Új hozzászólás Aktív témák
-
Emon 01
csendes tag
válasz
easy...rider #100 üzenetére
Crysis 2 most a legújabb és két magos procit preferál. A poén kedvéjért kipróbáltam egy nvidia 9800 GT- vel a játékot, gondoltam kiszenved. Le esett az állam, ugyan akkora fps az eredmény, mint a korábbi 260 gtx-el. Ami viszont a 4870x2-tőt alázta, ami viszont a HD 5670-verte és nem kicsit. Tapasztalatom szerint költekezhetünk magas árú új ketyermányokra, csak játék szempontjából nincs értelme. Bőven elég az, amit az adott játék ajánl.
-
easy...rider
őstag
a minimum FPS-ekben lehetnek különbségek, de ez függ winchestertől is, meg játéktól is.
Leginkább az hogy hogyan írták meg a játékot, hogy hány magot haszálnjon. ettől függ az egész. Az újabb játékok már 4-magos procikra vannak megírva.
Szóval most már csak 4magos procit szabad venni, hacsak nem régebbi játékokkal akarsz játszani, és gondolsz a jövőre is.
-
Fairplays
aktív tag
Egyébként ez a vram használat mérés sztem elég csalóka... nekem 512es kártyával 480mb ot használ cod2 alatt, és az nem egy mai játék....
-
Emon 01
csendes tag
Most próbáltam ki egy két magos kártyával (4870x2) az E8600-at. Nem elhanyagolhatóan KEVESEBB fps-t produkált, mint a régi 260 gtx!! Úgy látszik figyelemde kell venni adott játék mely videokártya gyártót preferálja.
-
mpierre
veterán
válasz
extremetech #91 üzenetére
Nem mindegyik i7 futja meg a 4,0-4,2GHz-t.
-
Mafia egy f! Ezt 10-ből 9-en rosszul írják.
Köszi a cikket. Ahogy látom nem érdemes agyon húzni a procit, alig számít valamit. (1-2 kivételtől eltekintve) Egy közepes kényelmes tuning is elegendő.
-
Emon 01
csendes tag
Én szerintem sem kell két magnál több, Crysisnál tapasztaltam hogy, hd 5870, i7 procival kevesebb FPS-t hozott mint egy régi 260 gtx, e8600 (3,3GHZ) konfiguráció. Igazsághoz híven én Low beállításon FPS centrikusan vizsgálódtam 1024x 768 felbontáson, inkább sebesség orientáltan. 800x600 biztosan ennél is jobb lenne. Szerintem FPS játékoknál a gyorsaság, reakció idő, eredményesség, fontosabb mint a szépen kidolgozott látvány. Csak fura volt, hogy i7-nél kisebb értéket kaptam mint a régebbi és gyengébb procival.
-
Myth
aktív tag
válasz
extremetech #91 üzenetére
Már írtam, hogy 3,8nál többet nem tudtam kihozni a prociból... Bár megpróbálom majd HT nélkül is hátha úgy 4, 4,2 összejön!
-
extremetech
csendes tag
Azért egy alap egy 3,8ghz és egy 4,4ghz-t megnéztem volna
-
Myth
aktív tag
-
PCrevRM
tag
Értem. Megnézegettem hirtelen árgépen, nem gondoltam, hogy van, ahol i920 ilyen olcsó. Így mindjárt más a helyzet. Ennyit még megér szerintem is.
Volt itt egy kolléga, aki hozzád hasonlóan azt ecsetelte, megéri váltani 775-ről i7-re, mert most minimális, vagy 0 ráfizetéssel extra teljesítményt kap az ember. Nem tőle kaptál kedvet véletlenül? -
Myth
aktív tag
Ez a gép közel sem negyed milla... Kb. ennyiből összeáll de olcsóbban is ki lehet hozni: Alaplap 36k + proci 34k + ram 12k + vga 56k + táp 22k=160K (pontos típusokat az adatlapomon láthatjátok) És ha a tápot, videókártyát, ramot és alaplapot használtan veszed akkor 140K-ból megvagy kb...
És ha elolvasod ezt a hozzászólást: (#70) Myth akkor láthatod, hogy drágábban jöttem volna ki ha az e8500 helyett q9550-et veszek, így meg van egy teljesen új platformom amivel elleszek legalább 2-3-4 évig ha nem tovább mert 1-2 év múlva már elérhető áron lesznek a 6 magos gulfik...
-
zed juron
aktív tag
Segítsetek, plíz!
Lehet hogy én vagyok a láma, de az MSI afterburnerben én nem látom a VRAM-ból mennyit használok. MSI Radeon 4670-as kártyát használok, de nem látok ilyen opciót a settingsben sem, hogy hogyan tudnám monitorozni vagy akárhogy látni a felhasználás mértékét a VRAM-nak.
Nálam nincs ilyen opció.
???
-
RyanGiggs
őstag
Eladni nem szeretném a vgá-t,mert most vettem.
A terv az hogy szép lassan fejlesztem a rendszert.
Már vettem 2x2Gb ddr3-as ramot is, csak éppen jelenleg ebből csupán 1 van bent,
ugyanis vmiért amikor bent van mind a két modul a lapban,akkor
Orthos hibát észlel pár mp után. Viszont ha csak 1 modul van bent, semmi gond!
Hogy ez miért lehet??! Nem tudom.
Aztán amikor meg később kiadják a Bulldozer-t, szeretnék venni egy olyat.
Eladom a lapom+procit, és veszek egy új AM3+ lapot és egy FX4xxx procit.
Vagy SB-t, ez még attól függ mennyibe adják a Bulldozert.
Ha ugyanannyiba, akkor SB lesz!!! -
Myth
aktív tag
válasz
RyanGiggs #76 üzenetére
Ejha... Javasolnám neked, hogy mindenképpen újíts be egy e8400-8500-re mert így a videókártyád félgőzzel dolgozik! Az aprón vannak 23-24k körül e8400-ek amik mennek simán 4Ghz-et...
5850 (775/1125) - E8500-al...
3DMark Score P3742
Graphics score 3979
Physics Score 3182
Combined Score 3165
GraphicsTest1 21.79 FPS
GraphicsTest2 20.62 FPS
GraphicsTest3 24.67 FPS
GraphicsTest4 10.38 FPS
PhysicsTest 10.1 FPS
CombinedTest 14.72 FPSVagy ha nincs rá pénzed még akkor is jobban jársz ha eladod az 5850-et és veszel helyette egy 5770-et és egy e8400-at. Árban ki is jössz simán rá se kell fizetned és még az is többet teljesít mint a mostani rendszered...
5770 - E8500-al...
Graphics score 2487
Physics Score 3331
Combined Score 2571
GraphicsTest1 13.55 FPS
GraphicsTest2 12.92 FPS
GraphicsTest3 14.7 FPS
GraphicsTest4 6.64 FPS
PhysicsTest 10.58 FPS
CombinedTest 11.96 FPSA másik eredmény az rendben van nagyjából bár egy q9550-el 5000 környékén van a graphics score...
-
Skelemaki
csendes tag
Hajjaj... Akkor úgy érzem, hogy ha mai játékokkal akarok játszani, hamarosan váltani kell az E8400-amat, ugyanis 1.375V-al sem képes a 4.05GHz-re, hogy esetleg egy kicsit pótolja a maghiányt. (3.4-et meg még alapon bírja, de a 3.6-hez +0.1V kell már.) Köszi a tapasztalatodat, nem lényeg újra mindenen végigmenni.
-
Myth
aktív tag
Ja, úgy látom, hogy ez a 20.389 gpu score lesz... Akkor viszont áldom az eszem, hogy nem vettem meg a 480at mert még az 560 vásárlása előtt gondolkoztam rajta, olyan +14-18Kból hozzá lehetett volna jutni de ugye akkor az e8500 mellé lett volna viszont így a különbözetből fel tudtam újítani a gépet és biztos vagyok benne, hogy jobban teljesít így mint a 480al teljesített volna az e8500. Mert az 560 alapfeszes tuninggal 20500 körüli gpu score képes....
-
RyanGiggs
őstag
Na ma lefutatta megint a FarC.2-öt, és teljesen más eredmény született :
• Average Framerate: 78,40
• Max. Framerate: 117,96
• Min. Framerate: 53,56Ez volt az előző :
• Average Framerate: 67,39
• Max. Framerate: 103,54
• Min. Framerate: 45,19A tiéd meg :
• Average Framerate: 110
• Max. Framerate: 153
• Min. Framerate: 87Így talán már reálisabb ugye?
Ennyi van a két kártya + a Quad vs i7 között, nem?
Azt se értem hogy lehet ennyi különbség az első ,és a második teszt között?!
Amúgy melyik a legjobb driver az 58xx kártyákhoz?
Most a legújabb van fent neki. -
Myth
aktív tag
válasz
BoogeyM@n. #63 üzenetére
Már ne haragudj, de a vantage-t csak a CPU limit szemléltetéséből vettem bele a tesztbe mivel ott jól látható a videókártya (gpu score) változása a proci órajelemelésének hatására... Ismerem az unigine heaven-t de mivel bencekkel nem játszunk ezért inkább csak játékokkal teszteltem...
-
Myth
aktív tag
Milyen érdekes, hogy majdnem ugyanazt a teljesítményt nyújtotta a gépünk pedig a Tiéd 480as húzva ami elvileg alapból erősebb az 560-nál... Egy vantage performance gpu score-t tudsz mondani? Úgy, hogy a vga alapon meg úgyis, hogy felhúzod... Nem bántam meg, hogy váltottam e8500ről. Gondolkodtam, hogy q9550-t vegyek-e de az drágább is lett volna mint így, hogy új a platform
(#69) BalaNce87: Hát nekem megérte váltani... Alig fizettem rá! Eladtam az alaplap+proci+hűtő+ram-ot 65k-ért és az új konfig pedig: Asrock x58 Extreme 3 (35k) + I7 920 (34k) + Kingston Hyperx 2x2gb (12k)... 16k-t fizettem rá! Ha pedig nem váltottam volna platformot, akkor q9550-et olyan 50k körül szokott lenni használtan a procimat meg 28ért adtam el magyarán 22k-t kellett volna ráfizetnem tehát még drágábban jöttem volna ki és gyengébb is lett volna a konfig nem kicsivel...
-
BalaNce87
addikt
Hát 65k-s prockó, drága alaplap...
Nem mondanám átlagosan elérhető konfignak, ha az én véleményemet kérdezed.Illetve átlag fps ben csak egy helyen láttam nagy ugrást, ami meg 50-ről 70-re ment. Ott az nem nagy különbség... Főleg Residentben nem, ami egy vontatott lassú mozgású játék leginkább.
-
MZperX75
addikt
Ebből nálam csak arra következtetek ,kell egy alap jó magas freki,3-3.4Ghz közt ,és az jól kihajtja a videókarit ,ha tovább húzod,azzal nem vagy beljebb inkább a videokarit húzzad feljebb,vagy a grafikát vedd lejebb.
(játékhoz húzgálni a procit +5%-ért szerintem teljesen felesleges)
a videókártya sokkal jobban számít!
lásd az új játékok szinte semmit nem protezsáltak az órajelből,2 -3 éves játék nálam nem mérvadó.
metro2033-on még rosszabb a húzott procival. -
Antarctica
tag
Hiába zabálja a játék a vramot, érdemi előny, illetve magasabb fps szám nem tapasztalható. Ezt az összes teszt alátámasztja. Ergo semmi értelme a 2 gigának. Egyébként rengeteg teszt van a neten ahol az 1 illetve 2 gigás kiszerelésű kártyákat hasonlítják össze direkt ebből kifolyólag és ugyan úgy teljesítenek. Én is örülök ennek a cikknek, mert már túl sok szószóló volt amellett hogy csak és kizárólag a 2 gigás kártya való valamire
-
kanál01
tag
nálam pár rövid teszt:
FarCry 2
Average Framerate: 94,30
Max. Framerate: 147,92
Min. Framerate: 63,203D Vantage P 20.389
Maffia 2 avg. 33,5
Resident Evil: avg: 84 variable, 106 fixed,
Crysis Warhead Very High: min: 23, max:41, avg: 32,5
Q9550 3,83Ghz, GTX 480 820/1000/1640-en, minden beállítás maxon, 1920x1080-ban
elég jól látszik is, hogy erősebb processzor mennyit számít a játékok többségénél nálad az enyémhez képest..
-
BoogeyM@n.
aktív tag
Kár hogy még mindig ezt a 3d trutymó régi xar-t használjátok már elavult 2éve
(de még akkor annak idején is csak nevettem azon a kamu grafikán ultra gáz ránézésre látszik hogy az helyenként valami ótvaros dx9, 8 ,shader model 2.0, OpenGL2.0)
van helyette már jobb dx11-es OpenGL4.0 ha nem ismernéd [link]http://unigine.com/products/heaven/
és itt legalább ránézésre is lehet látni mi a különbség a régebbi dx és a mostani 11 között -
scope2007
addikt
köszi a tesztet.. hasznos, egyértelmű!
-
Foo
tag
köszönöm! hasznos cikk lett!
-
Myth
aktív tag
Ez attól is függ, hogy melyik játékról van szó mert van olyan játék ami egyáltalán nem foglalkozik 2-nél több maggal. Sajna a régi konfigom már nincs meg (e8500@4275Mhz) de azt kell mondjam, hogy én szinte mindenhol gyorsulást tapasztaltam.... Annyit tudunk csinálni, hogy megnézem mindegyik game-nél, hogy mennyire használják a magokat.
-
KG.
tag
Hasznos írás, köszi!
, a jelenlegi 4850-emel is sok külömbségvan min FPS terén 2666@3900Mhz között, van ahol akár 5-10el is több, de megnyugdtam, elég lesz még ez a proci a kiszemelt 6950@70-hez!
, egy másik fórumon van egy elvetemült srác ő 4.2Ghz-re húzott 920-asal hajt 3db 6970-et ott azért már jócskán CPU limit van szerintem, bár nemindenhol!
-
kanál01
tag
válasz
RyanGiggs #49 üzenetére
szia!
egy i7 proci sokat dob az eredményen, nagyon processzor függő a FarCry 2,
ezt több külföldi tesztben is láttam, biztosan ez az egyik fő okés úgy tudom, ez a játék kicsit jobban szereti az Nvidiát, nem biztos...
(egy pár ilyen akad)nekem: P5Q, Q9550 3,8ghz, 8gb ram, Gtx 480 1536mb 820/1000/1640-en:
Average Results
Average Framerate: 94,30
Max. Framerate: 147,92
Min. Framerate: 63,20 -
Myth
aktív tag
válasz
RyanGiggs #49 üzenetére
Nem tudtok még húzni a procin? Hátha az fogja vissza a vga-t... Bár túl nagy a különbség itt valami más probléma lesz szerintem! Futtatnátok egy vantage-t performance beállításon? Mondjuk az 560 erősebb picivel (vantage gpu score: 19100) az 5870-nél (vantage gpu score: 17500), plusz ha hozzávesszük a procit akkor elképzelhető ez az eredmény...
(#48) ArmanD.:amint láthatod a játékok nagy részénél a proci húzás nem volt hatással a maximum fps-re. A cikkel pontosan az volt a szándékom, hogy bemutassam igenis számít a procisebesség mert néhol igencsak az mentette meg a játékot a játszhatatlanságtól! Lásd: crysis warhead high beállításnál...
-
RyanGiggs
őstag
Itt szerintem vmi ármány van!!
Jelen esetben a FarCry2 eredményekre gondolok.
Hogy lehetnek ilyen magasak??
A bátyám gépével letöltöttük,és lefuttattuk az F.C.2 benchmark-ot,
és neki sokkal kevesebb értékek lettek.
Természetesen a beállításokat ugyanazokra tettük.
Ezzel a géppel mértük :
Asus P5QD Turbo, Q8400@3.2Ghz, 2Gb Kingston 1066Mhz ram, ATI 5870Az eredmények :
Average Results
• Average Framerate: 67,39
• Max. Framerate: 103,54
• Min. Framerate: 45,19Ezzel szemben Myth eredményei 3.4Ghz-en :
Average Results
• Average Framerate: 110
• Max. Framerate: 153
• Min. Framerate: 87Tudja vki hogy miért?? Talán a Quad vs i7 miatt? Vagy a 2Gb vs 4Gb miatt?
-
ArmanD.
őstag
Én annyit tennék hozzá, hogy annak érdemes húznia a procit, akinek a minimum FPS-el vannak gondjai, ugyanis a tesztjeidből azt olvastam ki, hogy ez a dolog inkább a minimum FPS-en tud sokat dobni és aki éppenséggel szeretne magas felbontáson játszani és pont az a pár képkocka leesik mondjuk 25 alá akkor egy kis processzortuninggal ez még orvosolható és nem lesz zavaró a 25 képkocka alatti lassulás és szerintem inkább ez a fontos mint az, hogy valami 80 vagy éppen 100 FPS-en menjen ugyanis ez nem szembetűnő már.
Jó teszt gratula
-
Fairplays
aktív tag
Remek cikk! Amúgy gpu-Z-vel is lehet v-ram hasznàlatot nèzni, esetleg Ati-Amd felhasznàlòk Ati Tray Tool's-al!
-
ViiiiktorOC
senior tag
Remek írás!
-
Boxi88
őstag
Hasznos és részletes teszt! Köszi és Grat.
-
Myth
aktív tag
Én 82cm-es LCD TV-n nyomom és én Isten bizony nem látok különbséget... Direkt néztem is! Sőt crysisnál pl. még ha kikapcsoltam az élsimítást és 16xAA-ra vettem én akkor sem láttam nagyon különbséget. A tv-t kb. 1,5 méterről nézem! Persze ez csak crysisnál igaz a többinél nagyon durván látszik ha ki van kapcsolva az AA viszont ott is max. 4xAA szoktam alkalmazni mert egyáltalán nem látok efölött már javulást!
-
Myth
aktív tag
válasz
Vasinger! #33 üzenetére
Hogy lehetne összekeverni a gpu usage-t a memory usage-el?
Az egyik % a másik meg Mb... A settingsben a monitoring fül alatt lehet beállítani....
(#38) mpierre: Megnézem neked de sajna csak kb. 1 hét múlva addig nem leszek a gépem közelében... Viszont elképzelhető, hogy a far cry-al ki lehet maxolni a memóriát de nem látok különbséget 8xAA és 16xAA között látványban!
-
dave666
aktív tag
Köszi az írást
Nagyon hasznos a VRAM -
misx
senior tag
"nem a memória a szűk keresztmetszet hanem már maga a videókártya nem elég az adott beállításokhoz."
Az 1GB-os 9400GT-re emlékeztek? Szerintem arra 512 is sok volt. -
Myth
aktív tag
Igen ebben igazad is van, de leírtam a cikkben is, hogy nem láttam értelmét olyan grafikai részletezettséget használni ahol már amúgy is játszhatatlan a játék és csak mellékesen fogy ki a vram. De ez ilyenkor már nem számít mert lehet hogy a ram a kevés pl. a crysis warhead-hez 8xAA-val de ha 2GB ram lenne az 560on akkor is kevés lenne ehhez a beállításhoz. Mint visszább írtam is 4x-es AA-val 850-900mb-nál nem evett többet és ez volt az a max. beállítás ahol nem mentem 30fps alá. Ergó efelett szerintem nem számít, hogy már nem elég a vram.
Emellett ott van a metro is amit említettél, ha megnézed very highon ami éppenhogy a határon játszható kategória ezzel a kártyával 759mb-ot használt. Vagyis a metrohoz is elég ehhez a kártyához az 1gb vram. -
szurmais
csendes tag
Tetszett a cikk, s ezen felbuzdulva futtattam egy-két tesztet a köv. konfigon i5 760 4GHz Vga Giga 560Ti OC.
Az eredmények a köv. lettek:
Batman:
Min: 41
Max: 108
Avg: 76Mafia2:
Avg: 36.6Metro2033:
Avg: 51
Max: 111,1
Min: 5,33A beállítások megegyeznek a cikk író által használtakkal.
-
Gude
senior tag
Köszi
-
mpierre
veterán
A teszt cpu limites részével egyet tudok érteni, de a vram-ra vonatkozó résszel nem. Nem minden játékot futtattál az elérhető maximumon. Ez egy hasonló teszt. Itt jól látszik, hogy pl Metro2033, vagy FarCry 2, vagy Crysis alatt igenis ki lehet futni az 1GB-ból.
Pl.: a FarCry 2 alatt mért 880MB teljesen reális, mert az ténylegesen annyira jön ki, de nem ez a maximum. 1046MB-ra fut ki a memória igénye teljesen kimaxolva.
Vagy pl.: A Crysis simán bekajál 1277MB vramot...Tény, hogy ott egy GTX470-el mérték, de az kb egyenlő a GTX560-al. Meg nem i7-tel mérte, hanem egy Q9550-essel, ami szintén megfelelően kraftos.
Szerk: Azt el kell ismernem, hogy a driver optimalizálást a fentiekbe nem számoltam bele. A linkelt tesz 2010. szeptemberi... Azóta kijött egy-két újabb driver.
-
fagy53
nagyúr
Arra lennék kíváncsi, hogy az MSI Afterburner nálad mekkora vmem használatot mutat, ha nem futtatsz 3D-s alkalmazást? Nálam 80-110MB ez az érték, kvázi ennyit le lehet vonni az értékeidből, ha neked is ez jön ki.
-
PH-User
addikt
Frankó kis cikk lett, sok mindent szemléltet!
-
mepet
addikt
válasz
BalaNce87 #25 üzenetére
Szerintem tuningnál, ha van jó hűtőd, akkor nem érdekel a hőtermelés, ha van jó tápod, akkor nem érdekel a fogyasztás. Legalábbis én így vagyok vele.
Szerintem a 150 és a 170FPS között abszolút semmi különbség nincs, viszont ebben a tesztben sok helyen már sima FullHD-nál szó volt olyanról, hogy 40 vagy 60FPS, na az ég és föld!
Ezért is volt érdekes az írás, mert nem az atomlegújabb milliós árú hardvereket tesztelte, hanem egy elérhető árú konfigot. -
Jocy
aktív tag
Nagyon jó teszt,érdekes és átlátható.Gratula!
-
Kár, hogy nincs mérés 2GB-os kártyáról is a tesztben, mivel egy 1GB-os kártya nehezen ehetne többet, mint 1 GB és ahogy láttam azért pár játék esetében eléggé a határon volt a VRAM
-
BalaNce87
addikt
Az nem kérdés, hogy számos esetben gyorsul a játék a plusz órajeltől. A kérdés az, hogy az esetleges plusz fogyasztás és a plusz hőtermelés megéri e az a pár plusz fps-t.
Mert ha csak a benchmark bráner nő tőle, akkor... -
Kroni1
veterán
jó irás, gratula!
-
szatocs
őstag
Jó teszt lett, köszönöm!
-
kpal
nagyúr
Szuper
-
doggie
aktív tag
Köszönjük a tesztet és a fáradozásodat! Érdekes cikk.
-
KAMELOT
titán
Végre egy cikk ami ezt is bemutatta. Köszönjük!
Tehát gamre elég a 3,5GHz körüli tuningolás több nem kell.
Aki keményen akar jáccani az vegyen erős kártyát GTX560 ,570 ,580 vagy HD6850 ,6870 ,6950 ,6970 -
Gerisz
addikt
Szerintem ez úgy van megoldva, hogy kevesebbszer cseréli a tartalmát mint mondjuk az 1gigás. (lehet tévedek)
Holnap jön hozzám egy 2 gigás 6950 és megnézem ezek a játékok kérnek-e többet mint 1 giga. Mondjuk neten is van teszt erről és tényleg van ahol simán ott van az 1 gigás a 2 gigáson. De, hogy kérne-e többet azt így megmondani nem lehet. -
PzJager
csendes tag
Jo teszt, adok is a 2600-as szendimnek nem lesz cpu limites garantáltan
-
Myth
aktív tag
Én köszönöm, hogy elolvastátok!
-
Lemaradt: Köszönöm a cikket!
-
Myth
aktív tag
Elég sok progival lehet nézni, én msi afterburnert használtam...
(#9) Gerisz: 2GB-os kártya hiányában ezt nem tudom kipróbálni de ahol nem éri el az 1000mb-ot sem a memóriakihasználás ott egy 2gb kártya sem fog többet használni. Meg egy esetben sem sikerült kihoznom az 1024mb kihasználását....
1012mb volt a legtöbb amit Far Cry-ban sikerült kihozni. Crysisban pedig most megnéztem (10 perc játék után) 4x élsimítással 800-900mb volt a legtöbb amit kért, 16xQ-s élsimítással pedig 1021mb, itt már persze elképzelhető, hogy többet kérne. (De itt már felesleges nézni a memóriát mert a kártya úgysem elég ekkora élsimításhoz és nem a memória a szűk keresztmetszet... Mert ahol már 1gb környékén kér ramot bármelyik játék oda ez a videókártya már kevés szerintem! Tehát még mindig áll a megállapításom, hogy ehhez a kártyához full-hd-re elég 1gb memória...) -
Tiszteletes
aktív tag
Köszönjük!
Igényes írás véleményem szerint. Az előzőleg megemlített dolog miszerint ott, ahol a grafikon 930MB-nál nagyobb értéket számolt, ott már simán elképzelhető, hogy többet is kért volna a játék. Ez egy azonos teljesítményű de különböző méretű fedélzeti memóriával ellátott kártyapárossal lehetne véleményem szerint 100%-osan felderíteni. Pl. 6950 1GB és 6950 2GB.
A cikk első bekezdésében egy kis szóismétlésre lettem figyelmes: "a gyártó csak 1gb memóriát helyezett csak el." Máshol nem leletem nyelvtani hibát.
Üdv,
T. -
-volkovy-
tag
a személyes tapasztalatom..
még 512 megás 4870 mellett se teljesen mindegy 1920x1080-ban, hogy 2.66ghz, vagy 4.2ghz
pl TDU2-ben nagyon érezni a különbséget
-
VIBO
őstag
Yo cikk
Gyakorlatilag azt látom, hogy nagyrészt ezzel a konfiggal az a pár fps nagyon nem számít, mivel ígyis úgyis játszható és ott már nagyon nem veszel észre különbséget. Nem?
Azt yo volt látni, hogy azért szép grádienst mutat a cpu freki emelése az fpsek terén
Gratu
-
Gerisz
addikt
Nem egy 2GB-os kártyával kellene megmérni, hogy nem használnak a játékok 1GB-nál többet?
-
Skelemaki
csendes tag
Jó cikk! Igazából egy dologra még kíváncsi lettem volna a CPU limit terén, mégpedig arra, hogy inkább a több mag számít igazán, vagy a magasabb órajel. Nyilvánvaló, játékfüggő, de attól még érdekes eredmények születhettek volna.
-
Vasinger!
nagyúr
A memóriahasználatot mivel nézted? Érdekelne.
-
FoBCRaistlin
őstag
Tetszett!
Köszi az infókat, nekem főleg a VRAM fejezet volt hasznomra. -
csucsbicep
nagyúr
Gart! Resident Evil 5-nél meglepett, hogy még gyorsult az 560 3,4-3,8 közt is.
-
ProEvoFan
nagyúr
Én köszönöm a tesztet
-
Itachi82
aktív tag
Tényleg jó a cikk! Erre kíváncsi voltam!
Köszönöm a tájékoztatást! -
apollo12
veterán
jó kis cikk
de jó lenne egy amd phenom 2 x4 teszt is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest