Hirdetés

Bemutatta a Ryzen Threadripperek hivatalos hűtőjét a Cooler Master

A Wraith Rippert az AMD-vel közösen tervezte a cég, és a 32-magos csúcsmodellel is elbír.

A Cooler Master hivatalosan is leleplezte az AMD-vel közösen tervezett, Wraith Ripper nevű hűtőjét, amely kifejezetten a Ryzen Threadripper termékcsaládhoz való. Ennek megfelelően csak Socket TR4-re lehet felszerelni, viszont az összes modellt képes lehűteni, köszönhetően a 250 wattos hőelvezetési képességének.


[+]

Maga a fejlesztés óriási, 150 x 160,5 x 132,3 mm-es méretekkel rendelkezik, ugyanakkor a tömege nem derült ki, viszont biztosan nehéz, látszatra is van benne anyag bőven. A dizájn szempontjából a 76,4 x 44,6 mm-es talpazatból 14 darab hővezető cső szállítja a forróságot a két darab hatalmas bordába, amelyek között egy 12 cm-es MasterAir Pro Servo ventilátor bújik meg. Utóbbi a fordulatszámát a hőmérséklet függvényében állítja, de percenként maximum 2750 fordulattal pöröghet, viszont akár le is állhat, ha a bordák hőelvezetési képessége is elégnek bizonyul. Ez leginkább akkor realitás, ha processzor éppen nem csinál semmit, akkor ugyanis olyan energiatakarékossági állapotba kapcsol, aminek a hőtermelését pont el tudja vezetni a fémszerkezet, mindenféle aktív rásegítés nélkül. Teljes fordulatszámon egyébként 76,4 CFM légszállítással, illetve 38 dBA-es zajszinttel kell számolni. Utóbbi önmagában nem kevés, de tekintve, hogy 250 wattos hőmennyiséget vezethet el így a rendszer, még hízelgőnek is hat.


[+]

A Cooler Master figyelt arra, hogy a bordák alatt viszonylag sok hely maradjon, így a 44 mm magas memóriák is elférnek majd. Természetesen az RGB LED-ek sem maradhattak le, ezek vezérlését egy külön szoftver segítségével lehet biztosítani, amely elérhető a gyártó weboldalán.

A Cooler Master Wraith Ripper szeptember végén kerül az üzletekben, az ajánlott fogyasztói ára pedig 119 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés