Új hozzászólás Aktív témák
-
Fryskitt
addikt
válasz Stauffenberg #156 üzenetére
Ma voltam a Westendben a Panasonic boltban, hogy kipróbáljam a GX7-et, egy darab volt, ki sem akarta bontani a dobozból, mondván, hogy originál csomagolás. Azt kérdezgette, hogy de akkor meg is veszem-e. Végül megfoghattam, egészen rövid időre, kipróbálás szóba sem jött.
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Ijk
nagyúr
válasz Stauffenberg #180 üzenetére
Érzékenységet és dinamikát említettem. Az már nem az én problémám, ha a canon nem tud a sony/nikon-nal versenyképes érzékelőt gyártani dinamikában. Magas iso-t tekintve pedig az értékek szerintem magukért beszélnek.
jjeahh: Amatőr vagyok most is, főleg hogy néha hónapokig nem veszem elő a gépet. Buli, kocsmafotóhoz a fészbúkra valóban nem kell DSLR. Profik köszönik szépen az iso 6400-at koncertfotókhoz, nekem meg a D50 iso1600-a is vígan elég volt hogy számomra megfelelő képeket lőjek.
Az ergonómia pedig többet számít mint azt a legtöbben gondolják, az hogy egyes funkciókért nem kell a menüben kutakodni, és például egy D200 kereső fényévekkel jobb a belépő pentatükrös alagutaknál, és akkor még a FF-es keresőt nem is említettük.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz Stauffenberg #177 üzenetére
Igen, éppen dupla annyi pontot kapott érzékenységre a Canon.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Ijk
nagyúr
válasz Stauffenberg #175 üzenetére
Egyrészt nem mondtam azt hogy mindig, ezt már csak te láttad bele az írásomba.
A FF jobb dinamikában és érzékenységben is az APSC-nél. [link]
Az a baj hogy ez megint olyan vita, amiről mindenki tudja a nyilvánvalót, de azért muszáj valamivel belekötni, mivel bármit meg lehet cáfolni a megfelelő csúsztatással (ilyen pl. 10 évvel ezelőtti érzékelő maihoz hasonlítása DXOP pontozásban).
Nyilvánvaló hogy a D200 esetében van egy "de", mert különben senki nem venne új vázakat. Főleg hogy szerintem az a váz ergonómiában messze jobb egy d7000-nél (ez az én véleményem). Habár nem kicsit bele van hülyülve mindenki az új technológiába. A régi CCD-k zajosak iso800 és afelett, de nyilván ez borzasztó hátrány az amatőrök nagy részénél, akik legfeljebb monitor felbontásban nézegetik a képeket, és mondjuk csinálnak 10x18-as nyomatokat. De ebbe inkább bele sem megyek, mert ebből is hatalmas vita lesz./人◕ ‿‿ ◕人\
-
orbano
félisten
válasz Stauffenberg #156 üzenetére
törvényi kötelezettsége, amit nagyon jól tud, amikor webshopot nyit. ez a webshop lényege. ha már elveszi a kenyeret a bemutatótermektől, mert alá tud menni árban az alacsonyabb üzemeltetési költségek, stb. miatt akkor sakkozza ki magának. egyébként pedig lazán eladják újnak...
ha van még hasonlóan jó kérdésed, akkor mondd csak, szívesen felvilágosítlak kereskedelni kérdésekbenA vér nem válik VAZZE!™
-
SylverR
senior tag
válasz Stauffenberg #144 üzenetére
Ezt tudom. De akkor mégis mi értelme a 82 milis palacsintaobiknak?
@Gondwana: mi lenne ha visszavennél picit? Nem szidtalak sem téged, sem mást. Lehet épitőjellegű választ is adni.
[ Szerkesztve ]
Nem!
-
Dr. Akula
félisten
válasz Stauffenberg #135 üzenetére
Nem kikértem, csak közöltem, pont azért hogy lássátok milyen szintű választ szeretnék. Mint amilyet egy fotósbolti eladótól. Lehet hogy nem lesz túl egzakt, de nagyvonalakban valami iránymutatást azért így is lehet adni. Mivel magamtól nem tudom kitalálni hogy egy ilyen gép mint ami a cikkben szerepel az egy minimum szint az elvárásaimhoz, vagy a maximum, ezért kérdeztem. Ha ennél olcsóbb / gyengébb géppel nem megvalósítható, akkor tudom hogy ez alatt ne is próbálkozzak. Ha meg a feleennyibe kerülő is simán megteszi, akkor meg ne adjak ki ennyi pénzt. (Nehogy valaki megint behozza hogy a tudás is számít, már kiveséztük.)
Písz!
-
Dr. Akula
félisten
válasz Stauffenberg #133 üzenetére
Zavar hogy nálad kevébé hozzáértők is fel mernek tenni kérdéseket? Ez valami kiváltság lenne itt? Nem én hoztam fel a "ki mut tud" témát (se), amin annyi ideje lovagoltok már. Konkrét kérdéseket tettem fel, konkrét válaszokat vártam - azoktól akik tudnak és hajlandóak válaszolni rá. Más nem kell, főleg fikázás nem. Olyan ez mintha bemennék egy fotós boltba és kérdeznék az eladótól. Gyanítom ott se zavarják el a kezdőt. Vagy legalábbis ott nem, itt már nem vagyok ebben biztos.
Igen, láttam hogy az optika is húzós tétel, és számítottam is rá. Nem biztos hogy ezt fogom venni, de legalább tudni fogom hogy ennyibe kerül a minőség, és utána el tudom dönteni szánok-e rá annyit vagy nem, nem kísérletezem olcsóbbal és várom a lehetetlent. Ennyit akartam csak elejétől fogva.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Stauffenberg #129 üzenetére
Igen, most (még) ezen a szinten vagyok. De nem mondtam hogy nem fogok majd jobban megismerkedni vele, ha lesz mivel. Én ezzel az idézett mondatommal arra utaltam hogy nem vagyok profi fotós, ne szakszavakkal dobálózzunk (legalábbis amennyire lehet), hanem vegyük úgy mintha bemennék egy fotós boltba és kérdeznék az eladótól.
Szerinted egy Schumacher ugyanazt tudja kihozni egy Ladából mint egy Ferrariból? Vagy akár én? Lehet hogy én csak a 10%-át, de nem mindegy minek a 10%-át. Én se értem hogy ezen mit nem lehet érteni.
De szerintem hagyjuk mert úgy látom kevés kivételtől eltekintve mindenki csak újabb beszólásra használja a topikot, értékelhető válaszra nagyon kevesen méltattak.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Stauffenberg #124 üzenetére
"Te kifejtetted, hogy ... nem vagy hajlandó kísérletet sem tenni az expozíció megértésére."
Ilyet nem állítottam, most se én teszem. Én azt mondtam hogy hagyjuk már a ki mennyire ért hozzá témát, maradjunk a FIZIKAI paramétereknél! Adott 2 gép, egyik jobb, másik nem (és most megint ne legyen vita abból hogy miben jobb, tf. hogy pont abból a paraméterből ami épp kell). És adott UGYANAZ a fotós. Szerinted lesz különbség a 2 géppel készített fotóiban? Nyilván nem véletlenül kerül egyik 40k-ba, a másik meg millióba."Amit te követsz, az egy olyan elv amit manapság nagyon sok önmagát fotósnak nevező egyén követ. Azt hiszik, hogy tudás nem kell hozzá, csak a pénzt beleborítani egyre jobb felszerelésbe"
Senki nem állított ilyet. Nyilván ha lesz gépem, majd elkezdek vele komolyabban foglalkozni hogy mit lehet kihozni belőle. Tf. hogy csak a 10%-át tudom kihasználni a tudásának. Egy jobb gép 10%-a biztos több lesz mint egy rosszabb 10%-a, ebben szerintem egyetérthetünk. -
Dr. Akula
félisten
válasz Stauffenberg #121 üzenetére
Szerintem nem én nem értem. Csak 1 példa: lejjebb mondtátok hogy sötétben fényképezéshez minél kisebb F-es objektív kell. Tehát mégiscsak van itt technikai paraméter ami számít. Nyilván ha mindegy milyen lenne, nem kéne kiemelni. Pontosan az ilyen dolgokra kérdeztem rá, de ezt már elmondtam párszor, csak mindig jön valaki aki újra meg újra belerángatja a fotóművészet témát, de nemtom minek. Azért volt aki megértette, és tudott hasznos dolgokat is leírni.
"Ha csak automata módban használod és nem akarsz (nem is tudsz) befolyással lenni az expozícióra, akkor semmivel sem lesznek jobbak a fotóid, mint egy harmad ennyibe kerülő sokkal olcsóbb gépvázzal."
Azért csak számítanak itt ilyen apróságok mint szenzorméret (és ki tudja még mi)? Eltekintve attól hogy ki fotóz vele, tegyük fel hogy ugyanaz. -
Dr. Akula
félisten
válasz Stauffenberg #65 üzenetére
Jó, rendben, megismerem, de ha szar gépet veszek hozzá, akkor szakértelemmel is szar képet fogok csinálni. Pl. az S4 kamerájával szakértő módon se lesz értékelhető kép félhomályban se, nemhogy este.
Pl. notebook analógiára: ha TN panelest veszel, azzal színkalibráció után se lesz IPS panel minőségű a kép, mert a hiányzó biteket nem fogja pótolni semmi.
Én csak a fényképező, mint hardver minőségére voltam kíváncsi, megéri-e ennyiért vagy nem, egyáltalán jó ez, vagy csak parasztvakítás, stb.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Stauffenberg #54 üzenetére
Én azt a technikát ismerem hogy belenézek és kattintok. Nekem jöhet az autofókusz, képstabilizátor és hasonló "wizardok", mert én örülök ha azzal tudok egy normális képet csinálni. Csak legyen is normális, ha nem is terjesztik fel Kossuth díjra, de legalább háttérképnek ne legyen okádék. biztos sokat szmáít a hozzáértés is, de én most itt arra akartam kilyukadni, hogy pl. ez a gép megüt-e egy viszonylag profi szintet megfizethető áron. Ezért is hasonlítottam a Toyotához, ami ugyan nem Ferrari, de árban se, viszont a kommersz Trabanthoz, "mi autónkhoz" képest azért minőség.
-
Dr. Akula
félisten
válasz Stauffenberg #52 üzenetére
Autót se csak az vesz akinek van szakszervizes vizsgája az adott márkára. Nem lehet mindenhez érteni. Én értek máshoz, elég az. Viszont a fényképező egy olyan dolog mint az autó, amit az is akar venni aki nem fényképész. Ezért inkább kérdezek. Nem akarok fotóművész pályázatokon indulni a képeimmel, egyszerűen csak azt nem szeretném ha mindenféle színekben pompázó pixelek kergetnék egymást a képen, mintha vmi szanaszét tömörített .jpg kép lenne. Mert a nagyon kommersz dolgok ilyenek. Egyszerűen csak olyan fotókat szeretnék készíteni amit szívesen beraknék fullHD, vagy akár afeletti felbontáson is háttérképnek anélkül hogy engem idegesítene a minősége. Nem Ferrari kell, hanem Toyota, ami azért nem Trabant. Azonban magamtól nem fogom kitalálni hogy amit szeretnék az fizikailag megvalósítható igény-e, vagy túl irreális (a reklámokat meg inkább el se olvasom, a hitegetés nem érdekel, csak a valóság), és milliós cuccok + fotóművész szakvizsga szükséges-e hozzá. Szart nem akarok venni, akkor inkább semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest