- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Valami baja van a tápomnak
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Házimozi belépő szinten
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- Amazon Kindle
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoDWaW07
őstag
Azaz le az árakal
De azért kíváncsi leszek h az i7-950 562 dolláros árát tényleg lecsökkentik-e 294 dolcsira -
Spor
csendes tag
Nagyon helyes az arcsokkentes! Mar csak a felsokategorias vga-k ara mehetne lentebb!
-
Red Rebcs
tag
Figyelem
Az intel csökkenti a hivatalosan halálra ítélt cpu k árát
vegyen mindenki most, kell a raktárnak hely az újaknak,
hogy aztán mindenki azt olvassa, hogy a cpuja
hirtelen bizony elavult.Szerintem karácsonyra kijön az új foglalat, úgy is akkor veszi a nép
a cuccokat, szóval azt elhinni hogy majd januárban jönnek ki ezek
majd az új cuccokkal a legnagyobb uborka szezonba.Ne gondolja már senki, hogy az intel saját zsebének
ellensége lenne, ráadásul pont értünk. -
Quan-Chi
őstag
na végre
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
leviske
veterán
Csak én nem vagyok képes felfogni, hogy hogy lehet valaki annyira begyepesedett intelfan, hogy egy ilyenen felhúzza magát?
Benne van a cikkben, máshol nincs. Ha zavar, olvasd máshol.
De abban azért biztos lehetsz, hogy az i7 950 ára nem jótékonyság alapon csökkent. Ha annyira nyeregben éreznék magukat, akkor úgy befagyasztották volna a procik árait, mint az AMD a Radeonokét...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
El is jutottunk a probléma gyökeréhez. Az AMD-nek csak fejlesztői programja van, az Intelnek meg közvetve támogat mindent. Nyilván mindketten akarják a piacot, és lesz is tablet az Intel és az AMD új generációs megoldására, de mindketten a Windows vonalon maradnak, mert ez jelenti számukra az előnyt (még a problémák mellett is). Minden más területen hátrányban vannak az ARM-os fronthoz képest.
Persze megoldható lenne egy tartalomszolgáltató rendszer, de sok a nyűg vele, így ilyennel egyikük sem akar foglalkozni. Pláne úgy, hogy az NV az ellenfél ezen a fronton, akiknek saját fejlesztői platformjuk van.
Az Intel és alapvetően az AMD is arra számít, hogy a teljesítményre a következő években megnő az igény, és ez háttérbe szoríthatja az ARM fogyasztásban mért előnyét. Persze azt senki sem tudja biztosan, hogy ez így lesz-e.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Jó, de ki ad az Ubuntuhoz supportot. Aztán ott a programok kérdése, amire az ARM-os vonal gyártói tartalomszolgáltató rendszert alkalmaznának. A Windows lenne az alternatíva a tabelteknek, de az OS nem jó. Minden más OS-sel elvesztik az előnyt az x86-os CPU-k.
Csak a Moorestown képes az ARM-os lapkák fogyasztását megközelíteni, de ez a rendszer valamiért nem érdekli a gyártókat. A sima Atom fogyasztása nagyon rossznak számít tabletvonalon. -
zoltanz
nagyúr
-
Végre történik valami..habár a csúcs kategória még mindig drága lesz,de legalább az alsóbb kategóriák occsóbbak
Nem tudom,hogy fogom majd eladni az E6300-ast...már most se viszik 10k-ért... -
BiP
nagyúr
Valóban, elsiklottam felette. Bocs.
Amúgy ha az egész vállalatra nem is (arra nyilván nem), az adott szegmensen belül valóban komoly veszélyt jelent, mert jó áron jó teljesítményt nyújt.
Így azon felül, hogy ez biztosan előre tervezett árcsökkentés, kb. kellett is a válaszlépés az AMD áraira. A hatmagos Phenomot viszik mint a cukrot, és a többi Phenom ár/tejlesítmény mutatója is nagyon jó. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Talán azért, mert mi az okokat is keressük. Ez a Prohardver, itt több információval próbáljuk a hírt feldobni, mert az olvasókat érdeklik az okok.
Ha esetleg a hiányt nem hiszed el, akkor tessék. [link]
Remélem nem gondolod komolyan, hogy az árcsökkentések jótékony cselekedetek. Ha igen, akkor elmondom, hogy a konkurencia miatt vannak.(#71) zoltanz: A tábláknál sok gáz van. Az a fő probléma, hogy a Windows 7 gyenge hozzájuk, mert nem kifejezetten az érintésérzékeny kijelzővel való vezérlésre tervezték az OS-t. Az MS itt kemény hátrányban van, és ezt hardverrel nem lehet korrigálni. Az ARM-os rendszerek pedig eleve kevesebbet fogyasztanak, így az x86-os megoldások csak a szoftveres oldallal tudnak domborítani, ami egyelőre nem jó.
-
Ottoka
őstag
-
Ottoka
őstag
"hatmagos Phenom II processzorok már kellő veszélyt jelentenek a vállalatra nézve"
Hoztad a formád Abu, kb akkora veszélyt jelent a phenom 2 az intelre mint a döglött fóka a fókavadászra..... kiváncsi vagyok a soros eladási eredményekre, mennyit sikerüt veszíteni az amd-nek amúgy is minimális részesedéséből....
Az árcsökkenés amúgy jó és helyes ránk nézve, mehetne még lejebb is, főleg mert a dollár miatt ebből aligha érzünk valamit.
-
mistixx
tag
Hollandiában szalag mellet keres ismerősöm havi 200 ezer forint felettinek megfelelő eurot... mondom szalag mellett... és ezzel nem őt akarom minősíteni. Én egyetemi diplomával keresek minimálbért...vicc
Egyébként meg tehet egy szívességet az Intel, orrba szájba tokozást váltanak, miközben még a 775 is szépen megállja a helyét.1156-ról nem is beszélve. -
albertboy
tag
Az i3-530 -as árából is faraghatnának kicsit...
Kiváncsi lennék, hogy 775 socketes procikat mennyire gyártják még egyáltalán...lehet hogy csak a raktárakat ürítik? Elég jól tartják magukat.
-
geezer
aktív tag
Kik azok a "tudnak"?!
Mert majd az Intel direkt manuálisan elrohasztotta a forintot, és feltuningolta a dollárt, nem?
Csak hogy személyesen NEKED drágább legyen a proci, és ezért szomorú legyél!
Azta. Komoly.Ezt egyedül találod ki ilyenkor, vagy valami gyűlésen hallottad?
Csak mert nézzük a tényeket:
1.: ígérte az Intel a csökkentést.
2.: megtette a csökkentést.
3.: közben a forint a béka segge alá mászott.
4.: a magyarok megsz*pták. Köztük te is. Ilyen világot élünk.
De ugye olyat nem hallottál az Intel szóvivőjétől, hogy majd direkt a forinthoz fogják igazítani a procik árát, ugye? -
leviske
veterán
A 950 árazása tényleg meglepő fordulat. Az X6 1090 tanyázik itt (azaz $300 körül) AMD fronton, jól emlékszem?
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire zavarja majd fel az álló vizet a Llano őszi(?) és a Zambezi téli(?) debütálása.
-
boeing
őstag
válasz
Silentfrog #54 üzenetére
Hát igen ez minket nem érint nagyon sajna,csak ha nincs nagyker haverod.
-
Silentfrog
veterán
Nekem erről Besenyő Pista bácsi véleménye jut eszembe amit a kőolajrol mondott.
Finomodik-finomodik a kőolaj de mire a csövön kijön még mindig nagyon rossz.
Hiába csökken a proci ára mire én meg tudnám venni addigra külömböző okokbol kifolyolag itt ugyanannyi vagy drágább.
Itt nem sokat ér.ért a csökkentés. -
BiP
nagyúr
"Nekem leginkább egy 32 nm-es, 2 vagy 4 magos, lehetőleg HT-s proci kellene, IGP nélkül."
Ilyen ha jól láttam, pont nincs(pedig végignéztem az össze típust)
Vagy 32 nano, vagy IGP, ez alól 1 kivétel, a 6magos.Amúgy jó lenne az elképzelés, mert én is ilyet vennék, ha core i-t vennék legközelebb,( de erre egyre kisebb az esély, inkább AMD, ha már váltok majd s775-ről).
-
Devid_81
félisten
Core i7-950 az egész szépen csökken
-
Komcsi
tag
Ha csökken, ha nem, így is horror ára van a csúcs intelnek!! Nem jó ez sehogy se
Vagy csak mi keresünk keveset?
-
BaLee
addikt
Az nem generál nekik akkora eladásokat.
Mivel használtan is jobban el lehet adni, nem kell venni hozzá új alaplapot stb stb.
Váltsál csak új foglalatra, ami 1 év múlva eltűnik és lesz helyette másik. Nekik ez a lényeg, ebből van pénzük.
Hülyeség az Intel platformot erőltetlni...
Én is csak azért vettem egy 4 magos Quadot mert ahhoz nem kellett semmit sem lecserélnem.
Ha plaftormot kellett volna váltani tuti AMD-t veszek újra... -
bteebi
veterán
Akkor legalább kiadhatnának gyorsba' valami 32 nm-es S775-ös procit
.
Oké, a jövő az SOC-é, ez nem is baj, de ettől függetlenül számomra dühítő a plusz grafikus mag; igazából nincs választási lehetőséged. Nekem - egyelőre - így nem kellene, esetleg ha képesek lesznek valami (energiatakarékos) hibrid SLI/CF-re (bár lehet, hogy már tudnak valami hasonlót, csak én nem vagyok elég tájékozott).#46: Nem akarják - feleslegesen - rontani a saját bizniszüket. Ha rászánnál 35-60 kHUF-t procira (mondjuk S775-ös 4 magosra), akkor inkább vegyél - szerintük - Core i5-öt, esetleg olcsóbb i7-et.
-
F e Z o
veterán
A S775-höz 4 magosokat kellett volna kihozniuk, nem olcsó 2 magosokat szvsz.
-
FRENK1988
veterán
csak nem akarják megölni még a 775-öt
sephi: Csatlakozom -
bteebi
veterán
Így a 950-es meg a 760-as egészen elgondolkodtató... lenne, ha óccsó lenne a dollár. Meg ha a 950-esre nem kellene még több mint 2 hónapot várni.
Nekem leginkább egy 32 nm-es, 2 vagy 4 magos, lehetőleg HT-s proci kellene, IGP nélkül.
-
BiP
nagyúr
Sehol. Ő azt írta, hogy 196 darab usa dollár az ~32ezer magyar forint volt tavaly, most meg 45ezer.
(#7) -szabi-: A tényen nem változtat, de Te az intelt fikáztad a magas árak miatt, ezzel volt a baj. Az árfolyamingadozáshoz (ami miatt drágult itthon a kinézett procid) meg nem sok közük van.
-
freeapro
senior tag
Nem lenne rossz, ha a 775-ös négymagosok ára is csökkenne, pár évre letudnám a gépfelújítást.
-
Móci
addikt
Nahát, még akad 'új' proci a 775-höz... nem semmi. Tényleg.
-
-szabi-
addikt
válasz
Joachim21 #25 üzenetére
Azért ezt a procit hoztam példának mert én is erre akartam váltani, csak szükségem volt némi időre a pénz miatt.
Mire összeszedtem addigra meg felment az ára.
Persze többi alkatrészt is érintette az áremelés csak nem ennyire markánsan.
Most meg nem áll szándékomban 45e prociért 60e adni.Üdv
szabi -
Fogadjunk hogy nálunk drágulni fog...
-
Komplikato
veterán
Gondolom az árcsökkentéseknek az ég adta világon semmi köze sincs a most debütál(t)ó LGA1155-ös csodás új foglalathoz?
-
Sennalacy
aktív tag
Nem tudom milyen árcsökkenésről beszélnek itt a 750-es esetében egyesek. Eleve elég kevés proci lett felsorolva, másrészt pont az agyonemlegetett 750-esnél csak egy nagy minusz van, azaz ha jól értem csinálnak belőle kicsit magasabb órajellel 760-ast és eladják ugyanazokat a procikat 10 dollárral többért... hol itt az árcsökkenés? Kis átnevezősdi intel módra.
Ha így van akkor a tavalyi 45 helyett mindjárt 70 eFt lesz ez a barátilag csökkentett ár. -
dangerzone
addikt
válasz
JNashville #28 üzenetére
Full újonnan, 1 év garival. Számla nélkül.
-
JNashville
senior tag
válasz
dangerzone #27 üzenetére
Full újonnan, számlával? o.O
-
dangerzone
addikt
válasz
JNashville #26 üzenetére
Én speciel 33k-ért
-
JNashville
senior tag
Mekkora mákom volt, hogy időben nekiálltam platformot váltani, én még 42k-ért vettem a Core i5-750-esem, ahol most 61.
-
Joachim21
őstag
Számít h miért drágult, egyik ismerősöm amikor elindult a forint bevásárolt, és így spórolt magának 50.000-t két hét alatt. Előre várható volt ez az árfolyammozgás, de ha csak azt nézi hogy a gyártók emelnek-e árat, akkor még várhatott volna, és bukik 50K-t. Szóval nagyon is számít!
-
RyanGiggs
őstag
Arról nem írtak hogy a jó öreg Q9550 ára is lemegy!?
Egy olyanra szeretnék már benevezni.
Nem mintha a jelenlegi procim nem hajtaná ki a "gyenge" vgámat...
De ha már használtan tudnék venni egyet ocsóón... jó lenne! -
Tidus
addikt
AMD-s voltam mindig de szerintem ez az X6 Thuban széria nem igazán takarja az elvárásokat, szerintem.
De az intel core i7 950, és 960 közötti szinte dupla árrés, nem semmi azért a 200MHz-ért. -
Joachim21
őstag
válasz
RootRulez #19 üzenetére
Hova csökkentsen az AMD tovább? Ez a 950-es árfelezés most maximum arra lesz jó, hogy aki vacillált hogy 860/920/930, majd esetleg megveszi ezt, de olyan nagy vásárlóközönsége továbbra sem lesz az i7-9XX-esek köré épülő rendszereknek hogy ez az AMD-t árcsökkentésre kényszerítse.
-
RootRulez
félisten
Remélem az AMD is követi az árcsökkentéssel az Intelt.
-
Október 17.?
ROFL? -
subaruwrc
félisten
Core i7-950 (4 mag+HT) 3,06 GHz LGA1366 562 dollár 294 dollár Augusztus 29.
naaa
mondjuk addigra 350huf lesz 1 usd ugyanott vagyunk
-
Angel1981
veterán
Már azt hittem, soha nem lépik meg!
-
törölt tag
HATALMAS ÁRZUHANÁS! SZINTE HIHETETLEN!
-
-szabi-
addikt
Semmit nem változtat a tényen, hogy a proci ára az intel vagy a dollár-euro-forint árfolyam miatt nőtt.
Tudod h@&#e aki mondja.Üdv
szabi -
-szabi-
addikt
Azért tudnak; tavasszal még 45e került a dobozos i5 750.
Most 60e az ára.
Pedig már a múltkori processzor teszt-ben is azt írták jön a csökkenés, azóta is csak drágult.
Most majd kegyeskednek visszatenni az árat a tavaszi szintre és ez lesz a nagy csökkenés!? Gratula.Üdv
szabi -
geezer
aktív tag
...majd ezután várjuk a használtpiaci árak esését is!
Jó hír, hajrá!
-
Killing
addikt
Csak jó volt valamire a Phenom II X6.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Elektromos autók - motorok
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED TV topic
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Valami baja van a tápomnak
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- További aktív témák...
- ÚJ Intel Core Ultra 5 245KF 4,2GHz 24MB LGA1851 BOX 3év
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest