Hirdetés
- Félrevezető a Tesla önvezető marketingje, mégis zöld utat kaphat Európában
- Kisétvágyú Radeon RX 9060 XT-t hozott az AMD
- Új képmotorral mutat fügét a ChatGPT a Google banánjának
- Izmos kis "2 az 1-ben" MoDT alaplapot villantott a Minisforum
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- Kiviszi a CES-re csúcskábelének prototípusát a HDMI LA
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Gaming notebook topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Az igazi kérdés a fogyasztás/teljesítmény arány. Jelenleg van egy Latitude E7450-em, egy igencsak takarékos i7-5600U procival (simán fut fullos terhelés alatt 3.1GHz-et), 7 óra valós üzemidővel (wifis böngészés) - gondolkozom lassan a cseréjén, mert sajna az egyre gyülemlő 4k videóanyagaimat nem tudja lejátszani, hiába benne az extra geforce 820m. Az eddigi intel "fejlesztések" jobbára kamunak tűntek, de talán a 10nm meghozhatja a következő lépést, hogy ugyanekkora fogyasztással (<valós 25W) 4 magot és egy korszerű IGP-t kaphatnék.
Persze kérdés még, hogy a Spectre és egyéb mumusokra kitalált OS-patchek mennyire lassítják be

#45: az AMD 7 nanométeren lesz érdekes, elvileg ott már tételesen megelőzi a mostanság tucattermék intel 14 nanós termékeket magonkénti fogyasztás/teljesítmény arányban. Ráadásul ugye a Spectremeltdownanyámkínja se sújtja, úgyh sztem várok még egy kört azzal a cserével

-
törölt tag
A "15W"-os ábrán az szerepel, hogy mennyivel nagyobb a teljesítmény azonos fogyasztás mellett. Sem az IPC-t, sem az órajelet, feszültséget, stb. nem keverném ide. Ezek nincsenek az ábrán.
A kérdés, hogy a "teljesítményt" hogyan értelmezzük. Én arra gondolnék, hogy azonos szoftverkörnyezetben, azonos programokat futtatva azok mennyivel gyorsabbak. Ez nem azonos az IPC növekménnyel, mert azt nem azonos programkóddokkal (bináris kód) mérik ( trükk, hogy az újabb utasításkészletek, szélesebb vektormotorok, stb. erejét is kihasználják ).
-
A harmadik ábrán, ahol az alkalmazások gyorsulását mérik (sok keskeny vonal), ott kifejezetten írják azt, hogy "instructions per cycle". Szóval ez szerintem tuti "igazi" IPC.

A következő kép pedi sima egyszálas teljesítményt jelöl, frekivel együtt.Azt nem értem, hogy a 8. generációhoz képest az új arch. és a gyártástechnológiai váltás miért csak ilyen kevés előnyt hoz. Szerintem még nem százas az a 10nm.
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Mikor pukkad ki a robotlufi?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Összement a mosásban az ASUS új VGA-inak PCI Express 5.0 csatlakozója
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / 32GB DDR4 / RTX 3070 8GB / 512 SSD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi