Új hozzászólás Aktív témák
-
sarocker
csendes tag
Felvirágoztatni? Hát nem virágzik?
-
yakuza.tora
addikt
"(#20) yakuza.tora: Értem. Nos az várható volt, hégy a régi hardver támogatását dobják. Abból nekik semmi hasznuk nem származott."
Bocsi, de miről beszélünk? Megvásárolt egy céget, amelynek a "termékei" a piacon voltak, és egyik percről a másikra megszüntette a terméktámogatást! Milyen alapon? Ja, a profit. Hát...a magam részéről duzzogva eltettem emlékbe a BFG PhysX-et és azóta nem vettem nV vga-t. (még a notiknál is figyelek, hogy ATI/AMD legyen)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ebben is van ráció. Ha megnézed a Mafia 2-őt, akkor csak akkor van teljesen hardveres fizikád, ha egy dedikált GeForce-od van PhysX-re. Ahhoz, hogy te hivatalosan használj dedikált GeForce-ot, szükséged van egy normál GeForce-ra. A másik szempont pedig, az, hogy az NV nem a kis VGA-k eladását akarta felvirágoztatni, azoknak úgyis vége. A 200-300 dollár fölötti kategóriában számít, így a stratégiát is oda kellett összpontosítani.
-
Cathulhu
addikt
(#20) yakuza.tora: Értem. Nos az várható volt, hégy a régi hardver támogatását dobják. Abból nekik semmi hasznuk nem származott.
Jo, de az ellen is tuzzel vassal vedekeztek, hogy valaki egy dedikalt nVidiat hasznaljon physX kartyakent. Pedig vettem volna szivesen egyet a mar meglevo radeon melle, de igy inkabb maradtam physX nelkul, minthogy egy felesleges valtast csinaljak az 5850-rol egy hasonlo nV-re. Ebben pl tovabbra se latom a raciot.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Hosszútávon sok fejlesztő saját fizikai motorban gondolkodik. A PhysX/Havok/Bullett/ODE úgy sem lehet komoly tényező a heterogén érában. Túlságosan megköti a lehetőségeket a rendszerek programozásában.
Az NV-nek az a prioritás, hogy addig szedje ki a pénzt a PhysX-.ből, amíg lehet. Aztán ha már nem lehet, akkor ott lesz a platformjuk, így nem is lesz szükség a PhysX-re.(#20) yakuza.tora: Értem. Nos az várható volt, hégy a régi hardver támogatását dobják. Abból nekik semmi hasznuk nem származott.
-
Cathulhu
addikt
Abban nem ertek egyet, hogy hosszutavon ez jelentene a maximalis profitot. Arra gondolok, ha a physX-et penzert licenszelne, de openCL drivert adna hozza, akkor lehet hosszutavon abbol a brandbol tobb penz folyna be, mint amit a mostani rendszerben az eladott plussz mennyisegu VGA jelent.
szerk: bar ezt azutan is megteheti, mikor mar a geforcenak annyi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából üzleti szempontból jól csinálja az NV, és anno a Creative is jól csinálta. A hangkártyák piacának mára vége, és amikor a Crative zárt technológiákra dolgozott, akkor ez már látszott. Az NV is tudja, hogy a VGA-piacnak vége. Ezt nem lehet megakadályozni, így a profitmaximalizálás a cél, aztán ha lesz platform, akkor hagyni kell a piacot megdögleni. Ez üzletileg teljesen kifizetődő. Ha 2013 után GeForce GPU-t szeretnél vedd meg az NVIDIA processzorával együtt. Ugyanez az AMD-nél is, és az Intelnél is. Bár az Intelnél úgy szólhat a dolog, hogy ha Intel procit szeretnél, akkor fogadd el hozzá a GPU-nkat.
Ez lesz az általános a heterogén érában, a gyártók mixelése sajnos két külön drivert fog jelenteni, így ezen a ponton magaddal szúrsz ki eltérő procival és GPU-val. A platform válik kulcsfontosságú tényezővé.
Opciós lehetőségként még mindig ott lebeg a felhős modell. Bár most egyre nagyobb visszhangot kapnak a hibái. -
Cathulhu
addikt
a Creativos topicban irtam le, hogy szerintem a creative pont a zartsaga es a bevetel minel inkabb maximalizasaval nyirta ki hosszutavon a sajat piacat. Most az nV pont ugyanezt az utat jarja be, keptelen megujulni (PC piacon) holott latja, hogy az ut amit valasztott egy zsakutca. Majd ide is jonnek a megfelelo teljesitmenyt nyujto, olcso integralt megoldasok (a'la realtek vs creative) es idovel teljesen kiszorul. Csak annyival rosszabb a helyzete, hogy a high-end piacon is kenytelen versenyezni, creativenak legalabb ott nem volt konkurenciaja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
yakuza.tora #15 üzenetére
Az még hagyján, hogy saját magukra optimalizálnak, mert ez normális. Azt kérdőjelezik meg nekik az emberek, hogy milyen jogon emelik a játékokban mesterségesen a gépigényt. [link] - persze tudjuk az okot ... legalább két Geforce-ot vegyél, csak ez nagyon nem felhasználóbarát politika. Nem véletlen, hogy a Mafia 2 után le is állt egy időre a PhysX reklámozása, mert az eset után antireklám volt, ha egy játékot PhysX-szel hirdetnek. Persze kérdés, hogy ez valaha megváltozik-e. A PhysX-hez még mindig többen társítják a brutális gépigényt, mint a masszív látványvilágot. Ez abból eredhet, hogy a PhysX-es játékok 99%-a szoftveres megoldást használ, és sok ember ebből indul ki. CPU-s fizika mellett pedig nulla különbség van a GeForce és a Radeon között, és ez átverés szagot gerjeszt. Sajnos nem mindenki tudja, hogy vannak hardveres és szoftveres PhysX játékok. Sokan azt sem tudják, hogy a PhysX az egy API és szükséges a játék futtatásához. Ez tisztán rossz kommunikáció.
Múlt évben jelent meg David Kanter leleplező cikke is, ami itt elérhető. [link] Nagyon szépen leírja, hogy a PhysX nem azé fut lassan, mert szar az API, hanem azért mert mesterségesen korlátozva van a lassú feldolgozásra, aminek az eredménye a magas gépigény. Nem is véletlen, hogy azóta nem jelent meg PhysX-szel reklámozott játék. Sőt a PhysX driver PC-re több mint egy éve nem módosult. Az NV majd idén nyáron próbálja meg újraépíteni a PhysX ázsióját az új Alice játékkal. Meglátjuk milyen sikerrel.Ez az általános baj egyébként a zárt technológiákkal. Azért bukik el mind, mert egy gyártóhoz van kötve, így nem a hardvertől függ az, hogy milyen gyorsan fusson a program, hanem a gyártó akarata, vagy érdeke befolyásolja a gépigényt. Gyártófüggetlen technológiával ez lehetetlen, mert minden vállalat a legjobb sebességért küzd, vagyis konkrétan verseny van a piacon azért, hogy az adott hardveren minél gyorsabban fusson az adott API-ra írt program.
Androidon egyébként az NV teljesen másképp kezeli a PhysX-et. Ott semmilyen elzárás nincs. Minden gyártó támogatja. Ez sikerre lehet vinni. Persze ez a döntés abból is ered, hogy a Tegra piaca most virágzik fel, vagyis alapból dől belőle a lé. A VGA-piac sajnos haldoklik, így ott mesterséges eszközöket kell bevetni, hogy valamilyen szinten tartható legyen a bevétel. Persze ez még így sem garancia a sikerre, amit az is mutat, hogy az NV az elmúlt év első negyedévében 800 milliós, míg most 637 milliós bevételt csinált a GeForce/Quadro/Tesla üzletágból. A VGA-piac menthetetlenül döglődik. A nagy gépigény ezt kompenzálná, mivel a játékosokat nagyobb VGA vásárlására ösztönözné. Persze a hatás inkább az, hogy a játékosok elmennek az olcsó konzolra, és a VGA-piac helyzete még jobban romlik. Az NV ezért is kezdett saját processzor kifejlesztésébe. [link] A VGA gyártása mér nem éri meg, így kell egy saját platform, amivel visszajönnek a korábbi PC-s bevételek. 2013-ig kell kibírni, és akkor ott lesz az NV-nek a Maxwell APU. Addig pedig a Tegra első számú szempont. -
yakuza.tora
addikt
válasz
Pusztitusz #13 üzenetére
Ez olyan szép volt, hogy megkönnyeztem...
Nem akarom fame-elni a topikot, de1.- A pc-s megjelenések a vga kereslet fokozása érdekében lettek szponzorálva.
2.- A rossznyelvek szerint ezek jobban futottak az nV termékein, mint a konkurensén. (sokszor nem azért, mert a "zöldek" kártyája erősebb, v technikailag fejlettebb volt)
3. - Az AGEIA physX kártyák kinyírása miatt meg simán kapja be az nV!!!(ez a privát véleményem)
Elnézést kérek azoktól, akiket ezzel a hozzászólásommal megbántottam!
(kivéve az nV-t!) -
MongolZ
addikt
válasz
Pusztitusz #13 üzenetére
Abba bele se gondolj, hogy a nélkül az nVidia logó nélkül lehet, hogy fele annyiért tudnál videókártyát venni
(gyk: honnan teremtik elő a támogatáshoz szükséges pénzt?
)
-
Pusztitusz
tag
válasz
yakuza.tora #4 üzenetére
Nezd mashogy az nVidia t. van egy fejleszo ceg aki kepes sok penzt invesztalni a jatekokba. ha visszanezed az elmult par ev torteneseit rajossz, hogy az nV nagyon-nagyon sok penzzel tamogatta a PC-s jatekokat (ralatasom szerint van par jatek ami csak azert jelent meg PC-n mert az nV tamogatta).
Az AMD szinten elkezdett jatekokat tamogatni. de anyagilag az nV 18%-at adjak csak,
A lenyeg az hogy az nV nelkul jopar jatek meg sem jelent volna PC-re, teljesen mindegy hogy nV vagy AMD logo van a jatek elejen a lenyeg, hogy kijott PC-re.
Hasznaljon mindeni olyan VGA-t amilyet akar DE amikor latja hogy egy game nVlogoval indul arra gondoljon, a nelkul a logo nelkul NEM IS JATSZHATNA. vegeztem. (Oli torolheted nem istenitettem az AMD-t) -
Cathulhu
addikt
Ezekre mondom azt, hogy lehet a fel vilag tegra2-vel gyartja a telefonjat, de ha galaxy s2-bol egyedul elmegy majd annyi mint a tobbi tegrasbol osszesen, akkor majd a fejlesztok is kenytelenek elgondolkodni azon, hogy a piacukat bovitik, vagy elfogadjak az nVidiatol kapott zsebpenzt az exkluzivitasert.
-
Xaels
félisten
Én nem a saját piactérről beszélek. Az nVidia üzletpolitikáját meg lehet csodálni a PC-s vonalon. A Tegra Zone egy dolog, de amikor ugyanaz a játék(ami nem a Tegra exklúzív), de még is jobban fog menni az nV SoC-al ellátott készülékeken, mint a nála erősebbeken(pláne ha azokon szaggatni fog), akkor lehet majd bután kinézni a fejünkből. Persze aki főleg játszani akar szvsz sokkal jobban jár, ha másik platformot választ.
-
törölt tag
A Crysis 2-t nem vitték, hogy demózzák a dx11-et?
-
yakuza.tora
addikt
"Az NVIDIA mindig is elkötelezett volt a játékok felé..."
Uh...
Dx11? PhysX? -
Xaels
félisten
A SoulCraft egész szépen ment, bár a játék nem igazán nyűgözött le. A da Vinci meg messze volt a folyamatosságtól. Az nVidia üzletpolitikája erősen kiütheti az MSM8660-at meg az Exynos-t a nyeregből ezen a téren, hiába erősebb a másik kettő egyelőre. [link]
Mondjuk engem nagyon nem érint, mert nem játszom, csak néha egy kis múltidéző Snes játékokkal, ahhoz meg ezekre nincs szükség.
-
A tegra 3 mikor jön ki?
-
Segal
veterán
A legnagyobb vicc az egészben hogy a jelenlegi tegra2 játékok simán elfutnak az 1ghz-s (egymagos) procis telefonokon is....
Persze alapesetbe nem lehet megvenni a tegra zone-ba a játékot mert köpköd hogy előbb vegyek tegrás telefont de a root csodákra képes
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat számos szórakoztató programmal virágoztatná fel a mobil játékpiacot.
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Azonnali fotós kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- PlayStation 5
- Hyundai, Kia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nintendo Wii U
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- Apple Macbook Air M1 256 GB kiváló állapotban eladó
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest