert perpill a teljes project-et meg nem tudom finanszírozni....)
mert ahogy levettem a véleményekből, itt inkább a nagy méretű, meghökkentőbb dolgoknak több esélyük van, mint az egyszerű, letisztultaknak...
-
rudi
nagyúr
Ugyan már! Amíg nem nyer szakmai díjat, addig lehet hordani a gépet a DCMM-re. Az idén második ventilátoros gömb például tavaly nem kapott díjat. Meg aztán nem is a győzelem, hanem a részvétel a fontos. Ha minden jól megy, jövőre még nagyobb csapattal próbálunk majd kimenni
-
-
szab.tam
nagyúr
akkor jövőre szalonképessé teszem a förszt gépemet, és muzeális innovációnak, (ezen a paradoxonon sokáig melóztam ám
), targoncával kitoljuk a sváboknak...
mióta tervezem, hogy berakom egy hónap gépe pályázatra a guru3d-re, reggeltem is, posztolgattam is, de annyira lusta vagyok...
és mindig csak az aktuális, új faragások érdekelnek, a régiek nem.
lassan fél éve a játékgépet le sem porszívóztam, ki sem fújtam. lassan a gtx480 hátán rövidrezár a szmogos por...kicsit irígykedve nézem a társas motivációitokat.
én túl induvidualista vagyok.
azaz ez így teljesen nem igaz, de nem szeretek alkalmazkodni, ami a közösségben előrehaladás fékje tud lenni.... -
jones965
Modder
Na újra itthon!
Én érintettként éltem végig az eseményeket, és higgyétek el, fantasztikus munkák voltak kiállítva.
Az hogy nem sikerült egyik magyar indulónak sem helyezést elérni, nem rajtunk magyarokon múlott. Elmondhatom, hogy minőségben kreativitásban ott vagyunk a nemzetközi szinten. Sajnos ott szembesültem vele, hogy az általam is képviselt modban nem is annyira a gép átalakítása a mérvadó, hanem a látvány és a méret. Mivel az 1. és 3. gép méretében jóval meghaladta egy átlagos számítógép ( mit átlagos?), inkább egy szervergép terjedelmét.
Nos én ezekkel az elgondolásokkal nem tudok és nem is akarok versenyezni. A gépeket én felhasználó barát megközelítésből építem, és ez nem fog változni.
Amiért tavaly és idén ( talán utoljára) kimentem, az beigazolódott, nincs szégyenkezni valónk a nemzetközi mezőnyben.
Nem egy német látogató és média képviselő fejezte ki egyszerűen: echte.A hangulat fenomenális volt, valamint a személyes barátságom csak tovább erősödött BaluC és soccer kollégával. Mindenkinek köszönöm a buzdítást és elismerést, igazán jól esett.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
capulet75 #24 üzenetére
Nem feltétlen a minőség az, amit értékelnek!
Vannak ott is olyan fiatal modderek, akik kevesebből kénytelenek összehozni a munkájukat, és ez bizony a minőség rovására megy leginkább.
A zsűri-nagyon helyesen- azt is nézi, mennyi fantázia, mennyi kézimunka van az adott munkákban.Az első gépemmel 2009-ben azért nem értem el dobogós helyezést, mert sok volt benne a gépi megmunkálás.Ezt a verseny után mondta egy zsüritag, de hozzátette, hazavinné a gépem...)
Üveggel,fémmel és aluminiummal dolgoztam....ezeket elég macerás kézzel reszelgetni, és vagyok magammal annyira maximalista- legalábbis ilyen téren- hogy a lehető legszebb végeredményt akartam látni.Más kérdés, hogy mennyit agyaltam, mire kiadta magát minden....
http://www.techpowerup.com/gallery/1777.htmlÖsszességében a szakmai döntést a zsüri alkotja, de ott van a közönségszavazás, amibe akármi belefér, még az is, amire a zsüri esetleg csak legyintett....
-
Beri78
őstag
grat
-
rudi
nagyúr
válasz
eszterencs #20 üzenetére
Annyit tennék még hozzá, hogy nem szabad messzemenő következetéseket levonni egy-két tömegben, messze nem ideális körülmények között elkészített, kisfelbontású képből. Sajnos, a blog terjedelmébe nem fér bele ezeknek a gépeknek a minimális, teccik-nemteccik szintnél komolyabb értékeléshez elegendő kép és információ anyag. De ajánlom figyelembe a Renegade vagy a Black Widow munkanaplóját, amiből már képet lehet alkotni arról, milyen szinten dolgozik az "ocsmányságok" készítője.
-
capulet75
addikt
válasz
eszterencs #20 üzenetére
Azt hittem azért a dizájn is számít. Ilyen alapon ( precizitás ) jones is simán dobogós helyet érdemelne. Természetesen mind ez szigorúan szubjektív.
-
eszterencs
HÁZIGAZDA
válasz
capulet75 #19 üzenetére
Hát, Jones a minimalmod irányzatot követi, az ilyen. Az egy más kérdés, hogy a zsüri mit tart jónak, abban a - szerintem is ocsmány - szörnyben iszonyat sok és precíz munka van. És hát egy kategória a kettő. Amúgy a kiállításra kikerülés is már egyfajta elismerés, mert pályázni kell, és nem mindenki kapja meg a jóváhagyást.
-
capulet75
addikt
Az első helyezett egy ocsmány szörny. Nem is értem hogy a bánatba lett első. Jones gépe pedig esélytelen volt. Hihetetlenül precíz és igényes munka, és kevés fantázia. Asztali gépnek nagyon gizda, de ez egy moddingverseny. A következő biztosan durvább lesz.
-
kromatika
veterán
érdekes volt.köszi a cikket.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
eszterencs #16 üzenetére
Remek!
Na ez az, amit mondtam, aki még nem volt ott, nem tudja mi munka van ezekben, 2009-ben magam is meglepödtem, amikor szembesültem az "ellenfelekkel".Egy fotó alapján az egész jó gép, kicsit több élőben....aztán amikor elkezdte mesélni az alkotója, mit tud, hogyan készült, mennyi idő volt, na akkor lehet ezeket igazán értékelni!
Talán jövőre sikerül újra kijutni...és újra kupát hozni... -
eszterencs
HÁZIGAZDA
válasz
GumisPeter #12 üzenetére
A közönségdíj nyertese egy elég extra gép, egy szervermod. Még nem írtunk róla külön (de fogunk
). Földrendgés sújtotta várost modellez, jön belőle a füst, potyognak az autók - jópofa igazából élőben.
-
eszterencs
HÁZIGAZDA
válasz
GumisPeter #14 üzenetére
Köszönjük, igyekeztünk, és tényleg elég kihívás volt időnként az infókat pontosan összeszedni.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
GumisPeter #13 üzenetére
szerk: Remek munkát VÉGEZTETEK....
-
GumisPeter
senior tag
válasz
eszterencs #11 üzenetére
Eszter, remek munkát végeztél, nincs okod mentegetőzni!
A német oldalak sem hemzsegnek a friss hirektől, de ami a legmeglepőbb, hogy a dcmm oldalán még mindig nincs kinn semmi....
Szóval gyorsabb voltál..... -
GumisPeter
senior tag
Nagyjából egyetértek a zsűrivel, bár ezeket a gépeket egy fotó alapján lehetetlen megitélni.
Ami viszont meglepő, az a közönségdíj nyertes gépe, számomra ez a gép valahogy semmilyen....
Amellett Jones gépe szerintem nagyon rendben van, én dobogósnak tippeltem.... -
eszterencs
HÁZIGAZDA
Elnézést kérünk, de a sorsolás a rendezvény legvégén volt, és mindössze 10 percünk volt feltölteni az eredményeket, aztán bezárt a sajtószoba, ahol a internetelérést biztosították az újságíróknak. Így csak feldobtuk a végeredményeket, és most, pótlólag frissítettük a hírt plusz infókkal, linkekkel.
-
X3B6O0X
aktív tag
Szerintem a casecon kategóriában a második helyet a Fuzionnak kellett volna adni, a harmadik pedig maradhatott volna az Xperience.
-
bartucc
addikt
Hát, szerintem simán lehetne már egy 8 órás is, annyi idő alatt is összedobnának egy korrekt gépet, akár a semmiből. De ez legalább kicsit népszerűsíti a kategóriát, láthatják a kívülállók, mit is takar egy komolyabb átalakítás. Nem a bemegyek a boltba, veszek két ventilátort, három neoncsövet és beszerelem kategória.
-
banhammer
veterán
24 órás Live Modding verseny?
WTF!
A következő mi lesz?
Speed Modding? -
törölt tag
a conban egyértelmű volt sajnos a window győzelme, elvetemült egy alkotás ez tény... a sphare harmadik helyére viszont álmomban sem gondoltam volna, bár lehet hogy élőben szebb, szerintem nem túl erős...
node sebaj. a srácaink simán megérdemelték volna a dobogót szerintem, masszív gépekkel mentek ki, sajnálom hogy nem jött össze. jövőre remélem újra próbáljátok
innen is gratulálok nekik
-
törölt tag
Csatlakozom előttem író fórumtársamhoz.
Ma volt lehetőségem megnézni a műveket, volt egy-két agyam eldobom kategória. A flipper nagy poén, a szerver hatalmas, a Hummer kegyetlen. Az asztalba épített pedig netkávézók álma, tökéletes ötletességgel megvalósítva. A srácok munkái nagyon jók voltak, megállták helyüket. S kifejezetten eredetik voltak. -
radi8tor
MODERÁTOR
Egy link a művekről jó lenne az eredmények mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Beszámolunk róla, kik nyerték az egyes kategóriák díjait.
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Kés topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- PlayStation 5
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest