- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emuriko
csendes újonc
Nekem van ilyen, bár másodlagos szerepet tölt be, van mellette jobb is.
Ami az előnye, az a kicsi és kompakt mérete. Könnyen hordozható, könnyű órákig is kézben tartani. A képernyő méretaránya 5:3, ami közel van a 16:9-hez, kicsi fekete sáv van felül és alul, levágáskor alig vág ki. Elsősorban streamingre és TV-re használom, erre nagyon jó választás, a mérete miatt kényelmes kézben tartani. A kijelző felbontása alacsonyabb, mint a másik táblagépemé, közelről nézve látszanak a pixelek, de nem zavaró. Az akkumulátor jól bírja, egy töltéssel több film is megnézhető.
Amire közepesen jó, a böngészés. A hardver gyenge, és bár fagyások vagy problémák nincsenek, de lassú, aki gyorsabbhoz szokott, lehet zavaró lesz. De mint írtam, hibátlanul működik, csak egy kis türelem kell hozzá.
Játékokra viszont nem ezt ajánlom, ez alatt persze nem a szókereső és ehhez hasonlókat értem, hanem a komolyabb 3D-seket. -
draco31
veterán
A7 lite-on mennyi szabad tárhely marad 32Gb-os változatnál? Illetve az appokat lehet-e sd-re másolni?
Nővéremnek van egy Samu tabja, 4 éves már, és elfogyott a belső tárhelye, meg elég lassúcska is már, ezt láttam meg most a Telekom kínálatában. -
futo001
senior tag
Pár hete vettem egy A7 Lite-ot, pár napja pedig egy Air 4-et. Air 4 megy vissza, A7 Lite marad.
1. Semmivel nem mutat az Air többet ha filmezésre, böngészésre, levelezésre használom, márpedig többnyire csak ezekre kell.
2. Szebb a kijelzője az olcsó Samsungnak, ami számomra döbbenet. Kontrasztosabb, élénkebb és sokkal részletgazdagabb annak ellenére, hogy a ppi sokkal alacsonyabb. Nem is értem. Akkor mit tudhat egy oled az Apple által használt IPS-hez képest?Jó és pörgős az Air, egyértelműen jobban bírja a terhelést, de számomra a felhasználás módja miatt semmit nem ad pluszba. Kár, mert a tablet nekem mindig az iPad-et jelentette (amúgy nem vagyok Apple fanatikus, de tabletben mindig jobban bejöttek), de ez most változik.
-
MrBazsi
senior tag
Nekem fix a méret a tablet be van építve autóba fix helyre, mindenképp ez a méret kell, még a 8.7 elmenne, de egyszerűen nincs utódja ugyanebben a méretben. Néztem youtube teszteket, kb egy fos a kijelző minden téren a Tab Shez képest. Marad a már 6 eves akksi cseréje, az már lassan időazerű, és még mindig van egy nagyon jó tabom egy középszerű helyett
-
nkmedve
őstag
Csak a felbontást tekintve is hatalmas a különbség (800 x 1340 manapság kb. alsókategória alja egy ekkora kijelzőnél), és erősen kétlem, hogyha csak ekkora felbontásra tellett akkor a panel más szempontokból is sokkal jobb lenne (betekintési szögek, kontraszt, homogenitás, szinek). Szerintem ha bármilyen szinten is szempont a jobbacska kijelző, akkor csalódás lesz az A7 Lite az S után, bár ha valahol meg tudod nézni/nyomkodni kiállitva, az lenne a legjobb.
Nekem S2 8.0" van, hasonlóan annak sincs megfelelő utóda, ezért nem is tervezem lecserélni még egy darabig (5 éve teszi a dolgát, bár nincs olyan sokat nyomkodva). Az biztos, hogyha hirtelen behalna az S2 és utódot kéne keressek akkor nem az A7 Lite lenne a választott (inkább felmennék 10"-ra ahol valamivel nagyobb a választék, apró kávákkal az sem olyan sokkal nagyobb mint a régi 8-asok).
-
MrBazsi
senior tag
Az A7 lite kijelzője vajon mennyire lehet "hulladék" az ősrégi Tab S 8.4 super amoledjéhez képest? Csak le kéne már cserélni de nincs ebben a méretben jó utód...
-
gyuri2008
veterán
Az A7 lite nincs külön fórum?
-
joey04
titán
Hát az FE kiadás eddig nem erről szólt...
-
nkmedve
őstag
Biztos vagyok benne, hogy így gondolkodnak, de pusztán a számok szerint nézni a dolgokat elég csalóka a különböző képarányok miatt. Még egy 7-es telefon is nagyon távol áll egy 8-as tablet képernyőterületétől. Arról nem beszélve, hogy nem mindenki használ 7-es telefont, sokkal inkább a 6 - 6.5 az átlag.
Én inkább a kompaktabb telefon + kompaktabb tablet híve vagyok. Lennebb látható, hogy mekkora különbség van egy 5.8-as telefon és 8-as tablet között. Még ennek az apró tabletnek is kb. 2.4x nagyobb a képernyőfelülete a telefonhoz képest. Rengeteg felhasználás van amire a telefon kb. használhatatlan (vagy nagyon kompromisszumos), míg a tablet teljesen kényelmes. Ezen pedig nem sokat változtatna az sem ha valamivel nagyobb telefont használnék, egyszerűen a 20:9 és hasonló képarányok ilyenek.
Ettől eltekintve túl tudnám élni azt is ha egy 10-es tabletre kéne váltsak (még ha nem is lenne olyan hordozható mint a fennebb látható 260 grammos apróság), csak lassan már azt a kategóriát is kezdik hanyagolni a gyártók.
-
Somatom
veterán
-
doooo
veterán
Nem feltétlenül én mondom ezt, de egyértelmű, hogy ilyen logika mellett operálnak a piac irányítói (elég feltűnő, hogy pont akkor fogytak el a kicsi tabletek, amikor elkezdtek drasztikusan növekedni a mobilok képernyői, nem?), meg hát azért a legtöbb ember is. Ez pont olyan, mint a kis méretű mobilok kérdése... rétegigény (elég széles réteg (bár folyamatosan szűkül), de már így is csak akkora, hogy túl nagy figyelmet egyik gyártó se szenteljen neki többé). Mobiloknál ott van még az Apple, aki próbálkozik ezzel (bár nyilván ott is megvan a logika a háttérben, pl. aki kis méretű iPhone-t vesz, általában tart otthon nagyobb képernyős Apple gépet is), tableteknél már senki említésre méltó.
-
nkmedve
őstag
Engem egyáltalán nem zavar, hogy van olyan méret, de nem ártana ha lenne kissebb is, hogy lehessen választani annak aki hordozni is akarja. És nem úgy ahogy mostanában csinálja a Samu, hogy csak a legnagyobb változat kapja meg a legjobb ficsőröket (pl. OLED).
Nem hiába van 5 éves Tab S2-m (ami még mindig elég jól teszi a dolgát LineageOS-el), azóta egyedül az S5e volt az amin egy picit is elgondolkodtam. -
nkmedve
őstag
Ég és föld a különbség egy átlag 6.5"-os mobil és 4:3-as 8"-os tablet között képernyőfelületben.
Egy kávátlan 10-es nekem még beleférne, de egyáltalán nem tetszik a tendencia, hogy manapság a jobbacska tabok már inkább 12-nél vannak. Hordozásra borzalmas, akkor már inkább egy 13-as ultrabook. -
Somatom
veterán
Miért fontos, hogy SIM nélküli legyen? Nem raksz bele SIM -et, oszt csá. Egyébként sztem sem praktikus tartalomfogyasztásra egy teló kijelzője. Inkább a PC -t lehet vele kiváltani. Nekem a DeX adapter fixre be van dugva a röfibe. Csak rádugom a telót, vagy a tabot, mintha töltőre dugnám és máris kimegy a kép a tévére.
-
-
Prien
addikt
Ha már FE néven futtatják, elég nagy öngól kihagyni az Amoled kijelzőt és a magasabb képfrissítést, hiszen egy tabletbél talán nagyobb a haszna, mint egy telefonnál... vagy talán a fanok erre vágytak?
Dehogyis.
10.5" elég lett volna, 120Hz SuperAmoled, akku 8000mAh, nyitóár 200k alatt, oszt jónapot fanok. 🤷♂️
-
doooo
veterán
-
Luki26
csendes tag
Miért nem lehet kiadni egy 8-9" közötti tabletet normális hardverrel? Hihetetlen, hogy ma egy mobil már majdnem 7"-os, míg egy tablet már 11-12"os... Még pár év és tablet helyett iMac méretű "hordozható" eszközök lesznek?!
-
Somatom
veterán
Mielőtt vki félreértené, jó lenne tisztázni, hogy milyen DeX támogatott, mert már három van:
1.: Amikor a tableten vált át a felület DeX módba.
2.: Wireless DeX képátvitel.
3.: HDMI képátvitel.
A harmadik szokott kimaradni a Lite (FE) verziókból.
Egyébként sztem is túlárazott. -
janeszgol
félisten
Egyik sem lett elfogadható specre és árra vetítve. A sima S7 meg S7+ azok jó ajánlatok a mai napig. De ezek? Ezek nem.
-
Hogymi, 750g 200+eFt-ért
?
-
Drágák , na meg már itt is meg kell külön venni az adaptert , jaj ne már ...
-
doooo
veterán
A méret az egyetlen igazi pozitívuma. Aminek persze megint csak akkor lenne igazán értelme, ha olcsóbb lenne. Attól tartok nem ez lesz a következő tabom, pedig még az egyszerű LCD-t is elfogadtam volna, nagy nehezen (az első AMOLED-es mobilom vételekor megfogadtam, hogy soha többet hagyományos LCD).
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
LittleLombax #6 üzenetére
Maximálisan igazad van. Én is hanyattestem az árak láttán. Azt reméltem a sima S7 alatt lesz árban és méretben (picivel 200 alatt), erre tessék....
Az A7 lite-ot meg hagyjuk....
-
LittleLombax
csendes tag
Az S7 FE ára vicc, iPad Air árban van, ami jelenleg ezt megeszi reggelire. Ennyiért viszont már s7+-t is kapni, nem is értem. Az A7 ára sem lett mondjuk jobb, ennyi pénzért azért egy full hd kijelző igazán beleférhetett volna.
-
IQfályter
tag
Azért az A7 Litle- ben levő MediaTek Helio P22T chipset- et sem mondanám nagyon acélosnak a PowerVR GE8320 grafikus gyorsítóval sem. Elmegy kategória.
-
Noukoum
veterán
Az európai ár már ismert volt, így én nem lepődtem meg. Egyértelmű hogy a nagy méret miatt van túlárazva, mert ilyen méretben alig van tablet.
Ennyi pénzért ilyen hardvert, vastaps a Samsungnak.Kenjék a hajukra.
-
GSP
aktív tag
Marad az A, aztán hátha később jobb árak lesznek...
-
ShadowX
őstag
Hú, de rettenet drága lett az S7FE.
Pedig vártam nagyon, de így nem fér bele.
-
roli543
őstag
az a FE iszonyat túl van árazva, nem is értem a Samsungot, hogy ezt hova gondolta ennyi pénzért…
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az FE továbbra is az optimalizált ár/érték arányú termékvonal, az A7 Lite pedig alacsonyabb árkategóriában kíván alternatíva lenni.
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- iPad Pro 7 M4 13" 256GB Cellular Hibátlan/2025.11.29.Apple Gar./p4219
- Apple iPad Pro M4 11" 256GB WiFi, Apple garancia, BOMBA ÁR!
- 6.8" KOBO AURA HD ,1440 x 1080, microSD, ConfortLight +tok
- Redmi Pad Pro 5G , 12.1 Coll 120hz! Snapdragon 7S Gen2 , Makuláltan , 2 év garancia !
- Amazon Kindle Paperwhite 10th Gen PQ94WIF - új, dobozában
- Apple iPad Air 3 Cellular + apple pencil 1st gen
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest