Cooler Master kompakt vízhűtések II.

Hirdetés

Felvezetés

Néhány hete jelent meg kétrészes sorozatunk első része, melyben a Cooler Master kompakt vízhűtéseit, azaz egyszerűen kezelhető, gyárilag készre szerelt modelljeit vizsgáljuk. Az első részben a Seidon sorozattal ismerkedtünk meg, melynek tagjai igazi kompaktok, alig nehezebb beépíteni őket, mint egy nagy léghűtőt, a Seidon 240L csúcsmodell pedig jobban teljesít a legkomolyabb levegősöknél.

Továbbra is a Cooler Masternél maradva egy kategóriával feljebb léptünk. Az Eisberg termékcsalád tagjai átmenetet jelentenek a kompakt és az elemekből, házilag összeállított vízhűtések között. Gyárilag készre szerelve, kilevegőztetve érkezik a CPU-blokkot, pumpát és kiegyenlítőtartályt tartalmazó központi hűtőegység, valamint a hőleadó radiátor, viszont igény szerint megbonthatjuk azt, ha egy következő elemet (mondjuk grafikuskártya-hűtőt) szeretnénk beletenni. Ezzel a művelettel nem vész el a kétéves garancia, és természetesen feltöltő, illetve légtelenítő nyílás is van a központi egységen.

A rendszer modularitása abban rejlik, hogy a központi egységen és a radiátoron is könnyen szétszedhető, csavaros csőrögzítések vannak, sőt egyes piacokon (nálunk egyelőre nem), a CPU-blokkot, pumpát és puffertartályt magában foglaló Eisberg Prestige központi egység külön, csövek, radiátor és ventilátor nélkül is megvásárolható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés