- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- E-book olvasók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kína-exkluzív Arrow Lake-S processzorral gyarapodott az Intel portfóliója
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Anno volt egy Athlon II 640-es (AM3) procim. Azt ment AM2+ lapban és AM3-asban, meghajtotta a DDR2-es és DDR3-as memóriákat. Akkor az AMD kínálatában voltak Sempron, Athlon (I-II), Phenom (I-II) procik. Biztos vagyok benne, hogy legalább 2x annyi proci volt amit lekezelt egy lap mint most pl az általam márt linkelt AM4-es x570-es MSI és akkor tuti, hogy fele, de inkább negyed akkora volt a BIOS mérete, mégis belefért a kód, ami kellett. Értem én, hogy fejlődés, de na.
-
aktív tag
Az MSI lapom nem is támogatja az 1600AF-es procit.
Amúgy meg az is érdekes, hogy AMD régebben úgy csinálta, hogy ami proci bele tudott rakni (fizikailag) a lapba, az ment is benne. Most meg az X570-es lapokkal nem megy a Ryzen 1000-es (zen1) széria kompletten hiába AM4. Aztán ugye erre jön, hogy a 300-as csipszett nem fog működni a 4000-es szériával... Egyre nagyobb a katyvasz, egyre inkább az Intel politikáját idézi az AMD. Biztos, hogy nem poénból, de ez így komoly arcveszés, legalábbis nálam.
-
aktív tag
Nem tudom, hogy már más is észrevette, vagy sajtóhiba-e, de nekem elég megdöbbentő, hogy az x570-es alaplapomnál (MPG X570 GAMING PLUS) sem a 3100/3300X sem pedig a frissen bejelentett XT modelleknél nem kell BIOS frissítés, mivel a gyártói oldal szerint már a hozzá kiadott első (!!!) BIOS(/UEFI) korrektül kezeli a procikat, amit ráadásul 2019-06-20 dátummal adtak ki.
Az MSI alaplap CPU támogatási oldala:
[link](Csak a 2200G és 2400G használatához kell újabb, mint az első BIOS)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest