Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok77
tag
Ez a teszt elég érdekes és meggyőző, mindenesetre örülök, hogy a 2600k vettem anno.
-
BoogeyM@n.
aktív tag
Jó teszt először is köszönöm remélem BF3al is megnézitek mert sokan reklámozzák mennyire profitál a több magból meg kell neki 6is mert kihasználja hát megnézném mennyit xD
[ Szerkesztve ]
Zotac GTX470^^E8400@4.0GHz^^4GB1066MHz^^ SoundBlaster7.1^^ Roccat Kave5.1^^ LG 22" W2452V^^ CoolerMaster Hyper212+^^
-
Koley
tag
Jó kis teszt, és a core i7 2600K is egyre jobb árban van, év elején még nagyon borsos volt, de mostanság szerintem már megfizethető áron van, 61k-ért is beszerezhető ha jó helyen veszi az ember
-
Interceptor
addikt
Teljesen egyértelmű ha a tesztet nézzük, hogy a mostani "DX 10 és Dx11"-es gammák fele alatt 1920*1080-ban is VGA limit van, viszont van ahol kell a 3,3-3,4 Ghz. Nekem ebből az jött le hogy erős VGA kell ehhez a felbontáshoz és minimum 3,5 ghz-en járatott 4 magos proci. HT nem hátrány.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Piftuka
veterán
válasz #98593280 #222 üzenetére
"Számomra a "vehetünk" szó azt jelenti hogy bemegyünk a boltba és most megvesszük. Ez nem új gépet jelent??? Az új gép vételével kapcs. véleményemet meg már kifejtettem..."
Alapvetően igazad is van. Aki most készül vásárolni egy teljesen új konfigurációt, annak nyilván egy Sandy Bridge alapú számítógépre érdemes azt felépítenie, hiszen jelenleg az a legfejlettebb.
A 2400-as, vagy a 2500-as processzorok bármelyike, egy hozzájuk illő, stabil alaplappal például remek alternatíva.Mindamellett számomra nagyon hasznos volt ez a teszt, mert újfent igazolta, hogy a Core i5-760-as processzorom meglehetősen "jövőbe mutató" választás volt tavaly decemberben.
Igaz, én nem vagyok "hard core" játékos, sem "3DFX-es szilikongyerek", de jó tudni, hogy amennyiben egy nagyobb teljesítményű videokártyára lesz szükségem a jövőben, úgy ez a processzor még mindig arányosan, s jól ki fogja tudni szolgálni azt.
Amellett ez a processzor is elég hatékonynak számít energiagazdálkodási szempontból.
(Én is alapvető fontosságúnak tartom, hogy még a nagyteljesítményű számítógépek is minél kevesebbet fogyasszanak.)
"Aquila non captat muscas."
-
bandus
veterán
bázeg fless, egy ilyen cikk megírása mellett, hogy a fenébe van még időd grindelni?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
yakuza.tora
addikt
válasz Motion_Blur #287 üzenetére
Én meg azt várom, hogy a 6970 ára is hasonló mértékben csökkenjen, és akkor kap egy tesót a "kicsike". Persze, ez nem mostanában lesz, de egyelőre nincs is még szükség akkora teljesítményre...
[ Szerkesztve ]
Alléz Olympique de Marseille!
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz Motion_Blur #292 üzenetére
Ez nem olyan, mint a 4870, hogy ha hűtőt cserélsz, akkor para van?
-
_Volkovy_
nagyúr
Rég mondtam ilyet, de az 5870 erősebb, mint amit ki tudnék használni..
Ami jól van leprogramozva, az fullhd-ban maxon 60 fps stabilan, amit meg elcsesztek, azon a nyers erő se segít. (lásd: Metro, ami egyébként elég semmilyen játék..) -
kop8
őstag
Igen, nem is rossz
A gigabyte pont jó lenne nekemMire lessz rá pénzem lehet még olcsóbb lessz
Ez lassan már kihagyhatatlan vétel lessz!Scholes9:
5870-ből 1db is elég lenne, majdnem ott van tudásban mint egy 6950!
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Scholes9
nagyúr
Ehh ez nem is tudtam, h ennyi, ennyiért best/buy, nem kérdéses, CF megvan ~100k-ból és azért az egy jó ideig elég lesz Az AMD igen agresszívan tolja lefelé az árakat, ahogy nézem.
kop8: elég persze, jó kártya ez, ennyiért meg tényleg kihagyhatatlan
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Motion_Blur
félisten
válasz _Volkovy_ #282 üzenetére
Én pár napig kipróbáltam a CF-ben az 5870-et, nagy ereje volt
Szerintem inkább berakok a mostani mellé egy ugyanilyet, minthogy eladjam ezt bukóval és vegyek egy GTX 570-et, HD 6970-et a másik kártya árán.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz Motion_Blur #281 üzenetére
Csak az a baj, hogy a bevezetés óta folyamatosan szar a CF. Majd ha mindig, minden alatt működik, legalább 80% sebességnövekedéssel.. Na majd akkor. Addig minek etessek még egy plusz kártyát, hogy jóesetben bugos legyen, rossz esetben még le is kelljen tiltani?
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz Motion_Blur #277 üzenetére
Ha lesz hozzá így a technológia bevezetése után pár évvel rendesen driver, meg úgy általában működni fog ahelyett, hogy minden játék topikjában a CF tulajok sírása megy, akkor elképzelhető.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ha csak a proci szorzóját variálom fesszel együtt, az ő fogyasztásváltozásáról kapok adatokat. Magának a procinak nehéz lemérni közvetlenül a fogyasztását, kivéve, ha az összes kakaó digit VRMen keresztül megy és jól kalibrált a kiolvasás..de ez régen sem ment..lásd QuadGT ABITok pl.
Egyébként tényleg az a lényeg, legyen frankó energiamenedzsment. Nem mindegy azért, hogy loadban 360W, idle meg 100W a fogyasztás..tápom hatásfokát figyelembe véve 3xos a szorzó a két állapot között.Nálam pl. a kis ház és a csendmániám miatt fontos az alulfeszes tuningolás. És ebben jó partner a B55, alapórajelen 1.35V->1.2V..nem mindegy. Persze nem lehet összevetni a Szandikkal, de azért nem rossz ez így se.
[ Szerkesztve ]
-
ZIL
tag
Fogyasztásmérővel csak a rendszer egészének a fogyasztását tudod mérni, és mivel elég sok az ismeretlen tényező benne (táp, RAM, VGA, alaplap, meghajtók, hangkártya, ventilátorok...), nem igazán alkalmas a processzor fogyasztásának mérésére. Persze arra tökéletes, hogy ellenőrizd összesen mennyit lehet spórolni az óberkodással, de szerintem a CPU és a VRM termikus és elektromos terhelésének csökkentése ugyanúgy hasznos már önmagában is (pl. halkabb hűtés).
-
yakuza.tora
addikt
Ó! Ez jól hangzik! BE-s procihoz még nem volt szerencsém...
A 4GHz-t csak úgy beírtam, mert ahogy látom, ezt azért simán viszik a C3-ak. Főleg, hogy vízhűtést fog kapni a kicsike.
Nyilván azzal fogom kezdeni, hogy kitesztelem, 1.30-1.35-ön mennyit bír.ZIL: Az sem rossz!
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
A listán még a 5870 is szerepelhetne mert nem gyenge videókari!
A 6950 és 6970 csak egy kicsit gyorsabb az 5870-nél, nem is értem mi szükség van ezekre az új videókarikra.
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ne nagyon támaszkodj azokra az értékekre..ugyanezen alapulva igaz lehetne a szenzorok által mért nyugalmi szobahőmérséklet alatti érték is..
Nálam is volt 880GMHs lapjuk, köze nem volt a fogymérős értékekhez, pontosabban a tuning általi változásokat nem tudta jól megsaccolni.. -
ZIL
tag
Az AsRock lapoknál az IES megmutatja mennyit zabál éppen a proci. Ha jól tudom ezt a VRM vezérlő áramköréből olvassa ki, tehát nagyon nagy eltérés a valóságtól nem lehet benne. Annyi csak, hogy minden beállításváltoztatás után újra kel indítani az IES-t, hogy frissítse a paramétereket.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Honnan veszed a proci külön fogyasztását..? Ha szoft mérés, felejtsd el..
Én fogyasztásmérővel nézegetem a dolgokat, az közelebb áll a valóshoz.Egyébként kinek-mi..részemről az alapfeszes 3.6GHz a szimpatikusabb.
Persze az vicces, hogy X2 555BE VIDje 1.35, B55ként meg elég neki 1.2.
Ja, C&Qval 800MHz@0.9V..minek piszkálgassam kézileg ezt szerinted? -
ZIL
tag
Én inkább az agresszív alacsonyfeszes tuningra megyek, minthogy a gyári energiatakarékosságot használjam. Amíg az energiatakarékossági funkciók be vannak kapcsolva addig nem mehetsz le igazán a feszültséggel, és alig hoznak cserébe valamit. Üresjáratban 1-3W-ot spórolnak terhelve meg semmit. Kikapcsolva, és alulfeszelve 1W körül mész följebb üresjáratban viszont akár 20-30%-al lejjebb teljes terhelésen. Ugyanez a procim 3,3GHz-en 1,22V-on 5,5W üresben és 65W IBT alatt (de annyira úgysem terhel semmilyen normál alkalmazás).
-
04ahgy
nagyúr
"Egyesek bizonyára hiányolni fogják az LGA1366-os Core i7-et, azonban az LGA1156-os Core i7 mellett nem láttuk értelmét ezt is letesztelni, hiszen a háromcsatornás memóriavezérlő előnye játékok alatt vegyes, vagy VGA-limites szituációkban nem mutatható ki."
Hiányolok valóban. Nem a 3 csatornás RAM kezelés miatt, az tényleg lófütty, s köze nincs a grafikai teljesítményhez. A Lynnfield CPU-k viszont magukban hordják a PCIe vezérlőt is, a Bloomfield / Gulftown viszont nem. Ez véleményem szerint kimutatható, gondolok itt a CPU ---> VGA vs. CPU ---> X58 ---> VGA útvonal eltérő latency értékeire.
Közismert például (alátámasztandó állításom), hogy Sandy Bridge CPU még kisebb órajelen is "jobban adja", mint Nehalem / Westmere.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
ZIL
tag
válasz yakuza.tora #261 üzenetére
Nekem egy reaktivált 555BE van 3,5GHz-en és a fogyasztása nem megy 80W fölé még IBT-vel sem. Alapórajeles i5-750-et tuti befogja, és csak 22-be kerül!
-
Milka 78
nagyúr
+1 Engem is nagyon érdekelne egy ilyen teszt a most fellelhető procikkal,vgakkal,mert mindenhol csak i7-es tesztek fellelhetők.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
18as szorzóig megy a C&Q, nem kell választani tuning és energiatakaréskosság közt. 250es refclockkal pl. 16 és 4 között vált, tehát 4GHz vs. 1GHz, utóbbihoz 1V alatti fesz társul általában.
Egyébként a 4GHz is felesleges..hacsak nem vagy maximalista, sokkal jobb egy 3.6GHz körüli alapfesz vagy alatti érték, kedvezően hat a fogyasztásra (50-60W a különbség 1.3 vs. 1.4V között) és fullhdban hamarabb lesz akadály a VGA, mint a húzott X4. -
yakuza.tora
addikt
Azért nem lett volna haszontalan CF-SLI teszteket is betenni, ha már csúcskategóriáról beszélünk. Ott egyébként számít a magok száma és a plusz szufla???
Mellesleg ez a teszt arról győzött meg, hogy nekem most simán elég lenne egy C3-as Phenom 955 BE. Boltban, garral 28K-ért (használtan 24K) meg lehet venni és 4GHz-n kihajtja a 6970-et. Ha nem játszom, akkor pedig vissza lehet venni az órajelét és így még a fogyasztás is korrektnek mondható.
-
Fail3D!
addikt
hmm ugynezki szopoagra kerultem 30k alatt megsem erdemes alaplapot vennem vagy akkor a 14k veszem ami a legolcsobb rovid tavon de abba max 2 memo foglalat van de en 4 darabbal akarom emgtoni legabbis olcsonak tunt amit ramnak kineztem igy... de ha meg 20 k korul vennek ami kezeli a 4 t penzkidobas lenne 1 even belul levaltani 1 kb 30 k korulire ami mar vegre tuning lap... lekell szoknom a cigirol
-
Z_A_P
addikt
Civ5:
Némi értelme volt annak, hogy mindhárom eredményt felírjuk, mert jól látható, hogy a program jól mérte fel a videokártyák és a processzorok erőviszonyát is.Ez valami vicc?
Tehat a GTX570 ertekei ~2237, a 6870 pedig ~1600
Illetve 580 / 6970 = 2600 / 2100Ergo a PH szerint az 570 gyorsabb mint a 6970, mivel jol merte fel az eroviszonyt?
OK
-
shteer
titán
jó teszt, jó végeredmény thx!
szerintem jónak tűnik..
-
Yany
addikt
BF: BC2 CPU terhelésénél még mindig nem értek egyet a konklúzióval. Netes játék alatt, ahol 32 ember szaladgál egész más igényeket támaszt a játék a proci felé, mint egy előre letárolt útvonalú benchmarknál. Muszáj ismét megemlítenem, hogy egy 2.83 Ghz-es Q9550 tuningolva BFBC2 alatt 3.7 GHz-en szárnyakat kap... redb*ll nélkül is.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
törölt tag
"Csak a H67-be és P67-be, valamint a később érkező Z68-ba garantálják majd az YB CPU-kat"
Ezt hol olvastad? Én úgy tudom az összes 1155-ben működni fog az Ivy. Egyébként természetesen 2500K-hoz mi P67-et ajánlunk minden esetben, cask felhívtam rá a figyelmet, hogy a H61-es deszkákkal nagymértékben csökkentek az 1155-ös lap árak és aki i3-2100 -ban vagy egy i5-2300/400-ban gondolkodik, annak akár jó is lehet. Nem biztos hogy kell pl. SATA3, úgysem használja ki még szinte egy SSD sem, ezenkívül az USB3 sem biztos hogy mindenkinek a lépfenéje ma már.
Kevesebbet meg FPS-ben nem fog tudni a H61, max RAM bővítés esetén csak single modulokat fogad el, nincs RAID, CFX meg hasonlók...
Lényegében 26+12-ből meg van egy H61 + 2100 kombó. Ami egy Phenom 955-höz mértem csak pár %-al kevesebb játékok alatt, mindamellett gazdaságosabb a villanyszámlára nézve
-
Fail3D!
addikt
-
Recon666
Közösségépítő
Ha nem húzod, minek K-s prociért plusz pénz kiadni? Mi van, ha valakinek kell USB3 és több Sata port vagy épp SLI támogatás? Ha neked ezek nem kellenek,akkor rendben, de akkor egy 2500k-s proci is felesleges, mert annak pont a tuning miatt lenne értelme.
[ Szerkesztve ]
-
sampe
aktív tag
tetszett a teszt, jól ki lehetett mutatni a vga-k beli különbséget, itt a procikon már nem nagyon múlik semmi sem, lehet hogy csak én hiányolom, de azért néhanéha belevehetnék egy régebbi e8400 v q9550 es teljesítményét is hogy azok épp mit mennek
még1x grat a teszthez szép munka
"A bosszú a legédesebb gyönyör a dugás mellett" 2Pac // Ha elfelejtenék PÜ-re válaszolni, írj emlékeztetőt nyugodtan, ember vagyok én is.
-
Fail3D!
addikt
1 evre vennem... mivel most ha eltudom adni a regi confom ennyi ferne bele... masik ha nem tuning orulteket nezunk.. 1600 v 1333 megy a ram nem mind1? jatekban eszre veszi az ember hogy 8 giga 16 v 13? mag a betoltes de azt az 1 mp kibirom meg elindul lehet olcsobbna is kirakni 1 jatek configot nem hiszem hogy akkora bojtje lenne ennek rovid tavon. nagyon gondolkozm azon is hogy van e ertelme akar 2k val tobbet fizetni az 1600 ramert... epnisz meg ilyen keves penzbol nem szamit, arra ott az igazi ha nagyon kell teljesiteni latvanyban
[ Szerkesztve ]
-
Sundesz
őstag
H61 a teljesítményt nézve megegyezik a H67-el, a P67-hez nem tudom hogyan viszonyul az előző kettő (utóbbiban mennek 1333 feletti memóriák is). Itt inkább a szolgáltatásoban van nagy különbség, az alap sebesség nem igazán függ már a chipsettől, mert ugye minden a processzorba van integrálva. Mondjuk a legolcsóbb H61 lap ki tudja milyen...
[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
-
Fail3D!
addikt
válasz Recon666 #242 üzenetére
oks de mondj olyan adatot hogha 1 even belul nem huzom a procit akkor alap alpotban menne a proci mivel tudd tobbet a 30k lap a 12k lapnal erdemi infot mondasz igazat adok de csak azert mert 30k... es nem usb 3 al gyere vagy 4 sata portal mikor nekem a 2 eleg es mivel 10k is fontos most ezert inkabb valtanek majd 1 ev mulva erosebb lapra mint most mikor semmi ertelmet nem latom egyenlore.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Motion_Blur #243 üzenetére
Ennél? Nem.
-
Recon666
Közösségépítő
-
Fail3D!
addikt
36k ert 4 giga ram jo alaplap... megneztem en arulom a legolcsobban szerintem elviszik hamarosan... amugy csak nagyon a keret hianya miatt akarok alaplapon sporolni a huzas annyira n em erdekel meg ennel a procinal szerintem jo darabig nem is fontos 12k ha veszek alaplapot...nemtud usb 3 esetleg ami nem nagy szam mert nincs olyan eszkozom stb.. szoval ha a procin igazan nem lassit akkor szerintem ez lesz a legjobb vetel csak kerdes tenyleg alapjaraton hagymo a procit akkor van e akkora teljesitmeny vissza eses...
-
félisten
A Sandy Bridge procikból egyedül a "K" jelzésűek tuningolhatók.
Ha nagyon szorít a keret lehet valami olcsó lapot venni.
Igaziból ami tényleg számít(sztem) az új csatolófelület(USB3, SATA3).Egyébként az E8xxx-ért még nagyon jó pénzt fizetnek, most szabadulj tőle.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Fail3D!
addikt
megrangatva? nem annyival veri hogy az 1 tuningal behozza.. mivel ha mar tuning azthiszem olvasgatasok alapjan az e8400 se pici tuningpotenciaval bir... bar en ugyvagyok vele nem igazan szeretem huzni a procit... annyival szerintem nem tud majd tobbet hogy megerje foleg ha full hd ba nyomja valaki a 33 fps es a 34 nem olyan nagy diferencia, hogy megerje. na mind1, remlejuk sikerul i5 re valtanom, mert azalatt kozep tavon is mar felesleges ktg-be vernem magam szerintem, inkabb sporolok 1-2 honapot.
-
went@r
csendes tag
Nekem pont most érett meg a csere a jó öreg E8400, HD4870 összeállításról egy új platformra és a kellemes árképzés miatt egy 2500K 6950(@6970) -re esett a választásom. Mivel az előző rendszer a Maximus Extremem miatt már DDR3-as memóriákkal ketyegett így minimális 68k befektetéssel kaptam egy minden tekintetben naprakész gépet.
Szvsz egy 2500as procival szerelt rendszer ugyanúgy megfelelt volna a csúcskategóriás jelzőnek mint egy 2600as mivel mint azt a korábbi sandys tesztben láttuk közel sem olyan gyors a nagy testvér mint amennyivel drágább. Ennek fényében, ha valaki hozzám hasonlóan most áll platformváltás előtt és a maximumot akarja kihozni adott értéken akkor egy 1155 platform azon belül egy 2500as mindenképpen ésszerűbb választásnak tűnhet mint egy "kifutott" platform amire nem sok fejlesztést fogunk látni és nem mellékesen árban sem kínál kedvezőbb alternatívát.
-
LGLuke
őstag
Szerintem q9400-at írt: Íme
Amúgy tuning után biztosan jobb lenne. Ma már sok játék kihasználja a 4 magos CPU-kat. Q6600-at kicsit megrángatva biztosan időtállóbb, mint az E8400.
Az más kérdés, hogy azonos generáción belül nem érdemes szerintem cserélni, mert nagy többletet nem kapsz.Én addig használok általában egy terméket, amíg lehet, aztán veszek újat, ha már az előző nem elég.
Most is A64 3500+ egy magos rendszerről váltok i5-2500k-ra.
Persze nem kell ennyit várni, de nekem nem volt sürgős eddig.
Viszont az biztosan pénzkidobás, mikor csak valaki azonos generáción belül vált terméket, mint ahogyan az is, mikor a következő generációra vált:
lásd i5-750 vs i5-2500k -
Fail3D!
addikt
nemtudom hogy miert irta valki hogy az e8400 erdemes lenne lecserelni q6600, de jatek szinten az e8200 is lasabb a prohardver tesztek alapjan... persze csak jatekban, de azthiszem engem csak a jatek erdekel igy igazabol sok ertelme nekem nem lenne a cserenek
-
LGLuke
őstag
Akkor meg várj 2-3 hónapot és cseréld egyben, mivel kevesebbet buksz.
Kb olyan ez, mint mikor veszel egy autót, ha kihozod a szalonból kb 5-10%-ot buktál az értékén.
Ha most veszel egy i3-at, majd 2-3 hónap múlva cseréled i5-re azon ugyanígy bukni fogsz.
Ennek akkor lenne értelme, ha most csak lapot vennél olcsó CPU-val, aztán olyan 1-1,5 év múlva fejlesztenél újabb CPU-ra. Ilyen kis távlatban nincs értelme szerintem a sok csereberének.
Plusz a sok hirdetés, meg macera az eladandókkal.... -
Persze, ha tehetném akkor én is i5-re váltanék legalább egyből, de mivel nem ezért ha váltani akarnék Intelre akkor 2 lépcsőben tudnám csak megtenni. 1. egy jó alaplap olcsó procival 2. 2-3 hónap múlva meg cserélném a procit külön.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Persze minden csak attól függ, hogy mennyit szánnál/tudsz szánni a fejlesztésre. Minél erősebb processzorra van keret annál tovább fogod vele húzni.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
MZsoltee
veterán
Köszönjük, a konklúzióval nem értek teljesen egyet, de abban biztos vagyok, hogy a konfig marad.
A skót 13kért 4magos phenom itt fog elrohadni nálam a gépben, amíg megy addig használom, ha nem akkor veszek új gépet, már csak egy GTX275/4890 kellene normális (20k) áron.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
-
Fr3eWar
őstag
Hát ez a teszt ismét megerősített abban, hogy nem fogom még legalább egy évig eladni ai 1366-os I7-em. 0értelme lenne szandira cserélni.
-
LGLuke
őstag
válasz Antarctica #220 üzenetére
Erre írta ShellKretor, hogy rossz megfogalmazás.
Nem CPU, VGA, Alaplap, memória és táp összepárosító teszt, hanem teljesítményszint belövése.
Az i5-750 ma játékra elegendő:
- ha hasonló géped van nem érdemes szerintem cserélni, hacsak nincs igényed még jobbra, és jó áron el is tudod passzolni a meglévőt.
- ha ettől 1-2 generációval régebbi rendszered van, akkor meg nyilván i5-öt kell venni, de nem a fentebb említettet, hanem a 2. generációsat éri meg.
Pont ezért panaszkodott ShellKretor kolléga, hogy szerencsétlen a megfogalmazás, és ezt javítani kellene. Majd bekerült a cikkbe az utolsó bekezdés, ami kicsit helyreteszi a dolgokat."Összességében tehát a tesztelt eszközök közül az ideális páros jelenleg a középkategóriában a HD 6870 és Core i5-750, míg a csúcskategóriában a HD 6950 és az i5-750. Vehetünk az i5-750 teljesítményénél drágább processzort (ha valamilyen okból kifolyólag antipatikus, hogy "csak" i5-ös van a gépben), de ennek - mint a tesztekből kiderült - nincs túl sok értelme, jelenleg csak pénzkidobás."
Szerintem így lett volna kevésbé félreérthető, de számomra ígyis világos, mit írt a szerző, vagy csak egyszerűen tisztában vagyok, hogy ár/teljesítményben mi az ideális.
-
törölt tag
"Azonban ha egy pénztárcáját kedvelő felhasználót veszünk alapul, bármennyire is paradoxon, a Core i5-750 ugyanolyan szinten képes kielégíteni igényeinket, mint a vadiúj és kétszer drágább Core i7-2600K."
Nem tudom mitől drágább 2x a 2600K, szerintem 66eFt-ért megvehető, a 760-as meg 42eFt ugye, az hol 100%?, Szerintem 60%-al drágább. Ha pedig használt cikkről beszél, akkor írja is le, hogy menjél a HWapróra és ott nézd a 760-as használt árát, amire lehet csak 3 hónap garancia van és az is lehet hogy 2 éven keresztülr >4Ghz-en használták gyári hűtővel...
"Vehetünk az i5-750-nél drágább processzort (ha valamilyen okból kifolyólag antipatikus, hogy "csak" i5-ös van a gépben), de ennek - mint a tesztekből kiderült - nincs túl sok értelme, jelenleg csak pénzkidobás."
Számomra a "vehetünk" szó azt jelenti hogy bemegyünk a boltba és most megvesszük. Ez nem új gépet jelent??? Az új gép vételével kapcs. véleményemet meg már kifejtettem... A 2500K 3eFt-al drágább mint a 760, de a sima 2400-as pl. ugyanannyival olcsóbb. Az INTEL tartja jelenleg még mindig drágán a 760-as procit. Ez itt a nagy kanyar, nem kellene lejjebb vinniük az árát? Ha már ma 2011-ben 1156 mellett döntenék, ami kizárt, legalább árazzák már le a régi cuccaikat, de nem...
-
_Volkovy_
nagyúr
Ez nekem is egyre többször megfordul a fejemben..
De ugyanakkor ott van az, hogy konzolhoz hülye vagyok. Tehát megveszed a gépet, ok, aztán? Ilyenolyan csippelés, lemezekre írogatás, vagy jó vagy nem.. És mégiscsak egy buta konzol, ami foglalja a helyet, de semmi másra nem jó.
Az enyémben a vga-n kívül semmi se a játékok miatt van.. -
Antarctica
tag
"Összességében tehát az ideális páros jelenleg a középkategóriában a HD 6870 és Core i5-750, míg a csúcskategóriában a HD 6950 és az i5-750. Vehetünk az i5-750-nél drágább processzort (ha valamilyen okból kifolyólag antipatikus, hogy "csak" i5-ös van a gépben), de ennek - mint a tesztekből kiderült - nincs túl sok értelme, jelenleg csak pénzkidobás."
Őőő, szerintem olvasd el még párszor a cikket Szerinted mi értelme összehasonlítani valamit, ha nem kötjük ki mire is akarjuk használni? A cikk nyílván nem írja le konkrétan mit is vegyünk meg a boltban, de azért terel az úton
-
szumoo
senior tag
válasz _Volkovy_ #214 üzenetére
Én ezekkel tisztában vagyok, nekem is csak egy másik vga kellene és nem lenne gondom a játékokkal.
Csak mostanában felmerült bennem az a kérdés, hogy minek fejlesszek pc-re (akár új, vagy használt alkatrészekből), ha ki akarok próbálni egy újabb játékot, amikor egy konzolba csak belerakom a dvd-t és megy. Ja és kevesebbet is fogyaszt.
Lehet ez a korral jár. Remélem fáradt fejjel nagyjából le tudtam írni mire is gondoltam.A nyúlon túl?
-
LGLuke
őstag
válasz Antarctica #204 üzenetére
"A cikk viszont egy korrekt játékgép összeállításáról szól."
Pont ez az, amit nem értettél meg. Nem játékgép összeállításról szólt a cikk, hanem teljesítményszint meghatározásról.
Azaz milyen CPU elégséges ma a legújabb és egyben a leggyorsabb VGA-k kihajtásához.
Ez a cikk abban segít, hogy a meglévő termékeidet megpróbáld belőni mire elégségesek napjainkban és a jövőben, valamint kiderült, hogy kinek érdemes platformot váltani, és kinek nem.Arról egy szó sem esett, hogy milyen gépet vegyünk, vagy állítsunk össze!
Ezért igaz az, amit már leírtam korábban pontokba szedve. -
törölt tag
"Nem azt írta a cikk szerintem,hogy vegyél i5-750-et ha van pénzed 2500k-ra"
Hát mit írt?? Eleve a kérdésed rossz: nem kell sokkal több pénzt arra hogy 2500K-t vegyen vki 760 helyett. Már írtam 1x, de az i5-760 42eFt most. A 2500K mondjuk 45eFt. 3eFt-al kerül többe a 2500K , mint egy i5-760. Ráadásul 1155-ben olcsóban lehet alaplapot kapni (ASRock H55M-LE, 14eFt), mint 1156-ban (12eFt ASRock H61M-VS).
Tehát ha a legolcsóbb alaplapokat nézzük, kb. ugyanannyiba kerül egy 1156+760 mint egy 1155+2500K. Mivel az 1156-ba max a 870-es procit lehet tenni, ami úgy tudom elég sokat fogyaszt és melegszik, számomra január óta egyértelmű hogy 2500K-t kell ma venni, olyan alaplappal, amibe egyébként jövőre már az Ivy Bridge 22nm-es INTEL cpu is beletehető. Fejleszthetőbb a Sandy Bridge platform, aki ezt nem látja az vak.
Én még ha i5-760-as procim lenne, akkor is kitenném eladásra hirdetésben, mert ha aránylag jó árban elvinnék, akkor váltanék 1155-ös platformra. Mivel számomra fontos az új ismerete, fontos az, hogy friss ropogós fejleszthető nyitott alapokkal rendelkezzen a gépem. Más máshogy gondolkodik, én így, ennyi a történet.
-
judek
tag
Jó kis teszt, már kellett...
-
Antarctica
tag
Csak léghűtésem van Hátul két 8 cm-es, elől pedig egy 12 cm-es venti. Nem egy nagy szám házam van, de legalább a szellőzése így már okés. A processzor gyári hűtőjét is lecseréltem egy Thermaltake S1156-ra(P/N: CLP0552 ), ami szintén nem egy nagy szám, de ahogy összehasonlítottam a gyárival egy szűk 10 fokot jelentett mínuszban.
-
M@cika
őstag
válasz Antarctica #69 üzenetére
Csak nem vízhűtésed van? :-)) Egy crysis meg még nem is terheli fullra a gépet.
Amúgy nyilván nem rád vonatkozik, hogy cseréld le a procidat Sandyra. Ráérsz ha kijön az ivy és a kezdeti ára normál szintre esik. Közben meg rápillanthatsz a Bulldozerre. :-)wutuka: egy apró adalék a "legújabb a legjobb"-hoz. Mint a tesztből is látszott a 6 magos Thuban hiába a legújabb AMD, mégis játékban kikap a Phenom II X4-től. Viszont a Sandy jobb, mint az i5/1156. :-)
[ Szerkesztve ]
Nasit a kis fehér medvének!
-
szumoo
senior tag
Köszi a tesztet, nekem tetszett!
Lehet én gondolom rosszul, de lassan tényleg érdemesebb konzolt venni játékra, mert azt legalább nem kell fejleszteni olyan gyakran, hogy a legújabb játékkal is tudj játszani. Persze, csak ha arra fejleszti az ember.
A nyúlon túl?
-
VIC20
őstag
"...a fórumban többen is kifogásolták a Core i5-750 "reklámozását" ami valamilyen szinten érthető tekintve, hogy már nem is lehet kapni. A teszt lényege azonban nem a konkrét CPU-típusok és VGA-típusok ideális összepárosítása, hanem az adott hardvertípuson keresztül elérhető teljesítményszintek összehasonlítása."
Akkor az én 5870-emről mit tudsz mondani?
-
-
-
wutuka
aktív tag
válasz #98593280 #73 üzenetére
Nem értek veled egyet.Ami nem baj.Nem azt írta a cikk szerintem,hogy vegyél i5-750-et ha van pénzed 2500k-ra...viszont felvilágosította a usereket,hogy ha jelenleg van egy i5-se,akkor jelenleg elvan bőven még egy darabig.Egyáltalán nem érzem fejlődésellenesnek a cikket.Nem írta le a Sandy Bridge-t.Viszont nagyon is jól mutatja,hogy van élet a mindíg a ,,legújabb lehet csak a legjobb,, mellett!
Lionel Messi : The Best !
-
Antarctica
tag
Szerintem igen is korrekt cikk. Annál is inkább, mert felvállalta azt ami miatt a fórumozó vérpistikék rögtön anyázással reagálják le a dolgokat. Nem hiába lett ilyen paprikás a hangulat Sokan ép, ész érvek nélkül cserélgetik szinte havonta az újabbnál újabb hardvereiket, miközben még az előzőt sem használták ki. Hogy miért? Trendi, jó vele villogni, fejlettebb, mindenféle szutyok program 14 ponttal többet ad rá stb. Az is igaz, hogy 1000 vérpistikéből kb. 2 használja MUNKÁRA, számításigényes alkalmazások futtatására a gépét. A cikk viszont egy korrekt játékgép összeállításáról szól. És mint ahogy az előttem szólók is ecsetelték, ha leültetnek játszani, kutya nem mondja meg egy adott szint felett, hogy milyen processzor dolgozik épp Lényeg a lényeg, szuper cikk lett
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest