- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos fejegységek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Op3n Dott tablet mélyvíz
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
fordfairlane #192 üzenetére
Ha pedig majd lesz értelme, akkor is szépen lassan fog befutni, hogy mindenki felkészüljön és akkor majd ugyanúgy meg lehet venni, nem kell rá előre készülni.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
velizare #175 üzenetére
Végülis ezt is abu írta xd
http://prohardver.hu/hir/stardock_elarulta_mennyi_gyorsulas_directx_12.html + a hozászólások
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Petykemano #147 üzenetére
A memóriavezérlő az csak "pár" tranzisztor a cpu-ban. Annyira nem igényel sokat, hogy ez jelentősen növelje az árat.
Ellenben a vezetékezés, azaz a bekötés, az nagyon durva. Mind a foglalat, mind az alaplap és a memóriák oldalán. Ha ezt megfejeled egy durvább sokcsatornás pci-e vezérlővel és az alaplap elkészítése egy rémálom lesz. -
CyberPunk666
senior tag
Jó abbahagyom, mert egyrészt ennek így nincs értelme, másrészt ha eddig nem jutottunk dűlőre, akkor már nem is fogunk.
Nem az a bajom, hogy igp van benne. Azt is értem, hogy ez alapból mindben jelen van, és én ebbe nem is kötöttem bele.
Én konkrétan ENNEK a terméknek nem látom a létjogosultságát.A felárat a másik processzorhoz képest mondom a 4790k-hoz képest, nem az a bajom, hogy az igp miatt drága. Abban is van igp, max erre nem lesz alkalmas (nem tudom, nem néztem utána).
De akkor ezek szerint nem tudtok olyan esetet mondani, amikor nem a 30k-val drágább vga + 4790k nyerne ezzel a processzorral + 30k-val olcsóbb vga-val szemben.
szép estét.
(#70) Abu85 válasz
Én nem sokat játszom, nem fogok drága vga-t venni, nekem csak processzor kell a munkámhoz. Ahhoz meg 6700k lesz az ideális választás, de az egészen másra való, ezért nem is keverem ide. Azt a cpu miatt veszem, az gyorsabb benne, mint a 4790k.
De ez az igpről szól és a felára nem éri meg, ez a bajom. Rosszul pozicionált a termék. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
fordfairlane #62 üzenetére
Ugyanez a bajom, és a marketinges szövegen kívül nem kapok rendes választ.
Egy olyan példát szeretnék, ahol ha a vga helyett az igp-re költöm a 30 ezer forintot (ennyivel olcsóbb vga-t rakok mellé), akkor az az új fejlesztésekkel (amikről még nincsenek is éles tapasztalatok), gyorsabb lesz, mintha letojtam volna az igp-t és inkább egy erősebb processzort és 30k-val drágább vga-t vettem volna.
Mert én értem, hogy mire lesz jó az igp, csak azt nem hiszem el, hogy a 30 ezres felár ésszerű, mert szerintem nem hoz annyit a konyhára, mint +30 ezer extra a vga-ra, ha vga kell.
-
CyberPunk666
senior tag
Értem, akkor ehhez lenne egy kérdésem.
Milyen felhasználás mellett lesz ez gyorsabb, mintha egy eleve gyorsabb, de olcsóbb cpu-t vennék és a különbözetet a VGA-ra költöm?
Azt én értem, hogy ez mire jó és miért (az adaptív multiadaptert), de ez gyorsabb lesz, mint egy 30k-val gyorsabb vga + egy erősebb processzor?
-
CyberPunk666
senior tag
Ha a dx12 miatt jó (te írtad), akkor miért ne a játékokról beszéljek?
Nem beszéltem a játékokról egyébként, megint valami olyat adsz a számba, amit nem is említettem.A játékoknál nem ragadtam le, mert arra még mindig alkalmatlan és gyorsabb egy 4790k+30k-s vga.
Ha dx12 és emellé veszed a vga-t, hogy az igp-vel együttműködjön, akkor a 4790k mellé már 60k-ért vehetnél vga-t, ami meg megint gyorsabb lenne, mint a gyenge vga+igp.Ez a jelen árazással egyszerűen nem éri meg semmiféle felhasználásra, mert az árából minden feladatra össze lehet rakni gyorsabbat. Még dx12 meg win10 mellett is.
A win10 egyébként mit számít ebben az ügyben?
De tudnál olyan felhasználást mondani, ahol az extra 30k ár megéri, és másba fektetve nem lesz gyorsabb a másik megoldás?
Mert értem én, hogy az igp nem vga pótlék, de 30k az igp ára (feláldozva némi cpu erőt!!!, szóval akár többet is számolhatnék ennél), mi az a felhasználás, az az alkalmazás, ahol ezt nem lehetne úgy elkölteni, hogy összességében jobb legyen az adott feladatra?
-
CyberPunk666
senior tag
Hol említettem én AMD-t?
Azt sem mondtam, hogy arról kellene váltani. Arról van szó, hogy most bemegyek a boltba, akkor erősebbet kapok, ha veszek egy 4790k-t, meg egy vga-t az árkülönbözetből.
Te biztosan, hogy az én hozzászólásomra akartál reagálni? Semmi köze a mondandódnak az enyémhez.
-
CyberPunk666
senior tag
A cikk olvasása közben pontosan ugyanaz járt végig a fejemben, hogy ennek a procinak mégis mi értelme van, amikor egy 4790k szinte mindenben elveri, amihez nem kell az igp, de ahová meg kell oda egy az árküönbség felébe kerülő kártya már körbefutja.
Meg egyébként is, akinek gpu teljesítmény kell az vesz egy rendes vga-t, akinek meg nem, annak az eddigi is pont elég volt.
Lenne piaca, ha cpu-ban hozná az elődöt és azon felül kínálná ezt igp-ből az előd árán. De ez így többe kerül, mint amennyit nyújt és az árából minden tekintetben jobbat lehet összehozni.
Ennek az igpnek csak mobil cuccokban lenne értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Tetemes késéssel érkezett meg az Intel asztali Broadwell processzora, ám grafikában óriási előrelépést hoz.
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest