- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CPU léghűtés kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ventilátorok nélkül érkezik a Lian Li legújabb vízhűtése
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mini PC
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Georg17
tag
válasz banhammer #21 üzenetére
Igen, de volt még egy annál is jobb táp. A CX400W-os. Az a tök fekete, még matrica se volt rajta. Na az totál hangtalan még most is. Anyám gépében az van. Sajna már nem lehet kapni újonnan, pedig nagyon jó kis táp. De nem OFF-olom tovább a topic-ot, mert a végén fenékbe leszek billentve. Hali!
-
Georg17
tag
válasz banhammer #18 üzenetére
Az adatlapomon is szereplő Corsair HX650W-osát vettem. 7 évnyi Corsair garival. De ha jól emlékszem a bolt, ahonnan vettem is adott rá 5 évet.
Igen a TX-es tápok sajna "híresek" a morgó ventijükről. Az enyém is nagy ritkán, halkan "bemorog". De még bőven elviselhető, azaz egyáltalán nem zavar. Főleg mert ritkán és akkor is rövid ideig tart. Sajnos ezekben mindben ADDA gyártmányú golyóscsapágyazású ventilátorok vannak.
Az új AX szériában már YateLoon siklócsapágyas ventik vannak, amelyek üresjáratban ráadásul nem is pörögnek egyáltalán. De ezért még nem fogok tápot cserélni. Ráadásul a HX-emnek a kék matricája jól megy a gépem kék-fekete témájához. -
Georg17
tag
válasz banhammer #14 üzenetére
A saját adataimból kiindulva egy 80+ Bronz és egy 80+ Platina táp között olyan BRUTTO 10-12W lehet a különbség, üresjárat alatt. Az üresjáratot úgy értem, hogy sima NET-ezés, vagy magára hagyott gép letöltés közben, stb. Szóval mivel erről a felhasználási módról van szó, így adott esetben nyugodtan számolhatunk napi átlag 10óra üzemidőt. De számoljunk egész évre csak 3000 órát, hogy ne legyünk túlzóak. Összvissz. kb. 1800Ft a különbség éves szinten.
A VX450W-os tápomat 4 éve ~15E Ft-ért vettem, 5 év garival. Ha ezt összevetem a vélhetőleg min. ~28Ft-os 450W-os platinával, akkor még 4 év után is jelentős hátrányban vagyok, s mindjárt lejár a garanciaidőm.
Ettől függetlenül nyilván jó dolog ez a Platina minősítés. De legfőbb képpen a Föld-nek jó. Mert ha ezt a sok-sok fogyasztóval (felhasználóval) felszorozzuk, akkor legalább ennyit is kíméltünk a környezetünkön a kevesebb fogyasztással. -
Georg17
tag
válasz banhammer #14 üzenetére
Osztom a véleményed. A hatásfok a legtöbb jó nevű tápnál már nem döntés tényező. (Remélem ma már senki sem gondolkodik 5E Ft-os Codegen táp vásárlásán.)
Ami szerintem lényeges, hogy hosszú távon alkalmazható legyen. Azaz legyen megfelelő teljesítménye, hátha később szükség lesz rá. Ehhez mérten legyen jó sok vezeték hozzá. Az sem baj, ha moduláris. Illetve nekem nagyon szimpi a mostanában divatos ventilátor vegyes üzemmód. Üresjáratban ugyanis messze a tápom ventije a leghangosabb. Nem hibás, csak hát golyóscsapágyas, annak meg van hangja. Cserélni meg mégse szeretném a ventit, mert 7év gari az azért mégiscsak 7év gari.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest