- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Raspberry Pi
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
Itt van hogy teljesít a hűtő: [link]
26:46-nál, azt mondja 59 fokos és nem volt hangos, de azért hallható
Esetleg talán lehet csökkenteni még ezt is, ha rábiggyesztünk az elejére még egy ventit rásegítésnek.
Ajjaj utána jön a tunning, durva több 6000 cinebench, 786 watt...
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Nem azt mondtam hogy hülyeség a vízhűtés, de ha egyszer nekem le kéne hűteni egy erős melegedő procit, akkor én a batár léghűtést választanám inkább.
(Mondjuk épp a napokban rendeltem egy Xeon X5675 hatmagos procit, 4 ghz felett már kér enni, egyéb okok miatt nem tervezem az extrém tunningját, mert ahhoz jobb alaplap is kéne meg ugye jobb hűtés is, 4 Ghz-et célzok meg vele ami még emberi, de akár 4.6ghz-et is kipréselhető, de ahhoz már ugye talán víz se ártana)
Persze tudom, hogy a jobb vízhűtések felülmúlják a legbatárabb léghűtést is. Csak hát macera, meg az hogy kifolyhat, hát.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Szerintem ez az AMD hűtő alig maradhat el teljesítményben a Noctuádtól.
Ami neked van az legjobb teljesítményű léghűtő nem? Szerintem az elbírna a Threadripperrel, úgy hogy viszonylag halk is marad. Tehát minek a vízhűtés? Ha nincs tunning persze.
Egyébként amit belinkeltem tesztet még nem néztem végig (csak az építést), lehet hogy ott kiderül mennyire hangos ez az AMD hűtő.
Ribi Ez a proci 250 Wattos, ráadásul az AMD ezt a chipsettel együtt méri, tehát még annyi sincs. Biztos vagyok benne hogy tunning nélkül elbír vele ez az AMD hűtő viszonylag csendesen, az említett Noctua pedig kifejezetten csendesen
De végig kéne nézni a tesztet hátha abba benne van mennyire "hangos"
Ha tunning is játszik akkor megéri a vízhűtés, de ha nem szerintem a brutál léghűtők legjobbjai elintézik a treadrippert.
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
Ez csak az én véleményem, de nem hiszek a vízhűtésben, bár sose volt nekem olyan.
1. Halkabb? Ott a szivattyú, meg a radiátoron ugyanúgy vannak ventik. Tehát nem halkabb.
2. Drágább? Igen.
3. Több minden romolhat el? Igen. Ráadásul macerásabb javítani. (léghűtés esetén, ha esetleg tönkremenne a venti, bár ez nagyon ritka, legugrasz a sarki boltba és megoldva), nem tudom ha a szivattyú romlik el akkor megfő a cpu vagy mi?
4. Kifolyhat a víz. Akkor nem is tudom mi van, ráfolyik a gtx 1080 ti-re
5. A vízhűtés nem biztosít szellőt a CPU körül az alaplapi alkatrészeknek, oda egy plusz venti?
Én inkább hiszek a brutális méretű léghűtőkben, 1KG felettiek lehűtik jó és problémamentesek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Wraith Rippert az AMD-vel közösen tervezte a cég, és a 32-magos csúcsmodellel is elbír.
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gitáros topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- PlayStation - Öt nap kompenzációt kapnak a PS Plus tulajok a leállás miatt
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok