Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azért bírom, hogy az SD tartalom iránti igényt lustasagra, igénytelenségre vezeted vissza. Szvsz az igényesség sokkal inkább azzal függ össze, hogy milyen tartalmat nézel, nem hogy milyen felbontásban, a lustaság meg értelmezhetetlen ebben a kontextusban, hiszen többet várni valamire az nem szorgalom
-
HDR123
tag
Nagyon hibás a világképed.
1.: Pistike apukájának ha sok pénze van, akkor nem biztos hogy tv-t vesz.
2.: Ha vesz tv-t akkor nem fogja annyira nézni, mert nincs rá ideje.
3.: Ha nézi, akkor megveszi a filmet, mert van rá pénze, vagy elmennek a családdal moziba és értelmesen tölti az időt, ahelyett hogy bugyuta transforms filmeket nézzen.
4.: Az emberek nem foglalkoznak azzal hogy HD, 720p, 1080p sőt azzal meg pláne nem hogy 4K. Az SD is elég, mert a tartalmat nézik, nem pedig a pixeleket. Emberek vagyunk, nem pedig gépek, ez már audiótechnikába jól bizonyított.
5.: Jól látszik az ország gazdasága, intelligenciája (már bocs), hogy az SD is elég, kvázi nem mindenki tech guru.Személyes véleményem:
40 col bőven nagy, 720p-t nézünk ha nézünk valamit, utoljára a Csernobil sorozatot néztük meg a feleségemmel. Egy másfél vagy 2 szobás lakásban nem is szabadna ennél nagyobb.
Nagy gondok vannak ott ahol a TV-vel foglalkoznak ahol se lakás, se autó, se család, csak az a rohadt tv és tech cuccok vannak előtérben.Szerintem ez már betegség.
Kb azonos az audiofill betegséggel, mert ugye az mp3 meg a cd már nem jó. De egy fúvos koncerten, vagy bárhol, ahol ANALOG hangszerek vannak technika nélkül, ott nincsenek ilyen emberek. Mert el kell szomorítani mindenkit, koncertek mennek le úgy hogy 48 KHZ-es 24 bites mintavételezéssel megy ki minden a PA-ra, és a moziban van úgy hogy DVD lemezt raknak be (ez lehet túlzás, de így volt a Csinibaba újravetítése). -
Dragon3000
veterán
-
Zolás
addikt
Nekem kell az sd, kamionozom, külső vinyó és laptop kombót használok, és örülök hogy minél több fér el rajta.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
laceszgamer
addikt
De még mindig itt a lényeg? Minek várjon akár egy cseppet is +ba, ha nincs rá szüksége?
Pont tegnap lestem én is a NOS4A2 első epizódját, 500mb és 2 vagy 4GB között volt 3 verzió, a legkisebbet kaptam le. Miért? Mert ment a sarokban kis ablakban miközben mást isi csináltam és közben fél szemmel figyeltem rá, kíváncsi voltam a történet mennyiben tér el a könyvtől, és nem éreztem, hogy emaitt úgymond igénytelen vagy bármi más lennék.
[ Szerkesztve ]
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
Apollyon
Korrektor
Egyetértek abban, hogy SD cuccnak már lejárt az ideje, és én sem operálnék már ilyen jellegű fileokkal, de betiltani semmi értelme.
Ugyanúgy, ahogy a kazettát meg a vinylt sem tiltjuk be.Most meg csak úgy példaként: elég ciki vagy, hogy 320-as gagyi mp3-at hallgatsz, ahelyett hogy DSD lenne minimum, mint nálam. Ezért betiltjuk még a FLAC-et is, mert az is gagyi. Egy egyórás DSD formátumú zenealbum 3-4 vagy akár több gigabyte, igazán megvárhatnád azt a plusz pár percet amíg lejön. Ha meg nincs elég tárhelyed, akkor cseréld le a gagyi eszközeidet is, és vegyél rendes zenelejátszót, ne legyél igénytelen.
Szóval maradjunk annyiban, hogy ne tiltsuk be, hanem adjuk meg a választási lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
laceszgamer
addikt
"csak lusták meg igénytelenek"
De éppen erre tértem ki, miért igénytelen, mert a TARTALMÁRA kíváncsi, nem pedig az benn a lényeg, hogy mekkora felbontásban lesi, mert azért ez is sarkított, hogy ott mindenkinél a 4k tv és társai. Ha annyira lenne igény a nagyobb felbontásra akkor azt szednék, de ettől nem igénytelenek akik SD-t néznek, simán más a fontossági sorrend.
De ezen az igényes vonalon lehetne továbbmenni ugyanilyen megkérdőjelezhető opciókkal, hogy akkor igényesen TV-t nézni, lesötétített szobában minimum 5.1 de inkább 7.1 hangrendszerrel, jobb kézben üdítő bal a popkornos tálkában és így tovább.Telefonnál is, most az, hogy mit tud vagy mit nem tud, körülbelül leginkább a 15-25 közötti korosztálynak a legfontosabb, de a nagy többségnek meg annyi a lényeg, hogy lehessen vele telefonálni, böngészni stb, de közben meg jóformán azt sem tudja, hogy hardveresen mi van benne, felőle még apró hörcsögök is tekerhetnék benn a kerekeket, a lényeg hogy menjen.
Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!
-
laceszgamer
addikt
Az még nem jelenti azt, hogy seedelni is többen fogják, max nem szedi le ha nincs elég kicsi méretben, nem mellesleg alapból olyasmiről van szó, ami amúgy is eléggé szürke zóna, szóval kár ezen aggódni. Legközelebb akkor már az lesz, hogy oké, 4k van csak, de miért nem küldenek mellé postán egy tokot és borítót, sőt lemezt amire kiírja az ember?
Egyénként ha már a számoknál tartunk: Ez annyit jelent, hogy az SD-re nagyobb az igény, magyarul kb ha szavazva lenne a többség azt tartaná meg.
"2000-2010között még oké volt de 10éve már ciki inkább" Ez a ciki szó a ciki inkább. Ezzel az egész igényes meg igénytelen összehasonlítással. Ha valaki a film tartalmára kíváncsi, és az a fontos számára, akkor az igénytelen ember, mert nem 4k-ban nézte meg?
-
Dragon3000
veterán
Miért fáj neked, hogy van, akinek az kell töltse, nagyon nem osztja meg a társaságot sem, mert minden kategóriából csak 1 féle tölthető fel az oldalra és van pár csapat akik kivételek. Filmekből az 1080p/4K-t preferálom, sorozatokból és a gyereknek a mesékből a 720p-t. De vannak olyan anyagok, amik sd-nél jobb minőségben beszerezhetetlenek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen, csak én azt mondom, hogy számomra teljesen egy irányba mutat az, ha valaki
- nem vár 5 percnél többet az 1080p-re sem,
- a gyenge panellel és elektronikával szerelt, olcsó, de nagy tévét veszi.A 4K kapcsán már emlegettem itt a HDR-t, és az olcsó tévéknél ezzel van a gond, nem a pixelekkel. Meg hát az nCore tanulsága szerint a lejátszással is - akad, feliratot váltani nem tud, késik a hang, meg a jó ég tudja még miket sikerül összehozni ott olyan filmekkel, amelyekkel technikailag amúgy minden oké.
Azt furcsállom ha valaki egy durva tévé mellett nem foglalkozik a jobb minőségű anyagokkal, de hát mindenkinek szíve joga.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Sok helyen ott a 30Mb/s, de a garantált az 5/0,25 és sokszor nem is megy többel, így sokat érsz vele. Nekem ne mond, amikor 10Mb/s-es netem volt, már akkor 1080p-ben szedtem a filmeket.
Bátyámnak belváros közepén telekomnál koaxon megy be a net 50Mb/s a legkisebb és nála nem is lehet ennél nagyobbat beköttetni, de 25-nél nem megy gyorsabban, ennyit a 100-200Mb/s-ről.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Ugyanez ment a hd és full hd megjelenítőknél is. Ugyanez ment végig a hdd-k tárhely fejlődésénél, ugyanez van a telefonok tárhelyével is, minek 128GB bele meg hasonlók, ja ha veszek fel vele egy 2 órás videót máris több 10GB-ot foglal....
(#389)
Lehet bármennyi pénzed, ha a lakhelyeden szar net van, akkor szar net van. De ilyen esetben van pénz a 4K BD-re.[ Szerkesztve ]
-
őstag
"tudtommal a mozik nagyrésze 720p körüli felbontást ha tud a nagy vásznon
talán az IMAX az arénában jó de az meg drága"
Jó eséllyel az IMAX-nek van a legrosszabb pixel/m2 aránya a mozik közül. Arra a hatalmas vászonra csak 2k-s tartalmak vannak, és ez meg is látszik. Én simán látom a pixeleket. (A vetítők elméletileg tudnának 4k-t is.)
Különösen kiábrándító volt, mikor valamelyik filmnél (talán Star Wars?) a csillagokkal teli űrt mutatták. Pixelháború. (Bezzeg a régi szép időkben, mikor még analóg vetítő volt az IMAX-ben...)Egyébként egy csomó "hagyományos" moziban már 4k vetítők vannak (cinemapink, mimozink), de a tartalmak felbontása itt is csak 2k. A 4k ritka, mint a fehér holló. Jó, ha évente 1 olyan film van, amit 4k-ban tudnak adni az arra alkalmas termekben.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Viktor81
senior tag
"ncore-on ahol ingyen lehet tölteni még a trónok harcát is legtöbben SD-ben szedték le mikor a fullHD 2-3GB körül van..."
Jártunk egy pókeres társaságba, ahol nagyon menő volt a GoT. Én nem tudtam, miről van szó, kb az 5. évadnál kapcsolódtam be. (mármint már az ment, amikor rábeszéltek a megnézésére) Na, éppen felmondtam a munkahelyemen, volt egy kis szabadidőm, bepótoltam az 5 évadot. Amikor legközelebb találkoztunk, én is lelkesen be tudtam kapcsolódni a témába, mire kettő srác:
- Neked akkor most megvan az első 5 évad ?
- Meg, letöltöttem.
- Hoznánk PD-t, mekkora kell, 32, 64 ?
- Hááát, ha van 64, de azzal is jó sok kör lesz.
- Miért, mekkora ?
- 600 GB, 120/évad
- Elmész @nyádba, inkább letötöm magamnak 10 GB/ évadbaEnnyit arról, mire van igénye az embereknek...
Kollégám ma mesélte, van egy 70"-os 4K TV-je és 2GB filmeket néznek rajta, mert az már "jó minőségű" (az 1-1,5G-s még nem) - Mások vagyunk...[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
hogy lenne 720p... 10-20 méteres vásznon. Eleve máshogy számolnak azzal a képaránnyal. Mármint a 21:9 képaránnyal az messze más, mint a 16:9-es tévés. Ha minden igaz talán 2048×1080 a felbontásuk.
2012-es írás
" A Cinema City a nemzetközi vezető moziláncokhoz hasonlóan lecserélte vetítőgépeit 35 mm–esről digitálisra a kivetítő sztenderd előírt paraméterei alapján (a kép felbontása minimum 2048 pixel horizontálisan), hogy műsorra tűzhessék a hollywoodi 3D kasszasikereket. " [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23