- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
-
bambano
titán
ma van olyanra is lehetőség, hogy felveszi a férj vezetéknevét, tehát nem kovácsné hisztis aranka lesz, hanem kovács aranka.
volt a neten egy cikk egy okostojásról, akinek a lánykori neve Szabó volt és hozzáment egy Szabó vezetéknevű fickóhoz, és úgy döntött, hogy felveszi a férje nevét. a bm meg kicseréltette vele az összes okmányát, ahol Szabóról Szabóra változott a vezetékneve...
-
greenity
senior tag
Részemről én pl maximum dr. Greenity leszek
nem leszek semmilyen né, maradok aki vagyok. Akinek ez nem tetszik sajnálom.
Van olyan kollégám, aki ki van rajta akadva mikor mondtam, de nekem így jobb.szerk: előbb férjjelöltet kéne találni
(mindig hoppon maradok)
-
galocza
aktív tag
leánykori név már nincs, csak régi jogszabályokban.
hivatalosan csak születési név van, ahol adatbekérőn, stb leánykori név szerepel, azon is születési nevet kell érteni. ennek megfelelően a bejegyzés felvetése helyes, senki nem került születésekor anyakönyvbe doktori címmel.
a turing teszt viszont más, itt csizma asztalon. -
Blindmouse
senior tag
"31.§(4) A születési és a házassági név anyakönyvezésekor, valamint az anyakönyvi kivonat kiállításakor a "doktor" megjelölés bejegyzése megengedett. Az egyes címek és rangok megszüntetésérõl szóló 1947. évi IV. törvény szabályaival ellentétes más adatok bejegyzését meg kell tagadni.
http://www.parlament.hu/irom37/0944/0944.htm
Csókoltatom a jogászokat, megint sikerült valaminek teljesen egyértelmű, félreértésekre teljesen alkalmatlan nevet adniuk.
-
Apollyon
Korrektor
Tök mindegy hogy férfi vagy nő, ha valaki ledoktorál, akkor bizony a BM adatok között a születési névhez is bejegyzik a Dr. előtagot.
Bár elsőre furának tűnik hogy miért van ez, de megvan az oka, a Magyarország.hu pedig most itt nem tévedett. -
bambano
titán
válasz
Blindmouse #8 üzenetére
persze, nyugodtan mondd még akárhányszor, ez a megfogalmazás a bürokrata szlengben akkor is a férjhez menés előtti nevet jelenti, mindegy, milyen karaktersorozat van ott.
és mint ilyen, lehet doktor.
-
Cyberpunk
félisten
Mivel a doktori cím az nem születéskor jár, ha nem azt későbbi tanulmányai során érdemli ki az ember, ezért nem anyakönyvezett néz. Tehát ha a kérdést értelmezed rájössz, hogy e nélkül kell megadni a nevét. Kis csavar, vagy furfang.
-
-
bambano
titán
ez minden nőre igaz, aki férjhez menése előtt phd-zett vagy olyan szakra járt, ahol egyetemi doktori fokozatot hajigálnak az emberek után. tipikusan: orvos, gyógyszerész, jogász, fogorvos.
-
kemotox
addikt
Anyja születési neve = leánykori neve, magyarul semmi kiakadnivaló nincs ezen. Szerintem.
-
HuMarc
veterán
-
banhammer
veterán
Ez egy elég érdekes kérdés, mert:
- az anya ledoktorált megtartotta a leánykori nevét vagy elvált és visszavettem a leánykori nevét.Szerintem egy jogászt kéne megkérdezni.
Más, de idetartozik.
Ha én mondjuk megházasodom és felveszem a feleségem nevét.
Mész Mihályból (Le)Oltottmész Mihály lettem.
Akkor nekem be kell írnom a leánykori névhez, hogy Mész Mihály?
Valószínüleg igen. -
Pedig ha látnád, hogy hány személyin szerepel így a kedves egyén édesanyjának a leánykori neve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest