Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ati1979
veterán
Igen nagyjából egyetértek az okfejtéssel.
Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy az ég és föld szerű különbség például ami egy ak lejátszó és telefon között van azonnal hallható.
Természetes ez is szubjektív mert egy rosszul halló ember például lehet, hogy ezt sem hallja. Tehát valóban embere válogatja.Én azt gondolom, hogyha valaki egy ak240 és egy okos telefon között nem hall különbséget akkor valószínűleg nagyon nem jó a hallása.
Ez egy luxuscikk és az ára is az. Így is kell rá tekinteni. Az emberek többsége mindig is drágának fogja tartani ezeket a lejátszókat. Ezen nem lehet segíteni. Erősen réteg termék.
''Különbség pedig készülékek között igen is van...de nem egyenesen arányos az árral...ez biztos... ''
Egyetértek.
-
Tulku
veterán
Általában (!) a minőség különbség (különböző tömörítési algoritmusok között) nem rögtön hallható...a hallás egyébként is erősen szubjektív bizonyos esetekben, de ha ettől eltekintünk, és csak a vaktesztre koncentrálunk, akkor ki kell jelentenünk, hogy minden esetben megfelelő időt kell biztosítanunk egy adott felvétel(ek)nek, ez ugyanis nem kg-ban, méterben mérendő.
A hang megítélése nem egy azonnali wow állapot (ha ilyen akkor a különbség óriási) hanem egy folymatos állapot...amibe belejátszik a térérzet, felbontás, zeneiség...stb...és ezeket nem 1-2 perc alatt "érezzük" hanem egy jobb-rosszabb állapotként foghatjuk fel...ezért aztán egy ilyen teszt elég monstre, gyanítom fárasztó lenne nekem...DAP:
Külön kell választanunk azt, ha valakit egyáltalán nem érdekel a minőség (itt ők maximum a pálya széléről kiabálhatnak be ilyet-olyat, de nem releváns) illetve ha érdekli, szeretne minőségi zenét hallani (természetesen ehhez illő felvételekkel, mert ez is hozzá tartozik).
Amennyiben keres valaki minőségi hangkeltőt, lép életbe az ár, minőség, és/vagy ezek viszonyszáma (best-buy).Ilyen viszonyítási faktor esetén elbukik az AK paletta...nem ez a profiljuk.
Amennyiben igazi minőséget keresünk megfizethető áron (100 ezer alatt) akkor nem vagyunk célcsoport.
És erre is vonatkozhat (AK), hogy szidhatjuk, nevethetünk rajta, de létező kategória, brand, amit vásárolnak egyesek.Én személy szerint ebben az árszegmensben (1000 dollár vagy fölötte) mást ajánlanék...de ez az én preferenciám tükrözi, sokan nem így gondolkodnak.
Különbség pedig készülékek között igen is van...de nem egyenesen arányos az árral...ez biztos...
-
Ati1979
veterán
Volt már szó róla, hogy csinálunk de eddig még nem jött össze. Amúgy nagyon jelentős a hangminőség különbség egy ilyen eszköz és egy telefon között. Átlagos hallású ember simán meghallja. Az ak120 és 240 között is hallható, de ott már jobban kell fülelni.
(#37) daa-raa
Ezen is vannak kezelőgombok oldalt, így nem kell a kijelzőt ki be kapcsolgatni.
Egy jobb zenei képességekkel rendelkező telefon hozza a Clip Zip minőségét. Ezt nem csak én állítom, hanem többen is az mp3as topicból. Persze megint itt a vakteszt esete. -
dabadab
titán
"Igen ez igaz, de én ezt azért egy kicsit túlzásnak tartom."
Szerintem csak addig, amíg nem csinálsz egyet.
A technikailag jóval egyszerűbben kivitelezhető mp3-flac vaktesztek is viccesek szoktak lenni, azok, akik még soha nem csináltak ilyet, általában azzal szoktak hozzáállni, hogy ők aztán úgy megmondják, hogy melyik-melyik, hogy csak na - aztán előfordul, hogy mégsem -
Ati1979
veterán
Pont ilyet tényleg nem. Csak sok hasonlót.
Igen ez igaz, de én ezt azért egy kicsit túlzásnak tartom. Valóban vannak egyéb tényezők, de azért sokat számít, hogy van-e az embernek összehasonlítási alapja vagy nincs.
Őszintén szerintem a fórumról (mp3-as topic) kb. senki sem hallott vak teszten semmit. Nem olyan könnyű azt összehozni.
Én nem csak hallottam, hanem hosszú ideig használtam is a fentebb említett két lejátszót. Szerintem ez azért ad valamilyen alapot.
-
dabadab
titán
"Vakteszten még nem. Viszont elég jó a fülem. Legalábbis úgy hiszem."
Ja, akkor még te sem hallottál ilyet.
Az, hogy milyen a füled, az egy dolog, az viszont ténykérdés, hogy a nem vak teszteken a hangon kívüli egyéb tényezők jóval nagyobb súllyal eshetnek latba, mint a hang maga, akkor is, ha a hallgató ennek egyáltalán nincs tudatában.
Aki vakteszt nélkül hasonlít össze hangeszközöket, annak tényleg nem kellene elővennie a "nem hallottál még ilyet"-érvet, mert ő sem. -
bteebi
veterán
-
Ati1979
veterán
Ak120, Ak240. A cikkben említett a kettő között lehet valahol.
Kissé vegyes a zenei ízlésem.
Klasszikus könnyű, rock stb.(#30) dabadab
Vakteszten még nem. Viszont elég jó a fülem. Legalábbis úgy hiszem.
Írtam is összehasonlító "tesztet" a kettő között még régebben. Az mp3-as topicba azt hiszem.(#32) Norb€€€
Általában az olyanok akik otthon elég minőségi eszközökön hallgatnak zenét. Ők nem sajnálják erre sem a pénzt. Nem olyan kevés emberről van szó, és a DAP iparág virágzik. Pár éve még csak 1-2 darab volt a piacon, ma már megszámolni sem lehet mennyi fajta van. Fű fa ilyet gyárt.
-
Norb€€€
aktív tag
Viszint ki az? Mármint a célközönség. Az átlagember, és ez a többség, nyilván nem, nekik megteszi az okostelefon, vagy egy párezres lejátszó. Audiofil barátaink az ár töredékéért találhatnak nekik megfelelő céleszközt. A gazdagok, akiknek csak úgy kell, az sem feltétlen dobja ki mindenre a pénzét, akkor már keres olyat, mint említettem, csili-vili gyímántkirakásos ketyerét. Profi munkára? Szerkeszteni nem ezen fogják, sem nem visszahallgatni. Lehet, hogy van pár tíz ember a földön, akiknek valami oknál fogva ez az álmuk, de rájuk építkezni pedig szerintem felesleges.
-
orbano
félisten
válasz
SunMount3r #24 üzenetére
a High-Endnek nem a a lényege, hogy jó ár/érték arányú eszköz szülessen, hanem hogy kompromisszumok nélküli terméket kínáljanak. Ezt az árai is mindig tükrözi. Nyilván egy 8 milliós hangfalat sem kerül annyiba előállítani, vagy egy többmilliós high-end erősítőt, stb. Viszont a kis szériát, a "legesleg" megoldásokat, a belefeccölt mérnöki órákat, a marketinget, stb. meg kell fizetni. Ha azt számolgatod, hogy megéri-e, akkor nyilván nem Neked találták ki ezt a termékkategóriát, ahogy a szupersportkocsikat, gyémántékszereket, stb.-t sem.
-
Ati1979
veterán
Igen akkor valószínűleg nem te vagy a célközönség. Nekem volt 2 ilyen lejátszóm is, szóval tudom milyen. Tényleg nagyon minőségi termék.
Nem sajnos ezek nagyon drágák. 100 ezer hordozhatóban az alsó középkategória. Inkább az alsó kategória teteje. Azt lehet mondani, hogy asztali láncokat megközelítő hangminőséget céloz meg egy ilyen DAP. Kivétel az erősítő. Viszont jóval kisebb méretben. Ennek köszönhető a nagyon magas ár.
-
Medocsabi
addikt
Persze,igazad van,körtét almával ne...
De most komolyan,ha valakinek van egy alap pc-je mondjuk,ahhoz azért ennél jóval komolyabb(akár külső) eszközöket lehet venni törekék áron.Igazából nem akarok többet trollkodni,mert soha nem használtam még(valószínű nem ois fogok) ilyen eszközöket.Arra lennék kíváncsi aki mondjuk használ,akár munkájához elengedhetetlen,hogy az ilyen cuccok tényleg ennyibe kerülnek és megérik,vagy ez is csak egy hype,mint az "almás" mizéria? -
Medocsabi
addikt
Azt vajon tudják már hogy léteznek ún. 'okostelefonok" ?
Fantasztikus eszközök,még telefonálni is lehet rajtuk.Ja,és persze tized áron ehhez képest!
telken van egy fekete-fehér unost tv,akkor az most csilliárdokat ér?? -
SunMount3r
nagyúr
Sorry, de csak úgy a kíváncsiság kedvéért -ha olvassa ezt most egy "szakibb" hozzáértő is-, hogy említsetek már meg légyszi néhány olyan drágább elektronikai alkatrészt, ami egy ilyen kategóriájú lejátszóhoz kellene és az árukat, hogy lássuk, hogyan aránylik a végösszeghez és, hogy miből lesz a cserebogár...
Csak tényleg kíváncsi vagyok...
-
elefant
őstag
ezt imádni fogod
(forrás: Human Audio)
NEXU – rendkívül kiegyenlített hangú USB kábel, a számítógépes zenehallgatás alapköve. Ajánlott fogyasztói ára: 76.000 Ft (1,2m)
Simul – SPDIF digitális összekötő kábel. Neutrális, zenei, akár több méter hosszúságban is korrekt átvitelt biztosít. BNC és RCA dugókkal is rendelhető. Ajánlott fogyasztói ára: 76.000 Ft (1m)
Simul+ készülék kategóriájú SPDIF kábel Furutech ródiumos csatlakozókkal. Ajánlott fogyasztói ára: 225.000 Ft (1m)
A1 – analóg összekötő kábel, a Human hangkarakter esszenciájával. Ajánlott fogyasztói ára: 95.000 Ft (1m)
S1 – hangfal kábel rendkívül sok elemi szálból, versenyben a sokszoros árú vetélytársakkal. Ajánlott fogyasztói ára: 99.000 Ft (2,5m szett)
S1+ nagyobb keresztmmetszet, dinamika… Ajánlott fogyasztói ára: 198.000 Ft (2,5m szett)
-
Norb€€€
aktív tag
Igazad van, nem hallottam, és valószínű ha hallanám se ájulnék el, mivel nem vagyok vájtfülű, nem én vagyok a célközönség egyértelműen. Ettől függetlenül véleményem lehet, ez egy túlárazott valami, amit szerintem 100 ezer alatt is megkapna az ember, ha nem egy kihalt termékkategóriáról beszélnénk. Főleg, hogy a minőség javarészt a fejhallgatón múlik.
-
SunMount3r
nagyúr
800x480-as kijelző, kúúl, és e-book olvasó van benne?
-
Tulku
veterán
AK valóban túl van árazva, de természetesen nem azt jelenti hogy nincs mögötte minőség....a probléma az hogy a minőség szeretete illetve igénye nem mindig találkozik megfelelő tőkeerővel...mert ekkor nem kérdés, hogy vegyen-e valaki csúcs hangkeltőt vagy ne...persze azon a szinten van létjogosultsága a vitának (valyon melyiket mondjuk 2000 dollár körül) de így csak egy alulról történő vagdalkozásnak hat(hat) a merev elutasítás...
Nyilván egy Wadia vagy Mark Levinson CD játékos értéke sem annyi mint amennyiért árulják...de nem folytatom...
-
Ati1979
veterán
Az a probléma, hogy nem hallottál még ilyet (nem pont ezt a terméket hanem a cégnek egy másik lejátszóját például) és úgy alkotsz véleményt.
Hidd el nem véletlenül kerül ennyibe. Ez nem az a gyémánt utánzatokkal kirakott bizsu amire te gondolsz.Jó nagyon, de ehhez mérten drága is. Nyilván ez nem egy tömegtermék.
-
Norb€€€
aktív tag
Igen, megnézném azt az embert, aki kiad érte ennyi pénzt, majd benyőgi, hogy "sz*rul szól".
Ennyiért még a só is édes...
Indokolatlan marhaság az egész. Más gyártók arannyal, gyémánttal, és más drágakövekkel próbálják ilyen áron adni, amit meg lehet érteni az anyagár miatt. De ez? Ez mi?Nagy tárhely?
Igen, lehet ez még 10 éve gigászinak számított, de most már 10-20 ezerért lehet kapni ekkora microSD-t. 800x480 is vicc. Persze, normális esetben ez a felbontás bőven elég, de legalább próbálják már meg úgy beállítani, mintha ez valami prémium cucc lenne, ne csak az árával.
-
bteebi
veterán
Árban max. a felére számítottam. Ez még mindig nagyon durva
. Kíváncsi lennék, hogy hogyan szuperálna egy vak teszten...
-
[CsuCsu]
őstag
Valoszinuleg az eleve alacsony kereslet miatt nem automatizalt gepsoron rakjak ossze. Az egyes egyedi elemek (pl alu haz) legyartasa is annal dragabb, minel kevesebbet rendelnek a beszallitotol.
Minel kisebb szeriaban gyartasz valamit, annal dragabb az egysegre vetitett koltseg. Nyilvan van benne egy adag markanev is, de a szakembereket ki kell fizetniuk az eleve alacsony darabszambol. K+F mindig nagyon draga.
Nyilvanvaloan ez egy luxustermek es nem a magyar melosnak keszult. Zeneszereto, sokat repulo, mozgo uzletemberek, bankarok stb. a celkozonseg.
-
oszi666
őstag
válasz
twollah1976 #10 üzenetére
Azért szerintem ez a készülék kicsit máshogy szól mint egy iphone vagy droidos okosteló... legalábbis remélem.
-
elefant
őstag
válasz
Dehát nem én találtam ki az árat , még a forgalmazó sem én vagyok
-
Ati1979
veterán
válasz
Lehet, csak az a másik nem fog így szólni mint ez. A papírra vetett műszaki specifikációk nem számítanak. Meg kell hallgatni.
-
-
elefant
őstag
válasz
PowerBuldog #6 üzenetére
inkább azt, amit a clipconverterrel leszedsz a youtube vidikről!
-
elefant
őstag
válasz
twollah1976 #5 üzenetére
hát ha kevesebbet kérnek érte, akkor olcsóbb.
A következő dolgokkal indokolják az árat: 128 GB belső háttértár, az alumínium készülékház, a nagy érintőképernyő, a hi-res támogatás, a dupla DAC, márkanév.
-
elefant
őstag
válasz
twollah1976 #3 üzenetére
hát olcsóbb, mint a másfél millió! a csúcsmodell ugyanis annyiba kerül.
engem egy kicsit meglep személy szerint, hogy az Astell&Kern így pörgeti ezt a bizniszt, nem hittem volna, hogy van igény egy több termékből álló flotta fenntartására.
-
törölt tag
Jól felment az mp3 lejátszók ára is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AK320 természetesen képes a nagyfelbontású állományok kezelésére, és hatalmas tárolókapacitással rendelkezik.
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- XPS 15 9530 15.6" FHD+ IPS i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Jó áras PC! , i7 10700 , 1080 8GB , 16GB DDR4 , 512 GB NVME , 500GB HDD
- 8TB WD RED PRO! WD8003FFBX (NEM RECERTIFIED) 8TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- Philips 27" 275S1 QHD IPS monitor 4ms 2560x1440
- Újszerű iPhone 16 Pro 256 GB Black Titanium Garancia: 2026.04.21.
- Újszerű Xiaomi Redmi Note 13 pro 8/256GB éjfekete eladó
- Nintendo Switch OLED Model Játékkonzol dobozában
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 dokkoló (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest