- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteaMMouse
csendes tag
Elég szép leírás! Részletes, bár még mindig nem győzött meg arról, hogy nekem feltétlen vízhűtésre kellene váltanom.
Ugyan nem mondom azt sem, hogy bogarat sem ületett a fülembe. Szóval Gartu!https://steamcommunity.com/id/BoldiHUN/
-
Xaels
félisten
válasz Mostly Harmless #79 üzenetére
A H60 sem új. A Corsair két beszállítótól vásárol. Az egyik az Asetek (H50 és H55 pl.) a másik a CoolIT (H60 pl.). Ez utóbbiak nem szeretik ha maxon járatják a pumpát ami amúgy felesleges és akkor hangosodhatnak. Nekem H60-am volt amit először egy Phenom II X4 955BE-re majd i7-2600-ra szereltem és mindkettővel kényelmesen elbírt hangtalanul, igaz a gyári ventit egy Scythe SlipStream 120-ra cseréltem..
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Mostly Harmless
tag
valóban, elnézést, ezeket a C-betűseket mindig keverem... =}
de ez a lényegen nem változtat, a régi nem vonyított, az új meg igen... lehetséges, hogy a régit még beszállítótól vették, az újat meg már maguk gyártották? valami ilyesmit olvastam valahol...
igazából amikor meghallottam az H60 hangját, teljesen meglepődtem. nem vagyok szokva a retrográd fejlődéshez. =}(the cake is a lie)
-
BlackPriest
őstag
nekem megvan hozzá az eredeti hátlap és ezt m3-as csavarokkal meg valami böhömnagy anyákkal kaptam, meglátom egy hogy bírja, oda fogok figyelni, hogy mennyire hajlik a lemez
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
nyunyu
félisten
válasz BlackPriest #76 üzenetére
Miert, talan nem eleg szexi?
Valami 3-400Ft volt a 4db M4x40 csavar+4db anya+8db gumi alatet.
Alaplapon levo alatet es a blokkot rogzito lemez koze rakott rugok meg valamelyik korabbi blokkom tartozekai voltak.Azt hittem, eleg erosek a rugok, meg a lemeznek is van valamennyi tartasa, de csak nem akart nehezedni az anya tekerese.
Mire eszbekaptam, addigra mar fel centivel lejjebb volt a lemez sarka a blokk sikjahoz kepest.
Ughogy lehetett 3-4 tekeresnyit lazitani az anyan, hogy szepen alljon a blokk+rogzites.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
BlackPriest
őstag
na ezt jó, hogy láttam, én is ilyen blokkot (x2o delta v2) vettem és én is hasonló felfogatást akartam, de módosítom az elképzelést
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
nyunyu
félisten
Na, ez a víz varázsa, a konstans berhelés, izgalom, hogy mikor kezd ereszteni, amit mostanság az akril meg plexi blokkelemekkel fokoznak
Ne is mondd.
Volt EheimStationom, egy pottyet sok vizet tettem bele, es megprobaltam ugy racsavarni a kupakjat: szetrepedt a plexi tartaly.
Asetek WaterChill Extreme pumpam is volt, annak elvileg cserelheto a tartaly resze mas szinure.
Ja, 2x szetszed-osszerak utan mar mar nem tomit rendesen, meg elrepedt a tartalyba meno cso, es folyott orrba-szajba.
Beledugos gyorscsatija is instant szokokut veszely.Dragaert vett Asetek chipsetblokkot nem is tudtam hasznalni, mar nem is tudom, melyik polc tetejen porosodik.
Cserelheto plexi fedelu Nexxxos XP Bolddal megszivtam, procicsere utan nem lehetett hozza S775 fedot szerezni, vehettem egy harmadik blokkot...X2O Delta V2-vel mar nem lesz ilyen gond, max szabatok hozza egy uj lefogato lemezt.
A gyarinal vastagabb anyagbol, mert nagyon nem szereti a rogzitesre hasznalt M4 csavar+szarnyasanya kombotHK GPU-X supportjat is beszuntettek jo par eve, mondvan vegyel inkabb minden kartyara egyedi full cover blokkot.
Ugyhogy ehhez is egyedi lefogatot kell majd terveznem a kovetkezo kartyara.[szerk:]Harmadik nekifutasra csak sikerult kijavitani az elirt es a forum automatikus javitas funkcioja altal "megjavitott" linkeket.
Nem tudom, minek kellett ez a feature
Hozzaszolas elonezettel tobbre mennenek a power userek.[ Szerkesztve ]
-
BlackPriest
őstag
Sokan meg ugy vannak, hogy sajnalnak 15k-t egy leghutore, maradnak a kicsik, amik tuninghoz nem elegek, aztan inkabb jott a kompakt viz, mert az ujdonsag, de az is keves es utana mar jon az egyedi viz kerul amibe kerul.
-
törölt tag
"Na, ez a víz varázsa, a konstans berhelés, izgalom, hogy mikor kezd ereszteni, amit mostanság az akril meg plexi blokkelemekkel fokoznak
"
Lehet választani fém vagy pom tetőt is a legtöbb blokkhoz, ami időtállóbbak ezeknél.
Egy ésszerűen megtervezett rendszer olcsón és egyszerűen bővíthető, mert nincs szükség rá
Nagyon sok pénzt lehet megtakarítani, ha csak a feltétlenül szükséges dolgok kerülnek a víz útjába. A többi megvan a ház tisztességes szellőzése mellett.
Igazi hátrányanyának a plusz lefoglalt térfogatot tudnám csak felhozni, a léghűtéssel szemben.Kompakt/szerelhető egybe vizek szerintem több bosszúságot és kompromisszumot hoznak, helyettük egy időtálló léghűtő és jó ház, jó szellőzéssel előbőre mutat.
A utáni részre: +1
[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Na, ez a víz varázsa, a konstans berhelés, izgalom, hogy mikor kezd ereszteni, amit mostanság az akril meg plexi blokkelemekkel fokoznak Ha vett az ember 2008-ban egy Noctua NH-U12P-t vagy 2005-ben egy vele azonos Coolink U8-120-at, az mostanáig ellehet vele a fokozatosan megjelent Noctua kiegészítő felfogatókkal, és asszem hasonló a helyzet a Thermalright-nál is, meg a Cooler Masternek is van olyan univerzális rendszere (a nagy csavaros), amivel már 2006-ban találkoztam és máig használják módosított toldókkal. Szóval egy 120-150 wattra méretezett nagy borda is lehet örök darab.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Xaels
félisten
A Kraken G10-hez nem jár radi, ahhoz neked kell valamilyen Asetek gyártmányút külön venni csak általában mindenhol a Kraken X40-el párosítva használják, de akár a Kraken X60-al is használhatod. Ott van a 2 feljebb linkelt teszt is ahol a szimpla 140-es radis X40-el rendesen lehűtötték a 2 csúcskártyát, nem kell oda a nagyobb.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
jocek91
aktív tag
válasz micafighter #65 üzenetére
Rászereltem az Phantom 410-hez adott ventiket de hőmérsékletben sajna ugyan azt kaptam mint a D14-el így hát tovább is adtam rajta Mondjuk szerintem az Ivy is közre játszott a ratyi pasztájával...
(#66) Xaels
Hát igen, viszont a G10 csak szimpla radis de ha rá szerelsz valami 240-es vagy 280-as asetek csodát talán megkapod azt a hőmérsékletet mint bármelyik hűtéssel amivel árulják a kártyákat mostanság. Gyakorlati előnye meg nincs egy ilyen megoldásnak max a zajforrást tudod redukálni de nekem így is szinte hangtalan az egész gép pedig van benne venti bőven.
[ Szerkesztve ]
-
Xaels
félisten
Azzal elmehet ha a CPU nem szénné tuningolt Phenom vagy FX Amúgy meg a kis Kraken-nel elég komolyan le lehet hűteni a VGA-t. R9 290X és GTX 780Ti
(#61) jocek91: a G10 gyakorlatilag csak egy felfogató amihez szinte az összes Asetek féle hűtő használható. Ha talál az ember olcsón akkor sokkal jobban jár vele mint egy gigantikus bordával, egyből ki lehet tolni a házból a meleget, nem melegíti a több hardvert és csendes marad. Nem gondolom, hogy félmegoldás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
jocek91
aktív tag
válasz BlackPriest #62 üzenetére
Hát igen elég félmegoldás ez a kompakt víz gpu-ra, igazából ugyan az mint az Arctic Cooling accelero hibrid.
-
BlackPriest
őstag
megnéztem ezt a krakent, ha most lecserélném a 270x két ventis hűtését erre, akkor lenne ugyancsak két ventim meg egy szivattyúm is, csodás. ennyiért kapok egy univerzális blokkot és rákötözök a vrm fölé egy ventit és bővítem a meglévő rendszerem (ha bővíthető)
-
jocek91
aktív tag
Egy teljes sajátmagad által összeállított rendszer a legjobb ha a hűtési teljesítményt nézzük. De ez alaphangon 100e forint körül van ha csak a vga és cpu van benne, a chipset meg vrm hűtést ebbe a keretbe bele sem férne. Aztán van ez a középút ami ha szerencséd van kijön 50e forintból. Mondjuk egy Seidon 240 vagy H110 és egy NZXT Kraken G10 párosból állna össze. Viszont ezek a cuccok nem érik meg az extra pénzt mert hűtés szempontjából kb ugyan azt tudják mint egy Noctua vagy Thermalright esetleg Alpenföhn csúcs procihűtők. Engem az sem győz meg hogy halkabb lenne egy ilyen kompakt vizes rendszer. Volt Corsair H100i-m a gyári ventik alapjáraton hangosabbak mint a Noctua NH-D14-hez kapott ventik maxon járatva. A Vidikarimon is hiába van három ventilátor semmilyen extra zajt nem csinál és 60fok fölé nem megy. Egyszóval ez az egész kompakt dolog szerintem tök értelmetlen és feleslegesen kidobott pénz. Max a haveroknak vagizni jó hogy vízzel van hűtve szeretett e-péniszed. Az meg szintén egy nagy baromság hogy a nagy hűtő "leszakítja" az alaplapot. Normális szerkezetű masszív házba kell gépet építeni és nem thermaltake V3 szerű tákolmányokba. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
marcias
őstag
Nem is tudom, én úgy látnám értelmét vízhűtésnek, ha nem csak a CPU, de a GPU is erről hűlne. Tekintve, hogy azoknak problémásabb a fasza léghűtés kialakítása, valószínűleg összességében úgy csendesebb is lenne a rendszer, nem csak hűvösebb. Sajnos nem igazán értek ehhez a témához, de van mód "bekötni" azt is, ha veszek egy rá passzoló blokkot? Vagy egy hogyan működik?
-
Norb3rto
őstag
Kár , hogy nincs összehasonlítás h100i vel.
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
törölt tag
A kompakt víz biztonságos lagúnáiról egyszer csak eljutunk a DIY-szerű rendszerek veszélyes vizeire
Ez így már csak egy kit, és ebben a kategóriában vannak szép számmal ellenfelek.
Az ár ok...lenne, ha ugyan ennyiből nem lehetne jobbat összelapátolni. -
mepet
addikt
Hasznos teszt, bár csak addig, amíg az árakat tartalmazó táblázatig el nem jut az olvasó.
Akkor inkább a legolcsóbb kompakt víz a ha-ról 10ezer alatti áron... -
Ijk
nagyúr
válasz #90933760 #34 üzenetére
A reális ár az előállítási költségekből adódik, ami jóval magasabb egy léghűtőnél.
Ennek az árából kifutja egy felsőkategóriás léghűtő és egy tetszés szerinti ház, jó szellőzéssel. Egyedül mini-itx rendszereknél látnám értelmét a helyhiány miatt, de akkor már inkább összerak ennyiért egyedi vízhűtést az ember sokkal jobb alkatrészekből, vagy vesz 20k körül egy olcsóbb kompaktot.
Sajnos ezeknek a kompakt hűtőnek a szivattyú a gyenge pontjuk, kisméretű, magas fordulatszámú mozgó alkatrész, miközben léghűtőnél legfeljebb ventiket cseréled ha túl hangosak. Vagy 8 éve vettem a Zalman 9700-at, 3 konfigot kiszolgált, most is csak azért cserélem le mert komplett vízhűtést építek./人◕ ‿‿ ◕人\
-
BlackPriest
őstag
képek alapján nem lehet kellemes feltölteni
-
kona005
senior tag
Azt hittem olcsóbb lesz, megkérik az árát rendesen.
-
Joachim21
őstag
Kérni kell, korábbi állásom nyomán tudom, hogy Antec-et biztosan lehetne kérni, és van is szabad tesztpéldány a disztrinél, vagy a gyártó küldene maga ha kérnének tőle. Zalman is olyan cég, aki áll a kihívások elé, és nagyon fasza egyéni tervezésű vízhűtőik vannak.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
Xaels
félisten
válasz Mostly Harmless #48 üzenetére
A H50 és a H60 Corsair nem Cooler Master. Azon felül az említett két hűtő igazi gyártója is más-más... Tudtommal a H60 nem szerette ha max sebességen járatták, visszább kellett venni a BIOS-ban manuálisan.
[ Szerkesztve ]
-
Mostly Harmless
tag
miért vonyítanak mostanában a Cooler Master kompakt vízhűtések szivattyúi?
volt egy H50-em, tök néma volt, nem is kellett foglalkozni a fordulatszámával.
vettem egy H60-at (tudom, hogy majdnem egyformák, de az én H50-emhez még nem volt 1150-es lefogató), és olyan hangja van a szivattyújának, hogy nem lehet megmaradni mellette.
miért van ez?(the cake is a lie)
-
scampolo84
aktív tag
Hahahahahahha
Rohanok is venni egy ilyet 50k-ért az 50k-s procira, hogy nyerjek 2-3 fokot. Neeeh... komolyan kiégtem mára!
-
Xaels
félisten
válasz #90933760 #43 üzenetére
Itt a EB szériánál a szétszedési/bővíthetési lehetőséget és az így megmaradó garit fizeted meg. Ha ezekre nincs szükséged akkor ott a Seidon széria sokkal olcsóbban. Persze ez attól még drága marad.
-
törölt tag
Nem akartam kitérni egyéb megoldásokra, arra ott vannak az egyéniségek.
Egyébként egy jó léghűtő pont ugyanúgy időtálló mint egy vízhűtés.
A vízhűtés egyéb előnyei amit már említettek is, nem szakad le az alaplap ha hurcolod a gépet, nem lesz útban a magas ramoknak, ugyanakkora felületű radi és léghűtőnél a radi egyértelműen jobb mert szétterül benne a hő nem úgy mint a lamellákon, nem a házban lesz bent a meleg levegő hanem a radiról egyből kikerül kintre.
De ezek nem érnek meg dupla, tripla árat. Még akkor se ha a legjobb léghűtőnél egy picivel erősebb is lesz egy ilyen víz.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz #90933760 #15 üzenetére
1500 a víz
Sarki benzinkuton 2-300Ft egy masfel literes ioncserelt viz, veszel belole kettot, meg melle egy flakon fagyallot, es megvan a kovetkezo 5-6 teljes feltoltesre valo mennyiseg.
Mora2 benyel masfel litert, gondolom a harmadekkora triplaradikba nem fer tobb fel liternel.
Blokkok, csovezes par deci pluszban.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz kromatika #37 üzenetére
50 ropi Még jó hogy lehet kapni Nem is tudom hogy hűtés terén hogyan képezhetnek ilyen árat.
Egy jol osszerakott vizhutes sok gepet tulel, mondhatni idotallo befektetes.
Mostani vizhutesem kb. 5 eve allt ossze, azota max kozmetikai beavatkozasok tortentek.Pedig kozben csereltem alaplapot+procit, csak alaplapot, VGAt.
Kovetkezo gepupgradekor max uj lefogatot kell terveznem+gyartatnom a proci es VGA blokkokhoz, de az anyagkoltseggel, munkadijjal egyutt sem lesz tobb, mint 5k, plusz par ora bohockodas AutoCADben.Mas kerdes, hogy a vizezes elso 2-3 eveben elbaltaztam kb. 300k-t a mindenfele pumpara, csapnivalo proci, chipsetblokkokra, polcon porosodo vinyofuto dobozra, vastagabb csovekre, hozzavalo csatikra, meg atlag havonta-kethavonta jatszottam szokokut megszuntetosdit.
-
Pug
veterán
Ennyiből már értelmes custom vizet is össze lehet dobni, elviselhető kompromisszumokkal. Ennyiért nyugodtan kenje csak a hajára a CM...
ELADÓ: ÚJ Keychron M3 mini https://hardverapro.hu/apro/elado_uj_keychron_m3_mini_fekete/hsz_1-50.html
-
nyunyu
félisten
Ezekben a kompaktokban is ugyanúgy szükség van időközönként a vízutánpótlásra?
Nemreg neztem meg, hogy all a vizszint a tartalyomban, alig fel deci hianyzott a teljes 1.8 liter mennyisegbol.
1.75 eve volt utoljara berhelve, ebbol masfelet passzivan ment 50-60C kozotti vizhofokkal.Szoval nem kell tulspilazni a vizpotlas temat.
-
Graphics
Jómunkásember
Ez így sok...
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
kromatika
veterán
50 ropi Még jó hogy lehet kapni Nem is tudom hogy hűtés terén hogyan képezhetnek ilyen árat.Ha i5 ben gondolkodunk akkor ugye egy árban van a hűtés a procival.De ha akár i7 ben ,akkor 70 ropi az i7 ,a hűtés meg 50?
-
törölt tag
Nem sok különbség lehet közöttük. Víznél nincsenek akkora ugrabugrák mint léghűtésnél és ezek az egybe vizek ráadásul mind közel egyformák szerintem hőfokban nincs nagy különbség. Itt az ár, a kinézet, a szivattyú hangja meg az egyéb dolgok lesznek mérvadóbbak. Milyen venti jár hozzá, szivattyú vezérelhető-e, ventikhez adnak-e vezérlőt, lefogatók mennyire vacakok stb.
Egyébként nekem tetszik hogy látszik oldalt a szivattyúkerék. Kapcsolható led kellett volna még bele.
-
exedoc
senior tag
Köszönet a tesztért. A Cooler Master Seidon 240M-et szereltem már párszor. Örömmel vettem volna ha az összehasonlításban benne vannak a Thermaltake Water Extreme 2.0 / 3.0; Corsair H110 / H100i. Nálam nagyon jól teljesít a H100i, kíváncsi lettem volna hol foglal helyet. Persze így is nagyon jó lett.
-
törölt tag
A reális ára nem is tudom, de valahol a csúcs léghűtők felett kéne lennie kicsivel. Azok olyan 20-25-ért mennek, tehát 35k körül lenne egy ilyen víznek talán a reális ára.
Pedig megvan ezeknek a cuccoknak a létjogosultsága, csak egyszerűen ennyiért rohadt sok és semmit se tud felmutatni ráadásul és nem is újdonság már egy ideje léteznek.[ Szerkesztve ]
-
vittorio7
őstag
Sokkoló az ára.
-
r-chee
őstag
Ezekben a kompaktokban is ugyanúgy szükség van időközönként a vízutánpótlásra?
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
Macka
veterán
Nekem Mo-Ra3 radiátor passzívan viszi a 3770K-t, 4.4-re húzva.
[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
hát a h100-nak sem halk apumpája ,de legalább A10-5800K-t 3.8@4.8Ghz-en viszi,a vízhütések hangossak,Ssd.
boccs a hibákért,de könyvolvasóról írok(csak angol) -
SkS7891
tag
Nagyon sok az a 40-50e Ft. Én 11.000Ft-ért vettem:
-360 radiátor
-cpu block
-2m zöld 13/10 cső
-1l zöld uv aktív folyadék
-12v pumpa+4dl tartály
-3*12cm ventilátor[ Szerkesztve ]
-
kiszi07
senior tag
Jó kis cuccok ezek, csak drága
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
[CsuCsu]
őstag
Én a gépemhez Noctua D-14-et néztem először, de aztán rátettem pár ezret és lett belőle egy Corsair h100i. Vettem később hozzá még két ventit és így "szendvicsben" hűtik a radiátort. Hűt az mint a nyavalya és még nem is hangos.
De amit nem győzök elégszer kihangsúlyozni: szállításnál nem erőszakolja az alaplapot egy kilós dög. Aki szokta néha ide-oda vinni a gépet, annak szerintem mindenképpen jobb választás egy kompakt víz, ha nem akarja a biztonság kedvéért levenni a bordát.
-
Sanya
nagyúr
Rudi!
Ez egy időzített írás, vagy tényleg most mérted le?
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
" illetve levegőztető nyílás is van a központi egységen."
-Ez gondolom légtelenítő akart lenni. A rendszernek nem levegőre van szüksége, azaz nem levegőztetni kell, hanem pont ellenkezőleg, megszüntetni a levegőt a rendszerben, azaz légteleníteni.
Másik pici apró hiba (tovább nem olvastam) az első mondatban:
"Néhány hete jelent kétrészes sorozatunk első része".
. -
Xaels
félisten
válasz Joachim21 #17 üzenetére
Lehet a többi gyártó nem küldött teszt terméket... Én is kíváncsi lennék az NZXT Kraken, Asetek, Antec féle megoldásokra is, de ha nincs mivel teszteljenek akkor ez van.
-
Joachim21
őstag
Az a baj ezekkel a tesztekkel, hogy ha ez valóban egy vízhűtés teszt lenne, akkor ott lenne a CM mellett 3-4 másik márka. De ez így arról szól, hogy a gyártó, vagy a hazai forgalmazó fizet a cikkért. Értjük, hogy ebből van bevétel, csak ha összehasonlítjuk egy régi hűtőteszttel, akkor az sokkal hitelesebb, a felvonultatott 4-6 márkával.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
törölt tag
A cikk végével pedig igencsak egyet lehet érteni.
15500 az Alpha slim 240-es radi
16000 egy kis és legalább csendes szivattyú tartállyal Alpha DC-LT
12900 sok alap de gyanítom ennél többet tudó blokk
2400 a csatlakozók
1000 a cső
4000 a venti
1500 a víz~53300Ft
-
djculture
félisten
Tetszetős cuccok de ennyit ha milliomos lennék se adnák ki értük..Pénzkidobás, még azt se lehet mondani hogy ennyiért egyedülállók valamiben..
-
Xaels
félisten
válasz Darth Sith #7 üzenetére
Nemigazán mivel a központi egységen kívül általában nem árthat más komponensek hűtését is megoldani amikre ezek a kompakt hűtőrendszerek nincsenek felkészítve.
Az általad összerakott verziónál megoldhatod, hogy a zajos komponensek esetenként akár szobán/házon kívülre kerüljenek ott meg olyan mindegy a hangja.
-
törölt tag
A Reserator max kapacitása kb 100W.
Léteznek passzív radiátorok, [link] de eléggé zsebbe nyúlós főleg ha az ember nagy teljesítményű gépet akar ilyennel hűteni, na meg rengeteg kell belőle. Hagyományos felépítésű radiátorok nem nagyon működnek ventilátor nélkül, legfeljebb ez de egy erősebb konfigot ez se visz el venti nélkül.
Mint ahogy a cikk is említi nem a leghalkabb ennek az egybe víznek a szivattyúja, mi értelme lenne átalakítani ventilátor nélkülire?
-
Thrawn
félisten
Hogynevóna'
Vannak természetesen home made megoldások is.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
félisten
válasz Darth Sith #7 üzenetére
Nem.
Nem.
Én nem tudok ilyenről. Az EK-nak vannak előreösszeállított szettjei(CPU-ra), de olyannal még nem találkoztam ami elment volna passzívan."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
r-chee
őstag
Ahogy kiveszem a tesztből, nem éppen a halk kategóriába tartoznak ezek a vízhűtő rendszerek. Akkor inkább tényleg nagy borda, és rá kettő darab 1000 rpm alatti venti....
[ Szerkesztve ]
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
Darth Sith
tag
A vízhűtéshez nem értek, így kérdeznék:
lehet ezekből a rendszerekből olyat építeni (nem tunningra), amely ventilátormentes? Tehát passzívhűtésű kisebb vga mellé, netán VGA-ra is egy borda mint a cpu-ra és hozzájuk valami nagyobb radiátor és pumpa házon kívülre? Mert régóta gondolkodom egy ilyen átalakításon, amelynek a fő célja inkább a hang csökkentése lenne, a hűtéssel nincs gondom. Alapvetően halk ventijeim vannak, nappal egyáltalán nem zavaró, sőt, alig veszem észre, de éjjel talán ha halkabb lenne, annak örülnék.
Valaki tud erre vmi konkrétabbat, van-e ilyen, készen vagy magamnak kéne összelegózni? -
jones965
Modder
Csak kiigazításként: a szivattyún nem levegőztető, hanem légtelenítő nyílás van.
-
félisten
Megint ott vagyunk, hogy a nagy borda feleennyiért hozza kb. ugyanezt.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
törölt tag
Az az ár kiégeti a retinám
-
ArmanD.
őstag
Nem értem miért van így eltúlozva az ára, most ha azt mondom hasonló tudásut vettem 10k alatt fél éve és a CM meg még csak most tart itt ilyen brutál ár mellett, hát akkor lehúzhatja a rolót ezen a téren.
Öreg vagyok már bohócnak!
-
F34R
nagyúr
válasz gyuribácsi88 #1 üzenetére
vagy haromszor, PROLIMATECH Megahalems +2 venti es meg akkor is csak felebe van.
-
addikt
Szép ára van, nem mondom
"Seidon 240L csúcsmodell pedig jobban teljesít a legkomolyabb levegősöknél" még szerencse, ha már 2x annyiba kerül
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nintendo Switch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest