Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
GerykO
aktív tag
Kicsit félreértesz, ez valószínű a gondolkodásom, illetve a fogalmazásomnak tudható be. Az aláhúzott idézet azért lett olyan, hogy megkülönböztessem, hogy máshonnan idéztem. Igen, volt olyan amiben igazad van, de szerintem írtam is. Vagy csak akartam?
Félreérthető, megjelenésekor bizony nagyon sok előnye származott az AMD-nek az IMC-ből, és az intelnek 3évbe tellett, mire utolérte, viszont a cikk a K10-es architektúra bemutatkozásakor íródott, és kb akkor már jelen volt a core-i széria is, ami nem most volt...
A fusion APU meg k8 alapokra építkezik, és etetnie kell ennek az IMC-nek még egy IGP-t is, ezért tartom szűkösnek ezt a 64 bites megoldást. Persze előny is származik abból, hogy a CPU magok és az IGP között nem kell a "lassú" rendszerbuszt (HT-linket) használni, ez sokat gyorsít, különben nem integrálnák... De akkor is kevés az a 64 bit, ha a CPU-t meg a GPU-t is kell etetni egyszerre.
A core architektúra az utasításkészlete, illetve jobb felépítése miatt verte el az AMD-t ha nem is sokkal, az IMC-t a jobb előbehívó algoritmussal (nagyobb asszociatívításával), és a nagyobb L2-vel kompenzálta. Aztán a fogyasztásban meg a gyártástechnológiai előny miatt nyert. De én nem ezekről szeretnék beszélni.
Szimplán arra szerettem volna rávilágítani, hogy egy 64 bitesnél szélesebb IMC-vel gyorsabb lehetne a fusionAPU, és mivel a DDR3 már nem igazán fogyaszt sokat, főleg ha az 1.5Vos ramokat nézed, nem biztos hogy akkor érvágást eredményezne.
Ha tippelnem kéne a nagyon alacsony fogyasztásu rendszerekben lesz egycsatornás az IMC, és ahol meg kicsit nagyobb teljesítmény kell, ott pedig hadrendbe állítják/állíthatják a DC által nyújtott többletet. Lehet nem akarnak minden puskaport elsőre ellőni.(#52) LordX: Te meg abszolút benéztél valamit. Én integrált IGP-kről beszéltem végig, nem dedikált videókártyákról. IGP!=GPU
"Értem én, hogy nem egy 69xx kártya az IGP, de bizony a 4xxx IGP szériánál erősebb, azon pedig az alacsonyabb késleltetés miatt rengeteget dobott a sideport -a 3xxx IGP-nél szintén."
Olvasás egyes, ülj le.
Remélem érted a tréfát.Persze ha megjelenik, akkor mindenre fény derül, és nem kell találgatni.
Nem tudom, én elolvastam a hsz-eket és teljesen érthetőnek találom amit írtam, mégis félreértelmeztetek. Remélem most már világos, hogy mit akartam mondani.[ Szerkesztve ]
Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest