Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Minden korábbinál jobb lett az új Cinebench tesztprogram
- Milyen házat vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lewzke
őstag
Hmm ... megnéztem a videót és nafene még a bemutató videón is vannak olyan részek ahol a framerate szemmel láthatóan alacsony . Hát ez nem túl bíztató
. Habár még javíthatnak rajta . -
Blood Mage
senior tag
Lenyűgöző egy játék, lesz! tény, hogy az első nem volt valami izgalmas, de ezen 100%, hogy javítottak. Kár, hogy a 88GT-m nem fogja ezt már maxon bírni
talán új vga...
De amikre a legkíváncsibb vagyok, az az, hogy a nyomorúlt konzolok, hogy fogják ezt bírni!
(azok azért elég gyengécske teljesítménnyel rendelkeznek egy gamer pc-hez képest) -
7Heads Drago
veterán
Crytek GmbH ("Crytek") is one of the world’s leading independent development studios for interactive entertainment with its headquarters in Frankfurt am Main (Germany) and additional studios in Kiev (Ukraine), Budapest (Hungary), Sofia (Bulgaria), Seoul (South Korea) and Nottingham (UK).
Jó látni Budapest-et it. Remélem lesz még hasonló.
[link] -
butcher eu
senior tag
hát ez nagyon lecsó. lehet megint beszeezni 4 db x2-őt.
kkíváncsian várom. -
remington2
senior tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Ott a pont. Grafika terén az eddigiekkel sem volt baj.
-
7Heads Drago
veterán
Szerintem ne ítélj elhamarkodottan. Nem holnap fog boltokba kerülni. Még egy darabig gyúrni fogják azt a motort.
A fények és megvilágítások szerintem jobbak lettek, Illetve a víz is szerintem. A játékélményen szerintem sokat dobna, ha például az állatokat meg lehetne riasztani, (nem lehetne eszement módjára rohangálni az erdőben) és az ellenfelek jobb és változatosabb script-eket használnának. Kíváncsi leszek melyik lesz az első olyan fps, ahol a nyomokat is el kell tüntetni, hogy az ellen ne találjon rád.
A linket pedig köszönöm! -
debut12
aktív tag
Yerli kedvenc platformja a PC, ezért szerintem nem kapunk szarabb verziót, mint a konzolra.
A rombolhatóságot még mindig hiányolom belőle, mert ha jól tudom az "új" Battlefield motor már azt is fogja tudni. Persze itt mindenki azzal jön, hogy nem ez a lényeg, hanem a játékélmény. Szerintem meg élményfokozó ha a valóságnak megfelelő fizika van egy játékban. Meg sokan jönnek a grafikai kérdéssel, erre úgyszintén ez a válaszom. Végül is a mai napig lehet játszani egy jó kis Doom 1-2, Wolfeinstein 3D-t, akkor üljön le és tolja azzal...Crysis játékélmény. A sok Unreal meg multis arc miért nem képes felfogni, hogy valakinek nem jön be a másodpercenkénti head shot, meg gyilok!!!???? Miért nem lehet megérteni, hogy FPS és FPS között is van elég nagy különbség???? Egy Crysis szintű pár katona az élvonalban szintű játéktól mégis mit vártok???

-
Zsoccc
senior tag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Itt a HD verzió.
-
7Heads Drago
veterán
Szerintem kár leszarni a Crysis-t. (bocsika a trágár dumáért)
De itt elég sokan becsmérlik a Cry Engine-t. És mint kiderül, mégis végig játszották. És miért is? Mert drága vas kell hozzá? Én személy szerint mindkét Crysis-t végig toltam egy 8800GT-vel High beállítás mellett. Az élsimitás nyilván nem volt max-on, de kit érdekelt. Úgy se nagyítóval néztem a képernyőt. Sőt az első részt még elöször egy 7900 GT-vel vittem végig. Kinek mi a drága. Persze ha full HD-ban akkar valaki játszani, az ne sajnálja rá a zsé-t.
Ha nekem nem tetszik egy játék, akkor nem játszom végig. Például a Far Cry 2-t még az első pályán se vittem át. És kész. Ennek ellenére nem kezdtem el sehol se fújni rá. Nekem nem jött be és kész. Ettől még másnak tetszhet.
Nekem nagyon tetszik a Cry Engine 3. A különbségeket szerintem igazán majd csak HD felbontásban fogjuk meglátni.
Tud valaki linket adni a HD videóra? -
T.Peter
őstag
válasz
BalaNce87
üzenetére
A levelek tényleg jobbak. A fű szerintem rosszabbul néz ki. A hegy zöldes textúrája a 3-ban megint csak rondább, mint a 2-ben (az út textúrája is). Plusz az egész kép olyan tónusú, mint amilyen a 2 volt medium beállításon. Fénylik a kő, és sárgás.
Vagy a konzolra lebutított grafikát kapjuk mi is portként, vagy a motor már alapból úgy fog kinézni pc-n is, mint konzolon. Jobb esetben megkapjuk a szép kinézetet pc-re, és onnan butítják le konzolra. -
BalaNce87
addikt
De most nézd meg a két kép között azt a hosszú levelű növényt, most példaként szerintem az jobban kivan dolgozva a Cry 3-ban, a 2-be vhogy túlságosan világos zöld így meg nem lehet élethű, meg a formája sokkal simább a leveleknek a 3.-on, egyébként meg tényleg nem óriási a különbség de én a növények kidolgozottságát jobbnak találom, úgy a videóban láttotakból, egyébként meg tényleg nem mondható új motornak ez, mert annyival nem nyújt többet mint amennyit a 2 tudna. Mondjuk sokat nem számít mert ez is zabálni fogja a gépet már csak a videóból ítélve az meg a mási khogy konzolra lesz írva így valszeg egy portot kapunk és butítva lesz hogy a konzolok is bírják majd.
-
keIdor
titán
Inkább CryEngine 2.1 ez.
-
BalaNce87
addikt
Hát nemtudom szerintem szar a szemed ha nem látsz különbséget a 2 és a 3/jungle fight videó növényzete között, a gépigénye lehet durvább lett volna, csak mondhatni az a videó egy nagy kamm volt, mert a játékból ítélve köze nem volt ahhoz ami a videóban szerepelt, arra rámondhattad, hogy az tényleg élethű és az életben is így néz ki, és nemhiszem el hogy így fog kinézni a játékban... és végül nem is nézett ki úgy.
-
T.Peter
őstag
Így már értem, hogy miért tűnnek/tűnhetnek el.
A hardveres korlát alatt mit értesz?#90 BalaNce87: A CE 3-mas képen lévő növényzet rondább, mint a CE 2-es képen lévő. A videóban látottak annyiban térnek el szerintem, hogy a növényzet sűrűbb. Így is elég durva a gépigény, úgy milyen lett volna?
-
Silenzio
addikt
Hehe. Nos, mert az Intel mostani fejlesztései alapján a software renderingben látják a jövőt (persze ez a s.r. nem az, ami '97-ig meghatározó volt), a 3d api-k néhány éven belül eltűnnek az erre szolgáló célhardverekkel és cél-programnyelvekkel, és univerzális számolási egységek közt osztják fel a feladatokat, amik mindenre programozhatóak lesznek, hardveres korlátok nélkül (a számítási teljesítmény az egyedüli korlát, itt jön be az ügyes programozás).
Ebben az nVidiának vagy Atinak szintén juthat terep, de az is lehet, hogy eltűnnek a piacról. Hangsúlyozom, mindez akkor, ha az Intel diktálja majd az elkövetkező évtized ilyen trendjeit. A fejlesztések már gőzerővel folynak minden esetre.
Mellesleg én nem azt mondtam, hogy eltűnik az nv vagy ati. De a Radeon és Geforce nevek eltűnnek majd, ebben szinte biztos vagyok.
PuMbA: talán ne egy gagyi minőségű videóból ítéljünk, várjunk normális screenshotokat. Mert amit te linkeltél nem az volt. Egyébként nekem nagyon Unreal 3.0 fílingem volt, ezért megkockákztatom hogy visszalépés lesz a motor a párhuzamos konzolos fejlesztések miatt...
-
mephi666
nagyúr
egyik rondább, mint a másik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
amúgy az első képnél jobban tetszik, hogy a víz fölötti párás levegőtől kevésbé látszódik a hegy... a másodiknál túl kontrasztos szerintem... nem teljesen valósághű emiatt... amúgy meglesném, hogy sz@rja össze magát egy gtx285 alatta és hogy megy diavetítő módban

-
alpacino
tag
picit durva
am én is láttam szaggatást

-
-=Sziszi=-
aktív tag
máshol leírtam már, hogy ezért várom az idtech5-öt, mert ha tuti lesz, akkor jó eséllyel venni fogják a cégek, mint a cukrot és minőségi/optimalizált játékokat kaphatunk... mellesleg nem kell az engine-nel dolgozniuk, hanem több idő marad a tökéletes atmoszféra/hangulat megalkotására
(mellesleg szerintem ebben szenvedünk most legnagyobb hiányt)Nagyon igazad van. Végre valaki megmondta a tutit. Carmack egy zseni.
Neki kéne odaadni a CryEnige2-t hogy pár hónapot áldozzon rá és boncolja fel és akkor kiderülne, hogy milyen is az valójában
Játékfejlesztő lennék akkor Carmack motorján kívúl csak az Unreal enige jöhetne szóba nálam.

-
T.Peter
őstag
Nem olyan biztos, hogy így fog kinézni a konzolokon. Nem hinném, hogy annyira optimalizáltak volna, hogy az xbox360 3 magja elbírja. A ps3-ból kinézem, de azt meg programozni nehéz, szóval szerintem inkább butítanak.
#66 Silenzio: Miből gondolod, hogy ha bejön majd a ray-tracing, az ati és az nv el fog tűnni?
-
Dr. Romano
veterán
Nem estem hasra tőle... Így elsőre nem tűnik másnak, mint egy picit turbózott CE 2-nek.

-
do3om
addikt
Én amióta megvettem az x-boksz-ot rájöttem, hogy egy hülyeség gépet fejleszteni. Egy komoly vga árából megvan az egész és odaver rendesen a számítógépnek. A gamepad meg megszokható.
Remélem ez is szép lesz konzolon, és ugye full beállítással lehet nyomni ami nem mellékes. -
Dare2Live
félisten
válasz
sosperecek18
üzenetére
Igaziból nincs is más játék ami miatt én fejlesztenék....
-
Morden24
nagyúr
elő lehetett hozni dx9 nél is vagy is xp alatt, de csak ha volt megfelelő karid... nem volt az csalás....
Ebben azért kételkedem, mert ezek szerint a Crytek meg tudta oldani házon belül azt, hogy a DX10-et XP-re portolja, amit sem az MS, sem eddig semmilyen 3rd party nem tudott megtenni.
Másrészről akkor mondjuk egy Lost Planet DX10-es effektjei miért nem kapcsolhatóak be XP alatt?Laza átejtés volt az...

Megfelelő kártyáról meg max. azért beszélhetünk, mert a dx10-es reaktorokon kívül a többinek esélye nincsen arra, hogy full grafikán futtassa a játékot. -
wednesday
őstag
Elő lehetett hozni, nem tudom, hogy mi függ a kártyától és mi nem, de tény hogy XP-n is volt max graf, jobb sebességgel.
A warheadnél már nem is vesződtek azzal, hogy "elő kelljen csalni" a DX9 Ultra High-t, benne volt alapból.
Abba meg nem hiszek, hogy megint DX10 lesz az extra ficsőr PC-n (Crysis esetében), ugyanis ezt már eljátszották. Az volt a ficsőr, hogy ugyanazon beállítások mellett lényegesen lassabban futott a játék.Az erőforrásaikat szerintem a konzolra való portolás foglalja le. Nem hiszem, hogy komoly előnyt élveznének a PC-s verziók.
-
feka007
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Na jó azért nincs, csak poén volt...
Amúgy ezt úgy kell nézni, hogy X360on meg PS3-on is ilyen lesz, kb úgy kell ránézni hogy megoldották ezt a grafikát konzolon. Mivel a Crysis 2-t már konzolra is kiadják. Az azért elég szép, ha PS3-on így fog kinézni, még szebb is vmivel, mint a Crysis, mivel ugye ez azt jelenti, hogy Pc-n is vagy háromszor gyorsabb lesz. Amúgy pc-re feltúrbózzák majd szerintem. -
feka007
veterán
Azthiszem multiorgazmusom van

-
gfefe
őstag
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Most nézegettem annó kiadott Cryengine 2 videókat és szinte semmiben nem tér el... max a tárgyelemek vannak jobban kimaszkírozva értem itt a fákat, épületeket, tüzet, vízesést....
Ez nekem egyre inkább úgy jön le mint egy optimalizált engine2 ami valjuk be rosszat nem jelenthet
(legalább is remélem.) -
Sweet Lou 6
addikt
Ez a videó odab*sz
Igaz, nem sokkal különbözik a Cryengine 2től, de mintha a fizika meg a világítás jobb lenne -
Morden24
nagyúr
-
gfefe
őstag
válasz
wednesday
üzenetére
Vagy pedig csak végre neki állnak normálisan optimalizálni és a csiszolt motort dx9 el használják a konzolokon dx10 el pedig a pc ken.... mint egy plusz grafikai fokozat... ulra beállítás..
vhogy így tudom majd elképzelni... mert elvileg most is így volt... a dx10 csak a legmagasabb felbontáson jött elő.
(bár tudommal az Xbox 360 nál már van dx10.... mert direkt összedolgozott a microsoft és az AMD a cél érdekében...)
-
fpeter07
veterán
nem rossz..

-
wednesday
őstag
Nem kell ide gurunak lenni, nem a video a lényeg hanem a szöveg.

A cryengine 3 a konzolok miatt jelent meg, vagyis azokon IS fog futni.(kérdés, hogy hogyan
)
Konzolon nincs DX10 meg 11-12. marad a 9, ahogy eddig is az volt a domináns a Crysisnál.
Nem hiszem, hogy most a fejlesztők akik azt hangoztatják, hogy a konzol is fontos platform lesz, akkora hangsúlyt kapna a PC-s fejlesztés, hogy jelentősen eltérjen a konzolos verzióktól. -
Silenzio
addikt
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Két dolog erre:
1. A Crysis Warheadnek már az első pályája is mozgalmasabb, mint az alapjáték. Evidens, hogy jobban megszenved a gép mint a Crysisban az első pár pályán. Szarrá húzott Phenom II-vel és 4850-nel teszteltem a kettőt: a Crysis durván beszaggat a robbanásoknál, tűzharcoknál 15-20 fps közé is lemehet. A Crysis Warheadnél nem találkoztam ezzel az átlag 30%-os lassulással. Igaz, a Crysis-t agyontuningolt és optimalizált nem hivatalos vizuális patch-csel játszom, a Warheadet meg "csak" csúcs beállításokon.
2. És igen, azt kell mondanom simán tudja ezt az állítólagos CryEngine 3-as szintet az említett vizuális patch "ultra-for future hardware only" beállításaival. Tudja, mert kipróbáltam, sőt, még ezt a videót is megkerestem jobb minőségben hogy szemügyre tudjam venni az esetleges különbségeket. A Crysis motorban nagyon sok mindent be lehet kapcsolni cvarokkal, ezer olyan dolgot, ami rejtve van az áltag user és az alapbeállítások számára. Én a már "ultra" módra beállított grafikát is tovább tuningoltam, az eredmény 10-15 fps-es átlag lett 1440x900-ban, és messze még a maximum. Ennek a motornak gyakorlatilag nincsenek limitjei, minden effektet szimulál ami csak elvárható. A következő lépcsőfok már csak egy teljesen új alapokra helyezett motor lehet, mint annak idején a Tech4 az idsofttól, vagy a mostanában köztudatba kerülő fogalom, a valós idejű ray tracing. Nekem meggyőződésem, hogy az utóbbié a jövő - így már nem kéne effektenként szimulálni a HDR-t a különféle mapping hatásokkal megbolondítva. Egyszerű, de nagyszerű, és sokkal látványosabb lenne a hatás. Persze ehhez gyökeresen eltérő vga-kra volna szükség, és a 3d apik helyett újra be kéne vezetni a software rendert, már csak azért is, mert az nVidia vagy az Ati egyelőre nem szeretné a ray tracing irányába eltolni a 3d megjelenítést. Sajnos. De már nincs messze a Geforce-ok és Radeonok korának vége.

Ja, még valami. Egy techdemó kedvéért nem szimulálnának le egy várost, vagy egy kontinentális erdőséget... Ezek sztem ingame videók valami kezdeti fejlesztésből, ami valszeg Crysis lesz. Jó lenne, kezdem már unni az alapjátékot.

-
Morden24
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
Különösebben nem tudok technikai infókat erről, a Prey-t meg kb. 10 percig volt szerencsém látni, mert nagyon nem volt bejövős.
Mondjuk a Doom3-al mindig kicsit ambivalens érzéseim voltak. Nagyon jó ötletek és feelingek voltak a játékban, de alapvetőleg köze nem volt ahhoz, amit én Doom-ként szerettem volna látni. Na persze ez egyéni szoc. probléma.
Igazából jó FPS-el utoljára a Bioshock személyében találkoztam.
Egyébként nem akarok kárörvendő görény lenni, de nem a Cry-os fiúk voltak, akik mellszélességgel tolták, hogy PC meg PC és PC, no konzol, és páran (többek között személyesen én is) jótr röhögtünk azokon, akik emiatt magasztosították őket?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mephi666
nagyúr
válasz
hackeeeee
üzenetére
szerintem kicsit jogtalanul alázzák itt-ott az idtech4-et, mert nem volt az olyan rossz... csomó újítást hoztak vele, amik addig sehol nem voltak: pl a teljesen dinamikus fények elég sokat tesznek azért, hogy a parahangulat meglegyen... a gépigényen is dobott azért rendesen, mert a mozgó fényforrások által létrehozott árnyékokat folyamatosan újraszámolni nem kis meló... meg itt-ott rombolható volt a környezet is... úgy tudom, hogy a kiadás előtt nem sokkal faragtak rajta rendesen, hogy barátibb legyen a gépigénye... krájzisznál meg ez elmaradt és még most sem megy minden gépen fullon ezerrel... ha az idtech4-nél is kiadták volna úgy, akkor lehet nem lenne rá ennyi panasz
kíváncsi leszek az új wolf játékra, hogy az erősen felturbózott idtech4en mit mutat
anno az új wolf idtech3-ra került... meg a mohaa is és össze tudnék még írni vagy 50 játékot
máshol leírtam már, hogy ezért várom az idtech5-öt, mert ha tuti lesz, akkor jó eséllyel venni fogják a cégek, mint a cukrot és minőségi/optimalizált játékokat kaphatunk... mellesleg nem kell az engine-nel dolgozniuk, hanem több idő marad a tökéletes atmoszféra/hangulat megalkotására
(mellesleg szerintem ebben szenvedünk most legnagyobb hiányt) -
Fáraó
őstag
Tipikus Crysis-Cryengine topik.
Az azért bíztató, hogy konzolra is megjelenik, tehát most már optimalizálni kell, nincs mese.
-
hackeeeee
Jómunkásember
De ugye az ID kicsit más technológiával dolgozik. Tudtommal Carmack bácsi nem teljesen DX párti
Ő megmaradt az OpenGL-nél... 
-
juliabrilke
veterán
Már csak egy jó sztorit kell hozzá találni, izgalmas játékmenettel.
Mert anélkül megette a fene a szép grafikát... -
BalaNce87
addikt
Hát jónak jól néz ki, de ez így volt a a Crysisal is, a történet; ahogy elkezdődik az alienes rész egy nagy trágya lesz az egész. Érteni meg nem értem minek kell új motor, a "régi" mai napig a legszebb grafika + DX10-es játék nem is létezik, látványban legalábbis nem, de már a DX11-ről megy a téma. Talán azért is kell új motor hogy ne legyen olyan szar, mint a 2.0 és egy átlag gépen is menjen 50 fps körül high beállításon, persze ehhez naívnak kell lenni/em hogy azt képzeljem ez így lesz.
Inkább gyúrnának rá a DX10-re normálisan úgy hogy lássam is rajta, és ne azt hogy szánalmas butításokkal legyen több fps-em pl.: Far cry 2, vagy ne csontra úgy nézzen ki mintha DX9-be játszanék (szarabb teljesítménnyel), igazából ez lehet azért van mert az ati előjött a DX10.1-el, így elhagyva a 10 normális kidolgozását vagy más oka volt, de végülis mind1 az ok. -
mephi666
nagyúr
amúgy eszembe jutott pl a thief... na, abban meg kicsit komolyabban volt megoldva a rejtőzködés, mint itt
pedig kb 10éves játék... amikor játszadoztam vele, itt-ott már majdnem véreset hugyoztam, úgy meg kellett szenvedni 1-2 küldivel
de a hitman is elég innovatív volt... meg ha más stílusban még jobban visszamegyünk a múltba: ott volt pl a street rod: kocsit szerelhettél/festhettél/tuningolhattál benne... tele volt csomó hatalmas ötlettel meg ami csak kell... és az fáj, hogy méltó "remake"-je nem készült azóta :S -
törölt tag
Mar a logo-t is az NV-hez igazitottak .

-
Skizz
addikt
Én meg a kettő között voltam... nem végigrohantam, de nem is bujkáltam. Ha volt egy nagyobb csapat akkor rájuk ijesztettem, aztán teljes tűzerő, majd láthatatlan mód bekapcs, és 4en vizsgáltak meg minden egyes bokrot, nemaz hogy 1 keres, 2 fedez, 1 elrohan segítségért... etc.
-
mephi666
nagyúr
ezt még nem láttam ebben a formában... viszont a régi idtech5 bemutatót meg a hd rage trailereket igen... nagyon durva lesz szerintem...
már nagyon várom...#48: én is gondoltam erre, hogy a hasonló gondolataim beírom, de mégsem tettem
több tucat régi játékot fel lehetne hozni példának, hogy milyen innovativitást hordoztak magukban... rengeteg jó játék volt, ami televolt lehetőségekkel... ez a nanoruci nem tűnt a szememben olyan nagy mérföldkőnek... de itt van mondjuk a bioshock (10/10es játék szerintem is), ezt is csomóan istenítették, hogy mennyire ász meg állat... csomó lehetőséggel meg mindennel: pl weapon modok, plazmidok, stb... a bioshock rendszere olyan, mintha a systemshock2-én csomót egyszerűsítettek volna...
tehát mégsem olyan innovatív
a deus ex 1-2 és a ss2-bioshock között lehetne párhuzamot vonni pont emiatt, mert a "folytatás" rendszere mindkét helyen egyszerűsödött sokat... -
Morden24
nagyúr
a nanosuit az eddigi legjobban megvalósított ilyen jellegű probálkozás
Ezt a kijelentést mire alapozod? Láthatatlanság már az AVP-ben is volt, összességében meg egy Deus Ex pl. lenyomja a nanoruha 4 opcióját, mint a bélyeget.
az AI meg átlag fölötti.
He? Egy olyan programban, ahol az enemy-be még az sincsen beleszkriptelve, hogy egy kocsi elől lehetne pl. vetődni?
Egyébként semmi bunkóság, de mondjatok már példát az AI átlagfölöttiségére, mert bár az átlagot simán hozza, semmi érdekfeszítőt nem vettem benne észre. Az AI még arra is képtelen, hogy ha kilősz egy csávót a kocsi ágyújától, akkor a mellette álló koreai beszálljon és darabokra szedjen. Autóval elütni meg végképp nem próbálkoznak, pedig utóbbira még a Timeshift-ben is volt példa.
Na meg persze ott az ultimate kedvencem, koreai képzett katona sétál a lángoló hordó mellett, és megvárja, hogy felrobbanjon. -
rup1u5
nagyúr
Id Tech 5 HD

Skizz: Nem tudom te mivel játszottál de én elég komoly AI-val találkoztam Crysisban. Taktikáztak, hogy hogyan kerítsenek be és sokszor okoztak meglepetéseket. Számomra nem volt egyszerű "végigszaladni" a pályákon még normál nehézségi szinten sem. Ha meg az ember legnehezebbre rakja akkor igencsak fel kell kötni a gatyót. Láttam én is furcsa viselkedést az AI-tól de javarészt ledöbbentem a taktikázástól. Lehet ez annak is köszönhető, hogy én inkább a lopakodós, becserkészős stílus híve vagyok és nem a végigrohanok és hentelek-é. Számtalanszór játszottam újra ugyan azokat a pályákat a legkülönfélébb megközelitéssel és stílussal és sosem láttam kétszer ugyan olyan reakciót.
Szerintem jó munkát végeztek. -
Skizz
addikt
Normális AI-val nem lenne unalmas. De ezek a hülye koreaiak (játékban
) nagyon hülyén reagálnak minden helyzetre, egyáltalán nem realisztikus. Szemet hunynánk sokan a nagy gépigény fölött, ha viszonylag bugmentes lenne a motor, és valóban lehetne taktikázni a játékban, hiszen akkor még így 2 év után is kihívást jelentene. És tényleg lenne értelme a nanosuitnak, mert így csak végigmész minden pályán mint egy félisten, mindenkinek leszeded a fejét a segglyukán keresztül és ennyi. -
mephi666
nagyúr
ez nem divatfikázás, ez az én saját véleményem... kipróbáltam a játékot... meg a warhead-et is, de nagyon nem jött be... 10-20percig játszottam... szépnek szép, de ez számomra kevés... ennél még a régi vektorgrafikás delta force-ok is sokkal jobban lekötöttek... biztos van rengeteg ember, akinek tetszik, de csomó olyan is van, aki az én véleményemet osztja... ez van... csomó olyen játék van, ahol nem a sztori oldaláról kezdenek építeni, hanem összerittyentenek egy motort... mindenféle csilivili effekttel meg atomvillanással megfűszerezik és dobnak rá egy zs-kategóriás sztorit... :S
-
N4ri87
senior tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Pontosan erre gondoltam, amikor a #33-as kommentet írtam
-
Apophis
őstag
Látom másfél évvel a kiadás után is megy a divatfikázás, techdemózás, pedig az alap Crysis játékmenetével semmi probléma nincs, minden stílus kijátszható, innovatív, a nanosuit az eddigi legjobban megvalósított ilyen jellegű probálkozás, az AI meg átlag fölötti.
Ez a 3.0 meg inkább - mint valaki már mondta - 2.5, átdolgozott konzolverzió. Én remélem, azért a brigád elsősorban PC-re fejleszti, nem lesz az irányítás és játékmenet konzolos.
-
Mikiller
aktív tag
Az a baj, hogy csinálják ezek a jobbnál jobb engineket, de a saját játékukon kívül más nem nagyon akar fejleszteni rá.Még az UT motorjára csak csak jönnek játékok, de erre nem, vagy csak én nem tudok róla.
-
mephi666
nagyúr
azért több lehetőség van a dx9-ben, mint amennyit általában kihasználnak/kihasználtak
anno emlékszem, hogy pl ut-ben detail dextures opcióval milyen brutálul néztek ki a textúrák... közel mentél akkor egyre nagyobb felbontásúra cserélődtek... és ez dx7+s3tc feature volt... azóta dx8-9-10-10.1=majdnem 3.5 generáció lement és itt-ott visszafejlődést érzek... pl fallout3ban még hr textúra csomaggal is csúnyák voltak a textúrák mindenhol közelről... elég amatőr vagyok a programozáshoz, de én úgy érzem, hogy igazán kemény dolgokat opengl-ben lehet összehozni... ha jön a cryengine3, jöjjön az idtech5 is és majd meglátjuk melyik lesz profibb munka
idtech4-et leszámítva szerintem elég profin hozták össze a dolgokat mindig carmackék... ha megvan a szükséges vas, akkor szakít a motorjuk, mint az atom... pl anno quake2 elment egy p166mmx+voodoo1+32mb sdram kombóval fullon gyönyörűen, röccenés nélkül... aztán quake3 pedig 166mmx+voodoo2+64mb sdram konfigon jól beállítva szintén gyönyörűen ment... egy p2-300-al meg már fullon hasított... jól összevolt az rakva... most meg csomó játék a híresen szar optimalizációjáról/skálázhatatlanságáról híres: pl gta4, krájzisz, stalker cs-nek is erőmű kell meg még vagy 100 játékot fel lehetne sorolni...#39: pont ezt írtam... quake1glide+quake2+quake3 elment voodoo-val 3dfx glide módban frankón p1-en

-
PowerBuldog
veterán
-
N4ri87
senior tag
asszem nálunk hozzá értőbb emberek is mondák már, hogy a crysis szarul van optimalizálva
-
hackeeeee
Jómunkásember
Olvastam valahol, hogy vmi nevet levédett a Crytek. Meg is van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az a baj, hogy ez nem igaz

Haver mesélte, amikor kitört pl. a GTA IV láz. Úgy ment be a vevők ~90%-a, hogy ő a GTA IV-hez szeretne gépet venni, vagy ahhoz VGA-t, vagy procit, és ugyanez megy a Crysis-el is. (pl. van vmi 9200as ATI-ja, meg 462-es celeronja, és közli, hogy szaggat a Crysis. Amikor közlik vele h régi a gépe, akkor meg van sértődve
, és sokalja, hogy mennyit kell rákölteni, aztán meg rákölti, hogy tudjon játszani...)Szal, elég sok ilyen ember van, aki csak azért fejleszt, h valamelyik játék elfusson...
-
gfefe
őstag
Na majd kiderül, hogy mivel fut és hogyan... a lényeg, hogy még játék a láthatáron sincs vele így még optimalizálhatnak... az fix, hogy én a konfigomat most vagy egy évig nem bontom meg... Optimalizáljanak rá és kész ki van adva nekik az ukász

Amúgy meg csak nem teszik meg, hogy a most jónak számitó 3870, 8800gt és hasonló kaliberü kártyákon ne fusson el értelmesen... Ha meg még is akkor meg lesz a véleményem az egész projectről....

-
PH-User
addikt
válasz
sosperecek18
üzenetére
Szerintem egy játékért nem fog sok user fejleszteni.

-
wednesday
őstag
Kicsit csiszoltak a grafikán, ez nem egy vadi új motor. A 3-as elnevezés a konzolok miatt lehet.
És ez a grafika DX9, ha már konzolokon megy, mivel azok azt használják. -
Fairplays
aktív tag
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Igazából egy szimpla mész és lősz játék, de még ezt sem tudták jól megcsinálni, mert jó pár idegesítő rész van benne ami miatt többet nem játszom végig, egy is elég volt. Örültem mikor a végére értem végre.
Az idegen bázisig azt hittem, hogy neki esek majd megint, de az nagyon sz@r rész volt. Aztán ott a repülős, rész, és a vége se tetszett. Viszont a havas rész a zseniális lett. Összeségében nálam nem ütötte meg a mércét, de megtudom érteni, ha valakinek tetszik. Nekem a bajtársaim személyisége meg a párbeszédeik nagyon tetszettek. Vagy nagyon utálni, vagy nagyon szeretni játék.
Nem hiszem, hogy az új részben többen tudnak majd mutatni. Az is csak a grafra fog rámenni.Morden24:
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hát a DX9-es kártya nem tudja futtattni a DX10-et
Ha csak a kártya maga nem DX10-es, vagy 10.1-es.DX11-nél (hangsúlyozom) ELVILEG a DX10.1-es kártyák fogják tudni a DX11-es cuccokat, de a DX10.0-ások nem. De mint mondom, ez csak feltételezés volt, fene tudja, hogy lesz ez. Csúnya dolog lenne azért

-
A grafika az tényleg nagyon állat, csak attól tartok, ahhoz, hogy ilyen grafikán, magas felbontáson játsszon valaki, kb gtx285 quad sli fog kelleni. Bár ne így lenne!
-
old gray
addikt
Ez egy egérrel és bill.-el irányítható 3DMark.
-
gfefe
őstag
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
A crysis nagyon megosztotta szerintem az embereket... Nekem momentán bejött... és legerősebb szinten a gépemtől bírt legjobbb felbontáson igen is kellemes volt végig nyomni.... Bár tény, hogy a warhead jobban sikerült....
Én azért kiváncsi leszek a folytatásra... a sztori és a játék felépitése nekem bejött.

-
Morden24
nagyúr
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
új enige-el, hogy megvegyék az emberek
Pontosabban, hogy a konzolosok is megvegyék

-
-=Sziszi=-
aktív tag
Ez mi? Mintha pár éve már láttam volna?
Nem látom mi benne az új. Persze csinosítottak rajta, de új enige-nek mondani az pofátlanság. Ja hogy csak így tudják eladni a sz@rjukat?
Nem az enige a sz@r, hanem a játék amit csináltak rá. Most csinálnak egy Crysis 2 ami játékmenetben ugyan az a fos lesz, mint az 1, de elvileg egy új enige-el, hogy megvegyék az emberek, mondván ez új, szebb, jobb. Kell az "új" enige mert az előzővel is sokan játszottak Ultra High grafon szaggatás nélkül és különben is már csúnya.
A játékosok nagy részének a graf az másodlagos. Írtak egy bitang jó és gyönyörű motort és techdemo-ként kiadták a crysis-t. Most kéne csinálniuk valami jó játékot és a grafot hagyni a csába, mert az már a crysisban is szép volt. -
rankesz
veterán
Hát annyira lényeges minőségbeli ugrást én sem vettem észre, de lehet csak a vidi minősége vagy a szemem a hunyó...
-
RexpecT
addikt
Besza-behu
. -
hackeeeee
Jómunkásember
Szépnek szép, De optimalizálnák is rendesen. Kapásból csökkenne a gépigény, legalábbis szerintem. Hátha ezt már optimalizálják rendesen :\ Nem ártana....
@gfefe: Tudtommal a DX10.1-es kártyák kompatibilisek lesznek a DX11-el, de ez csak ilyen "felröppent" infó volt annak idején, fogalmam sincs, hogy jelenleg, hogy is áll ez.
Amúgy a FarCry2 motorját, nem véletlen a Crytek-ből kivált emberek készítették?

-
gfefe
őstag
Ez még dx10.1 et használ vajon vagy már dx11 et?
Számomra ez egy lényeges dolog mert ha 11 et akkor kezdem szétmorogni az agyam, hogy végre van egy "bika" konfigom és megint nem tud majd vmivel jól boldogolni... bár erre számitani lehetett

-
tomi_mod
aktív tag
Lehet hogy "3", de számomra nincs sok látható különbség. Egyedül az erdősvízeséses rész megvilágítása volt sokkal realisztikusabb mint eddig, de nem hinném, hogy a Cry2 vel ezt ne lehett volna kihozni.
Sztem a 3 csak a konzol miatt készült ráncfelvarott 2!
-
Morden24
nagyúr
Erről a videóról sok különbséget nem vettem észre a Krízishez képest, ha csak azt nem, hogy most már minden füstöt ereget.
Amúgy hátha játékot is tudnak csinálni belőle, nem csak motort. Kíváncsi leszek rá.
-
_Scythe_
aktív tag
Szvsz az egész úgy ahogy van áll-leejtős. Messze ez a legfejlettebb engine, amit valaha láttam, pedig a CE2 sem volt kutya. (ott debütált ugye az SSAO, hogy csak egyet mondjak)
Aki szerint meg a Crysis nem volt jól optimalizálva, annak nem sok fogalma van a 3D-ről...
Ennél csak az jobb, mikor a COD-hoz hasonlítják. Ha-ha
Alig várom, hogy élőben lássam! -
twollah
nagyúr
Ha a PCs resz konzolos lesz akkor lehet arra szamitani, hogy konnyu lesz a jatek.
-
O_L_I
őstag
Szép nagyon. De azért nincs solyan léptékű fejlődés mint a cryengine 1 és 2 között...
(talán mert még egy mai középgépen is éppen hogy normálisan kezd futni a crysis?) -
Skizz
addikt
Remélem PC-re nem csak gagyi konzolátirat lesz majd...
Azért az erdős rész álleejtős. -
alien_
őstag
Kéne ebből egy HD verzió. Csak én láttam a demonstráció alatt szaggatást?

-
mephi666
nagyúr
válasz
PowerBuldog
üzenetére
hát jah... meg nem csak ez, hanem hogyha szépnek szép, de játékélményileg nagy nulla a játék, akkor sokat érnek vele... mert akkor max csak a 14körüli véristvánt és klónjait köti le, akiknek elég a csilivili... a cryengine2 is már a 3dmark-okra emlékeztet, amikhez mindig csak pár év múlva lesz megfizetehtő áron vas, amin normálisan fut is... azt nem tudom, hogy a vérszegényebb konzolokon hogy fog majd menni, ha többszázezres pc-k összecsinálják magukat alatta? vagy ott farcry1 szintű grafikát kap majd a páciens?
-
PowerBuldog
veterán
Kenjék a hajukra. Ha olyan lesz az optimalizálás mint a CryEngine 2-nél (Aka Crysis) akkor ezt sem fogja futtatni semmi max grafikán jó pár évig.

-
sosperecek18
őstag
Hát már a korábbi CryEngine-k sem voltak csúnyák...de ez
Ismét lehet fejleszteni ha ezzel az enginnel kiadnak egy játékot....
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- TCL LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Habár még javíthatnak rajta .
talán új vga...
(azok azért elég gyengécske teljesítménnyel rendelkeznek egy gamer pc-hez képest)
kkíváncsian várom.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(mellesleg szerintem ebben szenvedünk most legnagyobb hiányt)