- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- OLED monitor topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Oliverda #124 üzenetére
Az eSRAM/eDRAM nem jó PC-re. Az Xbox One-ban azért működhet, mert egy fix hardver az egész, és célirányosan le lehet optimalizálni a használatát. PC-n maguk az API-k nem adnak erre lehetőséget, illetve az alternatív konfigurálásához és allokációhoz nehéz igazodni. A konzolon például simán megteheti a fejlesztő, hogy az előző képkockáról csinálja az SSAO-t, de PC-n ezt nem tudja direkten kimenteni az eSRAM/eDRAM-ba, ugyanis az API-k nem adnak explicit elérést hozzá. Ilyen körülmények között ez a modell akkor jó, ha a videojáték-motor elavult leképzőt használva sok információt ment ki pixelenként, de a modern motorok inkább mozaikos vagy klaszteres gyorsítást használnak különböző temporális trükkökkel, és így az eSRAM/eDRAM elméleti előnye PC-n kvázi semmissé válik.
-
Pete55555
addikt
Őszintén szólva ezt látom én is. Az intel még mindig le van maradva bizonyos területen, annak ellenére, hogy anyagilag, gyártástechnológiailag ...stb nem sorolom sokkal nagyobb forrásokkal és technológiával rendelkezik. Ennek ellenére, illetve mivel teljesítmény/fogyasztás tekintetében jóval előrébb van, így kihasználva a piaci előnyét durván felnyomja az árait.
A probléma ezzel csak az, hogy nekem például nem biztos, hogy megéri váltanom i5-re, legalábbis 50-60 ezret nem szántam rá, mikor a pentiumot vettem, gondoltam majd 40-45 körül lesznek, és váltok. Az i3 még annyira sem éri meg mint az i5-ök. Broadwell-ből nem jött csak 1-1 i5/i7, azok is jó drágán...
A skylake-hez meg új lap, új RAM kéne. Hát köszi intel. Ez volt az első intel konfigom, de lehet az utolsó is, nagyon gondolkozok most egy AMD-s rendszeren, mert az intel a felhasználókat szívatja a húzásaival. Nem lehet velük előre tervezni... -
Fiery
veterán
válasz
Oliverda #124 üzenetére
Abu szerint az eSRAM/eDRAM a GCN-en nem sokat segit. Kiveve -- gondolom en --, ha kifejezetten arra fejlesztik a jatek motort. Az meg mar a Mantle kapcsan se jott ossze, pedig ott a hardver nem is volt annyira specifikus. Plusz, ha nem tevedek, az Xbox One 256 bites DDR3-2133-at hasznal a 768 shaderhez, mig a legjobb, amiben az AMD jovore remenykedhet (a mainstream desktop/mobil vonalon), az kb. a 128 bites DDR4-2600 lehet. Lenyegesen kisebb memoria savszelesseg, amihez raadasul tobb shadert is kellene parositani (1024 shadert kellene jovore megcelozni SZVSZ).
-
-
Fiery
veterán
Nekem 84 volt felirva, de siman lehet, hogy nem egzakt meret, csak becsles volt anno.
Az pedig vitan felul all, hogy az AMD hatekonyabb, technikailag jobb iGPU-t tud kesziteni, mint a brute-force-szal operalo Intel. Csak ugye a vasarlot vegeredmenyben nem az orajel vagy a tranyoszam fogja egyik vagy masik iranyba huzni, hanem a teljesitmeny. Amig a Broadwell-H ilyen draga, addig relative jo helyzetben van az AMD. De hamarosan le fog kuszni az ara ezeknek a megoldasoknak, es onnantol me'g nagyobb szoszban lesz az AMD. Plane mivel nem latszik egyelore, hogy mivel tudnanak jelentosen elorelepni az iGPU kapcsan.
-
Fiery
veterán
Koszi a szamitast, de ez ugy lenne igazan fair, ha a Broadwell-H iGPU-jaba beleszamolnad az eDRAM vezerlot es az eDRAM-ot magat is
Azok nelkul kozel sem lenne ilyen izmos ez a cucc.
Az elod, Crystal Well azonos meretu eDRAM-ja 84 mm2 meretu volt. Nem gondolnam, hogy mas gyartastechnologiaval keszulne a Broadwell-H eDRAM-ja, tehat kapasbol 84 mm2-t adjunk hozza a merethez
-
-
Sinesol
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
ph Tetemes késéssel érkezett meg az Intel asztali Broadwell processzora, ám grafikában óriási előrelépést hoz.
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Home server / házi szerver építése
- Fotók, videók mobillal
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Vezetékes FEJhallgatók
- Synology NAS
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest