- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
frankie!
őstag
Szép utópia, kár, hogy nem valósult meg! Én még ma is legszívesebben képcsöves TV-n nézek filmet. Úgyhogy nem igaz, hogy a CRT senkinek nem hiányzik!
Ha már itt tartunk: mi a véleményetek arról, hogy sok, a CRT-kor vége felé kiadott (főleg 100 Hz-es TV-nél) az elektronika agyonvágta a képminőséget? Nekünk van egy 32"-es 4:3-as Loeve Calidánk, aminek a színei, hát verhetetlenek, mégis, lehetne élesebb a kép (azzal együtt is, hogy minél nagyobb egy képcső, mindig annál életlenebb).
Milyen típusokat ajánlanátok, amiknél ez a legkevésbé volt jellemző (akár 50 Hz-eseket)?
Ja, és a villogás sem zavart soha.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Persze lenne neki mélysége, de nem elfér egy nagyobb nappaliban?"
Nem nagyon. Mar egy 72 centis 4:3 CRT elhelyezese is eleg problemas tudott lenni, egy 32"-es 16:9-es CRT meg kb eselytelen lenne (ahogy a gazdasagos gyartasa is, nem veletlenul nem csinaltak ilyet).
DRM is theft
-
atesss
addikt
Csak a méretről feledkeztél el.
Ha egy 19" CRT mélysége akkora, mint az ilyen monitoroknál, akkor egy 32" közel 2x olyan "vastag" lenne.
Sőt, mivel vízszintes eltérítés méginkább nagyobb kell, mivel széles a megjeleníteni akart felület, lehethogy több mint 2x olyan vastag lenne.
Hacsak nem sokkal erősebb az elektronsugár eltérítése.
A technológia vége felé voltak ilyen vékonyított CRT monitorok vagy TV-k, de olyan sokat szerintem azzal sem lehet nyerni.
Illetve lehethogy sokkal több energiát is fogyaszt (nemtudom igazából mi fogyaszt sokat egy képcsőben, lehet inkább csak az elektronsugár generálás - bár ezt elvileg viszonylag egyszerűen ki lehet számolni fizikából) a sokkal erősebb eltérítés.Már a 72cm-es normál képarányú TV-k sem voltak vékonyak, ha erre még rájön +13% a 82cm, meg a saccra ~25% a különbség szélességben azonos képátló esetén a két képarány közt, akkor nem lenne kicsi az a TV...
Mindamellett fogyasztása is lenne, egy mostani jobb LCD-hez képest szerintem mindenképp több.
Bár nem igazán tudom mennyi volt a 82" CRT TV-knek.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest