Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

válasz PowerBuldog #34 üzenetére

Két dolog erre:

1. A Crysis Warheadnek már az első pályája is mozgalmasabb, mint az alapjáték. Evidens, hogy jobban megszenved a gép mint a Crysisban az első pár pályán. Szarrá húzott Phenom II-vel és 4850-nel teszteltem a kettőt: a Crysis durván beszaggat a robbanásoknál, tűzharcoknál 15-20 fps közé is lemehet. A Crysis Warheadnél nem találkoztam ezzel az átlag 30%-os lassulással. Igaz, a Crysis-t agyontuningolt és optimalizált nem hivatalos vizuális patch-csel játszom, a Warheadet meg "csak" csúcs beállításokon.

2. És igen, azt kell mondanom simán tudja ezt az állítólagos CryEngine 3-as szintet az említett vizuális patch "ultra-for future hardware only" beállításaival. Tudja, mert kipróbáltam, sőt, még ezt a videót is megkerestem jobb minőségben hogy szemügyre tudjam venni az esetleges különbségeket. A Crysis motorban nagyon sok mindent be lehet kapcsolni cvarokkal, ezer olyan dolgot, ami rejtve van az áltag user és az alapbeállítások számára. Én a már "ultra" módra beállított grafikát is tovább tuningoltam, az eredmény 10-15 fps-es átlag lett 1440x900-ban, és messze még a maximum. Ennek a motornak gyakorlatilag nincsenek limitjei, minden effektet szimulál ami csak elvárható. A következő lépcsőfok már csak egy teljesen új alapokra helyezett motor lehet, mint annak idején a Tech4 az idsofttól, vagy a mostanában köztudatba kerülő fogalom, a valós idejű ray tracing. Nekem meggyőződésem, hogy az utóbbié a jövő - így már nem kéne effektenként szimulálni a HDR-t a különféle mapping hatásokkal megbolondítva. Egyszerű, de nagyszerű, és sokkal látványosabb lenne a hatás. Persze ehhez gyökeresen eltérő vga-kra volna szükség, és a 3d apik helyett újra be kéne vezetni a software rendert, már csak azért is, mert az nVidia vagy az Ati egyelőre nem szeretné a ray tracing irányába eltolni a 3d megjelenítést. Sajnos. De már nincs messze a Geforce-ok és Radeonok korának vége. :U

Ja, még valami. Egy techdemó kedvéért nem szimulálnának le egy várost, vagy egy kontinentális erdőséget... Ezek sztem ingame videók valami kezdeti fejlesztésből, ami valszeg Crysis lesz. Jó lenne, kezdem már unni az alapjátékot. :C

Új hozzászólás Aktív témák