- Milyen notebookot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
alevan
őstag
Ez tetszik. És az ára sem vészes.
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
Baryka007
őstag
Már vártam hogy mikor lesz ehhez hasonló dolog a TV-hez bár én USB-n képzeltem el de ez így okosabb megoldás, hiszen így bármelyik HDMI csatlakozós TV készülékkel kompatibilis és nem kell a TV nek az USB-t felismernie... hiszen csak a "képet" kapja
-
őstag
Ha lesz LCD TV-m ,akkor egy ilyenre is beruházok. Egyszerűbb,mint géppel összekötni HDMI kábelen a TV-t.
-
Habib[HUN]
senior tag
Bár a HDMI-s tv okosító már nem új találmány, ettől függetlenül tetszik a dolog. 35 dolcsiért lazán megrendelem magamnak az Ebay-en amint lehet majd kapni.
-
|AP|
veterán
Akkor lenne igazán jópofa ez a dolog, ha a számítógép/tablet belső tárhelyén lévő tartalmat is ki lehetne küldeni a TV-re (filmek, fotók, stb.), nem csak online tartalmat megjeleníteni.
Persze értem én, hogy a jövőben minden felhőben lesz és onnan fogunk filmeket, zenéket vásárolni/kölcsönözni, de ez itthon még nagyon messze van. -
korpicschess
veterán
Érdekes. Kérdés, hogy jobb-e, mint a most kapható 2 illetve 4 magos stickek. Azokon droid fut.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Silentfrog
veterán
Ennyi pénzért tényleg baromira megéri. Én meg teljesen le vagyok maradva,azt hittem az ilyen kütyüket csak usb-n lehet használni.
Nem tudja valaki,hogy ,az androidos stickeknek van topikja itt?
[ Szerkesztve ]
-
Spancho
senior tag
Az intelnek is van ilyesmi megoldása.
WI-DI ,mondjuk szerintem az csak notebook meg tv között működik ( és persze csak olyanban ami tudja is a wi-di-t)A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
martonx
veterán
Egyrészt nem hozott lázba, mert youtube adást átküldeni tv-re, hát hű meg há.
Másrészt örülök neki, mert a mostanában kapható okostévéket erősen túlárazottnak érzem, ez a kis fos hátha letöri a gyártók beteg árait.Én kérek elnézést!
-
Integra
titán
ennyit a smart-nak csúfolt tévékről, hehe
inkább foglalkozzanak a minőségi panelek fejlesztésével és azt adják ésszerű áron, a szoftverjelesztést meg hagyják meg azoknak, akik értenek is hozzá..[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Cathfaern
nagyúr
Vannak már egész használható streamelő megoldások PC-re (Subsonic pl.). PC-re felrakod a szerver programot (van majdnem minden oprendszerre), majd utána kliensről eléred a streamelt tartalmat. Kliens program is gyakorlatilag mindenre van, android, ios, osx, wp8, stb...
Ahol meg netflix elérhető, ott iszonyatos elterjedtsége van.Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
mrhitoshi
veterán
Jól hangzik így elméletben. Egyébként tetszik!
PS4
-
lmisi
senior tag
Ha megnézed az ábrát 2 helyről/irányból is tud streamet fogadni a kis cuccos.
-Net/G+/YouTube
-Közvetlenül a belső hálóról.Amúgy szerintem a VLC-be villámgyorsan pe fogják építeni a plugint, ami a chromecast-re teszi a tartalmat.
Már rendelném is akár még 10 000 Ft-t azonnal, csak sajna még nem kapható[ Szerkesztve ]
-
mntn
tag
"Mindezt úgy, hogy az adatfolyamok továbbítása nem azon az adott eszközön keresztül zajlik, amiről a tartalmat áthúztuk a kijelzőre, hanem Chromecast közvetlenül az internetes forrásból táplálkozik, miután kiadtuk neki az ukázt. Kvázi innentől fogva függetleníti magát a forráseszköztől. E kialakítás előnye, hogy nem meríti feleslegesen az okostelefon vagy tablet akkumulátorát, valamint a mobil eszköz erőforrásai is felszabadulnak, ezáltal másra is használhatók (vagy egyszerűen alvó módba küldhetők), miközben a film vagy zene szakadatlanul mehet tovább a kijelzőn."
Na engem ezzel a pár sorral vettek meg maguknak
-
Lacielvtárs
nagyúr
azért a google odaver a dolgoknak
de ha nincs kábeltévé műsor és hamarosan nem lehet majd letölteni, akkor mit is fogunk nézni
eme csodálatos google terméken?mert olvastam olyan egyezményekről amit ha elfogadnak, akkor buknak a letöltések és a multi média tartalmak.
bár ne legyen így, de akkor is....maga a termék nagyon bejövős
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Daywalker
addikt
Ez még csak a kezdet, gyakorlatilag később bármit át lehet tolni, amibe beépítik a lehetőséget. Szerintem nem kell rá sokat várni, hogy a DLNA-hoz hasonlóan (pontosabban annál jobban, mert a DLNA sem egy hű meg há) működjön a megosztás. Egyelőre még gyerekcipőben jár, de hosszú távon elindíthat valamit. Most az indulás után nem fogja megváltani a világot, kell neki időt adni. A Google az eszközt adja, minden mást a közösség és a programozók fognak hozzátenni - idővel.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
Cathfaern
nagyúr
válasz FuRiONight #15 üzenetére
Amit én leírtam az pontosan ahhoz kell, hog a chromecast-al ne csak netflix/youtube/stb-ről tudj filmet nézni, hanem saját gépeden meglévő filmeket/zenéket is le tudd játszani.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
őstag
Engem csak az érdekelne, hogy ez miért a Google-nek és miért csak most jutott eszébe?
Hol van pl a híres Roku, Samsung Smart, Lg Smart és még sorolhatnám kinek a húdeszuperjó rendszere?
Zseniális ötlet! Remélem rácuppan a közösség és végre beindulnak az ilyen stickek! -
Zirowe
nagyúr
Azt lehet tudni, hogy milyen lesz a kialakítása?
Csak hdmiről kap tápot (elég-e annyi neki), vagy kell usb/hálózati csatlakoztatás is?
Milyen hw van belül?[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
berVi
senior tag
DLNA, emberek, DLNA. Tudja ezt, meg sok mas egyebet is, nem vagy korlatozva egy eszkoz vezerloire, es normalisabb TV eseten plusz Google kutyu se kell hozza...
-
modd3r
őstag
Azt lehet már tudni, hogy nálunk kb. mikor kezdik el forgalmazni?
-
shteer
titán
erre a csúnya pirításra azért még lehet várni..főleg ha jópár évig usa only. meg majd ha fizetni kell a normálisabb tartalmakért akkor is lesz nyavajgás
szerintem jónak tűnik..
-
kazmerr
aktív tag
hmmm...
Subscriptions may be required to use with certain content providers. Chromecast is compatible with WiFi-enabled Android 2.3+ smartphones and tablets; iOS 6.0+ iPhones, iPads, and iPods; Chrome for Mac® and Chrome for Windows®; and Chromebook Pixel. Power cord required (not shown). -
Plebi
senior tag
Ez a funkció jelenleg (mivel nekem az vanm más okos tv-nél nem tudom) LG tv is működik. Elindítok egy videót androidon, vagy ioson rányomok a Chromecasten is látott kék ikonra és bejön a youtube, elkezdi betölteni, onnantól fogva tablat félre, vagy, ha bele akarok tekerni, vagy esetleg megállítani, akkor ahhoz megint kell a tablet, vagy teló.
Nagyon jó kis cucc, de jelenleg ezeket már tudja az LG smart rendszere, sőt van még Plex is ami megint szuperül működik.
Mielőtt nekem ugrotok, best buy a cucc, csak menjen át vele minden kép amit épp látok a pc-n ez egyenlőre csak bonyolultan oldható meg vlc-vel dlna-n. Ha a böngésző már flottul fog működni akkor is szuper lesz, mert ezeken az okos tv-k két mag ide vagy oda elvéreznek, mert lassú és döcögős.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
miresz
veterán
Végre! Erre vágytam már mióta.
[ Szerkesztve ]
-
Mr President
senior tag
Miben is másabb/nyújt többet ez mint a DLNA?
iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
őstag
Nem értek egyet a hír címével. Főleg nem Magyarországon, tekintve, hogy hazánkban a támogatott szolgáltatások közül csak a youtube érhető el. Ha lenne legalább Netflix, akkor teljesen életképes lenne itt is, hogy felokosíthassák vele a nem smart TV-ket. Smart TV-k esetében meg megint nem életképes, mert azok alapból tudják ezt a funkciót. (A 2 éves LG Smart TV modellemen már kb. 3 hónapja használom. Nagyon jó, mert amúgy a TV-n elképesztően nyögvenyelős a begépelés a youtube kliensbe. Így meg begépelem telefonon, aztán rábökök a stream gombra, és már megy is a TV-n. )
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
IgnisFatuus
aktív tag
Klassz, de azért nem vágdosom szét az otthoni hálózatot, mert a TV-n nagyon ritkán nézek internetes videókat...
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
ZS3NI
őstag
Ez nagyon tetszik.
A magyar szolgáltatók finoman szólva sem, optimálisak.
Kellene ide egy jó netflix szerűség és haladjunk.
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
gery2123
őstag
Ha kijon akkor veszem meg. Nem kell vennem drágán DLNA tv........ Csak bedug és kész. És az hogy tényleg nem merít mert elkülöníti magát a parancs után csak hab a tortán. Egy ilyen egyszerű kis termékek nagyon bejönnek.
-- PSN_ID: GerY2123
-
QG
tag
De honnan kap áramot?
“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
Jakuu
őstag
Wait ? Ez minek ? Csak mert ez ennelkul eddig is siman meglehetett csinalni.
Gepemet vagy mas eszkozt osszekotom a tvvel es siman azt jatszom le, amit akarok a tv-n.
Ertem en am, hogy a sajat uzleti beveteli terv fele akarja terelni a google a fogyasztokat, ha mar az elso probalkozasuk a TV + Mozi kivaltasara megbukott. -
imibogyo
veterán
Nem rossz ötlet, bár nem én vagyok a célközönség. Nekem most is állandóra be van kötve a gépem a TV-re, szóval nem nyernék vele semmit. Még az árammal sem spórolnék, mert a gépem amúgy is menni szokott. Azért jó kis kütyü lehet ez, csak nem érzem olyan átütőnek az eleve Android-os stick--ek mellett.
-
Jakuu
őstag
En megmondom mire van a felho, azon lehet majd megvasarolni a letoltheto tartalmakat.
Szepen beetetik a nepet ahogyan szoktak, hogy csak a keszulek kell a tobbi ingyenes, majd amikor mar sok a felhasznalo, akkor jonnek a fizetos tartalmak.
Hanyingerem van ettol a sunyizastol, meg ugy is, hogy termeszetesen ertheto, hogy senki sem a masik ket szemeert akar valamit nyujtani. Csak akkor ezt a kezdetekkor ne is igy akarjak eloadni. -
Steve1207
veterán
Okos megoldás, USB-n gondolkodtam (mert ugye ilyen már van sok), de talán így még kényelmesebb is. Nem kellenek hozzá egyéb vezérlőeszközök külön (bill, egér), hisz a telefonon már alapból megoldasz mindent. Zseniális!
.
-
sto1911
veterán
Tablet kepet ki lehet kuldeni ezze la TV-re? Nyaralos videot vagy jatekot esetleg?
-
Deck
titán
Nagyon várós, amint kapható lesz veszek is egyet.
PS5
-
nuke7
veterán
apple tv rémlik .. ?
https://youtube.com/user/nuke7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest