Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• GerykO

aktív tag

válasz dezz #50 üzenetére

Kicsit félreértesz, ez valószínű a gondolkodásom, illetve a fogalmazásomnak tudható be. :B Az aláhúzott idézet azért lett olyan, hogy megkülönböztessem, hogy máshonnan idéztem. Igen, volt olyan amiben igazad van, de szerintem írtam is. Vagy csak akartam? :B
    Félreérthető, megjelenésekor bizony nagyon sok előnye származott az AMD-nek az IMC-ből, és az intelnek 3évbe tellett, mire utolérte, viszont a cikk a K10-es architektúra bemutatkozásakor íródott, és kb akkor már jelen volt a core-i széria is, ami nem most volt...
    A fusion APU meg k8 alapokra építkezik, és etetnie kell ennek az IMC-nek még egy IGP-t is, ezért tartom szűkösnek ezt a 64 bites megoldást. Persze előny is származik abból, hogy a CPU magok és az IGP között nem kell a "lassú" rendszerbuszt (HT-linket) használni, ez sokat gyorsít, különben nem integrálnák... De akkor is kevés az a 64 bit, ha a CPU-t meg a GPU-t is kell etetni egyszerre.
    A core architektúra az utasításkészlete, illetve jobb felépítése miatt verte el az AMD-t ha nem is sokkal, az IMC-t a jobb előbehívó algoritmussal (nagyobb asszociatívításával), és a nagyobb L2-vel kompenzálta. Aztán a fogyasztásban meg a gyártástechnológiai előny miatt nyert. De én nem ezekről szeretnék beszélni.
    Szimplán arra szerettem volna rávilágítani, hogy egy 64 bitesnél szélesebb IMC-vel gyorsabb lehetne a fusionAPU, és mivel a DDR3 már nem igazán fogyaszt sokat, főleg ha az 1.5Vos ramokat nézed, nem biztos hogy akkor érvágást eredményezne. :U
    Ha tippelnem kéne a nagyon alacsony fogyasztásu rendszerekben lesz egycsatornás az IMC, és ahol meg kicsit nagyobb teljesítmény kell, ott pedig hadrendbe állítják/állíthatják a DC által nyújtott többletet. Lehet nem akarnak minden puskaport elsőre ellőni. :U :C

(#52) LordX: Te meg abszolút benéztél valamit. Én integrált IGP-kről beszéltem végig, nem dedikált videókártyákról. IGP!=GPU
    "Értem én, hogy nem egy 69xx kártya az IGP, de bizony a 4xxx IGP szériánál erősebb, azon pedig az alacsonyabb késleltetés miatt rengeteget dobott a sideport -a 3xxx IGP-nél szintén."
    Olvasás egyes, ülj le. :P ;]
    Remélem érted a tréfát. :B

Persze ha megjelenik, akkor mindenre fény derül, és nem kell találgatni.
    Nem tudom, én elolvastam a hsz-eket és teljesen érthetőnek találom amit írtam, mégis félreértelmeztetek. Remélem most már világos, hogy mit akartam mondani. :R

[ Szerkesztve ]

Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...

Új hozzászólás Aktív témák