- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FishAir
senior tag
-
-
julius666
addikt
válasz
antikomcsi #94 üzenetére
Legalábbis nekem.
Szóval másoknak akkor nem lehetnek más igényei? Csak arra lehet igény amire neked van szükséged?
És senki sem mondta, hogy kizárólag NAS célokat szolgálna egy ilyen gép.
-
Boxi88
őstag
válasz
AMD Power #96 üzenetére
Szerintem még sokan vagyunk így vele, mert véleményem szerint az ilyen tabletpc (netbook-táblagép egyben) sokkal hasznosabb mint külön tablet vagy netbook... csak azért nem lenne rossz ha teljesítménye is lenne, nem pedig ezek az atomos variációk, mert könnyen meg lehet őket akasztani... viszont a fusion sokkal ígéretesebb!
-
dezz
nagyúr
Nem volt időm elolvasni az egészet, de annyi alapján a szerzője egy kissé "bugyuta"... Pl. nem fogta fel, hogy itt a GPU is bevethető számításokra (OpenCL, DirectCompute), így pl. a konklúzióban csak a CPU teljesítményből indul ki. De kimondottan grafikus szempontból is jelentős persze az IGP.
-
gyiku
nagyúr
válasz
antikomcsi #97 üzenetére
es ha x ido mulva mar nem kell neki a nas? amig a nas kuka, ezen meg elwebezik, mozizik, akarmi.
-
A HTPC az érthető, hisz erre való, ezért van benne ez az apu ami szépen teszi is dolgát.
Viszont ha kizárólag csak nas-nak használod, akkor pont azt a részét nem használod ki, amiért ki lett találva. Persze lehet használni, csak szerintem nem ez a primér felhasználási terület.
Én csak azt mondom, hogy a krumplileves, az legyen krumplileves.
-
frenetik
tag
válasz
antikomcsi #92 üzenetére
nem kezdek el most sírni, hogy a linksys befejezte a forgalmazását, nincs támogatás, flash-es a böngészőben a kezelőfelület, lassú az adatátvitel.
tényleg attól függ, mire használod a cuccot. ha dokumentumokat őrizgetsz, akkor tényleg elég egy 2 terás nas, de arra is csak akkor van szükség, ha hálózaton kell látni a tartalmat.
én pl. elgondolkodom majd egy ilyen brazos-on, de nem nas-ként, hanem htpc-ként. persze nas funkciója is lehet, mert megoszthatom a linksys-en keresztül a teljes tartalmat.
szerintem egyébként érdemes a fogyasztáson is lovagolni kicsit, mert nem mindegy, hogy
10 wattot fogyaszt egy cucc vagy 100-at, mert ha valami 100 wattot fogyaszt és 24 órában megy, az azért 72kwh, ha jól számolom. -
Kinek a pap, kinek a papné!
Nekem nem kéne iszonyat sebesség, hisz pár száz kilobájtos dokumentumokat nyitnék meg róla, és menteném rá. Példáúl, hogy 3 gépről is elérjük ugyan azt az árajánlatot. És rá lehet dugni a nyomtatót, így nem kéne bekapcsolni egy "fő" gépet. Erre a célra bőven tökéletes egy NAS ami print szerverként is működik egyben.
Legalábbis nekem.
Ha pedig ilyen nagy teljesítményű hálózati megosztót szeretnék, akkor biztos nem ilyen E350-es cuccot választanék, hisz ehhez azért cpu teljesítmény kell, amiben ez az apu baromi gyenge. Egy jó kis side portos 785G-s lap, egy alulfeszelt x2 240-el példáúl és arról mehetne a megosztás.
Nekem ez xls, és doc fájlok megosztásához túl drága, hisz nem vagyok egy linux guru, úgyhogy windowsot telepítenék rá, ami önmagában 30K-és csak ennek az árából kijön egy nas, ami az én igénytelen elvárásaimat kielégíti.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
antikomcsi #92 üzenetére
A direkt erre a célra szolgáló eszközök gyakran limitált képességekkel rendelkeznek.
És árban se sokkal olcsóbbak azok - sőt -, amik már fel tudják venni a versenyt egy pc-vel.
Pl milyen NAS az, amin ott figyel a giga lan meg az új generációs 150 MB/s vinyók és akkor nekem ilyen 10-30 megával küldi az anyagot?? Gagyi. És ezek se olcsók.
Akkor már inkább kicsivel drágábban, és az már nem csak egy gagyi célhardver. -
válasz
julius666 #88 üzenetére
Nem vitáztam, hanem kérdeztem, hogy mi a jó benne?
Nem média gépről volt szó, hanem akkor router-ről, most pedig nas-ról.
A kérdés az, hogy miért jó kifejezetten nasnak használni?
Szóval?
Mitől jobb 24/7 file szervernek egy komplett gép, mint egy direkt erre a célra szolgáló ezköz?
(#90) frenetik
Megnéztem a kis kütyüdet, és nagyon szép kis pofás darab, szerintem teljesen korrekt megoldás, ha jól olvastam abban is 2HDD hely van, ahol azért rengeteg adat elfér, főleg ha nem videókat tárolunk rajta, hanem céges területen használjuk. Nekem példáúl 1db, hdd-vel is elég lenne, hogy elférjen rajta 12év céges dokumentum, levelezés, és még maradna is hely bőven. -
Teasüti
nagyúr
Most komolyan 20-30 wattokon megy a vita?
A háztartásod energia fogyasztásának kb kevesebb, mint 1%-a.
Ez kb olyan smafu, mintha azon rugóznál, hogy a standby ledeket áramtalanítod...szerk: ezeknek a gépekben a bekerülési árából meg még fizethetnéd évekig azt a plusz fogyasztást.
-
frenetik
tag
válasz
antikomcsi #85 üzenetére
szerintem ebből egy olyan médiaszervert építhetsz, amilyet nem nagyon lehet kapni, legfeljebb sok százezerért.
ott kezdődik, hogy 6 db sata, tehát legalább 12 tera hdd. aztán az oprendszer szinte bármi lehet. a fogyasztás lehet, hogy több, de az se biztos. nekem egy linksys nmh300-am van, amire azt írják, hogy terhelve két vincsivel 22,5 watt a fogyasztása és 18 watt üresjáratban. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #87 üzenetére
Nagyon messze van az ARM teljesítményben. Az 1 GHz-es Cortex-A9 nagyjából az 1 GHz-es Bobcat mag sebességének a felére képes. Plusz nincs 64 bites támogatás és hardveres virtualizáció. Az Intel is ezt próbálja adagolni a gyártóknak, hogy az Oak trail procija gyorsabb az ARM-nál, csak 3+ wattot fogyaszt, ami nem tetszik a cégeknek. Az ARM-os rendszerek 1-2,5 watt között fogyasztanak.
A GPU teljesítmény is teljesen más dimenzió. A C50-es APU IGP-je háromszor erősebb a licenszelhető PowerVR SGX554-nél. A jelenlegi megoldások közül az ULV GeForce és a PowerVR SGX543 van a toppon, azoknál ötször gyorsabb. Persze az érem másik oldala, hogy legalább ennyivel többet is fogyaszt. -
julius666
addikt
válasz
antikomcsi #85 üzenetére
Ezen már múltkori topikban is vitáztál, úgy tűnik felesleges volt akkor neked válaszolgatni.
-
-
nuke7
veterán
jók ezek a fusion-ös gépek, de egy féléve váltottam le a netbook-omat egy amilo sa3650-re
szoval engem max. akkor érint ez, ha túl sok pénzem lesz, vagy egy vevőnek ilyen igényei vannak...
-
Nem kötekedés képpen kérdem, hanem mert érdekel, hogy NAS feladatok ellátására miért jó ez?
Konkrétan erre vannak a NAS-ok, és 30K-ért már olyat kapsz 2HDD rekesszel, hogy megszólal. Nem kellenek egyéb hardverek, monitor, vagy kvm kapcsoló, operációs rendszer, és 24/7-be bizos, hogy jóval kevesebb a fogyasztás is.
-
frenetik
tag
ami nagyon hiányzik mindegyikről, az az infraport. filléres cucc, veszek hozzá egy logitech harmony-t és kész is a htpc-m.
összeraktam egy zotac-et házimoziba és utána kezdtem el keresgélni mindenféle infra megoldásokat. nem gondoltam, hogy ez majd ekkora problémát jelent.
aztán svédországból hozattam egy hp infrát, ami tökéletesen üzemel, de azért ez elég nevetséges. -
julius666
addikt
Érdemes azt is megjegyezni, hogy az 5 watt még mindig túl magas energiaigényt jelent. A tabletekbe szánt izmosabb ARM-os rendszerek maximum 2,5 wattos fogyasztással dolgoznak, vagyis a C-50-es APU hiába gyorsabb, ha ennyivel többet fogyaszt.
Na ezen baromira meglepődtem. Jól látszik, hogy nem vagyok képben a kis fogyasztású mobil megoldások világában. Ha lehetne egy ilyen kérésem, a jövőben több hír és bemutató jelenjen meg erről a területről! (az IT világ úgyis határozottan ebbe az irányba halad, biztosan sokakat érdekelne rajtam kívül még)
Akkor annyira mégsem "nagy durranás" a cucc? Mert ez azért igencsak jelentős különbség...
-
mg105
senior tag
nem tudjátok esetleg, mikorra várható egy ilyen AMD csodából épített, akár a monitor hátára rögzíthető barebone? valami ilyesmire gondolok: kép
-
infectedmann
őstag
Egy Fusion termék biztos nálunk is lesz, és már szinte biztos, hogy az ASRock E350M1 lesz az. Már itthon is kapható és megfelelő lesz ősök netes mini PCjéhez
-
Boxi88
őstag
Remélem az összes gyártó rápöccen a fusionra, és több variációt is csinálnak tabletpc-re, mert nagyon bejönnek ezek a netbook-tablet kombók!
-
marcias
őstag
válasz
Plazmacucci #76 üzenetére
Fogalmam sincs. De a 9W-osban a GPU része is egyszerűbb, meg nyilván elég lenne egymagos variáns.
Persze most valaki mondhatná, hogy NAS-feladatokra az Atom is megfelelő, de azok a lapok többet fogyasztanak, és csak 2db integrált SATA csatlakozó van rajtuk. Ezeken pedig 4db, ami már elegendő lenne. -
-
marcias
őstag
válasz
Plazmacucci #74 üzenetére
Házi NAS-építés. 7/24-es üzemben nem mindegy a fogyasztása.
-
-
marcias
őstag
Engem még mindig az érdekelne, hogy várható-e 9W-os alaplap-verzió? Tudom, hogy az netbookba van szánva, de az Intel is csinált hasonlót.
-
Dr. Akula
félisten
Miért nem lehet egy normáis 3.0-s usbt rátenni a 21. században? Luxus?
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Translator #70 üzenetére
Nekem ma érkezett meg az Asrock E350-M1-es lapom, Darksiders 1366*768-ban mikroszaggatásokkal fut. Ugyan ez igaz a fifa 11-re, szóval régebbi játékokkal lehet vele játszani, én úgy gondolom, de nyilván nem ez a fő profilja!
-
Crytek
nagyúr
Ez a 6310-es VGa mire képes ,lehet majd vele játszani régebbi játékokkal?
-
Vladi
nagyúr
zsír!!!
-
Translator
tag
válasz
Translator #62 üzenetére
Asszem megvan: [link]
Il controller di memoria supporta quindi frequenze e timing più contenuti e il numero di interfacce di input e output è stato ridotto, lasciando spazio al supporto di una sola USB, una sola HDMI e così via.
The memory controller supports frequency and timing and then lower the number of interfaces and input and output has been reduced, leaving room for the support of one USB, one HDMI and so on.
-
bob011
aktív tag
A Brazos nevet mindig keverem a Bezos-al.
-
Devid_81
félisten
Jó cuccok, hamarosan beruházok egyre, csak még kicsit csökkenjen az ár.
-
Translator
tag
:: sebességre kiható funkció letiltásával érte el az alacsonyabb energiaigényt
Na ennek nem örültem. Vki tudja, milyen fícsöröket nyestek ki?
Vagy tudtok vmi más Brazos convertible-t?
-
-
Pont ilyen lap kapható már itthon is valamivel 25K alatt, de a linkelt teszt alapján elég gyenge, ahogy írják is a cikk végén azon a dián nem igazán jó helyen van feltüntetve.
És az ottani mérések alapján a fogysaztása sem olyan jó a rendszernek, az "öregecske" celeronoshoz képest.
Mindezek ellenére elgondolkodtam, egy ilyen asrock lap kipróbálásán, már csak az apró venti zavar rajta, bár tartok tőle azt nem használnám.
(#56) megint én
Például egy Wlan kártyának.
-
megint én
őstag
Emberek valaki nem tudja minek egy ilyen cuccba PCI-E ?????
-
(ÉN)közPONT
őstag
Megint egy lehetőség a TV mögé eldugható holmikhoz ... nem a paksi 4 es blokk ,de néhány proggy rendesen lefut majd rajta ..
-
J.J. András
őstag
jéééé guck mán
figyeljetek, az ASROCK valami új BIOS külsőt varázsolt .... : "UEFI – The Revolutionary BIOS Interface"de ez régi AMI vagy AWARD alapokra épül, vagy teljesen új ?
-
flatland8
csendes tag
Tegnap néztem meg az "Akit Buldozernek Hivtak" cimu filmet.
Ha ez az AMD féle megoldás is akkorát fog ütni mint Bud Spencer... -
j-cool
tag
Itt egy teszt az Asrock lap teljesítményéről:
http://www.tomshardware.com/reviews/asrock-e350m1-amd-brazos-zacate-apu,2840-8.htmlMondjuk nekem a lapon nem tetszik az a pici ventilátor. Láttam már mini ITX-en hasonlót és nem tetszett a hangja.
Tetszik ez a fusion. Asztali gép gyakorlatilag csak internetezésre megy, amiben soknak érzem a 65W TDP-s Core2Duo-t. Ha nálunk is lesz Fusion tuti veszek egyet, de előtte megvárom a Liano-t.
-
TOM-202
senior tag
Remélem ez már elő fogja segíteni az AMD piaci erősödését a netbook szegmensben. Kár hogy nekem most éppen nem aktuális (Atom-osat vettem tavaly) de legközelebb már biztosan AMD alapon fogok vásárolni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Day 'n' Nite #30 üzenetére
A Buldozer nem tartalmaz APU-t, az csak a Llanoban lesz, viszont a Llano sokkal izgalmasabb mert szerintem már unalmas hogy kapunk egy új procit ami a tavalyinál 2x erősebb de a tavaly előttit sem használta ki csak 1% a vevők közül, viszont a Llano képes lekapcsolni a diszkrét VGAt nettezés közben és kapuzza a nem használt magokat.
smkb Egyelőre lenyúlják a gyártók és oda küldik ahol több a lé.
-
smkb
őstag
Mikor és hol lehet már végre Fusionos netbookot kapni? Mert már annyi bejentés hír jött, de sehol nem kapható, neweggen sincs egy darab sem
-
nbg
senior tag
Lama kerdes, tudom, de a PowerColor lapon melyik "csomag" az APU, jobbos, vagy balos?
-
doddy
tag
válasz
Day 'n' Nite #30 üzenetére
Ha a bulldozert ebédre várnám akkor éhen halnék
-
Peterson_
addikt
Asrockéknál ez a megoldás sem rossz...és drágának sem nevezném
:
-
DMG
senior tag
Mintha írtak volna róla korábban, de mi is lesz akkor ha egy APU mellé feldugunk a PCI-E-be egy AMD VGA-t?
-
hfrankee
senior tag
Csak a Llano is ekkorát szóljon!
Szeretném már megépíteni életem első amd gépét. -
-
Flashback
addikt
APU és a CPU között mi a különbség? A cache vagy az utasításkészlet?
-
-
.mf
veterán
válasz
atti_2010 #11 üzenetére
Hja, a táp, a ház, a HDD meg csak smafu
A hírverés már mióta megvan, a gyártói érdeklődés és termékbejelentés is, én viszont már végre termékeket szeretnék látni. Hány Fusionos netbooknak meg kellett volna már jelennie a papír szerint, ehhez képest még most is csak a hírek vannak a neten, nem pedig a konkrét termékek webáruházakban, tesztekben, stb...
-
caizzz
senior tag
abukám nem leszünk így jóban, hogy egyszer sem szerepel a "kiszivárog" szó, vagy valami képzett formája a hírben.
-
^Clown
addikt
Tarolni fog a Fusion, az tuti!
-
Srodney
senior tag
de rég hallottam már alaplapos körökben ezeket a neveket:foxconn,ecs,sapphire....
-
toldy
őstag
Ahogy olvastam hírteen megörültem hogy jönne egy erősebb apu is de sajna nem.
Az a Giada A50 nagyon tetszetős, kíváncsi vagyok mennyi lesz és hogy itthon megjelenik-e.
szerk: egyébként a LIanoról nem ejtettek pár szót, információ morzsát?
-
DMG
senior tag
Csúcs.
Llano-ra várok már én is, ennél csak jobb lehet, meg drágáb. -
atti_2010
nagyúr
Ez nagyon jól sikerült, remélem a Llano se lesz rosszabb.
DaveJr Én úgy tudom hogy 30k lesz mindenestől, de ez attól is függ hogy milyen az alaplap.
-
Móci
addikt
A Giada nagyon is tetszik, kíváncsi leszek majd az árára.
Bár egy optikai meghajtós (bluray, dvd kombó) is nagyot ütne szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Számos termék jelent már meg a Brazos platformra, de ez csak a kezdet.
- ÚJ ÁLLAPOT, 97% AKKUMULÁTOR Macbook Air M1 8/256 Asztroszürke
- Dell Precision 3551 - i5 10300H ,16GB RAM, SSD, Quadro 4GB vga, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5520 - i5 1145G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5520 - i7 1165G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5510 15,6", i5 10310U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest