Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Látom egyesek kérdik, mivel érdemes kezdeni, aztán a sok ősprogramozó
tukmálja rájuk a C++, sőt, a C-t. Na mielőtt megvádolnának egy s mással, én is asm-ben kezdtem, C64-en, aztán volt C/C++ is, stb. És épp ezért megértem az öreg motorosok azon álláspontját, hogy másnak is így kell kezdeni, mert így fogja érteni mi hogy működik. De ne higgyetek nekik! Én C#-ot, esetleg Java-t (mert butább -> egyszerűbb) javasolnák kezdésnek, mert: (a) könnyebb és letisztultabb mint a C++ (ami egy igen komplikált és sok történelmi örökséget hordozó -- értsd újragondolásra megérett, lásd D -- nyelv). Elég nehéz a kezdet (pl. mert olyan programnyelv független dolgokban is rutintalan a kezdő, mint az algoritmusok írása úgy általában...), ne szívassátok magatokat feleslegesen. (b) sokkal inkább megkövetelik a tisztán objektumorientált, jól karbantartható program írását. Egyszerűen egy új szakterületen, mint ez az egész programozás, még javában forr minden, hogy mi is a jó gyakorlat, mi az ami elvileg szépen hangzott de nem jött be igazán, és ez a felhalmozott bölcsesség kiütközik az újabb nyelveken. Aztán persze, aki egyszer rászokott a C#-re vagy akár Java-ra, valamiért majd nem fog akarni átváltani C++...
Nem véletlenül. Lehet, hogy 15 év múlva már nem sok cég akar C++-ben fejlesztetni... Igen, tudom, akkor ezt-és-azt soha nem fogja megérteni az illető... de hát az alkalmazások és keretrendszerek egyre komplexebbek, inkább azzal kell foglalkozni manapság, a regiszterek dobálása legyem a compillerek meg virtuális gépek dolga. Fájó öreg motorosoknak, de nem látom gyakorlatban sok értelmét, hogy valaki ilyen szinten értse a gépek működését... kevesen írnak olyan dolgokat, amihez ez kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest