Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
válasz
Realradical #125 üzenetére
Nekem is el tudnád küldeni?
-
eziskamu
addikt
válasz
acélkemény #123 üzenetére
Jaja nekem is kéne ilyesmi.
-
eziskamu
addikt
válasz
divrapier #106 üzenetére
Fa&aaaaaaa
A
command.CommandText = "select Sysdate from dual";
oraconnection.Open();
OleDbDataReader reader = command.ExecuteReader();
reader.Read();
richTextBox1.AppendText(reader.GetDateTime(0).ToString());hatására meg is jelent a szövegdobozban hogy:
"2009.07.31. 12:30:06"
Nincs ilyen egyszerű példád az xls-hez is?
Vagy azt már inkább kérdezzem a megfelelő topikban, ha a modiknak nem tetszene? -
eziskamu
addikt
Persze, tudom hogy megy, csak még ÉN nem tudom hogyan
.
ddekany: Igaz, mást is, de nem forgok olyan körökben, vagy ha néha igen akkor nem arról kérdezem. Amúgy több ismerősöm is esküszik a Delphi-re, de azon a vonalon is a Turbo Pascal-nál közelebb nem kerültem ahoz sem
. Na jó, egyszer módosítottam egy delphi progit, de ahoz nem kellett mélyreható ismeret, mert emlékeim szerint egy-két függvény paramétereit buzeráltam, ami nem nagy érdem
-
eziskamu
addikt
Na már csináltam is egy három gombos és szövegdobozos kis alkalmazást, ami elmenti a szövegdoboz tartalmát, de többet kellett klikkelgetni, mint kódot írni. Ha Oracle adatbázis és az xls-ek buzerálása is menne, át is térnék rá
-
eziskamu
addikt
Na jó, de ott vannak rá osztályok, példányosítod oszt csókolom. De ha magadnak kell a listát létrehozni (nem példányosítani, hanem typedef struct, meg mutatók, meg miegymás), bejárni, bővíteni, elemet keresni, az megint más. Persze lehte hasonlót objektumokkal a JAVA-ban is, de akkor már csak egyszerűbb C-ben.
Mert hiába tanulja meg az ember az objektumorientáltságot, ha nem tud mit kezdeni vele. C-ben megtanul programozni, OO-ban meg már ugyanezt kényelmesen meg könnyebben megteszi. (már amennyire "teljesen" OO a JAVA meg a C#, de közelebb nem kerültem az OO-hoz, pedig meséltek Eifelről meg Smalltalk-ról, de az már csak magolás volt vizsgára)
Nem kell ott a C-ben azonnal hálózatot, grafikát, űrlapot programozni, az tényleg ráér c# meg Java környezetben, a vérprofik meg úgyis a C++-t válasszák. -
eziskamu
addikt
Azért a C-ig csak érdemes lemenni. Legalább elméleti szinten a láncolt listákhoz meg a tömbökhöz. Az assembly meg sose fog eltűnni, mert valamiben meg kell írni a fordjtóprogikat, persze az Assemblyhez is (az se lehet könnyű). Amúgy itt írta valaki a Java ellenében, hogy bizonyos helyeken kötelező a kivételkezelés. Erre van egy jó sztori. Valamelyik Arianne emberi személyzet nélküli hordozórakéta úgy tíz éve állítólag egy olyan programhiba miatt ment tönkre (lezuhant vagy meg kellett semmísíteni pályamódosulás miatt, már nem tudom) amit ADA meg talán JAVA nyelvekben már fordítás során észrevettek volna, mert jelzett volna a fordító a le nem kezelt kivétel miatt.
Java mondjuk amúgy se jöhetett szóba, ADA meg bonyolult, bár olyasmit hallottam. hogy használják katonai alkalmazásokhoz. -
eziskamu
addikt
Érdemes folytatni. Eshetne majd szó különféle konténerekről és sztringek kezeléséről is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Mikrotik routerek
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest