Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ocsi19
senior tag
hi, most egy abit lapom van (ABIT AV8) ami Via chipsetes, most cserélem egy Gigabyte K8NSC-re, ami nforce3 250gb-s, azt olvastam hogy ez csak 1600Mhz-es HT-t tud! Az mér rossz, ill a játékoknál mennyit számít? (S939 Venice e6-os 3000+-os proci lesz benne)
-
tildy
nagyúr
Nagy nagy taps a chaintech znfnek
Fless ugye nem voltál elfogult?
Egyébként a cboxon a kis kijelző nemcsak a hibajelzésre szolgál, hanem digidoc használatakor kiírja a hőmérsékletet.
Egyébként soha többet nem chaintech lapot!!!!!
Nekem ez vált be."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Barton
senior tag
Fless ! Ezt olvasd el !!! Érdekes olvasmány !!!
Na úgynéz ki megnyugodhatok (Bővebben: link, Bővebben: link), a probléma kb így néz ki, idézet :
''First the problem
Inconsistant temperatures were being reported on the VNF3-250 (and I gather on the ZNF). Clawhammers were dfferent than Newcastles, and there were major differences among the Newcastles. Since the difference was 30C people were rightfully concerned. I was reminded that there were 3 different Newcastles!!! (4 if you want to be technical) And if we could distinguish them from each other users could use the temp readings properly with confidence. This was no easy matter,as there are 5 socket 754 cpu's with 2 code names, and 3 suffix's with 2 cache sizes and a few other complications to keep us on our toes. As far as I can tell, this info does not exist in a single easy to understand document. The best I can do is collect it, I don't know if I can make it concise.
The Theory
The original Clawhammer had its temp diode located near the 1M cache. Disabled cache Clawhammers (SH7-CO) relabeled Newcastle showed inaccurately low temps. When AMD designed the Newcastle (DH7-CG) based on the 512k Clawhammer they moved and/or changed the diode to restore accuracy.
Assumptions
The transition from SH7-CO to DH7-CG cpu's was supposed to be transparent to motherboard manufacturers. AMD forgot about one little detail.
Predictions
1) The DH7-CG will have the consistantly higher temperatures than SH7-CO Clawhammers.
2) 512k Clawhammers will show consistantly lower temps than 1M Clawhammers.
The 5 CPU's
...''
Gyurjunk vazze ?
Gyurjunk vazze !
Le kell kell vonni kb. 25-30 C-t !!!
[Szerkesztve] -
Senator
aktív tag
Fless, neked m1 a CNQ a dfi-ben 2 rammal ? Nekem a legujabb biossal 2x PC4000 Corsair XMS -sel nem megy. Lehet tapot kene cserelnem ? (Enermax 365W)
-
Senator
aktív tag
Nekem 30 fokos idle a cpu-m a gyari hutovel es pasztaval. Terhelten max 52-54 fok, 2530-ra huzva (230x11) 1.67V-on.
DFi LanParty RULEZ !!! -
Barton
senior tag
powernow-k8 aktív így :
ice@vnf3-250:~> cat /proc/acpi/thermal_zone/THRM/temperature
temperature: 49 C -
Barton
senior tag
Felraktam a Glacialtech Igloo 7200 Lightot.
Egyszerűbb felrakni, mint a ''gyárit''.
Sajnos nem vátozott semmit a helyzet, hiszen a hűtőteljesítménye ugyanaz, csak kevesebb zajt produkál 3300 RPM helyett 2200 RPM van.
Konklúzió :
1. Tutira jól feküdt fel a gyári hűtőborda és jól lett felkenve.
2. Dobozos venti is OK volt.
3. Minden OK és ez a normális a digit-life mérései szerint vagy a BIOS mutat ökörséget esetleg a procival van a gáz.
4. Innetől kezdve I do not give a sh*t for it !
5. Jó ez az Igloo 7200 széria és olcsó !!! -
Barton
senior tag
Bővebben: link
Na holnap felaplikálok egy Igloo 7200 Lightot ...
Azt meglátom mi lesz ...
[Szerkesztve] -
Barton
senior tag
Ezt láttad már ?
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
leslieho
csendes tag
Thx! Nem hittem elsőre, de sikeresen feltelepült.
Lehet én vagyok most az abszolúz szerencsétlen ''(L)user'', de a telepítés után a következő hibát dobta ki:
http://localhost:3476/cgi-bin/ncgir.exe?menu/index.html
Server error!
The server encountered an internal error and was unable to complete your request.
Error message:
Premature end of script headers: ncgir.exe
If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 500
Erre lenne vkinek vmi megoldás-javaslata?Dont worry! Be HAPPY!
-
Ruban
tag
Még egy gyors kérdés, egy Zalman 350-es tápom van, ha lecserélem egy K8-as lapra, birni fogja?? Van még melette 2 Sata merevlemez egy DVD iro, és egy radeon 9800 pro...
....
-
Ruban
tag
válasz 4gressor #101 üzenetére
Kösz! Nekem is tetszik ez a lap, bár én még vetnék azért egy pillantást az Asus új Nforce3-as 939-es lapjára, nekem nagyon bejött az Athlonom-hoz. Tud valaki erről valami bővebb infót valahol?? Sajnos nem találtam róla semmit. Vagy még nincs is ilyen? Csak Via chipset-el találtam a AK8V-t...
....
-
fLeSs
nagyúr
Magyar XP-t használok otthon/tesztelésre, és még soha nem hoztam létre semmilye felhasználót. Az International verziót szoktam letölteni.
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Gorneck
legenda
-
krystman
őstag
Sima MSI K8N NEO Platinum teszt nincs valahol?
-
marcee
addikt
Kegyetlen teszt, igazi fLeSs minőség! Csak mostanra sikerült átágni magam rajta, de még a vinyó, audio tesztekre vissza kell térni
Az egész tesztből csak azt hiányoltam, hogy nincs valami bryóutál referencia hangkártya az integráltak mellett a prociterhelés tesztben. Részemről nem vagyok valami nagyon vájtfülű, ezért engem az a hangminőségkülönbség amit úgysem hallok, nem érdekel. De ha például egy Audigy-vel sokkal kissebb lenne a prociterhelés, akkor már elgondolkoznék.\m/
-
4gressor
tag
MSI K8N NEO2 Platinum. Minden teszten ez a legjobb. Én is ezt tervezem venni, de lehet, hogy inkább megvárom az nforce4-et és a PCI-E csatolós lapokat.
Itt megnézhted a lap értékelését: Bővebben: link''In the world without walls and fences, who needs Windows and Gates?''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- EA Sports WRC '23
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 11
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- Asrock B450M Pro4-F alaplap, használt
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest