Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=MrLF=-
senior tag
10 év nem gondoltam, hogy ilyen régi a monitorom (Samsung 910N), lassan lecserélem egy 27" FHD-re.
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
rudi
nagyúr
válasz TudorVigyor #41 üzenetére
Az LCD technológián alapuló kijelző-szerkezet, amelyben egyetlen pixel állapotát több tranzisztor határozza meg. Ez a megjelenített kép felbontásának javítását teszi lehetővé, de egyben növeli az előállítási költségeket is.
A TFT kijelzőket gyakran aktív-mátrixos LCD-nek is szokás nevezni.
by http://pcforum.hu/szotar/Thin+Film+Transistor.htmlResistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Racecam
nagyúr
rudi, van még néhány hiba (VP191/s 8ms, 800cd/m2, stb.), ha lesz időm átnézem, összehasonlítgatom, ha nem gond (most éppen neduddki pozitív válaszát várom, hogy mehessek a monitoromért), majd legfeljebb megírom, ha egyáltalán találok.
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Male
nagyúr
Tulajdnoképpen meg vagyok vele elégedve. Először nagyon vacakok voltak a színek, de aztán beállítgattam valami programmal (3Deep Ecolor vagy valami hasonló, nem emlékszem), meg RGB-n állítgattam egy csomót (alapban a PH nem barnás, hanem szürke volt...), és most jó. Kb olyan, mint CRT-n volt. Amit írsz színváltozás, az nem nagyon van, inkább csak a fehér háttér színe változik. Az OFF-os szürke és a normál fekete oldalirányba kb 60-60 fokos szögből nézve kezd hasonlítani, fentről nézve végig különbözik, lentről meg már kb 45 fokból mindkettő fekete lesz (de hát ki nézi alulról...). Szerencsére semmi utánhúzás meg hasonlók. A gondom vele, hogy a LED az elején túl erősen világít, sötétben zavaró. A másik gond, hogy közelről nézegettem, és megláttam, hogy hogyan ''csal'' a színekkel. Ez nagy hiba volt részemről, mert azóta látom a trükközését. Igazából azóta is ajánlgatom mindenkinek, mert ennyi pénzért megéri, és ezen DVI is van.
Mielőtt vettem, én is a 710T-t nézegettem, de az drágább volt, ráadásul ezt ki is tudtam próbálni a boltban mielőtt megvettem, így pixelhibától se kellett tartanom. Leteszteltem, semmi hiba, már hoztam is el ezt. -
rudi
nagyúr
Az a gond, hogy az LCD és a TFT színi karakterisztikája teljesen más, vagy a közepes felvenciák passzolnak (élénkebb kép, de a nagyon világos és a nagyon sötét részek egymásra csúsznak - ezért nem látom a feket és a szürke közt tisztán az eltérést), vagy a magas és alacsony frekvenciák passzolnak (ilyenkor fakó lesz a kép). Egyelőre még nem sikerült a 710T-t normálisan bekalibrálnom, a saját magitune proggijával elég gyér eredményre jutottam.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Csuki
csendes tag
Haveromnak is egy 710T van, és mit mondjak, fantasztikusak a színek, és az élek tökéletesek. Szinte már túl tökéletesek.
Játékot is láttam futni rajta, meggyőző volt.
Viszont amit szeretnék venni kijelzőt (FuSi P19-2) az sajnos itt nem látható.
A másik, hogy állítólag mégsem olyan jó. Az egyik tábor ezt mondja, a másik azt.
(Bővebben: link)
Ez a hátulütője a fórumoknak... Az ember megkavarodik tőle.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
És milyen ez az Acer jószág? Nekem Samsung 710T-van, a paraméterügyileg nagyon hasonlít a Tiédre. Modhatni meg vagyok vele elégedve, csak a színhelyességgel van bajom. 40 centiről nézve függőlegesen már 6-8 cm-es szemmagasság változás után nem lehet eldönteni például, hogy egy hozzászólás a fórumban OFF-os szürke vagy normális fekete.
-
rudi
nagyúr
Hínnye az angyalát neki, és tényleg annyi Bővebben: link, javítom. Előbb utóbb csak összeáll egy hibátlan LCD táblázat
-
Male
nagyúr
Hiba a táblázatban: az Acer AL1715msd az 12ms-os, és nem 16.
-
kdz
tag
Helló mindenki!
a téma miatt remélem nem teljesen offtopik a kérdésem:
szeretnék egy tft kijelzőt venni lehetőleg 19-est, főként tervezésre használnám CAD programokkal, Photoshop is gyakran előkerül, valamint nem vetem meg a játékokat sem. szóval: legyen éles a képe, legyen a lehető leginkább színhű, és azért ne legyen nagyon sok a válaszideje sem sem.
tudom, hogy soknak tűnik az elvárás, de mégi szeretném megtudni: ti melyik monitort javasolnátok? persze az ár sem mindegy...
előre is köszönöm a segítségetNever give up! Never surrender!
-
neduddki
nagyúr
HI!
Hat akkor eppen ideje van valtani!!!:- )))
DE Teremszetesen a prad.de-t nem engegyuk bantani, es csak az nem hibazzik aki nem dogozzik:- )))
Jo csemegezest:- )))
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
rudi
nagyúr
Eddig ezt használatm Bővebben: link, ezekszerint vannak benne hibák , átfutom a magyar forrást.
-
Cs_Laci
senior tag
A Samsung SyncMaster 710V olyan 4-6 hónapja átesett egy panelfrissítésen, azóta 16ms -es. A 25ms már nem aktuális.
-
neduddki
nagyúr
-
MM
őstag
Ez teljesen biztos. (C19-4 témája...)
Elég csak megnézni a képét pl (véletlenül pont egy ilyen előtt ülök )
De ezt már a TFT-s topicban legalább 2 hónapja mindenki ajánlgatja, hogy végre egy elérhető Overdrive-os MVA-val készült monitor...
Racecam-ék tft-s oldalán pedig számtalan monitorról megtalálod, hogy miylen panel van benne.
[Szerkesztve] -
Ijk
nagyúr
azért egy olyan 66centis acert el tudnék itt képzelni a tv helyén
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
tildy
nagyúr
-
rudi
nagyúr
Ha a nagyker egyenesen viszi a sulinetbe és nem számoljuk rá a kisker hasznot akkor máris a Te áradnál vagyunk. A nagy elektroboltok (hipermarketekben stb.) olyan szerződést kötnem a beszállítókkal, hogy évente X alkalommal KÖTELESEK akciót csinálni, melynek keretében akár ráfizetéssel vagy nagyon minimális haszonnal kell valamilyen terméküket valamilyen ideig kínálni.
-
cousin333
addikt
A 173p kontrasztja mióta 1000:1? Honnan lehet megtudni, hogy melyik verzióm van (a 700-as vagy az 1000-es)?
A Fujitsu-Siemens ez alapján tényleg MVA.nak tűnik: Bővebben: link
800:1 kontraszt, 8ms, és 19'', ahhoz képest olcsó (csak az a DVI )
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
rudi
nagyúr
Ez biztos? Van ár valami infoforrás? Végülis 170/170 a betekintési szöge, de nekem az alacsony fényerő, rövid válaszidő és a kis fényerő miatt TN+film a tippem. Persze tévedhetek, itt Bővebben: link nem találtam infot.
-
tildy
nagyúr
Kicsit fura ez a nagykerekedelmi ár. Én jó egy hónapja vettema monitorom, auchanban Fujitsu-siemens C17-7-t.
Itt az árlistában 60500ért szerepel, én sulinetben 56900ért vettem..."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
911
tag
L778 17 MultiEdge 123 800 Ft hol, merre?
MVA+overdrive nemde?
[Szerkesztve]''be-ba-be-bub-ble''
-
Lacix29
őstag
Hiba a táblázatban:
Fujitsu Siemens C19-4 TN+film 8 ms 500:1 250 analóg 89 300 Ft
Ez kéremszépen overdrive-os MVA. -
Sanya
nagyúr
kellemes kis cikk, főleg, mert mindenütt árcsökkenésről szól, és lehet nemsokára megvehetem az én kis 17 vagy 19''-os monitoromat.
Rudi: az árak nettók vagy bruttók?A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest