Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzstm
titán
New gaming consoles from Sony, Microsoft not due until 2014
Teljesen reálisnak tartom ezt az időpontot
"Sony and Microsoft's desire to elongate the refresh cycle could be equally as obvious: there is no need for more powerful consoles at this time. Both have added motion-sensing technologies to their respective consoles, giving developers a new platform on which to innovate on."
Erről beszélek már egy jóideje
-
KKaresz45
senior tag
válasz
Helmoras #201 üzenetére
Most totál nem értem, miről beszéltek, de végülis nem kell nekem mindent értenem.
Szerintem nem gáz egyáltalán, ha akcióvadász valaki, pont hogy ki kell használni az akciókat, ilyenkor lehet normális áron vásárolni. Úgy értem, hogy ilyenkor annyiért meg lehet venni, amennyit ér is.
Persze az újabb játékokkal várni kell elég sokat, de max. 1 éven belül lesz belőlük jó akció, az biztos. Nem kell mindig a legújabb cuccokkal nyomulni, az maradjon meg a vérpistikéknek.
Például szegény AvP tavaly februárban jelent meg, most már tényleg potom áron lehet hozzájutni, ha jól emlékszem már ősszel is volt 5 EUR-os akcióban, most meg már van valami Legjobb Vételes dobozos kiadása is 1790 Ft-ért (gondolom, ehhez hozzájárult, hogy rendesen fikázta mindenki, kritikusok meg játékosok egyaránt, szerintem érdemtelenül). A másik oldalon ott van például a Civ 5, ami meg szeptemberi game, de még mindig full áron megy, nem volt Steam-en sem 40%-nál jobb akcióban, sőt, még a DLC-it is baromi drágán lehet megvenni (a tartalmukhoz képest). De szerintem legkésőbb a nyári akcióban már megy lejjebb is.
De hogy Crytek játékért soha, semmilyen szín alatt egy fillért sem fogok kiadni, arra mérget lehet venni.
(Csak hogy legyen egy kis ON is ...)
-
Helmoras
őstag
Én is "akcióvadász vagyok" 3-4-5-6k ért veszem általában gotykat vagy jó de használt gameket egyaránt
-
e00dgy
aktív tag
válasz
Helmoras #198 üzenetére
Én a saját esetemet említettem, direkt, mert én így rendszeresen veszek játékokat, és 4 ezer forintért, vettem több jó játékot is, amit lemezen mindenhol 7000 alatt meg se kaptam volna. Sőt..... A digitális formával az a jó hogy, nem kell lemezelgetni. Ezt akarom, és már meg is van.
-
KKaresz45
senior tag
-
-
adalbert1
veterán
válasz
KKaresz45 #195 üzenetére
Erről jut eszembe hogy hasonló témában volt aki kifejtette hogy a legjobb dolog ami történt velük hogy leégett a házuk, ugyanis így megszabadultak az összes évek alatt felgyülemlett felesleges kacattól.
Ha belegondolok hogy tényleg annyi olyan cucc összegyűlik, ami igazából totál felesleges csak nincs szíve az embernek kidobni még van is ráció a dologban.
Hogy ON is legyek:
Amit én leginkább várnék a következő generációtól: - maximális kompatibilitás az előző generációval, tehát ne kelljen egy Xbox360-at is otthon tartani, elég legyen egy next gen és azon menjenek a 360 játékok is.
Gondolom hardware terén úgyis jelentős előrelépés lesz, így ott csak annyit szeretnék hogy ne legyen megint egy elég gyenge indulás, lásd kezdeti Xbox360-ak 3 ledes problémái. -
KKaresz45
senior tag
válasz
_Volkovy_ #194 üzenetére
Régebben én is szerettem, aztán kétszer költöztünk, és akkor döbbentem rá, hogy mennyi felhalmozódott (nem csak játékdobozok, hanem egy csomó olyasmi, amit "gyűjteni" szokott az ember, de igazából nem csinál semmit a gyűjteménnyel, csak gond a tárolása). A második költözésnél már rendesen ki is szelektáltam mindent, ami kicsit is fölösleges volt, és megfogadtam, hogy innentől fogva amit csak lehet digitálisan veszek meg. Most már csak akkor veszek dobozosat, ha sürgős (must have és azonnal, nem várok semmilyen leárazásra), és sokkal olcsóbb is, mint digitálisan (bár ez elég ritka, utoljára F12010 volt ilyen).
De egyébként megértem, akinek van helye tárolni meg energiája rakosgatni, annak elhiszem, hogy jobb a dobozos.
-
-
KKaresz45
senior tag
Hát igen, Steamen gyakran újabb címek is nagyon jó áron kaphatók bizonyos akciókban. Persze nem közvetlenül a megjelenés után, de előfordul, hogy 3-4 hónap múlva már 50% meg 66%-os akciókban is benne vannak. Egyébként sokaknak az a véleménye, hogy ha olcsóbban adnák a játékokat, akkor sokkal többen vennének eredetit. Ha mondjuk ugyanaz a játék harmad annyiba kerülne PC-n, mint konzolon, akkor lehet, hogy megint megváltoznának az eladási arányok. Ki tudja hogy akkor mekkora bevétel lenne PC-s játékokból... Csak persze ez már üzleti érdekeket sértene.
-
e00dgy
aktív tag
válasz
MasterMind #6 üzenetére
A PC-re miért is fejlesztene bárki? Amikor nem veszi a kutya se, vagy legalább is nem annyira mint a konzol játékokat.
Hisz szerintem sokan vannak úgy vele, hogy először kipróbálja, aztán esetleg megveszi.Steam-en nagyon jó, hogy korábbi játékokat adnak el, nagyon jó áron, mióta így megy, minden hónapban veszek egyet. Nem is nagyon nézem emiatt az ilyen oldalakat.
-
zoltanz
nagyúr
Azért nem okádék konzolon a Crysis sztem összeségében. (PC verzión a grafika azért részletesebb egy klasszisal)
Talán nem ártana ha jönne az újabb generáció már az MS -től és a Sony-tól. -
Gergosz2
veterán
miért nem csinál a crytek egy konzolt?
azt ott futhatnának a hiper játékok.
-
heihachi
addikt
válasz
KKaresz45 #176 üzenetére
Nem az interjú több részes, hanem az Eurogameren van több Crysis 2-vel foglalkozó cikk (preview, review, összehasonlítás, interjúk). Ez a cikk sem a következő konzol generáció pontos technikai leírásáról szól, hanem a Crysis 2-t bemutató/elemző/reklámozó cikkek sorozatának egy állomása, ami a C2-ről szól, de szóba került benne, hogy ilyen problémával szembesültek, ezért a jövőben ilyen elvárásaik lennének. Nem kell túlmisztifikálni.
-
Daffchy
őstag
válasz
BudTerence #180 üzenetére
Igaza van BudTerence-nek...
Nem igaz nem bírja néhány ember felfogni, hogy ég és föld a konzol és a PC memóriája...
Ne akarjatok már olyan nagyon okosakat mondani úgy, hogy fogalmatok nincs az egészről, mert csak magatokat égetitek le...Egyébként meg MS-ék és SONY-ék is pont leszarják melyik cég mennyi memóriát szeretne majd a nextgenekbe. Annyit raknak bele amit elégnek találnak ők maguk és még elég nyereséges is legyen a gép.
Valószínűleg már 4 gigával (konzol RAM nem PC!) is hatalmas fejlődés lenne az új konzol a mostanihoz képest. -
BudTerence
tag
Nem tudom, hanyadszor kell elhangoznia, hogy egy konzolban lévő memóriamennyiséget nem lehet összehasonlítani egy PC-ben lévő memóriamennyiséggel az eltérő felépítés miatt.
A PS1-ben 33Mhz-es proci volt 2 MB RAM-mal, és a Pentiumok (100+ Mhz) 8 (16) MB RAM-mal és egy gyorsító kártyával tudták csak később utolérni.
-
Morden24
nagyúr
Gyerekek, tényleg úgy gondoljátok, hogy az MS meg a Sony rászorul a Crytek okoskodására (természetesen rá, mint developer véleményre, de értitek remélem...)?
2003-2004ben összekraktak olyan gépeket, amik még ma sem nevezhetőek szarnak (lehetnének jobbak, ez tényen felül áll). Szerintem nem kell félteni őket, elképzelhető, hogy tudják, mit csinálnak -
zsigus
őstag
"PS 2 még a _múlt évezredben_ jött ki, azóta fejlődött egy kicsit a technológia."
Szted 2000-ben a 32MB memória olyan sok volt?
Csak azért mert nekem ennyi volt a PC-mben amit 2000-ben vettem (majdnem a legolcsóbb gép volt), és a PS2 vele egy időben jött ki, és 6 évet "élt" a leváltásig.Szted a PS3-Xbox360, 2006-2005-os startjánál olyan sok volt az az 512MB össz memória?
Amikor a 2006-os PC-mben 512MB memória volt már akkor is (középkategória)."Memóriazabáló op? 1 GB op memóriahasználat az sok 2011-ben? A mostani csúcs vgakon 4 GB RAM van."
Hasonlítsd már össze az 1GB MINIMUM rendszerkövetelményt egy Win 7-nél, és a PS3 256MB rendszer memóriáját. Ehhez képest bizony memóriazabáló a Win.
"Szerinted 2017-2019-ben 4 GB RAM-nak kell majd elégnek lennie mindenhez?"
Be is b*szna ha 2017-ig kellene várni az új konzolgenerációra.
-
Morden24
nagyúr
"640 Kbyte memória mindenre elég"- Bill Gates
De uncsi már ez, úristen. Tájékozódjatok az urban legendekkel való dobálózás előtt.
(#172) heihachi: Semmit nem tudok jobban, éppen ezért fogadom el a nálam hozzáértőbbek, illetve konrkétan a hozzáértők tudását. Viszont hadd ne fogadjak el alátámasztás nélkül egy olyan cégtől semmit, aminek eddig több kamuzása bizonyosodott be, mint Mata Harinak.
Ha technikai speceket adok meg és ráadásul mérnök vagyok, akkor nem lógatok levegőbe kijelentéseket, mert hiteltelen leszek. Mondjuk gondolom a Cryteknél ez required for applying. -
heihachi
addikt
válasz
Morden24 #167 üzenetére
Nem tudom. De én is had kérdezzek már: A játékos társadalom miért tud mindenkinél mindent jobban?
KKaresz45 Szerintem meg az az erőltetett, hogy egy több részes cikksorozat egyik mondata ki van ragadva, és ehhez technikai leírást, tanulmányokat vártok, hogy azt bizonyítsa. Baromság.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
heihachi #165 üzenetére
Ez nagyon erőltetett dolog, amit magyarázol. Szóval szerinted azért mondták a 8 Gb-ot, mert nem akarták a többi részlettel terhelni az olvasókat? De akkor minek mennek bele olyasmibe, amit nem tudnak kifejteni? Szerintem ennek semmi értelme. Én eleve nem kezdek el olyasmiről beszélni, amit várhatóan a másik fél nem fog megérteni (ezért nem beszélgetek éti csigákkal a valószínűségszámításról). Ha viszont feltételezem, hogy a másik fél megérti amit mondani akarok, akkor kifejtem rendesen, hogy értelme is legyen. Amit Morden24 mond, az sokkal életszerűbb és értelme is van.
Gergosz2 (#166): Ne a mostani léptékekben gondolkodj, azok a konzolok 2 év múlva jönnek, amikről szó van. Ezért epic fail ez az egész nyilatkozat, mert kb. 2-3 évre előre jósolgatnak, csak tapogatóznak a sötétben, vaktába lövöldöznek, de ezt aztán olyan meggyőződéssel csinálják, mintha most olvasták volna ki az üveggömbből.
-
havasa
aktív tag
PS 2 még a _múlt évezredben_ jött ki, azóta fejlődött egy kicsit a technológia.
Memóriazabáló op? 1 GB op memóriahasználat az sok 2011-ben? A mostani csúcs vgakon 4 GB RAM van.
A konzolgenerációk kb 5+ évente váltják egymást, és jelenleg sem Xbox, sem PS generációváltásról nincs hír jelenleg. Tegyük fel, hogy 2 év múlva majd...
Szerinted 2017-2019-ben 4 GB RAM-nak kell majd elégnek lennie mindenhez?
Szerintem az az optimalizáció csúcsa, hogy a Cry2 intró lefut 60FPS-sel az elavult konzolokon"640 Kbyte memória mindenre elég"- Bill Gates
-
kpal
nagyúr
Már nagyon eljárt az idő a konzolok felett és hogy a kövi generáció is életképes legyen komoly fejlődés kell .
-
Morden24
nagyúr
válasz
heihachi #165 üzenetére
Miért ne lehetne a 8 GB-nak alapja? Te honnan tudod, hogy nincs? Onnan, hogy ez a véleményed, de ennyi.
Nem, onnan, hogy nincsen felüntetve vagy említve a tanulmány, magyarán nem is létezik ilyesmi.
Kétféleképpen lehet állítani valamit: alátámasztva és nem alátámasztva. Én azt mondom, hogy ez egy alaptalan és értéktelen humbug, ami igaz is, mert nincsen alátámasztva. Ha lenne alapja, akkor azt is közölnék.Amúgy megint megkérdezem: miért van az, hogy egy egymotoros csapat ugatol, akik ráadásul ismertek a pofátlan hazudozó cégkommunikációjukról? Miért van az, hogy nem az Epic, az id vagy a Bungie veri a tamtamot? Illetve miért van az, hog amikor ezek nyilatkoznak ilyesmit, abban van értelem és adat is, nem csak vérpistiknek szóló bullshit?
(#166) Gergosz2: Én olyan oprendszerről sem tudok, ami igényelné a 8GB-t. Olyanról sem, ami a 4-et.
-
heihachi
addikt
válasz
Morden24 #163 üzenetére
Igen, de a 6L-es motoros dolgot te mondtad nem ők. Ők egy önmagában is értelmezhető adatot mondtak. A memória három fontos jellemzőjéből (méret, elérési idő, átviteli sebesség) egyet meghatároztak, ami önmagában is értelmezhető, értelmes adat. Ezért hoztam fel én a személyek számát, ami sokkal közelebb áll a memória mérethez, mivel ahogy te is írtad, önmagában is értelezhető adat. Ha te beszélgetsz valakivel és szóba jön ez a téma, hogy egy 5 személyes autót akarsz venni, akkor nem fogod körbemagyarázni az autó összes többi paraméterét, ahogy ő sem tette, mert lényegtelen (a vizsgált kérdés szempontjából).
Az miért bullshit, ha valaki az egyszerű játékos társadalomhoz szólva, ahol azért nem mindenki tech geek, nem 22 oldalas technikai értekezletben határoz meg egy egyszerű adatot? Vagy most tényleg jobb lenne, ha úgy magyarázták ezt volna el, hogy az olvasók 99%-a nem érti meg miről van szó, de a Sony és Microsoft mérnökei igen? Garantáltan el tudta volna úgy is magyarázni.
Miért ne lehetne a 8 GB-nak alapja? Te honnan tudod, hogy nincs? Onnan, hogy ez a véleményed, de ennyi. Lehet, hogy nekik meg ez a véleményük és ennyi. Mindkettő bullshit akkor?
Hogy ők honnan tudják a 8 GB adatot, azt én sem tudom. De kettőnknél együtt több tapasztalatuk van ebben, ebben biztos vagyok. Egyébként szerintem a legvalószínűbb verzió az, hogy amikor a jelenlegi játékukat optimalizálták, és próbálták belezsúfolni a rendelkezésre álló keretek közé, akkor arra jutottak, hogy most mondjuk 2 gigabájttal lennének azon a szinten, amit szerettek volna eredetileg elérni. Ebből nyilvánvalóan tudnak következtetni a jövőbeli igényeikre, pláne, ha már arra vonatkozóan vannak konkrét elképzeléseik is, amit nem feltétlenül fognak nekünk elmondani.
-
Morden24
nagyúr
válasz
heihachi #159 üzenetére
ez olyan, mintha te azt mondanád, hogy akarsz egy 5 személyes autót
Ne haragudj, de nem, nem olyan. Az utasok száma egy önmagában értelmezhető adat egy autó esetében (pl. mint a merevlemez-tárhely egy konzol esetében), míg a 6L motor nem az.
Egyébként ez nem is a Microsoftnak / Sonynak szólt, hanem az Eurogamer olvasóinak, akik valószínűleg többségében nem fejlesztőmérnökök a Sonynál.
Ez a baj, ezért bullshit. 6 literes motor, mondom. Nem a hozzáértőnek szól, hanem a dilettánsnak, akinek bármit lehet mondani, úgyhogy mondtak egy bármit.
ilyen jellegű célra szerintük 8 gb lenne a megfelelő. Ennyit akart mondani, nem többet
De az a baj, hogy nem mond valójában semmit. A 8 az egy levegőben lógó szám, behelyettesíthető lenne akármennyivel. A nagyjából 256MB rendszermemória szerinted reprezentatív volt 2005-ben mondjuk PC-khez viszonyítva? Lófaszt, 2001-ben szereltek ennyivel erősebb XP-s notebookokat úgy, hogy üres volt még mellette egy SO-DIMM slot. Ez a 8GB egy PC-s fejjel most éppen értelmezhető, átlagjúzernek hűbazz, gémernek meg bólogatós adat, és ennyi. Ha van valami valós alapja ennek a kijelentésnek, akkor tartok tőle, már rég publikálva lenne, vagy legalább utalnának rá, hogy ők már akkora királyok, hogy kész technikai ajánlást nyújtottak be az MS-nek és a Sonynak.
Azt most inkább hagyjuk alapban, hogy a konzolosok - szerintem - túlnyomó többsége semmit nem tud a gépében lévő hardverről, de ha van is egy nyers számadata, a felosztást és a használatot biztos nem vágja. Magyarán nem is nekik szól.
Milyen furcsa, hogy ez egy olyan szám, amit kizárólag hc gémer PC-sek tudnak értelmezni és esetleg kérdés nélkül igaznak elfogadni (az ő fogalmaik szerint reális lehet, hogy 2-3-4 éven belül 8GB fedélzeti memória kell majd, legalábbis a dolgok jelenlegi állása szerint... talán).mert ezen a szinten nem is kellenek.
Ez az a szint, mint amikor sci-fi freakek beszélgetnek az űrkutatásról, és azt mondják, hogy a következő űrhajóba már warpdrive kéne.
-
Morden24
nagyúr
Azt pedig nem tudom, hogy ezzel a kijelentéssel mit szeretett volna elérni
Egymotoros-egyjátékos fejlesztő, szerinted mit?
Mi vagyunk a jövő, mi vagyunk a tutik, mi akarjuk hajtani a fejlődés kerekét, mi nem adjuk alább a legübertápabbnál, mert nálunk makszimum a gém.Sajtónak szánt bullshit, abból is az első ránézésre is átlátszó fajta
-
heihachi
addikt
válasz
Morden24 #156 üzenetére
Abszolút nem erről van szó. Az autós példádnál maradva, ez olyan, mintha te azt mondanád, hogy akarsz egy 5 személyes autót, és mindenki hülyének nézne, mert nem mondod meg, hogy na jó, de mennyivel tudjon menni a német autópályákon, és hogy hogy lehessen dönteni a hátsó üléseket. Nyilván, nem mindegy, hogy 1.3-as motor lesz benne és egy egyterű, vagy egy luxuslimuzin 5 literes ikerturbós motorral. De a vizsgált kérdés szempontjából ez tök lényegtelen: szeretnéd, ha beférne az ötfős családod.
Egyébként ez nem is a Microsoftnak / Sonynak szólt, hanem az Eurogamer olvasóinak, akik valószínűleg többségében nem fejlesztőmérnökök a Sonynál. Ez nem a következő generációs konzolok pontos technikai specifikációja, pusztán egy számadat: most rendelkezésre áll nagyjából 256 mega rendszer memória mindkét konzolban (nem pont, de nem ez a lényeg), és ilyen jellegű célra szerintük 8 gb lenne a megfelelő. Ennyit akart mondani, nem többet. Nincs beszólás, nincsenek ajánlások és nincsenek technikai részletek, mert ezen a szinten nem is kellenek.
-
KKaresz45
senior tag
válasz
heihachi #155 üzenetére
Hát igen, csak ez olyan levegőbe beszélés, amikor még azt sem tudjuk, hogy mikor jön egyáltalán a következő konzol generáció. Ma kb. be tudod lőni, hogy mire elég 8 Gb meg mire nem, de mondjuk 2-3 év múlva mennyit fog érni 8 Gb? Milyen technológiák lesznek akkor? Milyen GPU-k? Milyen játékok? Ez olyan bullshitelés, mert már régen volt a hírekben a crytek neve, és mondani kellett valamit.
Morden24 (#156): Ilyen hasonlatokon gondolkoztam én is, mint amit az utolsó bekezdésben írtál.
-
zsigus
őstag
válasz
heihachi #155 üzenetére
A következő konzolokban biztosan nem lesz 8GB ram, talán 4GB de lehet, hogy még ez is sok.
A felépítésük teljesen más mint a PC felépítése, itt nincs memória zabáló op. rendszer, és a konzolokban mindig is a gyors memória számított, mintsem a nagy kapacitás (lásd PS2 kétcsatornás Rambus memóriája, és csak 32MB+4MB).Optimalizálni kell, és nem lesz gond.
Azt pedig nem tudom, hogy ezzel a kijelentéssel mit szeretett volna elérni, mert miatta biztos nem fognak ennyit beletenni, a közönség pedig nem hiszem, hogy amiatt nem venné meg a következő konzolokat "mert Cry srác az mondta, hogy 8 Giga RAM a tuti".
-
Morden24
nagyúr
válasz
heihachi #155 üzenetére
Ami a technikai specek ismertetése nélkül egy lufi, semmi más.
De gondolom te is tudod, hogy a mérnöki tervezés során be vannak vonva a developerek, tehát egy ilyen ajánlás benyújtásának ez nem módja, viszont nem is fog senki petíciót írni az MS-nek vagy a Sony-nak, hogy legyen "valami" 8GB memória a vNext konzolban.Magyarán az egész beszólás csak smokescreen, ami nem a fejlesztőknek, nem a mérnököknek és nem a jövőnek, csak kizárólag a Crytek rajongóinak/haragosainak szól, pont.
A beszólás maga olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy a nextgen merciben legyen legalább 6 literes motor. Ez a szám így önmagában max. a dilettánsoknak mond valamit (húbazz, hat liter???!!!!444négynégynégy), de egy kicsit hozzáértőnek lófaszt sem, egy konkrét fejlesztő, mérnök meg max röhög, vagy még azt sem.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Gergosz2 #153 üzenetére
Amúgy is ki szenvedne a joyokkal mg a low graffal , ha nem lenne annyi warez pc-n.
Ööö, a fejlesztőnek nem kell semmit szenvednie, a játékos meg nem a warezarány alapján játszik egy adott platformon.
Azt is meg kéne érteni, hogy a konzollal más stílusban játszanak az emberek. Hány arcnak van a desktop erőműje a NAPPALIBAN, a kanapék előtt, 3-4-5 méterre a nagy lapostévé előtt? Nem hinném, hogy soknak, főleg azért, mert így pl. én nem tudnék dolgozni a számítógépemen, viszont jászani jobbszeretek így (Civ4-et meg a laptopról, akár ágyban rohadva).
Másrészt meg nem minden játéknál hátrány a kontroller. A legtöbbnél kb. ekvivalens, van, aminél előnyösebb (pl. autós játékok), és van néhány, ahol (PC-s fogalmak szerint) szar, ld. FPS. De nem csak FPS-ből áll a világ, ezt azért illene szerintem megérteni végre.én kötelezővé tenném , hogy minden játékhoz adjanak ki demot
Ez viszont jogos.
-
Gergosz2
veterán
konzolokra csak azért fejlesztenek mert a warez aránya kiseb mint pc-n.
Amúgy is ki szenvedne a joyokkal mg a low graffal , ha nem lenne annyi warez pc-n.
De azt hozzá tenném , hogy én kötelezővé tenném , hogy minden játékhoz adjanak ki demot , hogy aki kiad érte 10 k-t az legalább tudja mire számítson.
Erre példa a COD: BO esete nálam.Ha tudom , ilyen lesz meg a grafja meg a játékmenete meg sem veszem.Szerintem ezzel a fejlesztők meg a vevők is jobban járnának:
- fejlesztők kapnának visszajelzést a játék hiányosságairól
- a vevők egy viszonylag bug mentes játékot kapnának kézhez. -
Morden24
nagyúr
válasz
heihachi #151 üzenetére
Az, hogy simán egy PC-re ráhúzható fedélzeti rendszermemória-adatot elég necces megadni egy konzol számára úgy, hogy sem a memória típusa, sem annak felhasználási módja vagy elosztása nem kerül elemzésre, szóval ez a nyilatkozat így, ebben a formában egy üres beszólás, amit bármilyen dilettáns tudna mondani, ha elég nagyot kell szólni (ld. 8GB RAM meg lassan itt van, ha máskor nem, a Windows 8 beérkeztével biztosan), nem mérnöki jellegű vélemény.
Aztán gondolom aki PC-s fejjel gondolkodik (pl. D1Rect) simán félre is vezethető, mert mondjuk nem valami kingston 1333 ddr3 nettó árból kell azért kiindulni a konzolok esetében.
-
-
Morden24
nagyúr
-
heihachi
addikt
válasz
_Volkovy_ #139 üzenetére
Jó, de akkor nem értem mi a gond a Crytek kijelentésével és mitől fostaliga a játék (gondolom akkor csak konzolon az)?
Egyébként én boxon toltam a demóját az éppen úgy nézett ki, mint a PC-s minimum grafikás (gamer vagy mi volt a neve), csak sokkal kevesebbet popupolt. -
Morden24
nagyúr
PC-n a hardveres eltérések (mind a gépből, mind a perifériákból adódóak) azért tagadhatatlanul erősek, míg konzolon a tényleges játéktudásdon kívül max. a netkapcsolatod sebessége és pingje számít.
Egyébként a 60 FPS azért játszhatatlan max. neked, mert a gyors egérrángatásnál az a képfrissítés nem elegendő. Konzolon ez megint nincsen. Ezzel nem azt akartam mondani, hogy az jobb, de így nem lehet összehasonlítani a két platformon a játékot.
-
Arena87
aktív tag
válasz
MrBrooks #134 üzenetére
"Nem te leszel a csipa királya, de mivel mindenki más is joy-al tolja, így nem feltűnő. Nyilván Pc precízebb, de ha választanom kell a 20 fps+egér-bill. vagy 60fps és joy kombó között nem is kérdés."
Most miért, PC-n mivel tolják? Külön tábor van egér használókból és joy gémerekből?
A másik, nem kell mindig fullHD +minden elsimítást bekapcsolni és akkor nem lesz 20 fps-ed.Mondjuk nekem 60 fps játszhatatlan.
-
misx
senior tag
Ahhoz képest hogy a konzolban jóval kevesebb a RAM, egész jó kis grafot tudnak. Tudom, ebbe nincs oprendszer, de akkoris.
C2 egész jó játék lett, tisztes hosszal, érdekes multival. Ja és remekül van optimalizálva (el sem hiszem hogy egy Crysis játékra ezt mondom
).
8GB RAM meg lassan itt van, ha máskor nem, a Windows 8 beérkeztével biztosan. -
MrBrooks
tag
Jelenleg FULL-HD játékok listája konzolon:
PS3
Fifa Street 3
Full Auto 2
Marvel: Ultimate Alliance
NBA07
NBA08
NBA Street Home court
Ridge Racer 7
Virtua Tennis 3
World Series Of Poker 2008360
Fifa Street 3
NBA Street Home court
Virtua Tennis 3
A többi mind 720p, tehát max csak feltranszponálva van 1080p-reheihachi: Nekem tökre bejött a crysis 2
-
heihachi
addikt
válasz
_Volkovy_ #131 üzenetére
Melyik az a játék, ami pc-s, fps, hosszabb, mint a C2, legalább olyan szép, de ugyan olyan faszául elfut az öregecske gépemen, tartalmilag (értem ez alatt a változatos harcmodort, fegyvereket, stb.) is felül múlja a C2-t, továbbá a történetére sem lehet panasz? Had szórakozzak már én is egy ilyen fasza fps-el, mert ez nekem valahogy kimaradt.
-
MrBrooks
tag
A konzol vs pc szindrómához:
Én speciel 95' óta pc-s voltam, megjártam a szamárlétrát, 286, 386, 486, pentium I-II-III-IV, Ega, Cga, vga stb. Voodoo, Riva TNT, Nvida, Ati stb. Volt mindenem. De 2007 óta be kell látnom nagyot fordult a világ. Pc-m most is van, elszakadni sosem fogok tőle (nem is tudnék). De játékra szerintem már csak konzolom lesz.
Az utolsó amivel Pc-n hardcore toltam Az a Cod4 volt, a mai napig a kedvenc multis stuffom. De nem bírtam a fejlesztgetést és eladtam a gépem. C2D e7300, volt 2Gb ram, 9800Gtx. Ebből vettem 360-at+TV-t. Azóta összekapartam Ps3-ra is, és van egy laptopom. Szerintem ez a legjobb párosítás, és full kamu, hogy kontrollerrel nem lehet játszani. Nem te leszel a csipa királya, de mivel mindenki más is joy-al tolja, így nem feltűnő. Nyilván Pc precízebb, de ha választanom kell a 20 fps+egér-bill. vagy 60fps és joy kombó között nem is kérdés.
KONZOL VS PCinkább azt mondom KONZOL & PC -
_Volkovy_
nagyúr
Egy ilyen fostaliga multiplatform izé után a Crytek nemhogy befogná a száját, de még ők akarják megmondani, hogy milyenek legyenek az új konzolok?
Van bőr a csávók képén. -
MrBrooks
tag
A Crysis2 valóban 1152*720-ban megy x360-on. Egy két cím van ami fullhd-t tud. Azt hiszem a Fifa-k, Dante's Inferno. A többit csak feltranszponálja a rendszer. Évek óta konzolos vagyok, tudom, és a külföldi online szaklapon mindig említik a tényleges felbontást.
Amúgy itt írják is a felbontást. EUROGAMER
-
GoldenJ
tag
Örülök neki hogy mindenkit csak a grafika érdekel. És a játékélmény? Az le van szarva mi?
Pedig pont az utóbbi az amit még nagy mértékben lehetne fejleszteni. Ráadásul még szükség is volna rá hogy fejlesszék.
-
buzus
aktív tag
Azt ne mondja a crytek hogy az 512MB memória miatt csináltak olyan játékot amilyet mert tökönszúrom magam. 8Giga hova?! Akkor PC-be majd 24GB kell hogy normálisan fusson egy játék? Döntsék már el hogy igényes jól összerakott, vagy benchmark játékot akarnak csinálni. -Kár hogy mostanában egyik sem jön össze nekik.
-
pzstm
titán
érdekes én a laptopot napi 8-10 órában használtam munkára, sulira, tesztelésre......(nem játékra) ugyanis ilyen funciója is van, akármilyen hihetetlen.
Most emg cégnél vékonyklienseket használunk, ha meg otthonról dolgozni akarok akkor távolról belépek....
Irány a felhő....(már cégnél sincsenek desktopok, és nagyon jól elvagyunk
)
Amúgy egy konzol nem csak játszani jó, ha tudnád mennyi minden szolgáltatást raknak mögé, amiből dollármilliókat(sőt az évek alatt dollármilliárdokat) könyvelhettek el nyereségnek.
De mindegy is, mert totál fölösleges itt érvekkel előrukkolnom, hogy az eredeti-nemeredeti vitába már bele se menjek...
-
elithun
őstag
"...állandóan a DVDket ki be rakni meg melegszik meg drága. Meg meg kell venni a gameket aztán kijátszod és nézed a polcon miylen szép a doboza"
Valóban, ez a PC-re egyáltalán nem igaz.Elhiszem, hogy neked a PC az etalon (ahogy félig-meddig nekem is), de azért ilyen "szuper" érvekkel ne húzd le a konzolokat.
Főleg, hogy a felsorolt előnyök jellemzőek a konzolokra is, a hátrányok pedig a PC-re.Az külön dicsérendő, hogy az általad nagyra tartott platformnak elősegíted a halálát azzal, hogy nem veszel játékot. Ez azért elég paradox.
-
Morden24
nagyúr
válasz
wednesday #113 üzenetére
Igen, ezek jó példák
Mondjuk pont a Witchernél a csapatot "csak" a pénzügyi nehézségek választották el a konzolos megjelenéstől... sajnálom is őket, megérdemelnék a súlyos dellát.(#118) KAMELOT:
még jó hogy egyetlen egy játékot sem vettem meg az életembenKirály csóka vagy. Tőled aztán akkor meg is rohadhat a nagy all in one mindenre jó nagyon sok lehetőséges PC. A lényeg, hogy erre légy büszke és hangoztasd, mert ha csendben maradsz, akkor nem állítasz ki magadról szegénységi bizonyítványt.
-
olbaidhun
őstag
Megint beindult a vicc..
Pc vs Konzol
Mi lenne ha nem egyenlőségjelet keresnétek közzéjük hanem odabiggyesztenénk egy + t vagy & gombot?
Pc +/& Konzol = gamer a családban..
Exclusive miatt mindig igény lesz mindre..
-
KAMELOT
titán
válasz
MasterMind #6 üzenetére
egyetértek veled!
Vannak gamek amiket csak konzolokra adnak ki!
Konzol szerintem semmire nem jó gamen kívül.
PC meg ALL IN ONE.....ráteszem a PC-t a 32-es LCD-re és játszok. Mondjuk közben hívnak skypen megnyomom a win gomdont és kilépek.
Konzolon sz.rt sem eleht csinálni meg állandóan a DVDket ki be rakni meg melegszik meg drága. Meg meg kell venni a gameket aztán kijátszod és nézed a polcon miylen szép a doboza.Mindig dekstop PC-s leszek. Így a legjobb. Laptop is sz.r. Kicsi monitor melegszik meghibásodik akkor biheted a szerelőhöz aki megjavítja neked jó sok pénzért.
Keményebb laptop árából 3-4x erősebb gépet veszek és még pénzem is marad.
ha pedig cserélni akarok valamit akkor nincs nagyon lehetőség.PC-nél nagyon sok lehetőség van amiket most nem fogok felsorolni!
CRYTEK meg mit akar! Csináljanak inkább egy hosszú játékot. 4 évet vártunk a gamre aztán kaptunk egy max 2 napos játékot. Lehet sokat is mondtam. Legtöbben azt nézik mennyi pontot kapnak a benchmarkban
UNREAL 1-et annó 3 hónapig játszottam napi 5 órát.
Ennyi!!!!
A játék reklámja nagyobb mint maga a játék élvezhetősége és hossza!!!
Régebben voltak brutál játékok amik mára kivesztek. Legtöbb game nem sokat ér. Inkább dedós módba megy az egész.még jó hogy egyetlen egy játékot sem vettem meg az életemben. -
Gergosz2
veterán
de a konzolokban nem mezei ddr ramok vannak.
8gb-t beleraknak az kb annyi lesz mint ma egy új konzol ára.
-
wednesday
őstag
válasz
Morden24 #100 üzenetére
"Mondjál már egy PC exkluzív játékot az utóbbi időből, ami nem indie/casual, és nagyon színvonalas"
A Total war sorozatot én annak tartom, sokan szeretik még a Starcraft-ot én annyira nem, de ettől még jó játék.
Ott van RPG részen a Witcher, horror műfajba az Amnesia, Szimulátorba meg most jelent meg a Il2 CoD, azt se nevezném casualnak, és elég színvonalas, bár sok patchre lesz szüksége. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Necroman_Mk2 #111 üzenetére
Ha írsz egy DX11-es kódot, akkor az még a GeForce FX-en is futni fog egy level 1 DX9 módban. A fő szempont, hogy az XP nem lesz támogatva.
-
-
havasa
aktív tag
Teljesen igaza van a Crytek-nek. A mostani generáció már nagyon elavult.
Kezd unalmas lenne, hogy egy franchise-ból a negyedik játék jelenik meg változatlan grafikával és tartalommal.(persze a vásárlók a hibásak, hogy pénzt adnak ezekért a sz@rokért). Mondom ezt úgy, hogy Snes óta minden konzolom volt Wii-t kivéve és konzol powa!
-
Morden24
nagyúr
válasz
Helmoras #107 üzenetére
Hát lehet, hogy a terjedelem nem parás, viszont szinopszisok alapján a szori az nagyon nem volt nekem gyerebe, a dizájnok (idegenek stb.) meg szintén nem, tehát nem fogott meg sajna semmi a játékban.
Ha lett volna coop, akkor más a leányzó fekvése, de így nekem ez no go, legalábbis premieráron tuti. Lehet, hogy ha majd lepotyog a pár K-s kategóriába, akkor behúzom miért ne alapon, de igazság szerint nagyon kevés FPS érdekel.
(#106) TeeBee73: LOL
-
TeeBee73
veterán
válasz
Morden24 #103 üzenetére
Ez már nagyon OFF:
"A minap, a feleségemmel elmentünk egy boltba, megbeszéltük csak a legfontosabbak vesszük, mert rövid a költségvetés.
Megláttam, hogy akciósan, csak 2k-ba fáj, egy tálca sör.
A nejem tiltakozott, visszaraktam.
Aztán talált egy 3k-s körömlakkot, amit betett a kosárba.
Mondom: -Ez minek kell?
-Hogy szebb legyek, és jobban tettszem neked.
-A sör is azért kellett volna...
2 hétig nem beszéltünk."MOD: lehet törölni, nem ide való.
-
Silentfrog
veterán
Ha legalább 8 gbot szeretnének akkor maximum mennyit?
Legyen kerek szám! -
errorcode06
őstag
Hülyék ezek, csak nem forognak...
-
TeeBee73
veterán
válasz
Morden24 #100 üzenetére
Vannak még fanatikusok. Én is ezért nem érem fel még mindig ésszel, hogy a megspórolt pénzem ne hard/szoftverre költsem, és általában, ezen csodálkoznak. Vannak akik elisszák. Ez azért, csak jobb valamivel...
MOD: Hozzáteszem, mi is összeülünk a haverokkal sörözni, hétvégenként...(#103): Voltam már nős...
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Lexus, Toyota topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest