- TCL LCD és LED TV-k
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen széket vegyek?
- UHD filmek lejátszása
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
Új hozzászólás Aktív témák
-
greeneye166
aktív tag
válasz greeneye166 #77 üzenetére
Hát ma megnéztem egy LED TVt és nem láttam semmi különbséget a sima LCDhez képest, úgyhogy a placebón túl sokkal többet nem tud.
Azért az OLED TV már többet ígér, mint utánaolvastam így a " cikkben írt OLED TVnél, csak a folyadékkristály minimális fogyasztása esik ki" kérdésemet visszavonom. A LED TVt viszont még mindig nem értem miért olyan jó.
> kiregisztrálva, ne küldj privátot <
-
greeneye166
aktív tag
Kimondtad a lényeget! Nem kizárt, hogy ebből a 30W-ból 20-at eszik az elektronika és a kijelzőpanel vezérlés. Ha ez igaz, akkor nagyobb méretnél, azonos felbontás mellett csak a 20-on felüli 10W fog sokszorozódni a panel alapterületével arányosan.
Off kérdés: Az akciós katalógusokban hype-olt LED TV (nem OLED) a kb 30% fogyasztáscsökkenésen túl mit tud egy LCDhez képest?
Ha mondjuk a képpel szinkron működő fehér LED mátrix lenne a háttérvilágítása (úgy tudom nem ilyen), akkor elérhetnék a plazma "fekete színeit", javulna a kontraszt és csökkenne a fogyasztás, de így önmagában csak a laptopokban látom értelmét a -30% fogyasztásnak és a 3-5x-ös felárat az LED TVk esetén nem értem. Az LCD-nél nem maga a folyadékkristály eszik, hanem a megvezérlés+világítás. Azzal hogy a ledeket nem világításra, hanem közvetlen megjelenítésre használják a cikkben írt OLED TVnél, csak a folyadékkristály minimális fogyasztása esik ki vagy rosszul gondolom?[ Szerkesztve ]
> kiregisztrálva, ne küldj privátot <
-
ziku
csendes tag
Nem értem miért csodálkoztok az árán. Nyilván nem a 90.000 forintból tengődő gyári munkás a célközönség. Rengeteg ember van a világon, aki megengedheti magának, de valószínűleg nem csak magánemberek fogják vásárolni. Inkább örülni kéne, hogy van ilyen is, oszt ha kell megveszed, ha meg nem kell, nem veszed meg.
-
dezz
nagyúr
Kinéztek ti néha a fejetekből? Attól, hogy ti nem vennétek meg ennyiért, higyjétek el, ezerszámra, ha nem tízezerszámra fogják vásárolni... És nem is akarnak többet eladni belőle, de az adott részlegnek ez is szép bevételt fog hozni.
(#46) frankie!: Az én 100Hz-es Philipsem kicsit sem életlen. Igaz, csak 55cm-es. Másból nem mondanád meg, hogy 100Hz-es, csak a vibrálás és sorvillogás hiányából. (Legalábbis első ránézésre.)
(#70) Rickenstein: Nem ugyanúgy történik a legtöbb 100Hz-es TV-n a képletapogatás, mint a monitoron (100Hz ide vagy oda), és a PC-s tuner-szoftverek sem kezelik általában valami jól az interlace-t.
[ Szerkesztve ]
-
plus44
veterán
Ez de durva.
“This is where the road crashed into the ocean...”
-
nagyúr
válasz Rickenstein #70 üzenetére
analóg-digitális-analóg
#48: Loewe
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Rickenstein
senior tag
Azért életlen a 100 Hz-es CRT TV képe, mert ugyanúgy működik, mintha egy számítógép tv kártyájába belekötnéd a kábeltévét, aztán néznéd a 100Hz-es CRT monitorodon. Magyarul van egy audio-digital-audio átlakítás. Analóg tv adáshoz a legszebb képet az 50Hz-es CRT tv adja.
PS C:\>_
-
fereg
tag
-
Crytek
nagyúr
Hát igen mire ez elterjed nagyobb méretben pc-hez monitorként sajnos erre várni kell.
Majdnem 500.000 ft nem kevés.Egy ilyen monitort 24 colosba 1900*1200-al majd berendelek ha már 70 ezer lesz.
Akkor 2019-ben visszatérünk ráNext PC Upgrade: 2022
-
szab0729
tag
Pókjaimnak pont jó lenne, az egésznapi pókmunka után egy gyászbogárlárva mellé benyomnának vmi NatGeo-s pókmaonikasót és mehetne a pókmozi 15colon
-
dabadab
titán
Van CRT projektor is, szóval nem olyan elszállt ötlet ez, a magas kontrasztarány meg jól jönne projektorban is, a bökkenő csak az, hogy ezek az OLED-ek nagyon messze vannak attól, hogy viszonylag kis felületen annyi fényt produkáljanak, mint ami egy projektornak kellene.
DRM is theft
-
kukorizz
csendes tag
Ez kész azért ennyit nem adnák ki érte csak ha egy olajherceg lennék akkor a Ferrarimba lenne egy ilyen beleépítve
Hogy kerülnek a "fűre lépni tilos" táblák a gyep közepére?
-
Dr. Akula
félisten
A válaszideje elég kemény, még egy TN panel is elbújhatna mellette.
-
Antibazsi
aktív tag
Pont most gondolkodok,h összebedobok egy minipc-t a kocsiba és kb ekkora monitort keresek. Szóval ez pont tökéletes lenne. Egy előre, kettő hátra. ugyan a rászánt keret kicsit szükebb,de gyüjtök még rá... úgy 5-10 évig
Üdv, Balázs
-
Oliverda
félisten
Ez talán most nem kamu.
OLED Display Shipments Hit New Record, On Track to Become Popular in TVs by 2016.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
PH-User
addikt
ifj. Wear István! Pattanj vásárolni!
''Amíg szól a zene muszáj felkelni és táncolni.''
-
TK36
aktív tag
Szép, szép, de az ára is.
Bár akinek az újdonság varázsa kell, azok megveszik ilyen áron is!"Az LG átvette a Sonytól a koronát, ugyanis forgalomba hozta" - De azt ne felejtsük el, hogy ezek az első kereskedelmi példányok. És azok, mint már írtátok máshol elég húzós árúak szoktak lenni.
Majd 4-6 év múlva meglátjuk, hogy nagyobban, kevesebbet fogyasztva milyen ára lesz ezeknek.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
1750 euróért 15"-os monitor? Biztos megéri ha még Oled akkor is. Ennyi pénzből már veszek egy 4x"-os Ledest.
-
dabadab
titán
Azt mondjuk egy kicsit hianyolom, hogy senki sem fikazta a cikket a "legnagyobb" jelzo miatt, mert ez max. a legnagyobb kaphato TV, de amugy pl. a Samsung demozott mar 30"-as darabot is.
DRM is theft
-
Geönczy
aktív tag
0,01 ms
Oh.
Nem sok mindenről maradsz le.[ Szerkesztve ]
-
Chiller
őstag
OLED-es projektorokról tud valaki valamit?
-
frankie!
őstag
Szép utópia, kár, hogy nem valósult meg! Én még ma is legszívesebben képcsöves TV-n nézek filmet. Úgyhogy nem igaz, hogy a CRT senkinek nem hiányzik!
Ha már itt tartunk: mi a véleményetek arról, hogy sok, a CRT-kor vége felé kiadott (főleg 100 Hz-es TV-nél) az elektronika agyonvágta a képminőséget? Nekünk van egy 32"-es 4:3-as Loeve Calidánk, aminek a színei, hát verhetetlenek, mégis, lehetne élesebb a kép (azzal együtt is, hogy minél nagyobb egy képcső, mindig annál életlenebb).
Milyen típusokat ajánlanátok, amiknél ez a legkevésbé volt jellemző (akár 50 Hz-eseket)?
Ja, és a villogás sem zavart soha.
[ Szerkesztve ]
-
bit_bro
tag
Ez a névleges fogyasztása volt a kütyünek (pár hete volt valami Sony reklámújság, abban láttam).
Ami igazán érdekes benne, hogy ezt nem LED háttérvilágítással érték el, hanem valami módosított CCFL-el. Csak pislogtam, hogy most hirtelen hogy, mert én is 150-200 W körüli értékeket láttam hasonló méretben.Azt hiszem, ez lehetett (bár itt 40-es méretről van szó):
http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/televisions/plasma-and-lcd-tvs/sony-kdl-40we5-597401/review -
dabadab
titán
Nahat, tenyleg csinaltak (pl itt van ez, 53 centis melyseggel, hasznaltan aruljak 400 fontert (120kHUF)). Akkor pontositanek: nem veletlenul nem terjedtek el
"A Fogyasztásról még annyit hozzáfűznek, hogy van pl. a Sony-nak 88W fogyasztású 32" LCD-je is."
A fogyasztasnal mindig erdemes megnezni, hogy milyen korulmenyek kozott meri az ember. Az en 32-es Samum (CCFL, specifikacio szerint 200 W) 80 W es 180 W kozott fogyaszt, csak attol fugg, hogy milyen erosre allitom a hattervilagitast.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
bit_bro
tag
egy 32"-es 16:9-es CRT meg kb eselytelen lenne (ahogy a gazdasagos gyartasa is, nem veletlenul nem csinaltak ilyet).
Már hogyne lett csináltak volna. Még 36"-osat is.
Szerk.:
A Fogyasztásról még annyit hozzáfűznek, hogy van pl. a Sony-nak 88W fogyasztású 32" LCD-je is.[ Szerkesztve ]
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Ne felejtsük el a vibrálást se, TFT nem vibrál ezért nem fárasztja a szemet. 100 Hz kutyafüle, egy idő után kifolyt az ember szeme ugyanúgy. Másik meg, hogy gusztustalanul nagy TV-káva kellene sok helyet fogyasztana és gondolom áramot is. Nincs gond a jelenlegi TFT-kel sem, AMOLED majd később kiforrja magát.
Azért valljuk be a CRT amúgy sem csúcstechnológia elavult. Egy drága SVPA paneles TFT-nek vagy plazma TV-nek azért elég komoly képminősége van, senkinek sem hiányzik a CRT.[ Szerkesztve ]
-
thief888
tag
Ennek így semmi értelme!
-
dabadab
titán
"Persze lenne neki mélysége, de nem elfér egy nagyobb nappaliban?"
Nem nagyon. Mar egy 72 centis 4:3 CRT elhelyezese is eleg problemas tudott lenni, egy 32"-es 16:9-es CRT meg kb eselytelen lenne (ahogy a gazdasagos gyartasa is, nem veletlenul nem csinaltak ilyet).
DRM is theft
-
Ijk
nagyúr
Persze lenne neki mélysége, de nem elfér egy nagyobb nappaliban? Sokan vennének plazmát, csak megfizethetetlen. És nem hiszem hogy kevesebbet fogyaszt mint egy crt. Ha nem is lenne nagyon olcsó, de egy mostani 32"-os lcd-nél szvsz nem lenne drágább, viszont kontrasztban és a mozgások megjelenítésében sokkal jobban muzsikálna.
Persze 32" felett már szóba sem jöhet a crt, de szerintem ez a max méret ami még gazdaságosan kivitelezhető./人◕ ‿‿ ◕人\
-
atesss
addikt
Csak a méretről feledkeztél el.
Ha egy 19" CRT mélysége akkora, mint az ilyen monitoroknál, akkor egy 32" közel 2x olyan "vastag" lenne.
Sőt, mivel vízszintes eltérítés méginkább nagyobb kell, mivel széles a megjeleníteni akart felület, lehethogy több mint 2x olyan vastag lenne.
Hacsak nem sokkal erősebb az elektronsugár eltérítése.
A technológia vége felé voltak ilyen vékonyított CRT monitorok vagy TV-k, de olyan sokat szerintem azzal sem lehet nyerni.
Illetve lehethogy sokkal több energiát is fogyaszt (nemtudom igazából mi fogyaszt sokat egy képcsőben, lehet inkább csak az elektronsugár generálás - bár ezt elvileg viszonylag egyszerűen ki lehet számolni fizikából) a sokkal erősebb eltérítés.Már a 72cm-es normál képarányú TV-k sem voltak vékonyak, ha erre még rájön +13% a 82cm, meg a saccra ~25% a különbség szélességben azonos képátló esetén a két képarány közt, akkor nem lenne kicsi az a TV...
Mindamellett fogyasztása is lenne, egy mostani jobb LCD-hez képest szerintem mindenképp több.
Bár nem igazán tudom mennyi volt a 82" CRT TV-knek. -
Thulcandra
senior tag
Az árát olvasva én is majdnem félrenyeltem... de azt ne felejtsük el: 1999 -ben egy 15 colos LCD monitor 1300 $ körül volt!!!
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
törölt tag
Nem arról volt szó, hogy kontraszt végtelen? Élettartama mennyi? Mikor adja meg magát? Hol van Raceman? Csak hogy a témánál fontos kérdéseket feltegyen.
dabadab: a képpontonkénti katódsugárcsöves megoldásokkal mi a szitu? Fejlesztik még őket?
-
dabadab
titán
Mit szerintem?...
A speckokat mondjuk le is irhattad volna, de megkerestem, a "tipikus" fogyasztasat adtak meg, ami egy baromira ertelmezhetetlen szam. A cnetes teszt szerint max fenyeron 25 W, amivel - figyelembe veve, hogy 450 helyett csak 250 cd/m2 fenyerot produkal - fajlagos max fogyasztasban kb ott van, ahol ez a darab, ez egyebkent varhato is volt, a sima LED meg az OLED hatekonysaga nagyjabol egy szinten van. Ami miatt megis takarekosabb az OLED, az az, hogy mig az LCD-nel keptartalomtol fuggetlenul meg kell vilagitani az egesz panelt, addig OLED-nel mindig csak annyi fenyt kell megtermelni, ami tenylegesen el is hagyja a TV-t.
Az meg mondjuk teljesen nyilvanvalo, hogy ez a 15"-os darab inkabb csak jatek meg kiallitasi darab, nem hinnem, hogy arra szamitananak, hogy millios tetelekben fog fogyni.
Ijk: 32"-es 16:9-es CRT 100k alatt?... Azt nem nagyon lehetett volna kihozni.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Ijk
nagyúr
Végre valami OLED téren. El vagyunk már kényelmesedve, hogy minden ilyen gyorsan fejlődik, pedig mennyi idő kellett anno mire az lcd felfutott. Szerintem számítógéphez még sokáig tökéletes egy pva, vagy ips paneles lcd, filmekhez pedig jobb a plazma. Habár sajnálom, hogy nem vitték tovább a crt-t, sok embernek tökéletesen megfelelne egy 32"-os 720p-s, és a filmeken amúgy sem látható minimális torzítást leszámítva agyonverné az lcd-ket. És lazán beférne 100k alá.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
joergie
őstag
Szerinted. Javallom tekintsd meg a 24" Dell G2410 specifikációit, és akkor meglátod miért sok az a 30W. Ennek a technológiának pont az lenne a lényege, hogy kevesebbet fogyaszt. Szóval valószínűleg ez a 30W - bár nem tűnik soknak - jóval magasabb a később érkező nagyobb panelok fogyasztásánál.
Nemtudom ezzel a mérettel, árral, és tulajdonságokkal ki fog ilyenre beruházni.Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
P00By
nagyúr
Durva az egész
-
total90
veterán
OK a cucc, jobban tetszik mint a Sony... csak hát ott az ára
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
madgie
titán
válasz VaniliásRönk #26 üzenetére
Valóban csak vakításnak jó (én max a hisztogrmmot nézem egy képen), de nem a tudás alapján választ a többség kompaktot...
-
Shad0w
senior tag
Nekem csak kérdésem lenne, pusztán kíváncsiságból: hogyan lehet egy LED mátrix passzív?
-
lorenzen
aktív tag
Kimaradt egy fontos kérdés.
Mennyi az élettartama a kijelzőnek?
Az első példányok nagyon kevés órát tudtak üzemelni.
Ha ez is csak 15 hónapot bír ki, átlagos használat mellett, akkor még dísznek sem jó.Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
Integra
titán
mire az oled normális méretben és árban kapható lesz, addigra a lézertévé már a jóisten tudja hányadik generációnál tart.. már most is hülyére veri ha televízióról van szó.
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
mephi666
nagyúr
úgy olvastam, hogy szép fokozatosan mennek majd felfelé méretben: 2010->20", 2011->30", 2012->40"... vagyis a tervek szerint elvileg így haladnak... eszembe jutnak most az első lcd-tv-k... itt-ott láttunk csak belőle kb. 10éve és 25-30ms körüli frissítéssel mentek... meg hozzá párszázezrekbe kerültek a kisebbek is... játékra szinte alkalmatlanok voltak... aztán idővel fejlődtek-nőttek-olcsósodtak... ez lesz szerintem most is... néhány év és "fillérekért" fogják osztani a nagyobbnál nagyobbakat... (hosszútávon elvileg sokkal olcsóbb az előállítása, mint a sima lcd-képernyőknek... egyenlőre meg fizessék meg a gazdagok a r&d költségeit)
#20: kb. fél méterről nézve elég lenne rá egy ekkora... azért mégis hülyén mutatna rajta elforgatva egy kb 2méteres képátlójú tv (meg mellesleg nem akarok szaunát csinálni a retyóból)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
dabadab
titán
Azert tegyuk mar kontextusba a 30 wattot:
1. Egy kb negyszer ekkora feluletu 32"-es CCFL-es LCD TV-nel kb 200 wattot adnak meg max fogyasztasnak.
2. Ez minden bizonnyal a max fogyasztas es itt - ellentetben az LCD-vel - a keptartalomtol is fugg a fogyasztas, vagyis 30 W-ot csak akkor fogyaszt, ha maxra feltolt fenyeronel minden pixel feher, vagyis kb soha.Szoval jo az a 30 W.
DRM is theft
-
mephi666
nagyúr
-
atike
nagyúr
Van olyan aki megveszi? Hihetetlen... Ha tizedannyiba kerülne - talán. Nade ennyiért? Meg ha valaki olyan hűdegazdag is. A 15" akkor is 15"... Konyhába meg egy kicsit vicces lenne....
-
luw2win
őstag
Azért 15"-ért 450k-t kiadni, hát..., biztos nagyon jó lehet, de 15" meg az ára...
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
Tigerclaw
nagyúr
Érdekes, hogy piacra akarnak dobni egy ilyen valamit. Persze lehet hogy csúcstechnológia, meg next gen, de az isten szerelmére, TÚL KICSI és TÚL DRÁGA. Egyszerűen nem piacképes termék. Szerintem még dolgozzanak rajta 5 évet és majd ha elérik a 80 cm-es kép
átlót 100 ezerből, akkor gondolkozzanak termékben.Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz kételkedem #7 üzenetére
ez olyan lesz mint anno a DVD lejátszók esetében, csak a rajok/gazdagok engedhették meg maguknak, hogy vegyenek 'oszt virítsanak vele, hogy nekem már ez is van.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
kételkedem
addikt
válasz Mr.Csizmás #1 üzenetére
Biztosan jó képminősége van/lesz. Nem szoktam az árakon nyavalyogni, de 15"-os megjelenítőért félmilliót kiadni nagyon kevesen fognak. Márpedig ahhoz, hogy én néhány éven belül ilyet vehessek, az kellene, hogy ezeket a példányokat elkapkodják.
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
waterman_
aktív tag
ez már kész. évekkel ezelőtt jöttek a hírek, hogy milyen takarékos lesz, milyen egyszerűen lehet majd gyártani, csak nyomtatni kell. bullshit. mesterségesen tartják vissza a technológiát, mert az lcd még sokat hoz a konyhára. még véletlenül se, nehogy egymásba csússzon két termék-élet görbe..
30 wattot egy olyan technika, ahol csak a megjelenítő típusa új. szerintem beépítettek pár ellenállást, meg 70 tamagochit, hogy legyen mit fűteni. soha nem volt szó ezelőtt arról, hogy többet is ehet, erre egy 15 colos többet eszik, mint a 20 colos lcd-m. ez olyan kamu, hogy ha majd 6-8 év múlva mikor kiderül, hogy az összes lcd gyártó benne volt a kartelles lcd fusizásban, akkor majd fennhangon hangoztatom, hogy lám én megmondtam.
és még mindig nagy a káva...egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe..
-
Apollyon
Korrektor
Ez még egy kicsit drága.
Érdekes hogy nagy a fogyasztás, azt hittem ez a technológia alapból olyan hogy ezzel nem lesz probléma.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
mephi666
nagyúr
ejha... szép adatok... karcsú kis tv... csak az ára nem az... 0.01ms... hehe... én a 2ms-es sima tn-panelessel is elvagyok, ez meg durván ráver még fényerő+kontrasztban is... és itt gondolom nem is dinamikus kontrasztról beszélünk a led miatt... a fogyasztása tényleg lehetne kicsit jobb, de majd kialakul idővel... szívesen megnéznék egy ilyet élőben, hogy mit mutat... lenne szerintem áll-leejtés...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Móci
addikt
Jó lesz ez az OLED, de mire még a halandók is meg tudják majd vásárolni értelmes méretben emberi áron...
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
rudi
nagyúr
"a technológia még csak most kezd hódítani"
Ezt évek óta mondogatják...
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Mr.Csizmás
titán
<- kb. ilyesmi pofa a specifikációkat olvasva...gondolom lesz egy képminősége
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Eredeti játékok OFF topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt